Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login
Açıkçası önde 205 45 17 arka da 205 50 17 kullanıyordum bende.
Ve ne yakıtım ne de çekişimde düşme vardı :)
Ama 225 45 17 ye geçtim ve yakıtım artar kesin 1-2 litre diye düşünüyordum ama yine değişmedi.
17 janta gecerken hangisi ideal yani ben jant lastik yapmak istiyorum.  Yakıt artması çok önemli değil benim içinde konfor ve performans önemli 225 45 mi yoksa 205 45 mi?
Aracın 1.6 ise 205 45 17 kullan derim.
Ama 215 45 17 de kullanabilirsin.
Ben 225 45 17 kullandım , herkes sürter dedi ve yakıtın vs. artar dediler ama hiçbirşey değişmedi.
Üstüne üstlük yol tutuşum ciddi arttı :)
Ama konfor istiyorsan 16 jantta kal derim.
205 55 16 ideal konfor :)
Orjinal jantım 15. 16 jant ta araçta küçük duruyor bence :)
konfor istiyorsan 205 55 16 kullanacaksın.
Ama konforla işim olmaz diyorsan 17 ye geç her ebatta konfor gitmiş olacaktır :)
Hele birde 17 ye geçtiğinde yay takman gerekecek ki o zaman konfordan eser kalmayacak :)
Şu jant işini tekrar düşünmem lazım kafam karıştı orjinalde mi kalsam 17 Gta jant veya Vela diye tabir edilen jant mı taksam? :o

Jant takacaksaniz yaysiz birakmayin,leylek gibi duruyor araba yaysiz..

Konfor sizin icin cok onemliyse takmayin,

Ama konfor cok dert degil arabamin goruntusu onemli diyorsaniz 17 janta gecince arabam cag atladi diyeceksiniz:)
Sahsen ben konforu cok onemsemiyorum,fazla hassas kullanmak gerekebiliyor,bozuk yollarda arkanizdan gelenler cok kufur ediyor hissediyorsunuz :) ama 10 kere 147-156 alsam her birinde de 17 jant+yay takarim :p
Haklısınız yaysız jant bir şeye benzeyeceğini bende zannetmiyorum. :) Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim  :) :alfisti:

Alfista35

Continental contipremiumcontact 5. Yumuşak hamurlu , konforlu bir lastik. Tavsiye ederim.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

erdem1904

Haklısınız yaysız jant bir şeye benzeyeceğini bende zannetmiyorum. :) Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim  :) :alfisti:

Şimdi bu birşeye benzemiyor mu?  :) Amortisörler bilstein B8, yay yok  :-X

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kutay

Çok ilginç  fark  0  ve  195 50 17 de   yol tutus cok mu azalır ??

BU ebat alınırsa ne gibi sıkıntılar olur ?
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

agucba

Yanak kalınlığı 12,30 cm'den 9,75 cm'ye düşecektir ki konfor çok olumsuz etkilenecektir.

///////////////

smlcvsgl

Yanak genişliği, hem de taban genişliğinin ikisini birden düşürmek garip bir mantık olur sanırım, hem görüntü iyi olmaz hem yol tutuşu kötüleşir hem de konfordan taviz vermiş olursunuz. Değiştirmeden önce bayağı bir araştırdım, buradaki arkadaşlardan da fikir aldım ama böyle bir şey yapan ne gördüm ne de duydum.

Kutay

Yanak kalınlığı 12,30 cm'den 9,75 cm'ye düşecektir ki konfor çok olumsuz etkilenecektir.
Benim tereddütüm taban genişliğinden yana. Yol tutuşu cok mu etkiler acaba ? 
cunku zaten 17 ye geçince fabrika bile 45 yanak diyor. bunu göz önüne alırsak 17" için 50 yanak sürtme olmazsa normal olmaz mı ?

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Kutay

Yanak genişliği, hem de taban genişliğinin ikisini birden düşürmek garip bir mantık olur sanırım, hem görüntü iyi olmaz hem yol tutuşu kötüleşir hem de konfordan taviz vermiş olursunuz. Değiştirmeden önce bayağı bir araştırdım, buradaki arkadaşlardan da fikir aldım ama böyle bir şey yapan ne gördüm ne de duydum.
Doğru. Böle bi lastik ebatı da duymadım ben acıkcası. bulmakda cok zor olur
Tabloda farkın 0 olması cok sasırttı benı ....

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

alfacan

215 x 45  x 17 lastik arıyorum , istanbulda bu lastik ebatlarında karaborsa var sanırım  :asagi-ok: adamlar ellerinde olmayan lastikleri satmaya çalışıyo veya yan ürün diye abuk subuk markaları övüyo .

yokmudur dunlop , kumho vs ?  :(

egeozal1

215 x 45  x 17 lastik arıyorum , istanbulda bu lastik ebatlarında karaborsa var sanırım  :asagi-ok: adamlar ellerinde olmayan lastikleri satmaya çalışıyo veya yan ürün diye abuk subuk markaları övüyo .

Abi senin yerinde olsam 205/45/17 takardım. Yakıt tüketimi fazla artmaz. Konfordan fazla ödün vermezsin.  :)

alfacan

Abi senin yerinde olsam 205/45/17 takardım. Yakıt tüketimi fazla artmaz. Konfordan fazla ödün vermezsin.  :)

Şuanda 15 liklerde 205 x60x15 kar lastikleri var . Şuanki yakıt tüketimini geçemez diye umut ediyorum . (100 km / 10.5 lt )

Öndeki 215 ler eskiyince  205 alırım diye uzun vadeli bi planımda var .  :) Fakat lastik yok memlekette

egeozal1

Abi bende şuan 195/60/15 jant var yakıt tüketim seri kullanımda

alfacan

100 liraya 200 km gittiğimde seviniyorum  :))

egeozal1

Kim sevinmez ki  :))

mahoretti

EGE, senin hararet hep bu seviyede mi ? Böyleyse Termostat değişecek haberin olsun.

Fabrika 215x45x17 diyor 17'' jantlarda ama 205 taban az da olsa benzine YIL İÇİNDE TÜKETİM'e yarar sağlar. Bu arada milim bazında 205 tabanın 45 yanağı daha incedir 215x45 ten... ama 17'' jant takıyorsanızda konfor kaybını baştan kabulleniyorsunuz...

smlcvsgl

Kim sevinmez ki  :))

Ben sevinmem  :D LPG takılı 147 ile 65 tl'lik gaz alıyorum buradan Eskişehir'e gidiyorum (~280km).Genelde 3000 devirle kullanarak.

egeozal1

EGE, senin hararet hep bu seviyede mi ? Böyleyse Termostat değişecek haberin olsun.

Yok abi ısınınca 90 a geliyor hararetim hep böyle değil. Rölantideyken çektim motor çalıştırılalı 5-10 dakka falan oldu. Aracın bakımlarını yakından takip ediyorum.

master

Doğru yeri bulamadığım için yeni konu açmıştım, bulduğum için taşıyorum :)

159 için yeni bir takım lastik alıp üstündekileri yedeğe çekmeyi planlıyorum. Amacım tabanı büyütmek.

159'un şu anda üstünde Goodyear Eagle F1 225/50/17 lastikler mevcut. Tabanı 235 yapayım desem, 235/45/17 mi yoksa 235/50/17 mi daha mantıklı olur?

Bir de Eagle F1'ın yol tutuşundan çok çok memnunum. Zamk gibi yapışıyor yola. Aynı ayarda, yol tutuşu ön plana koyan başka marka önerir misiniz? Yoksa yine Goodyear'dan devam mı edeyim? Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. Continental Contisportcontact 5'i de oldukça övmüşler, o yüzden o da tercih olabilir mi diye düşünmedim.

Bir de fiyatlara bir göz attım, 235/50/17'ler ile 235/45/17'ler arasında fiyatta uçurum var, neden 45 yanak bu kadar daha ucuz?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

mahoretti

şu andaki çapın 225*50*17 toplam çap 657mm...
Eğer 235*45*17 alırsan lastiğin toplam çapı 643mm olacak...
       235*50*17 toplam çapı da 667mm

45in ucuz olmasını ben "daha çabuk yarılabilmesine" bağlıyorum. Aslında daha pahalıya geliyor )))))

Alfadanadam

Biraz eski bir muhabbet ama hatırlatma yapayım. Lastik ölçülerinde yanak yüksekliği olarak geçen ölçü "oransal" bir ölçüdür. Yani birimi ne inch'tir ne cm. Örneğin 215-45-17 ebatında lastiğin taban genişliği 215 mm. demektir. Yanak yüksekliği ise 215mm.nin %45'i kadardır. Demektir. Bu da 215 x 0,45 = 96,75 You are not allowed to view links. Register or Login tekabül eder. Son rakam ise inch cinsinden jant çapıdır.
Yani iki lastik mukayese edilirken sadece yanak yüksekliğini belirtir rakama göre konuşulmaz, zira tek başına hiçbir anlamı yok.
Örneğin 245-45-17 ile 215-45-17 ölçülü iki lastiğin de yanak yükseklikleri aynı mıdır sizce?

mahoretti

alfacan

Örneğin 245-45-17 ile 215-45-17 ölçülü iki lastiğin de yanak yükseklikleri aynı mıdır sizce?

ben aynı sanıyodum  :kahve:

Alfadanadam

soru bana mı ?

Mahmut hocam senin yaptığın hesaptan, benim söylediklerimi hali hazırda bildiğin belli oluyor zaten :)

agucba

Çok farklı bir konu hakkında yazacağım.

Babamın 164'ü için bir süredir lastik arayışında idim. Babamın ve annemin performansla işlerinin olmaması, ikisinin sadece ara ara TEM'de yüksek sürate çıkmaları sebebi ile çok fazla bilindik markaların dışında bir lastik markasına yöneleyim dedim.
Uzun süre Good Year Efficient Grip için uygun fiyatlı bir seçenek aradım ama bulduklarım 2012 üretimi idi. Bu sebeple Tigar Hitris bir lastik aldık. Babam şu an için memnun gibi. Sessiz bir lastik ama ileride ne olur, aşınması ne boyutta olur, yağmurda nasıl tepki verir biraz soru işareti. Lastiklerin 2013 üretimi ve biraz da tanıdık lastikçi olması sebebi ile "laf ebeliğine" denk geldik de diyebiliriz. Michelin'in yan kuruluşu imiş ("Yan kuruluşu", "X lastik markasının fabrikasında üretiliyor" gibi söylemler genelde safsata olarak dile getiriliyor).

///////////////

Anıl

Bu yan sanayi hikayesi dünya çapında bir olay herhalde, birgün petlas'ın starmaxx markasını internette arattım,test vs yazdım,tyres.co.uk çıktı, adam İtalya'da bu lastiği almış ve yorumu şuydu "Lastikçiye ucuz bir lastik bakıyorum dedim, bana bu markayı çıkardılar,Türk malıymış ve Pirelli'nin yan firmasıymış,3-4aydır kullanıyorum,memnunum ama ilerisini görecez." İtalya'da da bu işler böyle yürüyor demek ki...Petlas ve Pirelli ortaklığı ilginç :))
Tigar'ı taradım, adam sanırım sallamamış,Sırp kökenli,Michelin bağlantılı bir marka, ilk defa duydum.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB