Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Yorumlar için teşekkürler.
Bülent Abi Giuletta'nın lastikler Bridgestone. Bridgestone er300 daha önce 156 da kullanmıştım çok sert ve geç ısınan lastiklerdi. P7 hiç kullanmadım daha önce. Pzero hakkında olumlu yada olumsuz bir çok yorum var fakat conti sc5 ile ilgili hiç kötü yorum okumadım. Şu an kafamda conti var eğer farklı kötü bir yorum gelmez ise.

Conti bence harika lastikler üretiyor. Bir rivayete göre çok çivi topluyormuş. 164'te kullandım ve memnun da kalmıştım. Çivi meselesi de başıma gelmedi.
Ama kısa sürede bittiğini ben de söyleyebilirim. Eğer ömür önemliyse ki bence önemli zira kısa zamanda yıpranmak demek kısa sürede performans kaybı yaşatacak demek bence.

alfistahakan

Continental Sc5 Bülentinde söylediği gibi oldukça yumuşak Almanyada testlerde bayağı iyi sonuçlar alan ama çabuk biten lastiklerden, ben olsam tercih etmem
Hakan
Forever Alfa

mahoretti

ANIL, 17'' Conti cs5 bende var. Yalnız yumuşaklıktan ne kastediliyor ben anlamıyorum galiba. Çünkü bunlar yumuşaksa eğer SERT lastik nasıl oluyor meraktayım  :D

Sonuç itibari ile ben memnunum. Islakta kuruda virajda gayet güzel. Geçen hafta Candoğan'dan arabayı alınca hafif yağmur altında otobandan Sasalıya gittim 8dk. diyeyim başka bişey demiyeyim...

shadycome

Aracıma yazlık lastik alacağım linkteki lastikler sizce fiyat ve performans nasıl daha önce kullananlar varmı? bu arada kumho ku31 sordum tanesine 190TL dediler.

Oğuz

Dediğiniz modeli bilmiyorum fakat Dunlop sport maxx kullanıyorum, çok sert, ısınmıyor, abs sürekli devrede. Tavsiye etmiyorum.
Kumho için de ıslakta yol tutuşu kötü diyorlar.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

shadycome

Dediğiniz modeli bilmiyorum fakat Dunlop sport maxx kullanıyorum, çok sert, ısınmıyor, abs sürekli devrede. Tavsiye etmiyorum.
Kumho için de ıslakta yol tutuşu kötü diyorlar.
evet dunlop için yorumları okudum perfomans için ideal bir lastik fakat çok sert diyorlar.Ku31 içinde aksine ıslakta iyi oldugunu söylüyorlar.

Alfadanadam

Aracıma yazlık lastik alacağım linkteki lastikler sizce fiyat ve performans nasıl daha önce kullananlar varmı? bu arada kumho ku31 sordum tanesine 190TL dediler.

LM703 kullandığım bir lastiktir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. 159'da vardı...

Alfadanadam

Aynı sitede Petlas Velox PT711 var, ona da bulaşmayın. Kısa sürede inanılmaz uğultu yapmaya başlıyor. Bütün poryaları tek tek test ettik arabadaki uğultuyu bulabilmek için, neyse ki bir arkadaşımız kendi jant-lastiklerini denememiz için müsaade etti. Zaten ilk 100 metrede çıktı herşey ortaya.
Hani uygun fiyatlı alternatif diye eliniz gitmesin diye yazdım :)

Kliksadaki World kampanyası cazip geldiyse bence en mantıklı seçim budur:

Alışverişi 1.000 liraya tamamlayıp 100 World puan da kazanabilirsiniz. Ancak dikkat edin, 1000 liraya tamamlamak için alacağınız ürün tedarik edilmiyor diyip siparişinizi 1000 TL altına düşürebiliyor Kliksa. Bizzat başıma geldi.

sp4rc0

İnce yanaklı lastiklerin XL (Extra Load) olanlarının yanaklarında normal lastiklerden daha çok katman var ve darbelere (çukur tümsek vb.) çok daha fazla dayanıklı. Balon yapma ve yarılma ihtimali oldukça düşük.
Bence 45 ve daha ince yanaklı lastiklerde XL olmazsa olmaz.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Sercan Keklik

Şimdi Takırtı, Gürültü, Sertlik, Aşırı Sertlik sıkıntısı olan arkadaşlar buraya kesinlikle baksın..

MiTo da bu sebeplerden ötürü Continental CS5 almıştım. Lastik ciddi anlamda evet yumuşak, yol tutuş tatminkar. ama mükemmel değil.

Kısa bir süre önce Yaklaşık 3 ay kadar. Bir tanıdığa GT sinde ve 159 unda kullanılmak üzere 18" ve 19" Pzero serisi lastik aldırdım. Farkına vardım kı Alfa gitti Mercedes geldi. İnanılmaz bir konfor, sessizlik mevcut.

Zira 3 aylık bir süreç geçmesine ragmen kendiside 1.000 km yi tamamlamamış olup lastik üzerinde ki mum bariz bir şekilde durmaktaydı.

Bende bu sefer Spider a bu lastikten aldım. Takar takmaz inanılmaz bir sessizlik oldu. Araba daha fazla esnemeye başladı. Eskiden altını sürttügüm yerde artık bariz bir şekilde oturma oldu. Bostancı Media Market otoparkına girip çıkarken sorunsuz, artık sürtmeden girmem imkansız oldu. Aynı lastik basınçları aynı benzin hacmi ile yumuşama bariz belli.

Bende 1000 km yaklaşık 2-3 ay sonra tamamlanır diye düşünüyorum. Tamamlanınca görüşlerimi yazarım.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sportivo

Hep söylüyorum söylemeye de devam edeceğim (17'' ve üstü kullanan) tüm Alfistiler'e ilk adres PZero'dan şaşmayın derim. Eğer olur da PZero'dan bir şekilde memnun kalınmaz ise memnuniyetsizliğin kaynağına göre (ses,sertlik,ıslak tutuş vs) başka lastik arayışı başlatılabilir.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Ormanci

Ben öyle yaptım :)

225 45 17 94Y XL PZero aldım bi takım.
Henüz zorlamadım, yakında ufak denemelere başlarım :)
Pzero'dan yana şüphem hiç yok, umarım beni yanıltmaz.

ealprsln

Ölçü yoktu be Sercan alamadık, 215 te Pzero Nero ya talim ettik. Spacer'dan sonra belki 225 taban sürtme yapmaz, sürtmezse o zaman direk Pzero'ya gireceğim.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Sercan Keklik

Ben öyle yaptım :)

225 45 17 94Y XL PZero aldım bi takım.
Henüz zorlamadım, yakında ufak denemelere başlarım :)
Pzero'dan yana şüphem hiç yok, umarım beni yanıltmaz.

benden önce mumu yok edersen ustad yorumlarını bekliyorum :) istanbulda yollar cok kötü her yer ınsaat olduğu ıcın full kum hep. sabırsızlıkla beklıyorum tecrübeni
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ATA

Çok farkli lastiklerle tecrübem yok ama iki arabada da pzero var, ben aşiri memnunum... 215/45 17 bendeki ölçüler.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tonymontana

Benim fabrika çıkışı Bridgestone Potenza RE050A Pole Position vardı 18" jantlarla. 5bin km'de iken arka lastik yanaktan yarıldı.. Ayrıca çakıl taşından geçsem hissederdim. Aynı seri lastik bulamadım, S001 aldım yine bridgestone bu daha iyi sanki..

tolga_ozhan

Sercan'da bir fiil gözleriyle gördü.
Pzero harika ötesi bir lastik. Kullandığım lastikler arasında en net yol tutuşa sahip diyebilirim rahat bir şekilde. Konforda hayli üst seviyede ancak bir takım yeni lastik 15.000 km'de bitme noktasına geldi. 15.000 km sonra mecbur önleri yeniledim ama yenilerkende Pzero'dan şaşmadım :)

Increase

Aynı sitede Petlas Velox PT711 var, ona da bulaşmayın. Kısa sürede inanılmaz uğultu yapmaya başlıyor. Bütün poryaları tek tek test ettik arabadaki uğultuyu bulabilmek için, neyse ki bir arkadaşımız kendi jant-lastiklerini denememiz için müsaade etti. Zaten ilk 100 metrede çıktı herşey ortaya.

korktum şimdi benim 159 uzerinde velox pt711 ile geldi, henuz 3 hafta oldu istanbul trafiğinde fazlasıyla test etme imkanım olmadı ama uzun yolda yüksek süratte olsun virajlı yollarda yol tutuşu nasıldı acaba ?

teşekkürler
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Ormanci

benden önce mumu yok edersen ustad yorumlarını bekliyorum :) istanbulda yollar cok kötü her yer ınsaat olduğu ıcın full kum hep. sabırsızlıkla beklıyorum tecrübeni

Az kaldı, 3/4 depo bitene kadar çok asılmam :) Sonrasında denk geldikçe viraj, hızlanma vs. anlamında yardırmaya başlarım ufaktan :)

Lastikleri taktığımız gün yağmur yağıyordu, takıldıkan birkaç yüz metre sonra biraz deneme amaçlı 1-2 yapıp gazladım. Tak tak tak diye zıplattı. O haliyle bile tutuyodu yani :)

Kubilay

Pzero harika ötesi bir lastik. Kullandığım lastikler arasında en net yol tutuşa sahip diyebilirim rahat bir şekilde. Konforda hayli üst seviyede ancak bir takım yeni lastik 15.000 km'de bitme noktasına geldi. 15.000 km sonra mecbur önleri yeniledim ama yenilerkende Pzero'dan şaşmadım :)

Tolga abi, standart bir kullanımda mı 15 k'da bitti? :o
Turanza t1'leri çıkartıp takmayı ciddi ciddi düşündüm ama 15'k'da bir lastik demek her sene yeni lastik demek benim için, ciddi sıkıntı.

tolga_ozhan

Tolga abi, standart bir kullanımda mı 15 k'da bitti? :o
Turanza t1'leri çıkartıp takmayı ciddi ciddi düşündüm ama 15'k'da bir lastik demek her sene yeni lastik demek benim için, ciddi sıkıntı.

Sakin kullanımlada en fazla 20k gidecek gibiydiler. Yani 20'den sonra zaten o güzel özelliklerinden eser kalmaz.

ealprsln

215/45/17 ölçü bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Pzero'da yok olsa zaten alacaktım. bu ölçü Pzero hiçbir zaman üretilmedi diye biliyorum.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ooztuncer

son 20bin km'dir continental premium 5 kullanıyorum. ilk 10-12bin arası çok ama çok mutluydum fakat inanılmaz çabuk aşınma eğilimine girdiler. bu yaz da geçer ve ardından çöpe giderler maalesef....  benim gibi düşünen insanlar kullandıkça çoğalıyor: You are not allowed to view links. Register or Login
2002 156 SS

Deniz

Falken markasını bilen var mı ? Lastik deseni vs baya güzel duruyor.

Alfadanadam

Aman desene göre lastik almayın, hatta özellikle V desen asla almayın.
Ciddi gürültü problemi ve kötü zeminlerde çekme yapabiliyor.