Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

06BA7907

You are not allowed to view links. Register or Login
225 40 18 Pzero'larıma talip var mı ben de Goodyear'a geçmeye özendim  :D

nasıl durumu, belki talip olabilirim :)
yaşamak direnmektir.

nazamarya

nasıl durumu, belki talip olabilirim :)

2015 ( 750km ) ve 2014 ( 5000km ). Diş derinliklerini ölçtürmedim. Diğer iki lastik 2012 olduğundan, Asym3 denemek için onları değiştirdim. Sonuçta 4. yıla girecek lastik riskli olur.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

ealprsln

2016 yılı ile beraber Pirelli PZERO'nun hamurunu ve desenini yenilemiş, benim gibi Pirelli fanatiği için güzel haber. Mevcut hali ile bile yeni çıkan performans lastikleri arasında kaybolmuyordu. Adı ve performansı ile piyasada kendine özel bir yer edindiği kesin. Umarım yeni versiyon bir öncekinden daha iyi olur çünkü bilindiği gibi bazı değişiklikler önceki hamuru ve deseni aratıyor. 2007'den beri ilk update geldi. Bana bir kârı, zararı olmasada sevindim  ;)
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

engin uzun

Şu sıralar aracım için 225/45/r17 lastik ararken arkadasımdan bunu duydum.
Lassa impetus revo 2+
Lastiğin etiket değerleri ;
Tüketim                E
Islakta yol tutuş    B
Ses                    66 dB

Özellikle ses muhtesem seviyede görünüyor, daha bu seviyelere inen lastik yok bildiğim kadarıyla..Fiyatıda 275 TL civarında..
Ne dersiniz..Kullanan varmı aramızda..
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

h.t

280 TL ye Conti CSC5 aldım ben geçen ay , 225/45 r17

Sent from my iPhone using Tapatalk

ucarozcan

235/35/19' Lastiklerde hafiften bir indirim olmuş.
Biraz daha beklemekte fayda var.
Continental Conti Sport Contact 6 537 tl
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3  507 tl
Bu ikisini sezon sonuna kadar takip etmeyi düşünüyorum. Birini alırız ama hangisi.
Fiyatı da buraya not edeyim. :)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

coolistanbul

Aralık ayında kampanya ile aldığım ve yeni kullanmaya başladığım Goodyear Eagle F1 Asym2 225/45/17 ( Almanya üretimi ) deniyorum. Haftasonu şehiriçi ve şehirdışında yaptığım sürüşlerde :

1- Yol tutuş
2- Frenaj
3-Konfor

alanlarında daha önce kulandığım MichelinPilotSport2 ve Pirelli P Zero'yu rahatlıkla solladığını söyleyebilirim. 

Asym2 böyleyse Asym3 nasıldır kimbilir :-))

Bu lastikler bitince tercihim yine GoodyearEagleF1 olacaktır, nazar.....

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

master

Yakın zaman içinde GT'nin lastikleri yenileme planım var. 225/40/18 ebatlarında gözüme çarpan iki lastik Michelin Pilot Sport 4 ve Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3.

Yıllardır Goodyear Eagle F1 Asymmetric serisini kullanmak istedim, ancak hiçbir zaman benim o esnada kullandığım aracın ölçülerinde üretimi olmadığı için kullanamadım. Yerine, farklı araçlarda, her zaman çok memnun kaldığım CSC 5 ile mutlu mesut devam ettik. Şu anda ise benim ölçülerimde Eagle F1 üretimi var, dolayısıyla onu alasım var.

Michelin Pilot Sport 4 ve Eagle F1 Asymmetric 3'ü aynı ölçülerde kullanan varsa yorumları nelerdir acaba?

GTV'yi henüz ısınmamış Pilot Sport 2'ler üzerinde pert ettiğim için PS serisine karşı biraz soğuğum aslen, Eagle F1'ı da denemek istiyorum ama PS4 çok acayip sakın Asymmetric 3 alma diyen olursa o zaman ibre Michelin'e kayar tabii ki.

İkisi de yaramaz derseniz sadık yarim CSC5'e dönüş yapacağım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Dün itibarı ile Michelin CrossClimate siparişi verdim. Muhtemelen bugün yarın gelir ve en geç Perşembe takılmış olur.

///////////////

alperuzi

Yakın zaman içinde GT'nin lastikleri yenileme planım var. 225/40/18 ebatlarında gözüme çarpan iki lastik Michelin Pilot Sport 4 ve Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3.

Yıllardır Goodyear Eagle F1 Asymmetric serisini kullanmak istedim, ancak hiçbir zaman benim o esnada kullandığım aracın ölçülerinde üretimi olmadığı için kullanamadım. Yerine, farklı araçlarda, her zaman çok memnun kaldığım CSC 5 ile mutlu mesut devam ettik. Şu anda ise benim ölçülerimde Eagle F1 üretimi var, dolayısıyla onu alasım var.

Michelin Pilot Sport 4 ve Eagle F1 Asymmetric 3'ü aynı ölçülerde kullanan varsa yorumları nelerdir acaba?

GTV'yi henüz ısınmamış Pilot Sport 2'ler üzerinde pert ettiğim için PS serisine karşı biraz soğuğum aslen, Eagle F1'ı da denemek istiyorum ama PS4 çok acayip sakın Asymmetric 3 alma diyen olursa o zaman ibre Michelin'e kayar tabii ki.

Önder, yalnız senin CSC5'ler çok çabuk bittiler haberin olsun, TÜV'den kaldım hatta iç tarafları çok yıpranmış olduğundan :) Ben olsam GY'den şaşmam, şimdiye kadar 3 farklı serisini kullandım ve hepsinden memnun kaldım.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login önder teeee sayfalar önce pzeroları çıkartıp good year eagle f1 takıp şoku yaşayınca bu topicte tecrübelerimi paylaştım ve her lastik yenileyene önerdim, bir kişi de zıt bir yorum yapmadı açıkçası.

sürüş tarzlarımız ve otomobilden beklentilerimiz benzer olduğu için, eagle f1'i mutlaka dene derim. Yılların pirellicisini , tek seferde good year'ın sadık müşterisi yaptı asymmetric 2.  gerçekten artık pirelli almam ölçü vb. sıkıntısı yaşamadıkça.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ealprsln

Önder, Asymmetric 3 henüz çok yeni bir lastik ve yorumların birçoğu Asymmetric2'nin 3'ten daha iyi olduğu yönünde. Michelin Pilot Sport Cup2'lere bakmayı düşünmez misin hiç?
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Sercan Keklik

Lastik Konusunda yorum yapar iken;

İkinci El Aldığınız Lastik, İkinci el Aldığınız lastikler hakkında bence kesin yorumlar yapmayın. Bahsi geçen 17 ve üstü lastiklerde özellikle performans serilerinde 10 derecenin altında kullanıldığında hamur özelliğini yitirmekte olup, 2.000 km kullanmanız lastiğin tüm özelliğini bitirip bir daha asla eski haline gelmesini sağlamaz.

Bakıyorum adam Antepten performans serisi lastik almış 2014 de 2010 tarihli burda lastiği begenmiyor..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

master

You are not allowed to view links. Register or Login Cup 2 yorumlarında genelde pistte kullandıklarını, ve ıslakta kullanılmaması gerektiğini aktarmışlar. Ben piste çıkmayacağım, bir de ıslak performansı benim için çok önemli. CSC 5 hayranlığım da oradan geliyor zaten, ıslakta anormal bir tutuşu var.

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah, kendisiyle bir çay içesim var benim de :)

You are not allowed to view links. Register or Login Goodyear yönlendirmesi için teşekkürler. CSC5'leri sizdeki 159'a taktıktan sonra yol yaptım, üstüne aracı Kemal arkadaşımıza sattım, e doğal olarak o da satın aldığı arabayı kullandı, yol yaptı, ardından da size sattı. Siz de kullandığınız süreçte lastikler bitmiş olabilir. Lastiklerin de doğal olarak bir ömrü oluyor, kullanıldıkça bitiyor :) Şu andaki GT'deki lastikleri de aynı sebepten değiştiriyorum, benden önceki sahibi kullanmış bir miktar, aldıktan sonra ben de kullandım, eskisi gibi performans alamadığım için değiştirme planı yapıyorum.

CSC'lerden farklı arabalarda toplam 5 set kullandım, muadillerinden kısa ömrü olduğu doğru, ancak benim kullandıklarımda kayda değer bir fark olmadı hiçbir zaman. Bir tanesi de hala kullanılıyor :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ucarozcan

Bende CSC 6 bayi ile konuştum. Ömrü kısa muhabbeti geçti sağı solu aradı öyle bir muhabbet yok dedi diğer lastiklerle aynı km yaparmış (40bin-50bin km). 19 ' olanı sordum  xl yanak muhabbeti  varmış. Güçlendirilmiş yanak.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Fatihob

Pilot Sport Cup 2'yi yakın zamanda test edicem. Semi slick olarak geçtiği için ömrü fazla olmayacaktır. Ayrıca Önder'in dediği gibi ıslak ve tozlu yollarda sıkıntı yaşatır. Şuan 18lerde Asimetrik 2 var bendede, memnundum. Eğer pahalı bir lastik bakıyorsam günlük kullandığım araca tekrar alırım.
..

nazamarya

225 40 18 pzero nun yol tutuşu gerçekten güven veriyor. Her viraja tereddüt etmeden girdim. Nokian wrd4 kış lastiklerine geçince konfor artıp ses kaybolunca sanki aracı değiştirdim sanmıştım :)  sonra pzero ya dönüş yapınca aracın içinde kendimi çok rahatsız hissettim. 2 lastiğim 2012 üretimi olduğu için F1 Asym 3 ile değiştirdim. Islak kuru yol tutuşu bakımından pzero dan eksiği yok. Ses kesildi, huzura erdim :)

Aslında kış lastiklerine geçiş yapmasam belki rahatsız edici bir durum olmazdı. Ama kış lastiklerinden sonra tekrar pzeroya dönüşte pzeronun sesinden acayip rahatsız oldum. Tabi bunda Giulietta'nın yalıtım problemi de olabilir. Ama Giulietta kullandığım sürece tercihim F1 Asym3 olacak. Kalan 2 lastiğim 2015 yılı ve çok az km yaptı. değiştirmek zorunda kaldığımda ya da değiştirmek istediğimde Asym3 alacağım.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

balesanist

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sol ön lastik balon yapmış sabah farkettim.
Sadece sorunlu lastiği değiştirip ön arka yapsam olur mu sizce? Olursa 0 mı çıkma mı almalıyım? Aynı marka çıkma bulamadım ama ebatlar birebir aynı bridgestone buldum bir tane 20.000 km yapmış.
Üstündekiler Pirelli pzero 10.000 ben yaptım önceki sahibi Orhan Kaptan kaç km yaptı tam bilemiyorum, kendisine ulaşamadım.Konusundan anlaşılan onun da en fazla 10.000 yapmış olabileceğini düşünüyorum.
İki lastiği aynı anda mı değiştirmeliyim?
4 lastiği de değiştirmeli miyim? İlk defa lastik sorunu yaşıyorum.Tecrübesi olanların görüşlerini alabilirsem minnettar olurum.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Kaan

öncelikle geçmiş olsun.
aynı marka ve desende bulmanız iyi olur. en iyi ihtimal başka marka aynı desen bile olsa hamurları farklı olacağı için sertlikleride farklı olur ve titreme yapabilir. en ucuz ve sağlıklı şekilde telafi edeyim diyorsanız iki tane aynı desen çıkma bulup bu 4 lastikten önlere iyi olanları takıp devam edin.
1 hayal
5 duyu
6.his

tayfun

Arkadaşlar daha ilana koyamadım ama daha geçen hafta taktığım, bir hafta kullanılmış, 225&40&18  yol tutuşu ve yakıt tasarrufu b+b olan, Lanstaıl marka lastiklerim satılık.  İlgilenen olursa yardımcı olurum. Lastiklerden memnunum fakat, jant içime sinmedi ve jant' ı yarın yeni sahibine veriyorum ve lastikler boşa çıkacak.

Doğa Tosun

Eagle f1 assy2'nin tasarımı da çok hoş değil mi :D yanakları çok sportif duruyor bence
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Sol ön lastik balon yapmış sabah farkettim.
Sadece sorunlu lastiği değiştirip ön arka yapsam olur mu sizce? Olursa 0 mı çıkma mı almalıyım? Aynı marka çıkma bulamadım ama ebatlar birebir aynı bridgestone buldum bir tane 20.000 km yapmış.
Üstündekiler Pirelli pzero 10.000 ben yaptım önceki sahibi Orhan Kaptan kaç km yaptı tam bilemiyorum, kendisine ulaşamadım.Konusundan anlaşılan onun da en fazla 10.000 yapmış olabileceğini düşünüyorum.
İki lastiği aynı anda mı değiştirmeliyim?
4 lastiği de değiştirmeli miyim? İlk defa lastik sorunu yaşıyorum.Tecrübesi olanların görüşlerini alabilirsem minnettar olurum.

1 ad. çıkma Pzero bul tak.
Bulamadın..

2 ad. sıfır al. 2 ad. eskiyi arkaya tak.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

Geçmiş olsun. Yeni lastikler arkaya takılmalı.

necati_jr

Arkadaşlar selamlar.
Lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum bende. Bridgestone Turenzalarımızın biri balon başlangıcı yapmış zaten. 2 yeni Turanza almak yerine 4 yeni bir marka almayı planlıyorum. Hangi markayı önerirsiniz? Ve bu lastikleri en uygun fiyata nerelerden temin edebilirim? Fiyatlarda iyi kampanya yapan yerler var mı bildiğiniz/tercih ettiğiniz?

necati_jr

Arkadaşlar selamlar.
Lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum bende. Bridgestone Turenzalarımızın biri balon başlangıcı yapmış zaten. 2 yeni Turanza almak yerine 4 yeni bir marka almayı planlıyorum. Hangi markayı önerirsiniz? Ve bu lastikleri en uygun fiyata nerelerden temin edebilirim? Fiyatlarda iyi kampanya yapan yerler var mı bildiğiniz/tercih ettiğiniz?

Bu arada lastikleri yenileyeceğim için diğerlerini elden çıkartmayı düşünüyorum. 25650 km yapılmıştır şuana kadar Bridgestone Turenza marka lastiklerimle.

Geçtiğimiz hafta uzun yola (2000 km) gitmeden önce rot balans yaptırdım ve yapılan kontrollerde sadece tek lastikte balon başlangıcı tespit edildi. Fotoğrafta gördüğünüz gibi 27,5 saatlik seyahat süresiyle yaklaşık 2000 küsür km yol yaptım ve geldim. Maşallah lastikler hiç bir sorun çıkartmadan geldik yer yer bozuk yollara girmek zorunda kalmışta olsak.

Almayı düşünenler lastikleri çıplak gözle görüp inceleyerek almaya öyle karar verebilirler.

Bilginize.