Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
ben istanbulda yasadıgımdan hız yapılacak yol olmuyor :)

Kartal sahil yolunda giderken 80 km/s hızla yolda kazılıp bırakılan yolda orijinal 18" jant akordeon oldu :)

Replika 18" olsaydı jantlar muhtemelen kırılmıştı.

Sent from my iPad using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

abdoganay

Merhabalar,

159'umuz için lastik danışmak istiyorum, kullanan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

235-45R18 KUMHO KU39 veya

YENİ KUMHO ECSTA PS31 ?

fiyatları makul, 250 TL civarı, bu fiyat aralığında başka marka önerisi de olur  :yukari-ok:

denozor

merhaba arkadaşlar
.
2014 giulietta 1.4 170 bg için lastik bakıyorum.
.
konunun neredeyse tamamının okudum. fiyat araştırmalarını da yaptım
ancak öncelikle sormak istediğim birkaç soru var. yardımcı olursanız sevinirim.
.
bildiğiniz üzere fabrikasyon lastik çıkışı 225x45x17 91W
bizim araçlara yük endeksi 94, hız endeksi Y olan lastikler takmak uygunmudur ?
.
bakınız nokian zline You are not allowed to view links. Register or Login fiyat çok uygun geldi. ha birde bu lastik XL extra load.
yük endeksini arttırmak için lastik mi kalınlaşıyor/ hamuru mu değişiyor. bu bağlamda 94 XL yük endeksli lastik 91'e oranla daha mı sert/ağır/hamuru kalın vesair oluyor ? açıkçası bilemedim. ne kadar güvenli sürüş sağlar ? XL olması taşımacılık yapmayacağımızdan, ne fark ettiirir.
.
aracım 2014 model ve 27000 You are not allowed to view links. Register or Login . üzerinde 3 adet continental sport contact 3 , 1 adette contact 5 lastik var. sanırım önceki sahibi lastiğin birini pert etmiş. çıkma lastik takmış.

CSC3 kanaatimce diş derinliği gayet iyi olmasına rağmen kuru frenleme pek tatminkar değil. hemen Abs devreye giriyor ve araç kızaklıyor. tabiri caizse Zınk diye durmuyor. keza virajlarda kıç hafif atar gibi oluyor. ıslak frenleme kuru frenlemeye nazaran çok çok daha iyi.

öncelikle fiyat ve performanstan ötürü nokian Zline düşündüm ancak Yük/hız endekslerinin tutarsızlığı ve extraload olması konusuna vakıf olmadığımdan aşağı lastiklerden hangisini önerirsiniz.

Nokian zLine 225/45 ZR17 94Y XL Yaz Lastiği (hız/yük endeksi tutmuyor, extraload, ıslak frenleme A, yakıt verimliliği C. fiyat performans açısından gayet iyi)

Michelin 225/45 R17 94W XL CrossClimate 4 Mevsim Lastik (yük endeksi tutmuyor, extraload, ıslak frenleme A, yakıt verimliliği C. 4 mevsim lastik olmasından ötürü tercihim ancak performans açısından nasıldır , kullanan arkadaşların yorumlarını da okudum ancak virajlarda nasıl tepki verir bilemedim. )

Goodyear 225/45R17 91Y EAGLE F1 ASYMMETRIC3 (hız endeksi tutmuyor, ıslak frenleme A, yakıt verimliliği E)

Continental 225/45R17 91W Fr ContiSportContact5 (hız endeksi tutmuyor, ıslak frenleme A, yakıt verimliliği C. continentalden de sadece üzerinde CSC3 olduğu için benzer niteliktedir diye çekiniyorum.)

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

ku2

İkinci el kısmında Conti SC5 satılık var. Ebatlar sizin ebat. Bir bakın derim.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

denozor

İkinci el kısmında Conti SC5 satılık var. Ebatlar sizin ebat. Bir bakın derim.

18 jant olmayaydı iyiydi....
diğer ilandaki lastiklerde 2011 üretimi. pek tercih etmiyorum.

ku2

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

admin

Forumda genel olarak "şu an" için Good Year Eagle F1 Assymetric tercih ve tavsiye edilmekte. Ancak nispeten çabuk bittiği söyleniyor.

Continental için de CSC5 de tercih edilenler arasında.

Bunun haricinde Michelin CrossClimate 4 mevsim lastik değil. Kış kullanımına da yönelik tasarlanmış bir yaz lastiği.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

Forumda genel olarak "şu an" için Good Year Eagle F1 Assymetric tercih ve tavsiye edilmekte. Ancak nispeten çabuk bittiği söyleniyor.

Bunun haricinde Michelin CrossClimate 4 mevsim lastik değil. Kış kullanımına da yönelik tasarlanmış bir yaz lastiği.

yeni 159'umda sıfır durumda 225 50 17 michelin crossclimate var, ilginç bir lastik, çok çok sessiz değil ancak gürültülü de denemez, tutuşu henüz denemiş değilim ancak dip gazda 1. viteste patinaja kalıyor. eagle f1 'lerde bu yoktu ancak 235 35 19 oluşunun da mutlaka etkisi vardır.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

suqunet

ben pirelli pzero gt aldım hata mı yaptım acaba :(

denozor

web sitelerinin tamamında crossclimate için 4 mevsim yazdığı için bu şekilde ifade ettim.

açıkçası benim merak ettiğim :

giulietta için 91W önerilen lastik endeksleri ne kadar doğru ?
yani yük ekdeksi 94 olan bir lastik alsam yanak direnci 91'den daha fazla olduğundan virajlarda bu dirençten ötürü araç daha fazla mı kayar. yoksa düz mantık 94 daha iyi işte, daha dayanıklı olur mu demek lazım.
ha birde nokian ve crossclimate teki gibi birde XL olan lastikler var. yanaklar ağır hizmet için daha da kuvvetlendirilmiş.
Bu şekilde giulietta'nın fabrika çıkış değerlerinden daha yüksek değerde yanak kullanmak aracın optimum viraj salınımını çok değiştirirmi ? tamam hiçbirimiz rallici değiliz ama güvenliğimiz için en uygun lastiği bulmayı hedefliyorum.

denozor

haa bu arada;
kullanım kılavuzundaki tam değerlere uyarsak (225/45/17 91W)
good year eagle 1 asymetric 2 veya 3 yerine efficient grip almak gerekiyor :)
continental de tam değerlere uyan CSC5 lastiği ise ıslak frenlemesi B

suqunet

bu bilgilere nerden ulasıyoruz, ben pzero aldım alfa yedekteki lastikten, acaba sorun yasar mıyım?

agucba

Normal kullanım şartlarında pek fark yaratacak bir durum olmaz. O kadar takılmayın. Neticede yarış yapmayacaksınız. Ama bu yazdığım, gidin çakma Çin markası alın anlamına da gelmiyor. Lastik ve içindeki hava sizin yer ile temasınızı sağlayan en önemli iki unsur.

Agucba by Tapatalk

///////////////

denozor

bu bilgilere nerden ulasıyoruz, ben pzero aldım alfa yedekteki lastikten, acaba sorun yasar mıyım?

ralli yapmayacaksanız sorun yaşamazsınız :) ben biraz fazla kurcalıyorum sadece. ne alacaksam alayım çok araştırırım. You are not allowed to view links. Register or Login da kafa karıştırmanın en kolay yolu.

alfayedek'ten pzero 17 inch aldıysanız yük indeksi 94. bende o noktaya takıldım zaten.

yük indeksi artması demek, yanaktaki mukavemetin arttırılması demek. bu da yanağın virajlarda esneme kabiliyetinin azalması demek.

mantıken yanağın sağlam olması istenir ancak virajda merkez-kaç kuvvetinden ötürü araç dışa yatar, lastiklerin görevi ise bu yana salınım sırasında olabildiğince yere sıkı basmalı ki araç kıç atmasın. sıkı basması içinde yanağın bir miktar esnemesi lazım. ee şimdi yük indeksi fazla alıyoruz. lastik sertleşiyor. dolayısıyla araç kıç atıyor.

lastik firmaları bunları düşünmeseydi standart yanak tipi yapar geçerdi. hatta olmadı en sağlamı olsun dolma lastik yaparlardı.

mesele şu :
giulietta için en doğru yük/hız endeksi 91W midir ?

170bg versiyonu için fabrika verisi maximum hız (top speed ) 218 km demiş. buyur burdan yak. ben 230 gördüm. fabrika verisine göre 91V bile yeterli olabilir aslında.

1,75 TBİ 235 bg quadrafoglio için de 91W önermiş. burdan da yakın. mantıken birinin birinden daha yüksek olması lazım. 235 bg nereee 170 bg nere. 235 bg araca hız endeksi Y lastik takmanız lazım.

goodyear'ın web sitesindeki şu ibare bile ne demek istediğimi anlatmaya yeter :
Arabanızla birlikte gelen lastikler (orijinal ekipman lastik olarak da bilinir) otomobilinize uyum sağladıkları için seçilmişlerdir ancak bunlar her zaman sizin için doğru lastikler olmak zorunda değildir. Başka tavsiyeler için kılavuzunuzu kontrol edin veya kendiniz araştırma yapın.

yapıyoruz araştırmamızı da lastikçi bile doğru bilgi vermiyor ki.
bana Crossclimate 94W XL (extraload) önerdi. bu nedemektir  ? yanaklar beton gibi. çünkü lastik yanakları kalınlaştırılmış ve sertleştirilmiş. ilk virajda sert girsen dışardasın. cross climate iyi bir lastik ancak her ebata göre uygun yük/hız endeksi yok ki !!! belki vw jetta'nın fabrika lastik değerleri ile birebir uyan yük/hız endeksli lastiği vardır. jetta'ya takarsın süper olur ancak 91W istenen değere 94W XL takarsan istediğin verimi alamazsın.

bütün araştırmam bundan ibaret.

sonuç olarak 170 bg giuliettanız varsa 91W veya 91Y değerlerine sahip, güvenliğinizi düşünüyorsanız A ıslak frenleme değerli, bütçenizi düşünüyorsanız C yakıt verimli bir lastik seçebilirsiniz.

suqunet

yoo ben 92y olandan aldım, 18 inc. bir arkadasım test etti aracı ve virajda cok yattıgını soylemisti bunun icinde Kule Gergisi taktırmayı dusunuyorum. dogru yolda mı ilerliyorum bilemedim. bu ıslak frenleme degerleri gibi seylere nerden bakabiliriz? pirellinin sitesinde goremedim.

murat

15 gün kadar önce taktırdığım Asym 3'ten aşırı derecede memnunum. Sessizliği, ıslak zemin ve fren performansı çok çok hoşuma gitti. Fiyat/Fayda metaforunda olanlar için bence ilk tercih olmalı.. Viraj performansı henüz soru işareti benim için ama bu konudaki görüşüm de negatif değil şu an..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

denozor

yoo ben 92y olandan aldım, 18 inc. bir arkadasım test etti aracı ve virajda cok yattıgını soylemisti bunun icinde Kule Gergisi taktırmayı dusunuyorum. dogru yolda mı ilerliyorum bilemedim. bu ıslak frenleme degerleri gibi seylere nerden bakabiliriz? pirellinin sitesinde goremedim.

pirellinin sitesinde mevcut. biraz kurcalamak gerekiyor.
You are not allowed to view links. Register or Login buradan bulabilirsiniz. lastiğinizin ölçüsünün üstüne tıklayın.
alfa yedekte de resimlerde mevcut.
sizin aldığınız lastiğin ıslak frenlemesi A, yakıt verimi E. yakıt verimini çok dert etmeyin yıllık harcamanıza %5 gibi ekstrası var o kadar.

halil

pirellinin sitesinde mevcut. biraz kurcalamak gerekiyor.
You are not allowed to view links. Register or Login buradan bulabilirsiniz. lastiğinizin ölçüsünün üstüne tıklayın.
alfa yedekte de resimlerde mevcut.
sizin aldığınız lastiğin ıslak frenlemesi A, yakıt verimi E. yakıt verimini çok dert etmeyin yıllık harcamanıza %5 gibi ekstrası var o kadar.

düşük profilli lastiklerin yanakları çoğunlukla xl olarak imal edilir.sonuçta lastiğin yanak yüksekliği düşük olduğundan, yükün büyük kısmı yanak üzerinde olduğundan normalden daha mukavim olması gerekir.ayrıca uzun ve keskin virajlarda lastiğin esnememesi için de yanağın sert olması gerekir. bu işin bir dezavantajı da şudur.örnek sizin julyet'iniz için  , xl lastik normal lastiğe göre biraz daha ağırdır.aktarma organlarına biraz daha fazla yük biner.
xl lastiklerde jant bir miktar daha koruma altındadır .jantın lastiğe oturduğu kısım biraz daha çukurda olup,jantın  bitim noktasından biraz üstte halka şeklinde lastiğin çıkıntısı vardır. örnek aşağıda

bu normal bir lastik.
You are not allowed to view links. Register or Login 'nun aracının lastikleri

bu da xl lastik

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

denozor

düşük profilli lastiklerin yanakları çoğunlukla xl olarak imal edilir.sonuçta lastiğin yanak yüksekliği düşük olduğundan, yükün büyük kısmı yanak üzerinde olduğundan normalden daha mukavim olması gerekir.ayrıca uzun ve keskin virajlarda lastiğin esnememesi için de yanağın sert olması gerekir. bu işin bir dezavantajı da şudur.örnek sizin julyet'iniz için  , xl lastik normal lastiğe göre biraz daha ağırdır.aktarma organlarına biraz daha fazla yük biner.
xl lastiklerde jant bir miktar daha koruma altındadır .jantın lastiğe oturduğu kısım biraz daha çukurda olup,jantın  bitim noktasından biraz üstte halka şeklinde lastiğin çıkıntısı vardır. örnek aşağıda

lastiğin düşük profilden dolayı XL olması bir noktada mantıklı. eğer üretici 91W lastiği XL yaptıysa..... sonuçta o yük endeksi için yapılmış.
ancak benim hala tatmin edici cevap bulamadığım soru şu :
Giulietta için 91 yük endeksli lastik yerine 94 ve üstüne XL almak ne kadar mantıklı ? yada XL i de geçelim. bir üst yük endeksinde lastik almanın etkileri nedir ?

halil

lastiğin düşük profilden dolayı XL olması bir noktada mantıklı. eğer üretici 91W lastiği XL yaptıysa..... sonuçta o yük endeksi için yapılmış.
ancak benim hala tatmin edici cevap bulamadığım soru şu :
Giulietta için 91 yük endeksli lastik yerine 94 ve üstüne XL almak ne kadar mantıklı ? yada XL i de geçelim. bir üst yük endeksinde lastik almanın etkileri nedir ?

aracınızla yük taşıyacaksanız mantıklı olur.başka türlü bir faydası olmaz

denozor

aracınızla yük taşıyacaksanız mantıklı olur.başka türlü bir faydası olmaz

size katılıyorum ve merak ediyorum
yük taşınmayacaksa 91W yerine 94W XL lastik takmak :

1. yanak sertliğinin artması nedeniyle virajlarda kaymaya,
2. yanak sertliği nedeniyle kasis veya çukurlarda daha konforsuz/zıplamaya meyilli sürüşe,

bariz sebep olur mu yoksa hiç farkedilmez mi bile.. sonuçta hadi iki lastiği alıp deneyelim  beğenmediğimizi iade edelim deme şansımız yok. o yüzden fikir yürütelim.

halil

size katılıyorum ve merak ediyorum
yük taşınmayacaksa 91W yerine 94W XL lastik takmak :

1. yanak sertliğinin artması nedeniyle virajlarda kaymaya,
2. yanak sertliği nedeniyle kasis veya çukurlarda daha konforsuz/zıplamaya meyilli sürüşe,

bariz sebep olur mu yoksa hiç farkedilmez mi bile.. sonuçta hadi iki lastiği alıp deneyelim  beğenmediğimizi iade edelim deme şansımız yok. o yüzden fikir yürütelim.

yanak sertliğinden dolayı araç virajlarda  kaymaz.
yanak sertliği ile  konfor bir miktar düşebilir belki.tecrübe eden arkadaşlara sormak lazım.

denozor

yanak sertliğinden dolayı araç virajlarda  kaymaz.
yanak sertliği ile  konfor bir miktar düşebilir belki.tecrübe eden arkadaşlara sormak lazım.

gözü kararttım ve nokian zline alacağım :)
hepsiburada.com da ürünün yorum sayfasında tesadüf 2 arkadaş giuliettasına almış :) yorumlar gayet iyi. kullanım yorumlarını buradan geçerim.

denozor

Merhaba arkadaşlar
Giuliettanın lastiklerini yeni değiştirdim.

Çıkan lastikleri lastikçiye bırakmaya kıyamadım.

Toplamda 27000 km kullanılmış

3 adet 2014 üretimi 225/45/R17 91W continental Contisportcontact 3
1 adet 2015 üretimi 225/45/R17 91W continental Contisportcontact 5

Lastikler temiz. Dişler gayet iyi. Ufak tefek yara bere mevcut. Patlak tamir yok.

Sırf lastikçiye bırakmaya kıyamadığımdan satışa çıkarıyorum.

Lastik başına 50 tl gibi cüzi bir rakam istiyorum. En azından ucuz yollu lastik arayan birilerinin işi görülsün.

Lastikler İstanbul Avcılarda işyerimde. Hafta içi  Saat 18.30-19.30 arası işyerimden alabilirsiniz. Yada cumartesi günü saat 13.00 e kadar istediğiniz saatte.

ikinci el kısmına 100 mesaj olmadan ilan koyamıyormuşuz. muhabbet burada döndüğü için buraya yazdım. adminler bu konuda yardımcı olursa sevinirim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cumhurcagri

Merhabalar,Brigdestone, petlas, goodyear,kumho ve michelin kullanmis biri olarak soylemek istiyorum, simdiye kadar kullandigim en iyi lastik michelin. 2008 model kisliklari var babamda, bolu gibi bir yerde hala is goruyor. Ayni siniftaki lastiklere  gore biraz pahali ama deger.

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk