Alfisti Turkey

Alfa Romeo => Yedek Parça Temini, Aksesuar ve Modifiye => Konuyu başlatan: THG - 12 Aralık 2014, 19:47:09

Başlık: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: THG - 12 Aralık 2014, 19:47:09
Arkadaşlar selam,

Bujilerimi yenilemek istiyorum 92 bin kmdeyim ve daha önce değişmemiş.

NGK ve BOSCH bujilerden hangisini tavsiye edersiniz ?

Okuduğum kadarıyla bosch ömür olarak kısaymış ve galiba sorun çıkartıyormuş. O yüzden aklımda NGK almak var.

Bu linktekiler uygun mudur acaba ?

Aracım 2008 model 147 1.6 TS

https://alfayedek.net/productdetail/Alfa-Romeo-147-Buji-Takm-798

Teşekkürler,
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: takahara - 12 Aralık 2014, 19:55:48
Orijinal buji dışında hiç birinden sağlıklı sonuç alınamıyor diye biliyorum. Zaten paylaştığınız linkteki en alt kısımda da belirtmişler.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: THG - 12 Aralık 2014, 20:03:20
NGK için iyi diyorlardı orjinali 2 katı fiyat olduğu için sormakta yarar var, elbet deneyip gören birileri vardır aramızda.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: erhan35 - 12 Aralık 2014, 20:13:18
ben 2009 147'imde bosch tercih ettim, kullandığım esnada sıkıntı yaşamadım, şuan arabamı satmış bulunmaktayım. alan arkadaş buradan, problem yaşasa söylerdi.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: halil - 12 Aralık 2014, 22:03:06
linkteki ürünler 105 hp lik 1,6 alfa 147 ler içindir.120 ve 150 hp lik ts motorlar için olan buji takımı ngk'nın bkr6ekpa ve pmr7a modelidir.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: THG - 12 Aralık 2014, 22:50:14
benim aracım 105 hp yani bunları alsam olur herhalde.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: hobarahey - 12 Aralık 2014, 23:51:37
Aynı arayış bende de var 2004 1.6ts için hangi buji takımını alsam diye düşünüp duruyorum.

Orjinal bujiler biraz pahalı geldi 2 katı diğerlerine göre onun yerine bosch veya NGK alıp 15 20 bin km de tekrar değiştirsem aceba daha sağlıklı olur mu düşüncesi var.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: tolga_ozhan - 13 Aralık 2014, 00:05:24
Arkadaşlar defalarca tekrarlanan tecrübeler ile sabittir. Orijinal dışında aldığınız her buji için cebinizden totalde daha fazla para çıkar. Bütçe sizlerin, arabalar sizlerin bizler karışamayız, sadece tavsiye verebiliriz. Benim tavsiyemi dinlerseniz TS motorda buji için orijinalin dışına çıkmayın.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: Kibitzer - 13 Aralık 2014, 00:11:48
You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar defalarca tekrarlanan tecrübeler ile sabittir. Orijinal dışında aldığınız her buji için cebinizden totalde daha fazla para çıkar. Bütçe sizlerin, arabalar sizlerin bizler karışamayız, sadece tavsiye verebiliriz. Benim tavsiyemi dinlerseniz TS motorda buji için orijinalin dışına çıkmayın.

Tam ben yazacaktım. Tolga önce davranmış. Orjinal olmayan buji ile ateşleme sorunları, yüksek tüketim, stabil çalışmayan motor gibi problemler ile karşılaşır, sonrasında debimetresinden lambda sensörüne binbir yerde problem ararsınız. 100bin km gidecek, hadi o kadar zorlamasanız bile 60-70bin km dönüp arkanıza bakmayacağınız bir parçadan bahsediyoruz. Aracınızı bu süre dolmadan satmayı planlıyor bile olsanız o sürede cebinizden misliyle çıkacaktır arada tasarruf ettiğinizi zannettiğiniz para.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: halil - 13 Aralık 2014, 09:20:52
bu konuyu daha önce de yazmıştım.bir daha ilave edeyim.ucuza satılan bujiler ile ilgili ngk ya mesaj yazmıştım.gelen cevap.


Öncelikle NGK'yı tercih ettiğiniz için ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Vermiş olduğunuz bilgiler ile kontrol ettiğimde; sizin de iletmiş olduğunuz gibi, önerilen ürünler BKR6EKPA + PMR7A. Aracınız twinspark modellerden. 

Yedek parça tedariği esnasında karşılaşıldığını söylediğiniz ve bahsi geçen iki ürünün (BKR6EKPA vs BKR6EKC) kıyası aşağıda bilginize sunulmaktadır.
Bu iki ürünün de fiziki montaj ölçüleri aynıdır, bu nedenle montajında herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Fakat aşağıdaki skechlerden de görülebileceği üzere, önerilen BKR6EKPA tip buji platin orta elektrotlu olan bujiler kategorisinde yer almaktadır. Diğer bahsi geçen BKR6EKC ürün ise, standart nikel alaşımlı orta elektrota sahip bujiler kategorisindedir.

Kataloglarımızda ve web sitemizde öneldiğimiz ürünler, araç üreticileriyle yapılan çalışmalar ve muhtelif testler sonucunda, optimum performans ve yanma verimliliği sağlayacak ürünlerdir. Dolayısıyla resmi olarak önerilen ürünleri kullanmanız fayda sağlayacaktır.

Bu noktada diğer ürünü aldığınız takdirde montaj sorunu yaşanmayacaktır fakat yanma verimliliği ve buji ömrü açısından farklılıklar olması öngörülebilir. Resmi olarak önerilen bujiyi kullanmanızı tavsiye ederiz.



Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: yurt80 - 15 Aralık 2014, 09:51:07
Orjinalinden kesinlikle vazgeçmemek lazım bu tecrübe ile sabittir. Aynı hataya bende düştüm 185 TL'ye yine NGK buji aldım ancak orjinal değil, sonrasında yaşadığım performans sorunları neticisinde 320 TL verip orjinal bujilerini taktırdım. Sonuç olarak 185 TL bujiden zarar ettim ha bu hatamı erken anladığım için motorda başka bir sıkıntı çıkmadı. Cebinizi düşünüyorsanız orjinalden vazgeçmeyin.
Başlık: Ynt: NGK vs BOSCH Buji ?
Gönderen: THG - 15 Aralık 2014, 10:19:12
tamam orjinal alacaz o zaman teşekkürler  :yukari-ok: