Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ses Sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erdinc küflü

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img].

Vazgectımm .. Bu cıhazı aldımm kullanann bilen varmı :-))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Muratözdemir

Benim 156 da ses sistemim yok arkadaşlar.Bakim bi neler yapabiliriz dedim bütçeyi zorlamadan. Konuda yazılanları okumaya başladım ve iyice karıştırdım herşeyi :) Ama aklımda kalanlarla şöyle birsey olacak sanırım
Ön kapılara komponent
Arka kapılara koaksiyel
Pandizota oval koaksiyel veya bagaja 20 cm sub
Amfi ise kaliteli ve çıkış yüksekligi degil rms uyumlu olanı.
Çok fazla subwoofer merakım yok açıkçası onun için belki pandizotlara konacak oval coaxlar işimi görür diye düşündüm.Anladıklarımdan bu kombinasyonları yaptım.
Sırada parça uyumu için markaların seçiminde :)

Muratözdemir

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar bu ürün aldım.
Var mı bilgisi olan???

sarpgrey

Arkadaşlar yine bilimsellikten uzak kulaktan yada google dan dolma bilgilerle gidiyorsunuz. Ne rta sı komik olmayın. Rta ile böyle ölçüm yapılmaz. Nerede tuned mikrofon Hadi ölçtünüz neyi buldunuz?  Bas hoparlörün yönünün ne alakası var? Ters yada düz duracağı nerede bulunduğu ve aracın akustiği ile ilgilidir.

Bas hoparlorunun yonuyle çok alakası var nasıl yok 3 ten fazla sab kullanildiginda bile bir tanesi ters baglanir çakışmayi engellemek icin ki kutu baslarin hepsi back calisir baktigi yone degil google la alakasi yok hayatim sahne kurmakla geciyor. Ki basin bagayda durcagini varsayarak soyledim ben bunlari eq ve diger ayarlari kulaktan duyma yaparak referans sesleri dogru alabilme olasiligin nedir? Sonucta senin veya benim duydugum ses farklilik gosterir ki ikimizinkide referans kabul edilemez. Olmasi gereken ve prof anlamda yapilan sistemlerde birden fAzla test cihaziyla frekanslar kontrol edilmeli benim bilgim ve dusuncem bu yonde

Burak kardeşim ; subwoofer ile ilgili yorum yapıp akustik biliminin milattan öncesine inerek kafa karışıklığı yapmayacağım.Sahne sistemi kuruyormussun, çok zevkli iştir ben de yıllarca kurdum şimdi benden sonraki nesli eğitiyorum. Ülkemizin kanayan yarasıdır bu akustik bilimi,adam akıllı eğitim veren bir kurum kesinlikle yoktur. Ses mühendisi diye ortalıkta dolananlarin da mühendislikle alakası yoktur. Bazen kendi kendime keşke tıp okusaydım diyorum :-)

Araç ses sistemiyle ilgili  teknik bilgiye ihtiyaç olursa  herkese seve seve yardımcı olurum.
Bizim araçlaedaki bose sistemin subwoofer ı malesef yeterli doygunluğu sağlayamıyor. (Yüksek bas sesinden bahsetmiyorum.) Mesela uzaması gereken bas sesleri bile yeteri kadar tınlatmıyor bunun nedeni sizce woofer mı? Yoksa ampli mi? Daha doygun olmasını nasıl sağlarız?(kabin kesinlikle istemiyorum)
Bizde bose de yok :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

Bence orjinalde amfi varsa onu almamışlardır. Çünkü onu almak demek, tekrardan tüm tesisatı çekmek demek. Bir amfi içinde o kadar işin altına kimse girmez.
Mevcut sistemi önce bir kontrol ettir, harcama yapmadan önce. Belki gözden kaçan bir kopukluk ya da ayar eksikliği vardır.
Sonrasında illaki sistemi geliştireyim diyeceksen component alman lazım. Hoparlör falan kesmez seni.

Ayrıca sub almaya gerek var mı peki Tolga?

Ben sub sevmeyenlerdenim. Orjinal sistemde varsa ellemem. 166'nın orjinalde iki tane sub'ı var. Fakat adamlar öyle güzel saklamışki bulmak imkansız nerdeyse. Sonradan takma sub'lar bence bagajda emanet duran ıvır zıvıra giriyor. Düzgün bir amfi ve kaliteli 4 tane component benim hep işimi gördü.
Aynen katılıyorum. .bagajda sub gördüğüm zaman direk bana Apaçi işi gibi geliyor .

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

erdinc147

Kenwood ürünleri kalitelidir nede olsa japon elektronikte uzmanlar bende ana ünite olarak pıoneer teyp kapılarada geçen hafta kenwood ve infinity mid takımları aldım bagajda bas olarak ufak kabinli 20cm sublardan almayı düşünüyorum büyük 30-38cm sublara gerek yok bagaj iptal olur zaten aracım 147 şimdilik sadece usb mp3 dinlemek için pıoneer teyp bağlı ancak bu hafta kapılara midleri ve bagajada kenwood stereo ve bas amfimi bağlatıcam bas takarsamda dediğim gibi belli belirsiz ufak kabinli 20cm sublardan düşünüyorum bizden artık geçti 30-38cm sublar heleki alfa arabasında gerek yok büyük Sub'lara oval pıoneer 85'lerim var ama onları bağlatmıcam gerek yok araç hb olduğu için selamlar...  :alfisti:

Muratözdemir

Kenwood ürünleri kalitelidir nede olsa japon elektronikte uzmanlar bende ana ünite olarak pıoneer teyp kapılarada geçen hafta kenwood ve infinity mid takımları aldım bagajda bas olarak ufak kabinli 20cm sublardan almayı düşünüyorum büyük 30-38cm sublara gerek yok bagaj iptal olur zaten aracım 147 şimdilik sadece usb mp3 dinlemek için pıoneer teyp bağlı ancak bu hafta kapılara midleri ve bagajada kenwood stereo ve bas amfimi bağlatıcam bas takarsamda dediğim gibi belli belirsiz ufak kabinli 20cm sublardan düşünüyorum bizden artık geçti 30-38cm sublar heleki alfa arabasında gerek yok büyük Sub'lara oval pıoneer 85'lerim var ama onları bağlatmıcam gerek yok araç hb olduğu için selamlar...  :alfisti:

Benim mid takımım eksik şuanda sizinkilerin modeli nedir?? Baglatmak için  iyi bi adres buldunuz mu ?? Siz benden önce kuracaksınız gibi inşallah iyi olur. Bende 20 cm sun düsünüyordum ama kuzende kicker 30 cm vardı onu verince almama gerek kalmadı

Zafo

Bu bagajdaki orijinal amfiler ne marka ve ne kadar destekleme söz konusu?
Geçenler de şans eseri gördüm gömülü amfi olduğunu.
Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz.

Muratözdemir

Buyrun arkadaşlar ana ünitenin videosu ve genel özellikleri.
Aydınlatmasıda değişken bu arada.Benim gibi illa renk uyumu arayanlar icin.

Muratözdemir

A.s.s markasını bilen var mı arkadaşlar komponentleri f/p olarak iyiymiş diyolla :)

max-ime

Daha önce de sorduğum üzere aslında Bose kalitesini yakalayabileceğim bir sistem yapmak istiyordum, ancak o kalite ve netliği forumda yardımcı olanlar sayesinde alamayacağımı önerdim.

Durum böyle olunca beklentilerimde değişti araçtan. 7 hoparlörlü, orjinal pioneer amfili eski bir sistemim mevcut. Akustiğini beğendiğim için bunu sadece bir subwoofer ile beslemek istiyorum.
  Sormak istediğim subwooferda en iyi verim alabileceğim yer neresidir? Aktif/pasif subwoofer ne demektir? Ben aslında slim subwoofer almak istiyorum, koltuk ısıtma mekanizması olmasına rağmen koltuk altına sığar mı?

erk1n

Daha önce de sorduğum üzere aslında Bose kalitesini yakalayabileceğim bir sistem yapmak istiyordum, ancak o kalite ve netliği forumda yardımcı olanlar sayesinde alamayacağımı önerdim.

Audioson veya Focal aktif sistem kurar bose'dan çok çok daha kalitelisini yakalarsınız.. Ama biraz maliyetli olur tabii ki.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

max-ime

Audioson veya Focal aktif sistem kurar bose'dan çok çok daha kalitelisini yakalarsınız.. Ama biraz maliyetli olur tabii ki.

Açıkcası maliyet istemiyorum :) Ya tek slim subwoofer alacağım orta şeker ya da 2 tane resimdeki gibi küçük subwoofer alacağım. Sanırım You are not allowed to view links. Register or Login akustik açısından daha iyi olur gibi?

Açıkcası maliyet istemiyorum :)

ozoozo

Durum böyle olunca beklentilerimde değişti araçtan. 7 hoparlörlü, orjinal pioneer amfili eski bir sistemim mevcut. Akustiğini beğendiğim için bunu sadece bir subwoofer ile beslemek istiyorum.
  Sormak istediğim subwooferda en iyi verim alabileceğim yer neresidir? Aktif/pasif subwoofer ne demektir? Ben aslında slim subwoofer almak istiyorum, koltuk ısıtma mekanizması olmasına rağmen koltuk altına sığar mı?

Bizim antepte tanıdık düğün salonu var ordan 2 kolon isteriz bagaja da yan yatırıp koyduk mu tamamdır çHaÇha..Hayırlı olsun.

OZO..!!!

Ormanci

Bose'dan nasıl daha kaliteli sistem yapılamaz anlamadım, max-ime'in dediği gibi çok daha kalitelisini bile yakalamak mümkün. Neticede araçlara opsiyon alınan sistemler aslında öyle süper muhteşem sistemler değil. Hele hele BMW Mercedes'te ödenen paralara, piyasada çok daha delisini yaptırmak mümkün aslında.

Fiyatlar şu aralar ne oldu bilmiyorum ama,

Giulietta'ya Audison amfi ve Focal Polyglass'lardan oluşan (modellerini hatırlamıyorum) sistemi 2013 sonunda 2.200TL'ye Soundstation'da Hakan Abi'ye yaptırmıştım.

Giulietta'nın ses çıkışları 4x35w, bu yüzden aslında ses gücü ve kalitesi anlamında fena değildi, ancak sistemden sonra Focal'in de performansını önceden bildiğimden, kalite ve netlik anlamında yine de gayet memnun kaldım. Asıl değişim ise, arkadaşın hediye ettiği Hertz sub'la oldu :) Evet arkada kutu olması bagaj hacmi açısından kötü oluyor, yolculuk zamanı sökmek zorunda kalıyorsunuz falan filan, ama buna yapacak pek birşey yok.

Standart gelen Bose sistemin sub'ının bu kadar başarılı olabileceğini pek sanmıyorum. Çünkü boyut olarak küçük olması gerekli büyük ihtimalle, hoş, stepnenin orayı kullanıyor, akustik açıdan kurtarıyor olabilirler.

Bu arada mesela kimisi "bmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm" diye uzun derin frekanslı bası seviyor, kimisi de "bım bım bım bım" diye vuran, tok ama kısa basları, ben de ikincisini seviyorum, Hakan Abi'ye de böyle ayar yapmasını rica ettim.

Yukarıda tartıştığınız konu ise gerçekten çok göreceli. Ama aslında değil...
Burada daha ziyade zevk-renk meselesi de devreye giriyor. Çünkü karşınızdaki kişiye "hayır böyle olması lazım, doğrusu budur" kısmını anlatamıyorsunuz. 180 derece aksini sevebiliyor adam :)

Mesela bir arkadaşım, aracında sadece radyoyu değiştirip Pioneer radyo-CD takıp, 4x5w dandik teypten sonra süper ses almıştı standart sistemle, ama yanına kapı direklerine eklediği tweeter'lar çamur gibi yapmıştı sesi. Ona kalsa, ince sesler bunlardan süper geliyordu ama özellikle "se" seslerinin olduğu her ses "Ş" ye dönüşüyordu. Birçok kişi de böyle bi tweeter koyup tizleri sonuna kadar açıp böyle yaparak süper tiz aldığını düşünüyor garip bir şekilde. Ben mi yanlış duyuyorum diyorum bazen :)

Ve bunu o arkadaşa söylediğimde "sen ne anlarsın lan, heheh" şeklinde bi tepki oldu. Teknik bilgim yoktur ama kulağım ve sesim iyidir halbuki :)

max-ime

Tabiki Bose'nin ses kalitesi yakalanır, üstünede çıkılır ama aracı ilk alırken 500-1000Euro fark ile aldığımız sistemi, sonradan yaptırmakya çalıştığımızda daha yüksek maliyet ile karşılaşıyoruz. Aracı delme, biçme vsde cabası.

Birde Bose'nin verdiği ses netliği, frekans araılı, akustiğini ben seviyorum

Şimdi soruma gelirsek benim orjinal sistemim 150W total güce sahip, 7 hoparlor ve 1 amfiden oluşan bir sistem. Maliyeti minimumda tutmak için sadece subwoofer taktıracağım. Sorum şu ki arka pnadizota 2 tane ufak subwoofer mı daha mantıklı olur yoksa koltuk altına sığdırabileceğim nispeten biraz daha büyük tek subwoofer mı?

Birde kısa, tok vuran güçsüz bir subwoofer istiyorum. Onun içinde marka model önerilerinizi rica ediyorum.

hi_cazz

Daha öncede bir başlıkta bahsetmiştim. Bose'u çok büyütmemek gerek. Bana göre şişirme bir marka. En azında 159da öyle. Sebring'te boston sistem dinledim arkadaşla bir yolculuğumuzda her konuda ezer geçer. Kaldı ki sebring kalitesiz bir araba bana göre.

Gerçekten kaliteli bir SQ sistem istenirse 5-6k gözden çıkarıp çok iti aktif bir sistem yapılabilir.
Pioneer DEX-P99RS DSP işlemcili ana ünite
Sadece önlere DLS 3YOL güzel bir component seti. Sadece önlere
komponentler için 6 kanal audison B sınıfı bir ampli
sub için yine audison mono ampli
DLS 30cm sub.
Kaliteli kablolama ve + ekipmanları ile kusursuz kaliteye sahip olabilirsiniz.
Tabi yalıtım ve işin ustasının yaptığı montaj en önemlisi

Model bilgisini bu konularda eski kaldığım için vermedim. Araştırmak ve F/P modellere bakmak önemli.

osm156

arkadaslar 156 aracımın ana unıtesını pıonner bı teyp ıle degıstrdım.aracın orjınal hoparlorlerı de yırtılmıs zamanla, sımdı bunların yerıne nasıl bısey takmalıyım ? normal hop. mu ? yoksa şu mıd , kompenant koax mı ne nedır o tarz hoparlorlerden mı yanı onerılerınız beklıyorum anfı falan kullanmayı dusunmuyorum.
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

Muratözdemir

arkadaslar 156 aracımın ana unıtesını pıonner bı teyp ıle degıstrdım.aracın orjınal hoparlorlerı de yırtılmıs zamanla, sımdı bunların yerıne nasıl bısey takmalıyım ? normal hop. mu ? yoksa şu mıd , kompenant koax mı ne nedır o tarz hoparlorlerden mı yanı onerılerınız beklıyorum anfı falan kullanmayı dusunmuyorum.
Amfi yoksa normal kolon takacaksınız o zaman

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratözdemir

Bugün amcamın boseli 156 sına bi ana ünite aldık clarion cz501. Usb aparatı 150 tl zaten dedik.madem onu alacagimiza ana ünite alalım ve bluetooth özelligide cabası oldu 300 tl ye ikinci el olarak sahibinden aldık sıfır kondisyonunda bakalım gelince paylasiriz izlenimlerimizi

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRUPHASE

Ses sistemlerindeki en önemli şey uyum ve kurulumdur. Bose denilen vasat firma, çok kaliteli olmayan uyumlu bir sistemi iyi bir konumlandırmayla geçerli bir ses elde etmiştir,gücü de gayet yeterlidir. Biz kendi kafamıza göre hoparlör seçip,keyfimize göre konumlandırırsak dengeli sesi  elde etme ihtimalimiz imkansıza yakındır. Çok bass, çok mid, çok tiz almak kalite değil boşa harcanmış paradır.

Bu ses sistemlerinden anlamayan insan yoktur zaten. Herkes çok bilir bu işi,herkesin bir fikri vardır. Bu sistemlerde iyiyi yakalayamamak işte bu yüzdendir. Aracınız hatchback değilse bagajda kutu bastan vazgeçin. Ya da beni dinlemeyin eczaneye sorun hangi ilacın gerektiğini.

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Kutay

faydalı olabılecek karsılastırma.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

TRUPHASE

Bu işin en uç noktalarından biri için örnek vereyim. Bu ürünleri bile bir araca yerleştirerek hi-fi ses almak uzun zaman ve doğru proje gerektirir. Bakınız subwoofer olarak tek ürün var o da 10''  ;)

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Ormanci

Sub için hazırlanan kutuların bile araç ve bagaj büyüklüğüne göre ölçüleri, hesaplaması var, ahşap olursa şöyle, bilmemne olursa böyle, yok bilmemne olursa hava çıkışı olacak cart curt.

Ama bizde onlara da dikkat edilmiyor tabi :)

Bir de üstteki mesajda dediğim gibi, bu işin en doğrusunu bilen adam bile olsa, iş kullanıcının zevkler renkler bölümüne geliyor. Adam bası dayamış, bınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ınnnnnnnnnnnnnnnnnn zınnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye gidiyor, fonda devamlı bi bas hınlaması... Şimdi bu adama anlatamazsın, doğrusunu yapan kişiyi de kötüler, bilmemkim yaptı bak adam gibi bas bile vermiyo diye :)

ATA

Bu ses sistemlerinden anlamayan insan yoktur zaten. Herkes çok bilir bu işi,herkesin bir fikri vardır. Bu sistemlerde iyiyi yakalayamamak işte bu yüzdendir. Aracınız hatchback değilse bagajda kutu bastan vazgeçin. Ya da beni dinlemeyin eczaneye sorun hangi ilacın gerektiğini.

Hatchback olmayan bir otomobilde bas hoparlörü, basit bir tarifle nasıl ve ne şekilde konumlandırmak gerekir?

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts