Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfss

Edited by - alfss on 13/10/2008  13:48:49
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

Alfadanadam

Geçmiş olsun. Aynı pistona ait segman mı kırıldı gene?

alfa146

Çok geçmiş olsun.

Alper

Kıvanç, yine 3. silindirdeki segman mı kırıldı. Eğer öyle olduysa tam olarak çözümlenememiş bir sorun olduğu muhtemeldir. Öyle olmadığını umuyorum çünkü pist çıkışı o halde motoru çalıştırıp geri dönmüştün, o sırada ortaya çıkabilecek bir hasarın meyvesi olabilir. Sorun diğer silindirlerde ise aşırı yükleme sonucu olmuş olabilir, ben de chip takmaya niyetliydim fakat ustalar motorun km si nedeniyle zaten yorulmuş ve incelmiş olabilecek segmanların kırılabileceğini göze almamı söylediler, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bana mantıklı geldiğinden, çok istediğim chip i takamadım, hatırlarsan pistte de fazla zorlamamıştım motoru

alfss

komple silindirleri pistten sonra takım olarak yeniledim gömleklerde cizik falan yoktu fakat hemen akabinde 2.silindir segman kırdı. Cok yük biniyor arabanın performansı inanılmaz güzel ama şimdi korkuyorum gaza dokunmaya eski yazılımı yükleticem muhtemelen cünkü sistem fazla yükü kaldırmıyor gibi.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

Sercan Keklik

avans yüzünden kırıyodur abı. Chipi yeniden yazdır.. Chipi yazarken ya aracın üzerinde eksik birşey vardı veya sonradan ek birşey taktırmış olabilirsin bunların harıcınde yazan kişide yanlış yazmış olabilir, Hava karışım oranında farkılıklar olabilir bir çok sebep olabilir..Ama sanırım senın problemın avans yüzünden. Araba çalışırken avans sesını duyuyormusun?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alper

Böyle olmasına çok üzüldüm. Pistte gidişi gerçekten iyiydi, zaten pist sonrası senden ilham alarak chip takmayı düşündüm. Dediğin gibi eski yazılımı yükletmekten başka çare görünmüyor, chip tuning yaptıralı kaç km oldu

alfss

Sercan yazılım yüklenirken kat.iptali ve acık filtre yoktu sadece supersprint egsoz vardı son susturcu dediğn cok mantıklı hava karısımı normal degerlere göre cok yüksek cıkıyor tekrar update edersem düzelir belki.Yanma çok fazla oluyorsa belki ondan yük binip kırıyor olabilir.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

alfss

az önce btg maslak la görüştüm onların diyorki bircok bu şekilde araba var alfada var diyorlar fakat segman kırma problemi yasamamışlar.Montaj asamasında sıkıntı olmuş olabilirmi diye düşünüyorum.yoksa arabama hersey orjinal takıldı.Farklı bir yazılım olmayacağını hava filtresi sonradan bile olsa sıkıntı olmaz diyorlar.Tedirginlik geldi bir kere gaza dokunmak istemiyorum.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

Sercan Keklik

yazılımı tekrar kontrol ettır derım birde avansa baktır %99 problemın avanstan kaynaklanıyor senın abi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

cuneyt

gecmis olsun Kivanc ya. uzuldum bak simdi :(((

n/a

chip nedeni ile segmanda kırılabilir ,pistonda kırılabilir ,herşey olabilir ,
ama bu o chipin detayları ile ilgili bir mevzu ,
ne kadar avans verilmiş ? ne gibi bir yazılım uygulanmış ? ne kadar motora yüklenilmiş ,hiç birşey bilinmediğinden herşey havada kalır .

Kaldıkı ,superchip nokta atışı yapmadığından ,
yani "off the shelf" dediğimiz bir yapıda chip yazdığından dolayı ,fazla yüklenme yapmamaktadır benim bildiğim .

Demek istediğim superchip ,
bir model araba için 2 veya 5 çeşit farklı yazılım yapar ve onu tüm dünyadaki 1500 tane arabaya yükler ,haliyle çok fazla irdelenmiş değilde kısaca " ortalarda " diyebileceğimiz ,her arabada sorunsuz çalışabilecek chip yapar ve satar .

tekrar etmek gerekirse ,
evet motor chipten dolayı kırılabilir ,
ama " chipsiz " sürü sepet motor kırılıyor ,
piston kırıyor ,segman kırıyor ? ,kol çıkarıyor dimi ? ve hepsi de chipsiz ,

detaylar çok önemli ,
alınan benzinin kalitesi çok önemli ,
Daha önce rektifiye yapılan motorun durumu çok önemli ,
özellikle chip sonrası benzin kalitesine çok daha dikkat etmek gerekiyor .

--------------------------------
Konu dışı ...
ARTIK ,
sağda solda ,sanayide veya serviste ,
size şu lafı söyleyen biri olursa gözünün üzerine bir tane patlatın lütfen ..
Özellikle araçta chip falan yok ve herşey standartsa ..

"BASTIN DİMİ ??? "

Motor işleyiş sırasında birçok korumalardan geçer ,bunlardan ençok bilineni knock vuruntu sensörüdür ,motor devir kesicisidir ,
başka korumalarda mevcuttur ecu yazılımında ,

Eğer standart bir aracın motoru gazlamayla kırılıyorsa o üreticinin suçudur.
Çünkü fabrika o aracı üretirken ,2 -3 sene garanti vermekte ve BELKİDE aracı satın alan kişinin manyak bile olabileceğini hesaba katmaktadır .

Dentist

Tamamen katılıyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic