Selam

konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum
@admin arkadaşlarım yanlışım varsa düzeltsin

Malum bende SS kullanmaya başladım ve ufaktan kendi kendime nasıl bakımlar yaparım diye araştırıyorum. Sağolsun
@octinum çok yararlı başlıklar yazmış zamanım oldukça okumaya çalışıyorum. Özelden attığım sorularıma da cevap verdi çok teşekkür ederim.
En bilindik ve yapılabilir bakımları arasında o-ring değişimleri var sanırım. Fakat bu o-ringler piyasada NBR olarak bulunurken Viton (yani ısıya ve basınca daha dayanıklı) olanını bulmak zor dedi
@octinum Ben makine mühendisiyim ve 3 sene mekanik bakım mühendisi olarak çalıştım dedim o zaman bu işi sen yaparsın dedi

İşe ilk o-ringleri bularak başla dedi ve bu sabah 2-3 eski tedarikçi abimle konuştum.
Bütün o-ringlerin viton olarak elinde olduğunu söyleyen İzmir'den bir abim var (ben Aydın'da yaşıyorum ve fabrikanın bütün keçe,o-ring vb malzemesi İzmirden bu abimden alınıyordu. Ben işten çıkarılmadan önce sordum hala ondan alıyorlarmış

)
Ölçüler; 10x1,5 - 11x1,5 - 12x1,5 ve 18x2 mm Her birinden 3'er adet (yanlışım varsa düzeltin)
Fiyat bilgisi alabilmem için adet bilgisi vermem gerekiyor. İhtiyacı olan arkadaşlar dönüş yaparsa bende tedariğini sağlayabilirim. (kendine alacaksan koy cebine git dedi abim sağolsun

ama ben adetli alırız diye düşündüm.)