Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Xenon Konusunda Aşmış arkadaşlar :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obasar

ben philips kullanıyorum, aracı ilk aldığımda takmıştım. çok ta memnunum...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

SFC85

s.a arkadaaşlar bugün florya sanayide bir alfa 156 modelınde arkadaş geri vites ışıklarını değiştirmis sankı zenon varmıs gıbı yanıyor ama zenon degıl bu ampullden nerden buluruz bılgınız varmı ??

Anıl

quote:

Sıkıntıya bak, önce ampul aldık şimdi balast. Boşu boşuna giden paraya bak =)

Ata bir şasesine takviye yap,başka bir yerden daha şase alıp ek yap dene derim,ondan sonra balast al!Benim başıma eskiden gelmişti,selektörde,uzunda teki sönüyor tekrar yanıyordu,şase bağlantısını güçlendirdik sorun halledilmişti.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

quote:

geceucusu.com adresinde bu işle ilgilenen insanlar merceksiz xenon'un kaza yaptıracak derecede kötü görüş sağladığından sıkça bahsediyorlar. Bence herkes yanılıyor olamaz. Özellikle de araba üreticileri Siz hiç merceksiz xenon farları fabrika çıkışı veren bir marka duydunuz mu?

Tabiki var,mercedes E serileri 96-98,Laguna vs ama bunların ampullerinin üstünde metal şapka vardır,bu gereksiz ışığı kesen bir sistemdir,bu ampullere D2R deniz,her yerde kullanılan kitlerde,orjinal sistemlerde D2S kullanılıyor bunlar xenon merceğe göre dizayn edildiğinden,bu metal aksam olmadığından,halojen reflektörlerde ışınları yanlış yönlere gönderiyor,dağ-taç heryer aydınlanıyor,bu yüzden karşıdan geleninde dualarını alıyorsunuz,merceksiz reflektörde D2R kullanılsa bu kadar sorun olmaz.

1998 GTV V6 TB

ATA

quote:

quote:

Sıkıntıya bak, önce ampul aldık şimdi balast. Boşu boşuna giden paraya bak =)

Ata bir şasesine takviye yap,başka bir yerden daha şase alıp ek yap dene derim,ondan sonra balast al!Benim başıma eskiden gelmişti,selektörde,uzunda teki sönüyor tekrar yanıyordu,şase bağlantısını güçlendirdik sorun halledilmişti.

Anıl abi, zaten aracın şaselemesini yenileyeceğim. Akü-şase-motor-şanzıman kablolarını daha kalın olanlar ile değiştireceğim. Yapılacaklar listemde var.
Senin dediğin fara giden şase kablosunamı ayrıca takviye yapayım?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Evet,fara giden şase kablosu,biz ona daha kalın kabloyla başka yerden takviye yapmıştık,xenon yapılınca şase zayıf kalma durumu olabiliyormuş!Sen onu 2dk'da yaparsın zaten...

1998 GTV V6 TB

ATA

Denemekta fayda var Abi, öğrendiğim iyi oldu. Çok sağol.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

quote:

Sorunum var...

Bildiğiniz uzere yakın zamanda mercek taktığım için xenonlarıma geri döndüm. 6000k ampuller ile monza'nın kaliteli sayılabilecek balastlarını kullanıyordum. Sellektör attığımda sol far motoruda harelete geçiyor, xenonlar kısılıp tekrar yanıyordu.

Acaba ampuldenmi diyerek 4300k yeni ampuller aldım. 4300k çok daha başarılı ancak sellektör ve uzunda sorunum devam ediyor. Böyle bir sorun yaşayan varmı aramızda ?

Sorunum devam etmekte.
Ampullerim değişti, balastlarım değişti, farlara ilave olarak şase verildi. Sorunum aynen devam etmekte. Sellektör yada uzun açınca kısa xenonlarda patlama ve sol far motorundan çalışma sesi gelmekte... =(
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Incablue

Elime böyle bir xenon kit geçti. Ne dersiniz iş yapar mı? Evren  abi sen zamanında çok araştırdın, denk geldin mi bu markaya You are not allowed to view links. Register or Login :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Incablue

Elime böyle bir xenon kit geçti. Mk1 147'm için soruyorum, ne dersiniz iş yapar mı? Evren  abi sen zamanında çok araştırdın, denk geldin mi bu markaya You are not allowed to view links. Register or Login :)

universeee

Elime böyle bir xenon kit geçti. Ne dersiniz iş yapar mı? Evren  abi sen zamanında çok araştırdın, denk geldin mi bu markaya You are not allowed to view links. Register or Login :)

Yok kardeşim bunu hiç duymadım. Görmüşsem bile göz ardı etmişimdir çünkü zerre hatırlamıyorum.

Senin aklında almak varsa ben baya uygun fiyatlı bir yer biliyorum, ben de oradan aldım şimdiye kadar sorun yaşadım diyemem. Sorun yaşasan bile iki yıl garantili ürün gerçi.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Incablue

Yok kardeşim bunu hiç duymadım. Görmüşsem bile göz ardı etmişimdir çünkü zerre hatırlamıyorum.

Senin aklında almak varsa ben baya uygun fiyatlı bir yer biliyorum, ben de oradan aldım şimdiye kadar sorun yaşadım diyemem. Sorun yaşasan bile iki yıl garantili ürün gerçi.

Bunları arkadaşım verdi. İnternette fiyatı 40 € civarı görünüyor. Acaba mercek alıp montajı denesem mi? Arıza lambası yakar mı, bizim farlar kaç volt ile çalışıyor? Kafamda deli sorular Evren abi :) You are not allowed to view links. Register or Login

nanotechmilas

hepsi 12 volt ile çalışıyor amper ve watt farkı olabilir... arabnın normal ampülleri 55Watt. Xenon ampuller 35Watt Zenon balastlarıda amper ve watt farklılıkları vardır. Mercek olarak ne kullanacaksanız ona uygun ampül ve tabi balast kullanmanızda fayda var. Örneğin D1S ampül için bixenon mercek ve D1S balast kullanmanız gerek.... D2s ampul kullanacaksanızda bu balastı kullanabilirsiniz tabi d2s ampul için bir çevirici lazım oem blast kullanmak için. biraz komlike bir durum. Far ve mercek montajı yaptığım için yardımcı olurum size montajla ilgili...

universeee

Bunları arkadaşım verdi. İnternette fiyatı 40 € civarı görünüyor. Acaba mercek alıp montajı denesem mi? Arıza lambası yakar mı, bizim farlar kaç volt ile çalışıyor? Kafamda deli sorular Evren abi :) You are not allowed to view links. Register or Login
Şimdi kardeşim kafada deli sorular olması normalde benimde sırf o yüzden ve malzeme toplamak yüzünden aylarca gecikti mercek montajı. Öncelikle montaj yapıp yapmayacağına karar vermen lazım tabiki. Sonra en büyük sorun orjinal xenon/bi-xenon mu yaptıracaksın yoksa benim gibi halojen soketli xenon/bi-halojen mi yapacaksın. Orjinal olursa ışık kuvveti oldukça iyi olur ama muayene zamanları biraz daha meşakkatli olur. Benim yaptığım gibi yaparsan güzel bir mercekle güzel bir aydınlatma sağlarsın (tabi ki orjinali kadar iyi olmaz) ve muayene zamanı geldiğinde standart bir halojen ampulu takar işine bakarsın. Tabi bunun dışında 147'nin farlarının arkasındaki boşluğun ve far tasının içinin çok dar olması orjinallik konusunda biraz sıkıntılar yaratabilir onu da dikkate almak lazım. Bunların kararı da tabi araç sahibi olarak sana ait :) Ben muayene zamanı geldiğinde kendim kolayca halledebileyim diye orjinal işine girmedim. Hiç pişman da değilim açıkçası. Benim durumumda tek sorun farlarını açmazsan selektör yapamazsın ki arabaya her bindiğimde farlarını açan birisi olarak bu benim için zerre sorun teşkil etmiyor :)

Arıza lambası konusuna gelirsek bende hiç sorun yaşamadım. Aldığım xenon kit arıza lambası yakmayan cinsten de değil üstelik. Bildiğim kadarıyla bizim araçların üretim yılındaki far sisteminde "CAN bus" yok o yüzden devreyi tamamlamak yeterli oluyor diye düşünüyorum. Ama bu konuda çok tecrübeli sayılmam daha iyi bilen birileri varsa daha iyi ve detaylı anlatabilir.

Incablue

Bursa'da bu işi yapan bir yer buldum az önce. Volvo'nun bir merceği varmış, uyar büyük ihtimalle dedi. Mercek, montaj ve far temizliği 350-400 TL gibi bir fiyat olur dedi. Hafta sonu tanışmak için giderim :)

universeee

Bursa'da bu işi yapan bir yer buldum az önce. Volvo'nun bir merceği varmış, uyar büyük ihtimalle dedi. Mercek, montaj ve far temizliği 350-400 TL gibi bir fiyat olur dedi. Hafta sonu tanışmak için giderim :)
Üstüne 100 lira'da aşağı yukarı xenon kit koy, tabi orjinal xenon kullanmayacaksan. 500'e biter. Hayırlısı bir bak bakalım.

Incablue

Üstüne 100 lira'da aşağı yukarı xenon kit koy, tabi orjinal xenon kullanmayacaksan. 500'e biter. Hayırlısı bir bak bakalım.

Yukarıda resmini paylaştığım kit benim. Bana yalnızca mercek ve montaj işi lazım olacak. Bilgine bilgi katmak için yine yazarım sana Evren abi :)

nanotechmilas

hangi merceğin takılacağı çok önemli Sadece xenon istiyorsanız Koito H1 veya DS2 Mercek öneririm, Harika bir kırılma çizgisi var,
Bixenon istiyorsanız da Hella öneririm, bosch mercekler biraz büyük ve kaba sokması zor oluyor, tabi valeoda var ama valeolarında perde motorları merceğin yanında bizim araçlara girmiyor, ama bu iş öyle bir günde bitecek cinsten değil ayak üstü far sökülüp yapılmaz, önce far sökülecek içi dagıtılacak, farın arka kasası temizlenecek, sonra içerdeki reflektörlü yere uygun mercek montaj edilecek ki asıl iş burda başlıyor farın yükseklik ayarı sag sol ayarı bozulmadan aynı noktaya odaklanmalı, sonra kapak montajı ve isteniyorsa far karartma far karartmada akrilik ısıya dayanıklı boya öneririm, sonra tam tersi montaja geçiyoruz ve tabi enson farın dış camı yapışacak ve bununda kuruması birgün aradaki teroson veya silikon iyice kemikleişşsin... tabi önce far camıda temizlenmeli...

ben kendi aracımda bosch bixenon kullandımi baya zor girdi ve uğraştırdı, ama aydınlatma harika....

tabi mercek montajından sonra hangi ampülü kullanmak istedğinde önemli, Bixenon mercek takılacaksa illede orjinal balast ve D1s d2S tarzı ampüller seçilmeli ama normal mercek kullanacaksan mercege göre xaten piyasada oem xenon kiti hem ucuz hemde çok

universeee

Yukarıda resmini paylaştığım kit benim. Bana yalnızca mercek ve montaj işi lazım olacak. Bilgine bilgi katmak için yine yazarım sana Evren abi :)
Bilgilendirme iyidir aslan, güncellemelerini beklerim :)

06BA7907

benim de balastın teki arıza yaptı. öyle dolanıyorum ortalıkta. yeni bir balast takımı mı alsam yoksa beyaz ışık veren nightbrekar gibi ampüllere mi dönsem bilemedim ? balastlardan hangi markaları önerirsiniz. benim pek bilgim yok bu konuda.
yaşamak direnmektir.

06BA7907

bu arada farın içinde bi xenon mercek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? ben aracı ikinci el aldım. ve şimdiyw kadar farına hiç bakmadım
yaşamak direnmektir.

universeee

bu arada farın içinde bi xenon mercek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? ben aracı ikinci el aldım. ve şimdiyw kadar farına hiç bakmadım
Arabanızın donanım seviyesinden anlayabilirsiniz ilk olarak. İkinci olarak birini arabanın içine oturtup selektör yaptıracak sizde karşıdan bakacaksınız. Kısalarla aynı yerden uzunlar yanıyorsa bi-xenon far vardır diyebiliriz. Tabi benden daha deneyimli insanlar var 159 konusunda, onlar yanlış yazdığım bir nokta varsa düzelteceklerdir.

Balast bozuksa balastları yenileyip devam edin bence. Zaten nightbreaker alıp devam etmeniz pek mümkün olmaz herhalde çünkü orjinal xenon ve halojen ampul farkı ortaya çıkıyor burada. Nightbreaker benim bildiğim halojen ampül ve soketleri farklı xenonlardan. Kaldı ki xenon aydınlatması dururken halojen aydınlatmasına dönmek bence aşırı derecede gereksiz. Benim 147'de halojen ampul kullanan farlara sırf xenon kit kullanabilmek için mercek montajı yaptım. Xenon yanında halojen esamesi okunmaz bence. Ama araba sizin karar sizin. Benim yazdıklarım sadece tavsiye.

e.ateskaya

Merhabalar, 2001 156MK1 sis farlarına xenon far düşünmekteyim. 8000Kelvin olmasını istiyorum. Far tipimiz H7 diye biliyorum fakat yanılıyor olabilirim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?  8)
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

Ormanci

Merhabalar, 2001 156MK1 sis farlarına xenon far düşünmekteyim. 8000Kelvin olmasını istiyorum. Far tipimiz H7 diye biliyorum fakat yanılıyor olabilirim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?  8)

Muayeneden geçmez bir;

İkincisi Kelvin sayısı yükseldikçe aydınlatma daha berbat olur. Hele ki sis farında aydınlatma istiyorsanız en güzeli sarı ampul takacaksınız. Sis farına xenon takmak gibi bir apaçiliğe bence hiç heves etmeyin.

Üçüncü ve en etkili olabilecek tavsiye de, sis farının değiştirilmemesi ve bu anlamda etraftan küfür yememe adınadır :)

Xenon çok istiyorsanız aracın farlarını açtırıp xenon mercek taktırıp, çıkma kitlerle vs.'lerle orj. xenona yakın bir sistem elde edebilirsiniz. En azından harcadığınız paraya değer. "Çakma" şeylerle uğraşmamış olursunuz.

e.ateskaya

Muayeneden geçmez bir;

İkincisi Kelvin sayısı yükseldikçe aydınlatma daha berbat olur. Hele ki sis farında aydınlatma istiyorsanız en güzeli sarı ampul takacaksınız. Sis farına xenon takmak gibi bir apaçiliğe bence hiç heves etmeyin.

Üçüncü ve en etkili olabilecek tavsiye de, sis farının değiştirilmemesi ve bu anlamda etraftan küfür yememe adınadır :)

Xenon çok istiyorsanız aracın farlarını açtırıp xenon mercek taktırıp, çıkma kitlerle vs.'lerle orj. xenona yakın bir sistem elde edebilirsiniz. En azından harcadığınız paraya değer. "Çakma" şeylerle uğraşmamış olursunuz.

Muayeneden geçmeyeceğini biliyorum, Kelvin yükseldikçe renk morarıyor ve görüş azalıyor bunu da biliyorum. Sislerin yere bakıyor olması ile beraber karşıdakini nasıl rahatsız edeceğimi düşünemiyorum. ''Çakma'' şeyler? ''Apaçilik'' zevkler kişiseldir. Teşekkür ederim görüşünüz için.
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.