Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Xenon Konusunda Aşmış arkadaşlar :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

06BA7907

You are not allowed to view links. Register or Login
bu arada farın içinde bi xenon mercek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? ben aracı ikinci el aldım. ve şimdiyw kadar farına hiç bakmadım
Arabanızın donanım seviyesinden anlayabilirsiniz ilk olarak. İkinci olarak birini arabanın içine oturtup selektör yaptıracak sizde karşıdan bakacaksınız. Kısalarla aynı yerden uzunlar yanıyorsa bi-xenon far vardır diyebiliriz. Tabi benden daha deneyimli insanlar var 159 konusunda, onlar yanlış yazdığım bir nokta varsa düzelteceklerdir.

Balast bozuksa balastları yenileyip devam edin bence. Zaten nightbreaker alıp devam etmeniz pek mümkün olmaz herhalde çünkü orjinal xenon ve halojen ampul farkı ortaya çıkıyor burada. Nightbreaker benim bildiğim halojen ampül ve soketleri farklı xenonlardan. Kaldı ki xenon aydınlatması dururken halojen aydınlatmasına dönmek bence aşırı derecede gereksiz. Benim 147'de halojen ampul kullanan farlara sırf xenon kit kullanabilmek için mercek montajı yaptım. Xenon yanında halojen esamesi okunmaz bence. Ama araba sizin karar sizin. Benim yazdıklarım sadece tavsiye.

aracım distincive plus. ancak bildiğim kadarıyla hiçbir 159 orjinal xenon farlı değil doğru mu ? yani fabrika çıkışı.. benim araçta aldığımda xenon balast ve ampül vardı. ancak biliyorsunuz ki bazıları mercek olmasa da böyle uygulama yapabiliyor. ben böyle bir durum var mı yok mu onu bilmek istiyorum. mercek varsa yeni balast alıp yoluma devam edicem.
yaşamak direnmektir.

salihyksk

halogen xenon nedir bilen varmı acaba böyle bir video var direk 13:00 saniyeyi açarsanız iyi olur

Rotweiler

Abi şu 159un xenon mevzuu ile ilgili elli kere yazdık.
Elli kere izah ettik.

HALOJEN FARLI 159LAR VAR EVET, EĞER MERCEKTE XENON GÖRÜYORSANIZ YA HALOJEN FARA SONRADAN TAKILAN XENONDUR(Bunu otomatik yükseklik ayarının olmaması ve far yıkama mekanizmasının olmamasından anlayabilirsiniz) YA DA ORİJİNAL Bİ-XENONDUR(Sizin deyiminizle, şimşek gibi çakar selektör yapıldığında yardımcı halojen uzunlarla birlikte) VE HEM OTOMATİK FAR YÜKSEKLİK AYARI HEM DE FAR YIKAMA TERTİBATI MEVCUTTUR.

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

06BA7907

Elli kere izah ettik.

HALOJEN FARLI 159LAR VAR EVET, EĞER MERCEKTE XENON GÖRÜYORSANIZ YA HALOJEN FARA SONRADAN TAKILAN XENONDUR(Bunu otomatik yükseklik ayarının olmaması ve far yıkama mekanizmasının olmamasından anlayabilirsiniz) YA DA ORİJİNAL Bİ-XENONDUR(Sizin deyiminizle, şimşek gibi çakar selektör yapıldığında yardımcı halojen uzunlarla birlikte) VE HEM OTOMATİK FAR YÜKSEKLİK AYARI HEM DE FAR YIKAMA TERTİBATI MEVCUTTUR.

arkadaşım belki durum daha karışık. benim aracımda far yükseklik yarı var farda ama xenon sonradan eklenmiş ve far yıkama da yok. bu durumu merak ettiğimden sordum. farda xenon mercek yoksa holojen far alıcam. her ne kadar aldığımda üerinde balast ve xenon ampül varsada. hal böyle olunca şu seçenek akla geliyor. xenonlu far kaza sonrası kırıldı ve pahalı olduğu için normal fark taktı, balastla sonra xenon ekledi.
yaşamak direnmektir.

ES53

Elli kere izah ettik.

arkadaşım belki durum daha karışık. benim aracımda far yükseklik yarı var farda ama xenon sonradan eklenmiş ve far yıkama da yok. bu durumu merak ettiğimden sordum. farda xenon mercek yoksa holojen far alıcam. her ne kadar aldığımda üerinde balast ve xenon ampül varsada. hal böyle olunca şu seçenek akla geliyor. xenonlu far kaza sonrası kırıldı ve pahalı olduğu için normal fark taktı, balastla sonra xenon ekledi.

Distinctive plus pakette far yikama olmasi gerekmiyor mu abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rotweiler

Onu anlatmaya çalışıyorum ben de.
Kırıldı vs ve sonradan takıldıysa sizce biz bunu resim görmeden ya da arabayı görmeden nasıl bilelim? Azıcık mantıklı olun Allahınızı severseniz.
Yani sorunuzun cevabını ancak ve ancak standart donanım üzerinden verebiliriz.
Ki yukarıda da yazdım. Far yıkamanız yok ise, iki seçenek var: Birincisi belki bir kaza bela sonrası ön tampon progressive tamponu ile değiştirildi maliyet açısından buna farlar da dahil olmuş olabilir. Yok eğer araç zaten Distinctive plus ise, gayet olması gerekir.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

nanotechmilas

merhaba mercek montaji isterseniz yardimci olurum...  orjinal hella veya bosch bixenon mercek montaji yapiyorum... isterseniz d serisi bir xenon ampul takimi takabilirsiniz d1s veya d2s isterseniz daha ucuz h serisi xenon ampul olabilir. vize zamani halojen. mpul takip vizeden gecersiniz

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06BA7907

merhaba mercek montaji isterseniz yardimci olurum...  orjinal hella veya bosch bixenon mercek montaji yapiyorum... isterseniz d serisi bir xenon ampul takimi takabilirsiniz d1s veya d2s isterseniz daha ucuz h serisi xenon ampul olabilir. vize zamani halojen. mpul takip vizeden gecersiniz

benim araçta h7 bi xenon ampül takılıydı ben ds1 balast ve ampül takımı aldım ama tabi takamadık çünkü girişi uymuyordu. emenaten bağladık kablo vs ile. bu durumun nedeni nedir ve nasıl çözülebilir ?
yaşamak direnmektir.

nanotechmilas

h7 bi xenon
degildir normal xenon ampuldur. d serisi ampuller bi xenon merceklere takilabilir farlarinin icine bi xenon mercek takilmasi gerek yeni hella veya bosch olabilir

06BA7907

h7 bi xenon
degildir normal xenon ampuldur. d serisi ampuller bi xenon merceklere takilabilir farlarinin icine bi xenon mercek takilmasi gerek yeni hella veya bosch olabilir

vala bu işi anlayamadım ben. aracı aldığımda üzerinde xenon ampul ve balast vardı. bozuldu biri. ben de ds1 methedildiği için onun ampülünü ve balastını aldım. ancak ds1 in arkasındaki kutucuk nedeniyle tabi tam takamadık ampülü
yaşamak direnmektir.

nanotechmilas

h7 xenon lar orjinal olmuyor malesef sizin araciniza sonradan takilmis olabilir...  d1s ler veya d2s ler orjinal xenon dur...  sizin araca piyasada bulunan h7 xenon setleeinden takmislardir. d1s kullanmniz icin bixenon procektor olmasi gerekir...  yani farin takildigi yer d serisi ampullere uygun olmali

06BA7907

h7 xenon lar orjinal olmuyor malesef sizin araciniza sonradan takilmis olabilir...  d1s ler veya d2s ler orjinal xenon dur...  sizin araca piyasada bulunan h7 xenon setleeinden takmislardir. d1s kullanmniz icin bixenon procektor olmasi gerekir...  yani farin takildigi yer d serisi ampullere uygun olmali

anladım. peki bixenun projektör takabilr miyim ve bununla ilgili fiyat durumu hakkında bilgin var mı ?
yaşamak direnmektir.

nanotechmilas

bi xenon projektoru sizin takmaniz baya zor olur farlarin ici acilip birkac islem yapilmasi getrk

nanotechmilas

isterseniz yollarsaniz 600 liraya bu islemi yapariz. far temizligi ve isterseniz far karartma islemide ucretsiz yapiyoruz 

06BA7907

isterseniz yollarsaniz 600 liraya bu islemi yapariz. far temizligi ve isterseniz far karartma islemide ucretsiz yapiyoruz 

peki başka bir yol var mı, daha ucuza maledebileceğimiz ?
yaşamak direnmektir.