Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kutay

Ön amortisörlerin arasında 1 cm e yakın fark var bunun için yay takmadan amortisör değişmek gerekirmi?
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Ön amortisörlerin arasında 1 cm e yakın fark var bunun için yay takmadan amortisör değişmek gerekirmi?

nasıl yani?
bir ön amortisörünüz, diğerinden uzun ya da kısa mı?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

Bende 5 cm Eibagh var.
Gayette memnunum :)

Anıl

Yay 3cm seçilince,orjinal amortisör ile kullanılabilir yazsa da, amortisör ile desteklemek bence daha mantıklı olur. 3cm yay ile düz yolda konfordan pek fedakarlık etmesenizde,kasislerde ya da dalgalı zemine sahip yollarda standart amortisör ile zıplama, vurma vs yapabiliyor. İmkanınız varsa,fiyatları daha uygun olan Koni STRT amortisörler ile yayları kombine etmeniz çok daha güzel olur.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

sariertan

Beyler konu başlığı dikkatimi çekti.

Malum benim aracım 166 olunca buna amortisör yay bulmak bir hayli zor iş. Bende bir araştırma yaparken, aracın konforu bozulmadan görselliği değiştirme yöntemi buldum.

Yapılan işlem amortisörde yayın oturduğu tablayı güzelce keserek isteğe göre 3-5cm neyse işde aşağı kaynatıyorlarmış. Aracın konforu bozulmazken araç yere yakın olmuş oluyor.

Bu işlemden sonra düşünceme göre araç sağa sola esnerken iç davlunbaza değer diye düşünüyorum. Etrafında yada kendisi bunu uygulamış kişilerden bilgi alabilirsem sevineceğim.

Kutay

nasıl yani?
zamanla oluşan defarmasyon var gibi önden çok çok dikkatli bakıldığında çok tatlı sola doğru eğim var gibi.

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Kutay

Yay 3cm seçilince,orjinal amortisör ile kullanılabilir yazsa da, amortisör ile desteklemek bence daha mantıklı olur. 3cm yay ile düz yolda konfordan pek fedakarlık etmesenizde,kasislerde ya da dalgalı zemine sahip yollarda standart amortisör ile zıplama, vurma vs yapabiliyor. İmkanınız varsa,fiyatları daha uygun olan Koni STRT amortisörler ile yayları kombine etmeniz çok daha güzel olur.

Amortisörde spor olursa araç çok sert olmaz mı ?

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

wolkanku

nasıl yani?
zamanla oluşan defarmasyon var gibi önden çok çok dikkatli bakıldığında çok tatlı sola doğru eğim var gibi.

araç 90.000 km ve üstü, hiç amortisör değiştirmemişse bugüne kadar, yeni amortisör zamanı gelmiş.. koni strt + yay mükemmel olacaktır. aşırı sertlik olmaz.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Anıl

Beyler konu başlığı dikkatimi çekti.

Malum benim aracım 166 olunca buna amortisör yay bulmak bir hayli zor iş. Bende bir araştırma yaparken, aracın konforu bozulmadan görselliği değiştirme yöntemi buldum.

Yapılan işlem amortisörde yayın oturduğu tablayı güzelce keserek isteğe göre 3-5cm neyse işde aşağı kaynatıyorlarmış. Aracın konforu bozulmazken araç yere yakın olmuş oluyor.

Bu işlemden sonra düşünceme göre araç sağa sola esnerken iç davlunbaza değer diye düşünüyorum. Etrafında yada kendisi bunu uygulamış kişilerden bilgi alabilirsem sevineceğim.
Bu eskiden beri bilinen bir yöntem ama sağlıklı değil,tablayı aşağıya alıyorlar ama yaylar standart,3 cm düşürürseniz amortisöründe konfor bölgesini iptal etmiş oluyorsunuz,burada işlem yanlış olsa da herşey kulağa hoş geliyor ama yaylar kısa yaylara göre daha yumuşak olduğundan,kısa yayda olmayan esneme sizde devam edecek.Yani amortisörünüzü dibine kadar kullanıp,kısa sürede ömrünü tamamlatıcaksınız! Birde şunu belirteyim,166'da durum nedir bilmiyorum ama piyasada az olan araçların parçaları da az oluyor bir zarar durumunda parça fiyatı,tedariğinde sorun olabilir. Yani ucuza mal ettiğiniz olay,çok büyük masraflara yol açabilir. Mesela ben aracımın amortisörlerini değiştirmek istedim,piyasada sadece arkaları bulabildim ön amortisör yok,yurtdışında bile çok az...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

sariertan

Bu yazı üzerine bunu buldum nasıl? Komple set olarak baktığımızda fiyat bana çok cazip geldi. Ayarlanabiliyor olmasıda ayrıca güzel.

Sadece kafama takılan bir soruda acaba bu 2.0 T.Spark motorlu olanlar için mi?

Alfa Sailor

Arkadaşlar selam,
Benim GT'ye amortisör ve yay almayı düşünüyorum , şu anda üzerindekiler orjinalleri fakat 90 bin km den sonra malzeme yorgunluğu oluşmuştur ve ön takım ile sıkıntıların artmasına sebep olur , diğer elemanların (salıncaklar,viraj demiri ve bunların burçları ) ömürlerini kısaltır derim. Zaten sıkıntılıyım bu parçalarla :) 147 ' de aynı sıkıntılardan şikayetçiydim ama bu kadar değildi.
Kısacası benim GT için yay amortisör tavsiyesine ihtiyacım var 17 jant kullanıyorum ve yaşadığım şehirin yolları pek güzel değil,az bir alçaltma ile sürüş konforunu kaybetmeden sağlamlık mümkün mü ? Bu konuda önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. Kule gergisi de olur, virajlarda zorluyorum biraz :)

alfacan

Merhabalar ,

Aracım için 3.5 mm lik spor yay düşünüyodum fakat internette gördüğüm ilanların hepsinde 2005 model sonrası yazıyor . Bi kaç satıcı ile konuştum senin arabana uymaz dediler .

Mk1 ile mk2 spor yayları birbirinden farklımıdır ?  :)

Alper

147 , 156 , GT bunlarin hepsinin yayi aynidir.

Gouki

Yalnız Eibach'ın 147 yayları 156'yı daha fazla düşürebiliyor diye biliyorum.

Fatihob

En güzeli 2.0 156ya 1.6 147 yayı takmak  :))
..

Alper

En güzeli 2.0 156ya 1.6 147 yayı takmak  :))
>:D >:D >:D

sp4rc0

Bende Eibach 147 için olan -5cm yayı var. İlk takıldığında özellikle arkayı en fazla 3-4 cm düşürmüştü. Ancak zaman içerisinde tam kıvamına geldi. Hatta 6cm kadar bile düşürmüş olabilir. Ölçmedim ancak arka çamurluk ile tekerlek arasına iki parmak zor giriyor.
Ölçüye bak, iki parmak, bir tutam, fındık kadar :p
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alper

Bende 5 cm Eibach var 156 için olan.
Öne parmak girmiyor arkaya da 1 parmak giriyor mesela.
Görüntüde bu :)

Alper

Piste çıkmak için ya almalık yada sadece 1gün takılmalık :) Kule Gergisi arayışındayım arkadaşlar :) bilgilerinize...

ihsany

Bende Eibach 147 için olan -5cm yayı var. İlk takıldığında özellikle arkayı en fazla 3-4 cm düşürmüştü. Ancak zaman içerisinde tam kıvamına geldi. Hatta 6cm kadar bile düşürmüş olabilir. Ölçmedim ancak arka çamurluk ile tekerlek arasına iki parmak zor giriyor.
Ölçüye bak, iki parmak, bir tutam, fındık kadar :p

Hocam bende yay düşünüyorum ama bu kadar alçaldığında sürtme vs olmuyormu? Bezen trafiğe girmemek için bu şişli-nişantaşı-beşiktaş ara sokaklarına sapıyorum..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

tayfun

bu yay işine birtürlü akıl erdiremedim gitti. 205 40 17 jant lastik aldım araba leylek gibi oldu 8 cm boşluk var arada nerden baksanız. eibach proking yay bakıyorum 3.5 cm leri var sadece. eibach sportline lerde 5 cm var sadece. ama sıkıntı şuki 5 cm sportline yay lar gereği kadar düşürüyor fakat çok sert oluyor. proking lerde çok konforlu ama 3.5 cm yeterli deyil. 3.5 proking lerden diş eksiltiyorlarmış. ozaman daha çok düşüyor ve yumuşuyormuş. birde 156 ya 147 yay uygulayanlar var. herkes bişey söylüyor şaşşırdım kaldım. arabada traktör gibi duruyor sabırsızlanıyorumda bir an önce çözmem lazım. deneme yanılma yöntemişyle bişiler yapayım diyorum fakat buda pahalı bi yöntem. napcaz şimdi. kullanan arkadaşlar kullandıkları yayların marka ile beraber cins lerinide yazarlarsa sevinirim.

tayfun

Piste çıkmak için ya almalık yada sadece 1gün takılmalık :) Kule Gergisi arayışındayım arkadaşlar :) bilgilerinize...
alpercim 5 cm proking mi sportline mi benimde acil sıkıntım var.bizim CUM 78 GÖKAN  arkadaşımızdada 5 cm eibach yay var o çok sert olduğunu söylüyor. presletir diyor bana orijinal yaylarını. acil bi cevap verirsen tahammül edemiyorum lastikle çamurluk arasındaki o kafa girecek kadar boşluğa. bu arada ölçüler 205 40 17

alfacan

alpercim 5 cm proking mi sportline mi benimde acil sıkıntım var.bizim CUM 78 GÖKAN  arkadaşımızdada 5 cm eibach yay var o çok sert olduğunu söylüyor. presletir diyor bana orijinal yaylarını. acil bi cevap verirsen tahammül edemiyorum lastikle çamurluk arasındaki o kafa girecek kadar boşluğa. bu arada ölçüler 205 40 17

Merhaba ,

Sakın ama sakın orjinal yaylarınızı sıcak soğuk herneyse presletmeyin . ısıtmayın bu şekilde olan modifiye işlemleri son derece sağlıksız ve güvensiz olacaktır .

Bende yaklaşık 1 aydan beri spor yay arıyorum . 5 cm fazla 3.5 cm de az geliceğini düşünüyorum sizin gibi . .

Bu konu hakkındada malesef tam net bir bilgi yok .  :)

Alper

ozoozo

giuliettam için 3,5 cm yay ve spacer düşünüyorum nerden temin edebilirim sizce kaliteli biyer olarak ? marka olarak yay için araştırmalarım h&r,eibach dendi birde yanlışi hatırlamıyorsam novitech var yalnız spacer için hiç bir bilgiye ulaşamadım bilginiz varmı acaba?