Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

Coillerim gelmiş ama gümrük memuru olmadığı için alamadım pazartesiye kaldı.
Şunların güzelliğine bakın.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login pazartesiye mi kaldı? abi yarın ne yap et zorla al , ctesi de taktır.

onların orda durduğunu bilip de haftasonu taktıramasam ben delirirdim heralde )
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login pazartesiye mi kaldı? abi yarın ne yap et zorla al , ctesi de taktır.

onların orda durduğunu bilip de haftasonu taktıramasam ben delirirdim heralde )
İmza yetkili gümrük memur acil işi çıkmış Kayseri'ye gitmiş pazartesiye kadar yok. Ordaki elemanlarda veremeyiz diyor.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolkanku

İmza yetkili gümrük memur acil işi çıkmış Kayseri'ye gitmiş pazartesiye kadar yok. Ordaki elemanlarda veremeyiz diyor.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vekalet versin  :)) :))
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OnurG

147 mk2 kule gergisi bulamadım ya.. yanarım ona yanarım...

hi_cazz

Hadi hayırlı olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ucarozcan

Hadi hayırlı olsun.
Yardımlarını esirgemediğin için teşekkürler.  :serefe:

hi_cazz

Yardımlarını esirgemediğin için teşekkürler.  :serefe:

Ne demek abi her zaman.

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

hi_cazz

coillerimi aldığım gün aklıma geldi.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login Aynen cillop abi. :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login Tam sanat eseri valla. Güzel bir şekilde paketlemişler zaten 'Almanlar yapmış' dedirtiyor adama. :nazar: :)

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar 147 için sparco 35mm yaylar için ne düşünüyorsunuz? Eibach 600 lira civarına geliyor yurt dışından. Çok büyük bi fark var mıdır?

octinum

Arkadaşlar 147 için sparco 35mm yaylar için ne düşünüyorsunuz? Eibach 600 lira civarına geliyor yurt dışından. Çok büyük bi fark var mıdır?

Sparco'nun bence sorunu ortalıkta pek yorum ve deneme olmaması. Ya da ben bulamadım. Eibach, Novitec, H&R gibi markalarda Türkiye ve yabancı forumlarda bol miktarda görüş var. Eibach/Novitec/H&R ile yanılmazsınız. Belki benim bilmediğim başka markalar da vardır öyle deneyeni bileni olan. Ama Sparco için dediğim gibi ben bulamadım, ki kendi çapımda iyi araştırmacı olduğumu düşünüyorum. :)

Oğulcan Yücel

Sparco'nun bence sorunu ortalıkta pek yorum ve deneme olmaması. Ya da ben bulamadım. Eibach, Novitec, H&R gibi markalarda Türkiye ve yabancı forumlarda bol miktarda görüş var. Eibach/Novitec/H&R ile yanılmazsınız. Belki benim bilmediğim başka markalar da vardır öyle deneyeni bileni olan. Ama Sparco için dediğim gibi ben bulamadım, ki kendi çapımda iyi araştırmacı olduğumu düşünüyorum. :)
O zaman macera aramamak lazım hiç. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bir de arka amortisörlerle amortisör takozlarının değişmesi gerekiyor çok fazla ses yapıyor. 35mm yaylarla orjinal amortisör mü önerirsiniz veya önerebilceğiniz başka şeyler var mı?

frat_jk

Merhaba, 35mm Novitec yayları düşünürseniz eski konforundan neredeyse hiç bir şey kaybetmiyor.Ben HR, Novitec ikisinide kuşlandım.şu anda Eibach kullanıyorum.Ama Novitec orjinal yaydan bile daha konforluydu

Sent from my iPhone using Tapatalk

octinum

O zaman macera aramamak lazım hiç. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bir de arka amortisörlerle amortisör takozlarının değişmesi gerekiyor çok fazla ses yapıyor. 35mm yaylarla orjinal amortisör mü önerirsiniz veya önerebilceğiniz başka şeyler var mı?

Tamamen 10 yıl filan kullanmaya niyetli olduğum 156 2.0TS için şahsi tercihimden konuşuyorum, birebir kopyalamayın yanıltmayayım. :) Kendinize uyarlayabilirsiniz.

-35mm yaylar orijinal amortisörlerle çalışıyor ve standarttan daha iyi oluyorlar 156 için. 147 için de benzerdir tahminen. Ama standart amortisörler biraz yavaş kalıyormuş deniyor bu yaylarla. Dolayısıyla belirli durumlarda olmak kaydıyla zıplama eğilimi olabilir.

Ben olsam, hazır değiştirmişken, orijinal dışında bir şey denerim. Şahsi planım orta vadede Novitec. Bunun dışında Koni FSD ve Bilstein B6 çok kullanılan ve bilinen amortisörler. Bir de Monroe'nun Reflex modeli var hakkında fikir bulduğum. Hepsi için de alçaltılmış araç-sert yayla orijinal setup'tan daha iyi diyorlar.

Dikkat edin ama, tam olarak aracınızın durumuna uygun model almalısınız. Yani Monroe'nun normali var, Reflex'i var, bir de Reflex'in Sportpack için olanı var. Mümkünse Sportpack için olanı alacaksınız. Yine Bilstein'ın B4'ü var, Sportpack amortisörüyle hemen hemen aynı diyorlar. Siz B6 alacaksınız. Satıcının eline bırakmayın. :)

Aşağıda benim setup kararımın kaynağı var. Şimdilik Eibach Pro Kit -35mm yaylar var, onları bu ay taktıracağım. 2017 bütçesiyle beraber de Novitec amortisörle diğer parçalara gireceğim.

35oz41

Vogtland 30 mm yay için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar daha önce kullanan veya duyum alan oldu mu? Tavsiye eder misiniz? 147 için düşünüyorum, gta çok kollu jantlarımı belirgin hale getirmek adına; eibach prokit ile farkı ne olur getirtme imkanım olmuyor paypal üyeliği kaldırılmış, getirtmenin başka bir yolu yada yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Oğulcan Yücel

Vogtland 30 mm yay için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar daha önce kullanan veya duyum alan oldu mu? Tavsiye eder misiniz? 147 için düşünüyorum, gta çok kollu jantlarımı belirgin hale getirmek adına; eibach prokit ile farkı ne olur getirtme imkanım olmuyor paypal üyeliği kaldırılmış, getirtmenin başka bir yolu yada yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
Hocam naptınız yayları? Ben de yurt dışından getirtmeyi düşünüyordum ama PayPal Türkiye'den çekilince eibach prokit hayalim suya düştü ne yazik ki. Acaba prokite kıyasla çok fark var mı arasında ?

35oz41

Hocam naptınız yayları? Ben de yurt dışından getirtmeyi düşünüyordum ama PayPal Türkiye'den çekilince eibach prokit hayalim suya düştü ne yazik ki. Acaba prokite kıyasla çok fark var mı arasında ?
Vallahi araştırmaya devam ediyorum sabırla  :) daha tecrübeli arkadaşlardan Vogtland'ın ön-arkayı eşit düşürmeyebileceğini duydum; sinir bozucu olabilir. Biraz daha prokit bakıcam ustama da haber verdim orijinalle takas etmek isteyen olursa dönecek. Bulamazsam en geç yaz sonu H&R alıyım diyorum biraz fazla düşürmesini de göze alacağım. Eğer prokit getirtmenin bir yolunu bulursak haberleşelim  :arkadasim:

Oğulcan Yücel

Haberleşelim mutlaka öyle bir durumda  :)

yigitekimdemir

prokit + bilstein amortisörler var bende, prokit de eşit düşürmüyor önde biraz daha fazla düşürüyor bilginiz olsun. :)

Vallahi araştırmaya devam ediyorum sabırla  :) daha tecrübeli arkadaşlardan Vogtland'ın ön-arkayı eşit düşürmeyebileceğini duydum; sinir bozucu olabilir. Biraz daha prokit bakıcam ustama da haber verdim orijinalle takas etmek isteyen olursa dönecek. Bulamazsam en geç yaz sonu H&R alıyım diyorum biraz fazla düşürmesini de göze alacağım. Eğer prokit getirtmenin bir yolunu bulursak haberleşelim  :arkadasim:
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

35oz41

prokit + bilstein amortisörler var bende, prokit de eşit düşürmüyor önde biraz daha fazla düşürüyor bilginiz olsun. :)
Teşekkür ederim, ön taraf belli belirsiz fazla düşerse kötü görünmüyor sizin Alfa da güzel görünüyor, benim dediğim tam tersi olursa arka aşağıda ön yukarıda güzel olmaz, öyle de olabiliyormuş. Ama sıkıldım bulamıyorum sabredemiyorum prokit için. H&R alırım belki yakında, bu arada Güzel İzmir'e selam çok özledim :)

mythos

Ben iki ay once Vogtland aldim. Getiren arkadasim, eibach istemistim, onlarin Cinde uretime basladigini, yeni getirdigi partilerde kalite problemleri oldugunu soyledi. Bunun uzerine daha onceki aracimda da kullandigim Vogtland siparis verdik. Simdilik memnunuz, konforu gayet kararinda... Hatta benim aracin konusunda fotolari gorebilirsiniz...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

35oz41

Baktım Giulietta'da güzel durmuş bir de 147'de görebilsem gözü kapalı vereceğim siparişi. Teşekkürler  :)

E.Ç.M. (MiTongin)

arkadaşlar bir şey istiycem belki ama cidden can sıkmaya başladı. Cidden fikri olan paylaşsın.

* orjinal konfor ve sallanmaya sadık kalıp arabayı nasıl yere yaklaştırıcaz ? bir takım vogtland bir takım eibach tecrübem oldu. bir takımda novitec almayı düşünüyorum. Bunlara verdiğim parayla coil alırdım ya neyse hiç girmeyelim o konuya  :-X eşim için kullanmak ölüm olmaya başladı. ben keyif alıyorum ama. sattıracak en sonunda arabayı o derece bıçak kemiğe dayandı.

novitecler içinde uzun süre kullanmış bir arkadaşın yorumu orjinalden bile daha konforluydu! teknik olarak mümkün müdür?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )