Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

2 gün önce Paypal ile 90 Euro tutarında bir alışveriş yaptım ve Euro kurunu 3 lira civarında hesapladı. Durumu biraz araştırdım. Paypal kur çevirim işleminde biraz insafsız davranıyor. Bazı ayarlar default olarak kur farkı ticareti için ayarlanmış. Bu kur dönüştürme işini Paypal'ın yapmasını engellemek için yapmanız gereken bir ayarlama var:

1. Paypal hesabınıza eklenmiş kredi kartınızın ekstrelerinin döviz kuru cinsinden ödemeye uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada her bankada döviz ile ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunu bankanızı arayarak öğrenebilir, eğer sistemleri destekliyor ise kartınızı €/$ uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Not: Ben Axess Gold için bankayı arama gereği bile duymadım.

2. Daha sonra Paypal sitesine girerek kullanıcı girişi yapıyorsunuz. Ardından sırasıyla;

Hesabım ->
Kullanıcı Profili ->
Param ->
Önceden onaylı Ödemelerim seçeneğini güncelleyin ->
Kullanıcı Ödeme Kaynaklarını Ayarla seçeneğini seçin ->
Ekstrenizin döviz olarak kesileceği banka kartını seçin ve dönüştürme seçeneklerine basın.

3. Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır'ı seçip göndere basın.

İşlem tamam. Bundan sonra kur çevirme olayı sadece bankanıza kalıyor. Yine bir miktar fazla ama daha insaflı. Örneğin bugün yine Euro para biriminde Paypal ile alışveriş yaptım. Ekstreme baktığımda kuru 2.71 olarak hesaplamış Akbank. Fena değil :)

Fatihob

Önceden yazmışmıştım belkide tekrar yazayım. Axess kart 100TL ve üzeri Paypal alışverişlerini komisyonsuz 5 taksite bölüyor. Hatta Amazondan bişiler almıştım Amazonda Paypal geçmiyor ama onuda bölmüştü 3 veya 5 taksite tam hatırlamıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

Hatta sitede şöyle bi açıklama var. Fish ve Wingslerde aynı şekildeymiş ;)

"*Bu fırsattan faydalanabilmek için toplam alışveriş tutarınızın 100 TL ve üzeri olması ve PayPal hesabınızda Axess, Carrefour Axess, Fish veya Wings kartlarından birinin ekli olması gerekmektedir."

Özgün teşekkürler bu arada. O kadar senedir Paypal kullanıyorum bu kurdan neler yedim neler :) Difransiyeli nerden baksam 100TL daha ucuzlattın :)

..

Anıl

Anıl süpersin. Egzoz manifoldu custom mı oluyor ?
Evet abi flanslar kesilip custom yapılacak. tig kaynak kullanılarak.
Egzosu Okan mı yapacak (Osman Usta)?
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Yayları alırken aynı kazığı bana da atıyordu paypal. Hallettik mevzuyu o zaman.  Bu arada finans karttan aldım bu ay ekstrede 5 taksidi görünce müşteri hizmetlerini aradım. Niçin takside böldünüz diye (5 taksit). Halbu ki parayı geçen ay tamamını yatırdım. İptal ediniz dedim yok olmuyor vs vs taksitler bitene kadar sizin yatırdığınız paradan düşeceğiz dediler. Yahu tam tersini istesek (taksit yapın desek) acaba neler çıkaracaklardı.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

egeozal1

Abilerim bir abimize ebaydan sipariş verdik nerede olduğu hakkında bilgiyi nasıl alacağız acaba? :-[

milano 75

teşekkürler bilgi için.bu arada bende formulapower adlı satıcıdan(ebay mağazasından deil kendi sitesinden 20 usd ucuza)10 mm buji kablosu aldım,1 adeti kapagı kapatırken zorladı,kısa kalıyor,yalnız kargo geldikten 1 ay sonra deneyebildim tatildeydim,mesaj attım,özür diledi ölçü istedi,bugün geldi aynı ölçüden 2 tane yollamış,hayran kaldım ticari ahlakına.bizde olsa diyecekleri şu;ya biz bundan hep yapıyoz satıyoz,siz yanlış takmışınızdır falan,filan.tavsiye edrimYou are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Abilerim bir abimize ebaydan sipariş verdik nerede olduğu hakkında bilgiyi nasıl alacağız acaba? :-[
satıcıya mesaj at takip nosu yoksa

egeozal1

Mehmet abi peki birşey sorcam takip numarası ebayde nerede yazıyor bu abimiz ingilizce pek iyi bilmiyor yardımcı olmak amaçlı bir bilgilendirmem lazım kendisini  :-[

Anıl

Şimdiye kadar 2 adet gönderim kayboldu, ufak malzemelerdi ama her iki satıcıda özür diledi ve yenisini gönderdi. Burada olsa bana ne kardeşim derler,belki aldın diye çamurda atarlar :)

1998 GTV V6 TB

egeozal1

Takip numarasını satıcıya sormak lazım ya  :-[ Aldığımız şey 16 tl lik bir şeydi. Pahalı değil ama önemli yani abime mahçup olmak istemem. Gerçi 15-25 Kasım arası geleceği yazıyordu ve satıcı %99,1 olumlu yorum almış sizce bir sıkıntı çıkar mı? :kahve:

Fatihob

Bende Ydışı satış yapanlara hastayım. 6. ayda You are not allowed to view links. Register or Login sitesinden 55 sterlinlik ürün aldım. Takip koduda vardı. 1 ay bekledim gelmedi 35. gün adama mail attım ürün gelmedi, acaba neden diye? Cevap: Bilmiyorum, kusura bakmayın isterseniz para iadesi yapalım. Şok oldum o sırada, ben ayıp olmasın diye biraz daha bekleyelim isterseniz dedim belki gelir, adam yok dedi ben paranızı yolluyorum eğer gelirse siz geri bana yollarsınız. Ticari ahlakları çok iyi, bizimkiler gibi çakallık peşinde değiller. Türkler çok fena çok.

Not: Ürünler gelmedi hala :D
..

Gouki

Özgün teşekkürler bu arada. O kadar senedir Paypal kullanıyorum bu kurdan neler yedim neler :) Difransiyeli nerden baksam 100TL daha ucuzlattın :)

Çok mutlu oldum. :serefe:

milano 75

Takip numarasını satıcıya sormak lazım ya  :-[ Aldığımız şey 16 tl lik bir şeydi. Pahalı değil ama önemli yani abime mahçup olmak istemem. Gerçi 15-25 Kasım arası geleceği yazıyordu ve satıcı %99,1 olumlu yorum almış sizce bir sıkıntı çıkar mı? :kahve:
takip numarası sepetinde sipariş ettiğin ürünün altında yazar,ingilizce konusuda ben yandex te otomatik çeviri kullanıyorum,çatpat ingilizcede var,çözülüyo sonuçta

tunerviper

Kusura bakma görmemişim Anıl abi bütün borulama işlerini ben yapıyorum. Yeni bir tig kaynak alacağız bu ay birde kaynakçı arkadaşımız var hem bize öğretecek hemde borulama işlerini yapacağız.
Turbo Twin Spark

Anıl

Kusura bakma görmemişim Anıl abi bütün borulama işlerini ben yapıyorum. Yeni bir tig kaynak alacağız bu ay birde kaynakçı arkadaşımız var hem bize öğretecek hemde borulama işlerini yapacağız.
Anıl sen olayı aşmışsın artık :D

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Bende Ydışı satış yapanlara hastayım. 6. ayda You are not allowed to view links. Register or Login sitesinden 55 sterlinlik ürün aldım. Takip koduda vardı. 1 ay bekledim gelmedi 35. gün adama mail attım ürün gelmedi, acaba neden diye? Cevap: Bilmiyorum, kusura bakmayın isterseniz para iadesi yapalım. Şok oldum o sırada, ben ayıp olmasın diye biraz daha bekleyelim isterseniz dedim belki gelir, adam yok dedi ben paranızı yolluyorum eğer gelirse siz geri bana yollarsınız. Ticari ahlakları çok iyi, bizimkiler gibi çakallık peşinde değiller. Türkler çok fena çok.

Not: Ürünler gelmedi hala :D

Aynen. Beğenmediğiniz Çinliler bile aynı tarzda yaklaşıyorlar. Hatta madem böyle oldu kargo gelince reddedin geri gitsin diyorlar. Ben de eğer gelirse ödeme yapacağım diyorum. Madem iyi niyet var, ben de iyi niyet gösteriyorum.

egeozal1

Yurt dışından 2200 TL ye ürün almayı düşünüyorum ne kadar vergi öderim gümrüğe? :)

Fatihob

Fatura tutarının %18ini Ege ;)

396TL ediyor.
..

Anıl

Yurt dışından 2200 TL ye ürün almayı düşünüyorum ne kadar vergi öderim gümrüğe? :)
AB ülkelerine %18, Amerika vs. gibi diğer ülkelerden gelenlere %20 vergi uygulanıyor. Bu arada kişisel limit'in tek seferde 30kg, değer olarak 1500Euro,sayı olarak da 2'den fazla olmamalı. Eğer dhl exprees,ups vs gibi özel firmalardan gelip gümrüğe takılma durumu olursa da prosedür bu şekilde(kuruma göre değişmekle beraber 65TL depolama masrafı ve vergiyi alıyorlar);

1998 GTV V6 TB

egeozal1

Anıl abi çok teşekkür ederim. Kargo takip numarası 5 haneli mi oluyor ve nereden takip ediyoruz?

Anıl

Anıl abi çok teşekkür ederim. Kargo takip numarası 5 haneli mi oluyor ve nereden takip ediyoruz?
5 haneli olmuyor, karşı taraftan gönderi numarasını isteyebilirsin. Bu arada ne aldınız bilmiyorum ama yasaklı mallara ve teyp vs gibi ünitelere dikkat etmek lazım, çünkü bunlarda TRT bandrolü gibi ekstra masraflar var.

1998 GTV V6 TB

147BLACK

Abi şurda var:

Arkadaşlar selam...
Bizim 2003'ün yol bilgisayarı ekranında piksel kaybı var ve şu adresten ekran ısmarlatalım diyoruz ama 2003'ün ekranı farklı Özgün bu linki attığında yanılmıyorsam 2003 vardı ama şimdi yok. 2004 getirtsek uygulaması yapılır mı acaba?
Veya 2003 bulabilir miyiz? :)
Yanıtla
Alıntı
Haberdar Et
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Anıl

Ürün İngiltere'de olduğundan dikkat etmek, araştırmak gerek,uyum sorunu olabilir.

1998 GTV V6 TB

tunerviper

Güney Afrikadan aldığım bir ürün gümrüğe girmiş gözüküyor. Burada merak ettiğim tüm ürünler gümrüğe girip orada mı karar veriliyor gümrük alıp alınmayacağına. Yoksa sadece gümrük uygulanacak ürünler mi gümrüğe gönderiliyor.
Turbo Twin Spark

Gouki

Kaderlerimiz aynı sadece ben senden bir adım ilerdeyim Anıl'ım :)