Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunerviper

Abi senin 2 gün sonra çıkmış benimki ne olacak bakalım.  :D
Turbo Twin Spark

Gouki

Yalnız bu aralar herkes bu durumdan bahsediyor abi. Gümrüğe sevk ediliyor yazıyormuş çok küçük ve 75 euro altı olsa da paketlerde.

tunerviper

sıkıntı mal 330usd :) gümrük girerse kötü olacak :(
Turbo Twin Spark

Gouki

Aynen benimde toplam 97 euro ve paketin küçük olduğunu düşünmüyorum direksiyon, sinyal kolu, direksiyon kolonu vs. Kadrana kadar komple aldım o bölgeyi :D

Örnek bir akış gönderiyorum:

1.
Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
11/11/2013 08:30:09
2.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
11/11/2013 08:30:09
3.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
12/11/2013 21:33:20
4.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
15/11/2013 16:33:16
5.
Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
18/11/2013 15:34:36
6.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
20/11/2013 15:51:50
7.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İZMİR(İZMİR KARGO İŞL.MRK./İZMİR KARGO İŞL.MRK.)
22/11/2013 09:38:45
8.
Torbaya Eklendi - İZMİR(İZMİR KARGO İŞL.MRK./İZMİR KARGO İŞL.MRK.)
22/11/2013 09:57:32
9.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İZMİR(İZMİR KARGO DAĞ.MRK./İZMİR KARGO DAĞ.MRK.)
22/11/2013 11:39:23
10.
Dağıtıcıya Verildi - İZMİR(İZMİR KARGO DAĞ.MRK./İZMİR KARGO DAĞ.MRK.)
22/11/2013 11:43:54
11.
Teslim Edildi - İZMİR(İZMİR KARGO DAĞ.MRK./İZMİR KARGO DAĞ.MRK.)
22/11/2013 17:00:31

Anıl

Sizin gönderiler UPS,DHL gibi firmalarla mı geliyor,akışa bakınca G. Afrika'dan buraya 3 günde gelmiş,standart kargo bu sürede gelmez. Bu firmalarla gelen mallar mutlaka havaalanı gümrüğüne geliyor ve bakılıyor. Takılırsa size ihbarname gelir,daha önce bahsettiğim evraklar hazırlanıp gönderilir,vergi ve depo parası ödenir alınır.Tabi burada gümrük olayları sıkı,ticari mal olmayacak,kg sınırı,adet vs önemli. Ben yakın zamanda Hong Kong'dan birşeyler getirdim, 15 gün gibi sürede elime geçti,sınırı aşmadım ama adamlar paketi bile açmamış,aynen geldi posta gümrüğüyle ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tunerviper

Abi ups ile fln gelse PTT de kayıt gözükür mü?  Sağlam shipping verdim gerçi ama ilk defa Güney Afrika'dan malzeme aldığım için pek garipsemedim. Acaba oradaki devlet postalarının hızlı gönderisi gibi birşeyi olabilir mi?
Turbo Twin Spark

tunerviper

Bu arada bu malzeme sigara paketinden biraz daha büyük ve 1 adet ancak fiyat yüksek
Turbo Twin Spark

Gouki

Şu adresten sorgularsan eğer hangi kargo olduğunu görebilirsin: You are not allowed to view links. Register or Login

Kibitzer

Arkadaşlar bir arkadaşım var, yurtdışından PS4 getirtmek istiyor. Fakat direkt getirtemiyoruz sınırı aştığı için. Arkadaşımın samimi olduğu Koreli bir arkadaşı var. Koreli arkadaş burada öğrenciydi hatırladığım kadarıyla. Yurtdışından(Kore'den muhtemelen) PS4'ü Koreli arkadaşın adına sipariş versek, ödemeyi arkadaşım kendi kredi kartı ile yapsa olur mu? Yabancı ülke vatandaşlarının yurtdışından ürün getirmesinde bir sınır var mı?
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

tunerviper

Yok abi allaha şükür ups fln değil  :)
Turbo Twin Spark

Anıl

Vay be bir Afrika kadar olamadık, adamlar 3 günde buraya gönderiyor,şimdi bekle eline geçmesi 1 hafta :D PTT ise bir sıkıntı olmaz.

1998 GTV V6 TB

tunerviper

Ptt ayrı dünya zaten. İstanbul'dan bir tane faturayı 15 günde getirdi. Nasıl bir kargoculuk anlayışıdır anlamadım. Adam Amerika'dan sensör gönderdi geçen 5 günde TR ye girdi 10 günde istanbul'dan gelmedi.
Turbo Twin Spark

erim

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar bir arkadaşım var, yurtdışından PS4 getirtmek istiyor. Fakat direkt getirtemiyoruz sınırı aştığı için. Arkadaşımın samimi olduğu Koreli bir arkadaşı var. Koreli arkadaş burada öğrenciydi hatırladığım kadarıyla. Yurtdışından(Kore'den muhtemelen) PS4'ü Koreli arkadaşın adına sipariş versek, ödemeyi arkadaşım kendi kredi kartı ile yapsa olur mu? Yabancı ülke vatandaşlarının yurtdışından ürün getirmesinde bir sınır var mı?

Paypall ile ödüyorsanız ürünü alanla kredi kartı sahibi aynı olmalı, gümrükte fatura falan isterlersede problem çıkabilir diye düşünüyorum

Birde Kore'de falan fiyatlar nasıl bilginiz varmı bende merak ettim :)

Anıl

Paypall ile ödüyorsanız ürünü alanla kredi kartı sahibi aynı olmalı, gümrükte fatura falan isterlersede problem çıkabilir diye düşünüyorum

Gümrüğe takılırsa ebay çıktısını ya da nereden aldıysanız o sitenin çıktısını isterler ama esas sorun bahsedildiği gibi paypal'de ödeme yapan ile malın teslim edileceği kişinin aynı veya en kötüsü aynı soyadına sahip olması,yani koreli vatandaş ile aynı soyad biraz zor :)

1998 GTV V6 TB

erim

Gümrüğe takılırsa ebay çıktısını ya da nereden aldıysanız o sitenin çıktısını isterler ama esas sorun bahsedildiği gibi paypal'de ödeme yapan ile malın teslim edileceği kişinin aynı veya en kötüsü aynı soyadına sahip olması,yani koreli vatandaş ile aynı soyad biraz zor :)

alibaba gibi paypall kullanmayan sitelerde öyle bir zorunlulukta olmayabilir ama gümrük yine riskli :)  risk almaktansa koreli arkadaşa kredi kartı çıkartmak daha basit bir çözüm  :)

tunerviper

Mal gümrükten çıkmış. Bakalım kaç güne gelecek. Özgün 4-3 oldu galiba  :D
Turbo Twin Spark

Gouki

tunerviper

İhbar geldi mi abi sana ?  Geldiyse ne kadar ?
Turbo Twin Spark

Gouki

Henüz gelmedi. Bugün annem arar muhtemelen :))

tunerviper

Hadi hayırlısı  :)  Yalnız artık gümrüğe gitme kalktı diye biliyordum. Kapıya geliyor kapıda ödeme yapılabiliyordu ?
Turbo Twin Spark

Gouki

Hiç bilmiyorum yaşayıp göreceğiz :p

tunerviper

Turbo Twin Spark

ATA

Hangi parca bu ?

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

Hangi parca bu ?

Smt8 piggy back
Turbo Twin Spark

Gouki

Sabah gümrüğe gittim. Benim paket oradaydı ancak alamadım. Ebay ve Paypal ya da kredi kartı ödeme bilgilerinin bulunduğu çıktı lazımmış. Bunun dışında 75 Euro limitine kargonun dahil olup olmadığını sordum, değil dediler. Yani 75 euro'ya kadar istediğinizi alabilirsiniz kargosu 100 euro olsa bile. Eğer ürünün kargosuz fiyatı 76 Euro ise o zaman gelen ülke AB üyesiyse %18 değilse %20 vergisini ödeyip alabiliyorsunuz. Bu vergi hesabına da kargo ücreti dahil değilmiş.