Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkan_topay

You are not allowed to view links. Register or Login

evet doğrusu o , aklımda yanlış kalmış.

30 euro , 32 dolar gibi.
Çok teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

admin

Gözü karatıp Japonya'dan sipariş geçmek isteyenler için. Kargo masrafı oldukça yüksek olur, belki ortaklaşa siparişlerde nispeten uygun olur.

(Yukarıda TUNU UP PARTS 'tan devam edip Alfa Romeo seçmek gerek).

You are not allowed to view links. Register or Login Okan Hocam, bir göz at istersen ama çok ucuz genel olarak çok ucuz değil.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

depeche101

Gözü karatıp Japonya'dan sipariş geçmek isteyenler için. Kargo masrafı oldukça yüksek olur, belki ortaklaşa siparişlerde nispeten uygun olur.

(Yukarıda TUNU UP PARTS 'tan devam edip Alfa Romeo seçmek gerek).

You are not allowed to view links. Register or Login Okan Hocam, bir göz at istersen ama çok ucuz genel olarak çok ucuz değil.

Hocam Koshi'den önce birkaç adet  parça sipariş verdim saçma sapan fiyatlarına rağmen ORQUE firmasından.

Fakat 3 ay beklememe rağmen parçalar ulaşmadı  , geri ödeme işlemi de bir o kadar uzun sürdü . Arada aracı firma vardı vs fakat hiç işim olmaz orayla bundan sonra orayla.
Japonlardan en güzel çalışan firma Italia Zakka 'dır . 5-6siparişim oldu şu ana kadar . Hepsi zamanında ulaştı.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

master

20 sayfayı okudum ancak güncel bilgi bulamadım, o yüzden sorayım dedim :)

AliExpress üzerinden bir double din cihazı alma planım var, ıvırı zıvırı toplam 370-400 dolar arası bir fiyat çıkıyor orada iken. Daha önceden yurtdışından bu şekilde teyp getiren oldu mu acaba?

Kapıda/gümrükte gidip direk vergisini ödeyip alabiliyor muyum? Yoksa bu tür cihazlar her halükarda yasak mıdır, ya da şu bir sürü bürokrasi işine takılır mıyım?

Kargo olarak EMS olur olursa, Paypal yalan oldu diye kredi kartıyla alırım gibi duruyor, ürünü TV özelliği ekletmeden alacağım eğer alırsam.

Bu minval altında ürün alınır mı? Başıma iş gelir mi, para havaya uçar mı :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

AliExpress üzerinden bir double din cihazı alma planım var, ıvırı zıvırı toplam 370-400 dolar arası bir fiyat çıkıyor orada iken. Daha önceden yurtdışından bu şekilde teyp getiren oldu mu acaba?

Kapıda/gümrükte gidip direk vergisini ödeyip alabiliyor muyum? Yoksa bu tür cihazlar her halükarda yasak mıdır, ya da şu bir sürü bürokrasi işine takılır mıyım?

Kargo olarak EMS olur olursa, Paypal yalan oldu diye kredi kartıyla alırım gibi duruyor, ürünü TV özelliği ekletmeden alacağım eğer alırsam.

Örnek olması açısından, tavsiye değildir. İlk çıkan link paylaşılmıştır sadece.
Mesela Çin'e kadar gitmeden yaklaşık aynı paraya (400 Dolar baz alınırsa) şöyle bir cihaz var.

master

Adminim teşekkür ederim :)

Ancak bu ürünleri daha önceden araştırdım, bunlara ek olarak çerçeve almak gerekiyor, direksiyon kumandası aparatı ayrıca gerekiyor (bundan tam emin değilim) ve orta paneldeki kafesin ya yenisi gerekiyor ya da ortadan kesmek gerekiyor. 159/Brera/Spider double din üniteye sahip olsalar da çıkarınca kafesin aslında tekli girişe göre yapıldığını görüyoruz. Bu yüzden şu örnekteki tarz daha mantıklı geliyor bana:

Hem çerçeve istemediği için orjinal ünite gibi görünüyor, hem montajda arka giriş single ön ekran double olduğu için kesip biçme yok. Böyle bir şey olmadığı sürece pek niyetlenmem zaten. Çok araştırdım ancak Türkiye'de bu tarz bir şey bulamadım. Bulsam üçüne beşine bakmadan ondan alırım zaten :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

Adminim teşekkür ederim :)

Ancak bu ürünleri daha önceden araştırdım, bunlara ek olarak çerçeve almak gerekiyor, direksiyon kumandası aparatı ayrıca gerekiyor (bundan tam emin değilim) ve orta paneldeki kafesin ya yenisi gerekiyor ya da ortadan kesmek gerekiyor. 159/Brera/Spider double din üniteye sahip olsalar da çıkarınca kafesin aslında tekli girişe göre yapıldığını görüyoruz. Bu yüzden şu örnekteki tarz daha mantıklı geliyor bana:

Hem çerçeve istemediği için orjinal ünite gibi görünüyor, hem montajda arka giriş single ön ekran double olduğu için kesip biçme yok. Böyle bir şey olmadığı sürece pek niyetlenmem zaten. Çok araştırdım ancak Türkiye'de bu tarz bir şey bulamadım. Bulsam üçüne beşine bakmadan ondan alırım zaten :)

Mantıklı açıklama ve seçim.  :yukari-ok:

Orijinal gibi durması da güzel.

Alfadanadam

Yaklaşık 4 sene önce double din aldık. Banko gümrüğe takılıyor bir kere. O zamanın parasıyla 180 lira vergi ödemiştim. Buna TRT bandrol ücreti dahil miydi hatırlamıyorum ki TV olduğunu anlamamışlardı, radyo diye ödemiştik bandrolü.

master

Bülent Abi teşekkürler, en azından dertsiz tasasız alabiliyormuşuz, o zaman sıkıntı yok :) Benim korkum cep telefonu gibi hiç girmeyen bir malzeme olması ya da bürokratik süreçlere takılmasıydı. Devlet postasıyla göndertirim olmadı, veririm vergimi alırım mis.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

muratdayyy

Merhabalar 2005 147 mk2  icin orjinal paspas bulabilecegim bir adres var mi
Tesekkurler @

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2005 alf@ romeo 147 mk2

serdar_ileri

Merhabalar 2005 147 mk2  icin orjinal paspas bulabilecegim bir adres var mi
Tesekkurler @

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

You are not allowed to view links. Register or Login sitesine bakmanızda fayda var.

Increase

Yaklaşık 10 gün kadar önce, Alfisti net'ten vermiş olduğum siparişler;
81,-Euro Wiechers kule gergisi ve 2 adet(total:52,-euro) Novitec 1,6 cm. spacerlar
elime ulaştı.

Başakşehir Gümrük Postanesinden sağ olsunlar adresime/elime kadar getirdiler.
81.-Euro'luk sipariş için : Total : 90 kusur TL
52,-Euro'luk sipariş için : Total : 61,-TL
Toplamda 150,-TL'lik Vergi ödemelerini de yine Postacıya elden yaptım.

Önemli : Daha öncede hatırlatıldığı üzere; Fatura kestirirken DHL/Gönderi faturası ile Malın/Malzemenin faturasını ayrı ayrı kestirilmesi gerekli, yoksa ödenecek vergi miktarı bir o kadar daha artabiliyor.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170

admin

Yurtdışından alışveriş yapma imkanı olanlar aşağıdaki linki de dikkate alabilirler.

admin

EBAY'den yapılan açıklamaya göre Ebay ve PayPal çalışmayacaklar (PayPal 2002 yılında Ebay tarafından satın alınmıştı ancak daha sonra 2014 yılında ayrıldılar ve her ikisi bağımsız birer şirket oldu).

Ödeme konusunda ayrılığın 2020 yılı sonuna kadar süreceği (bu kadar uzun sürmesinin nedeni Ebey'in sistem geçişini sağlıklı olarak gerçekleştirmek istemesi ve kullanıcıların alışkanlıklarını hemen değiştirmeye zorlamamak için) ve 2021 yılı itibarı ile EBAY'den PayPal üzeri ödeme yapmanın mümkün olmayacağı bildirildi.

EBAY, alışveriş için ADYAN önermekte. İlginç olan şey, EBAY'den alışveriş yapmak için ADYAN kullanılması durumunda ADYAN'ın PayPal'ı ödeme aracı olarak kabul etmesidir.

Majo

Merhaba uzun zaman olmuş ama size veya başka arkadaşlara örnek olsun diye cevaplayayım istedim. Ben 3g 4g WiFi vs full olan android 7 inc Bir double teyp getirttim AliExpress ten ve gümrüğe falan takılmadan evime kadar geldi. Satıcının puanı ve iletişimi gibi durumlara dikkat etmiştim. Ems veya DHL ile gelenler kesin gümrüğe takılıyor diye forumlarda okumuştum bu yüzden china post registered air mail ile kargo ettirdim. 12 günde elime geçti. Bir de sipariş verirken Gift ve 30usd olarak yazmalarını söyledim. Yani mal bedeli 30 usd ve hediyeymiş gibi gönderdiler ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ne gümrük ne de TRT bandrolü. Almayı düşünen arkadaşlara söyleyeyim boşuna Türkiyeden alıp 3 katı para vermeye gerek yok. Benim aldığım teyp emsalleri 1700 TL civarındaydı ben ise 150 usd ye aldım. Hatta içinde tourque diye bir program da yüklü. Arabanın beynine elm232 ile bağlanıp arızaları görebiliyor silebiliyorsun dehşet bir şey.
Risk yoksa ben de yokum.

master

Merhaba uzun zaman olmuş ama size veya başka arkadaşlara örnek olsun diye cevaplayayım istedim. Ben 3g 4g WiFi vs full olan android 7 inc Bir double teyp getirttim AliExpress ten ve gümrüğe falan takılmadan evime kadar geldi. Satıcının puanı ve iletişimi gibi durumlara dikkat etmiştim. Ems veya DHL ile gelenler kesin gümrüğe takılıyor diye forumlarda okumuştum bu yüzden china post registered air mail ile kargo ettirdim. 12 günde elime geçti. Bir de sipariş verirken Gift ve 30usd olarak yazmalarını söyledim. Yani mal bedeli 30 usd ve hediyeymiş gibi gönderdiler ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ne gümrük ne de TRT bandrolü. Almayı düşünen arkadaşlara söyleyeyim boşuna Türkiyeden alıp 3 katı para vermeye gerek yok. Benim aldığım teyp emsalleri 1700 TL civarındaydı ben ise 150 usd ye aldım. Hatta içinde tourque diye bir program da yüklü. Arabanın beynine elm232 ile bağlanıp arızaları görebiliyor silebiliyorsun dehşet bir şey.

Ürünü sipariş verdim ben geçtiğimiz yıl içinde, 20 gün gibi bir sürede elime geçti. Fakat düşük yazalım mı diye sormalarına rağmen fatura değeri neyse onu yazmalarını söyledim. Belli bir büyüklüğün üstündeki bütün paketler PİM/UKİM'de %90 ihtimalle açılıyor, bu yüzden düşük fiyat yazdırıp da takılma riskine girmek istemedim. Ürün kargoyla birlikte 400 dolar civarıydı, 300 lira gibi bir rakam olarak yanlış hatırlamıyorsam vergisini verip aldım.

Vergi işi hiç belli olmuyor. 100 gram ağırlığında, bir post-it büyüklüğündeki kargomu açıp vergi çıkarırken, kocaman pakette gelen 4 adet ve rakamı muafiyet limitinin üstünde olan ürünü vergisiz çat diye evime teslim ettikleri de oldu.

O yüzden pek uğraşmıyorum, vergisi neyse vereyim yeter ki sıkıntısız gelsin buraya.

Sizinki çok iyi olmuş, umarım şansınız hep aynı devam eder :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

emreyilik

Dostum cihazın marka modelini ve satıcı linkini atabilir misin?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

admin

Alfa 159 ve türevlerinde iç tasarıma uygunluğu nedeni ile genelde tercih edilen ses sisteminin biraz daha geliştirilmişine Aliexpress'te ulaşabiliyorsunuz.

Bu cihazda Android 8.0, 4 GB RAM gibi özellikler mevcut.

Henüz bilgi sahibi olmayanlar için.

umutqx

Aliexpress'den debimetre alsam sorun yaşarmıyım?
166 V6 TB

TheSarper

Gümrük vergisi 22 euro olması lazım. Bu tutardan aşağı fiyata aldığın sürece sorun sıkıntı olmaz. Bu fiyat üstünde ise faturayı düşük kestirirsin, biraz heyecanlı bekleyiş olur. Türklerin düşük fatura isteklerine alışıklar yadırgamıyorlar :)

2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

umutqx

22 dolar olursa problem olmaz heralde
166 V6 TB

TheSarper

Teyit için tekrar baktım. 22 euro sınır. Yaklaşık 26-27 dolar yapıyor. Rahat rahat alabilirsiniz istediğinizi.

2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

umutqx

tesekkurler,şansıma saglamda cikarsa ne mutlu bana :)
166 V6 TB

devirsever

Aliexpress'den debimetre alsam sorun yaşarmıyım?

Debimetre orjinal (misal Bosch) degilse almanizi tavsiye etmem, piyasada orjinal diye satilip taklit cikan urunlerde mevcut. Performans konusunda cok secici degilseniz farki farketmezsiniz zaten, yok ben kili kirk yararim aracim azda olsa gucten duserse farkina varir gicik olurum derseniz orjinal ve garantili urun oneririm.

Burada bahsettigim debimetre montaj kabindan (housing) ziyade icindeki sensor tabiki.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

umutqx

yani bozuk bosch debimetre saglam olan taklit markadan farki olmaz mi diyorsunuz
166 V6 TB