Lec kazandı fakat maalesef buruk bir sevinç oldu. 1 tur daha olsaydı hamilton rahat alırdı yarışı. Halbuki düzlükte ferrari o kadar hızlıydı ve Ham ile Lec lastiklerinin arasında 1 tur fark vardı.. Ferrari neden bu kadar yavaşladı bir anlam veremedim.
Ferrari düzlüklerde çok hızlı ancak virajlarda çok yavaş. Bu seneki en büyük sıkıntıları bu. Belçika GP'deki sektör tur derecelerine bakılırsa da bunu anlamak mümkün, Ferrari 1 ve 3'te hızlı iken nispeten virajlı olan 2'de Mercedes daha hızlı idi. Büyük bir aksilik olmaz ise muhtemelen bu hafta sonu gerçekleşecek olan Monza'daki yarışta da Spa benzeri bir sonuç olabilir.
Ferrari, yavaş virajlardaki eksikliğini giderebilmek için araçta köklü değişiklik yapacak durumda değil. Adım adım ilerlemek durumunda ve aracın viraj kabiliyeti eksikliğini giderebilmek için yere bastırma gücünü arttırmak durumunda. Bu gerçekleşirken sonucunda ortaya çıkan sonuç, lastiklerin Mercedes'lere göre daha erken bitmedi ki eski yıllarda lastikleri koruyabilmek, Ferrari'nin en büyük özelliklerinden biri idi. Hamilton'un yarışın sonunda Leclerc'e yaklaşabilmesinin nedeni budur.
Buna göre Mercedes muhtemelen Ferrari'yi geçebilecekti, ancak Ferrari de düzlüklerde Mercedes'i tekrar geçebilirdi. Belki bir tur daha olsa idi, eğer Eau Rouge'daki daha iyi durumdaki lastiklerin tutunma etkisi ve DRS avantajı ile belki biraz daha iyi bir ivmeye sahip olabilecek olan Mercedes, Eau Rouge sonundaki düzlükte Ferrari'yi geçebilir ve 2. sektörde yine daha iyi durumdaki lastiklerin avantajı ile 3. sektöre kadar ya arayı korur yada az bir fark bile atabilirdi. Ferrari belki 3. sektörde hızlı olmanın avantajını kullanarak tekrar öne geçme fırsatını yakalayabilecek olsa da çok formda olan ve belki şu anda Formula 1'deki en iyi sürücü olarak tanımlanabilecek Lewis Hamilton ile en iyi otomobil Mercedes'i geçmesi ne derece mümkün olurdu, orası meçhul. Tabi tüm bu yazılanlar sadece bir "senaryo". Yapabilirdi, geçebilirdi, daha hızlı idi ile açıklanabilecek şeyler değil.
Mercedes, İtalya'ya hem Spa'daki kılpayı mağlubiyeti unutturmak hem de Ferrari'yi kendi evinde mağlup edebilmenin motivasyonu ile gelecektir muhtemelen.