Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2008 Yaza Merhaba Buluşması.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kotchero

2008 yılının yaz öncesi bahar aktivitesi olarak bir önerim olacak

Yer konusunda öneriler alınabilir tabi ama benim önerim aşağıdaki gibi..

Burası Bahçeşehir gölet mevkii, heryer telle çevirili ve güvenli (çocuklarımız için Öz.) Ayrıca Nisan ayında Bahçeşehir geleneksel Bahar şenlikleri olur buna da katılmış olunur, Konserler eğlence yerleri ve panayır kuruluyor..

Fikirlernizi bekliyorum konu hk.  

Register or Login" border=0>

Edited by - kotchero on 10/03/2008  15:29:27

n/a

ben bu baharda artık PİST diorum..

n/a

quote:

ben bu baharda artık PİST diorum..

Aklımdan geçeni okumuşsun Can.. Ben de biraz aksiyon taraftarıyım doğrusu..Körfez pisti ve çevresi her tür pikniğe uygun mesela..

n/a

Eğer Körfez Pisti'nde etkinlik yapılması için yeterli talep oluşursa, pistin 1 günlük kiralanması için yardımcı olabilirim. Pistin kirası, haftaiçi ve haftasonu farklı tarifeler üzerinden ve giriş yapan araç sayısı arttıkça, araç başına düşen miktar azalacak şekilde oluşuyor. Herhalde kimseye daha ucuz olan haftaiçi uymaz. O nedenle böyle 1 organizasyon planlanacaksa, bunu bunu sadece İstanbul değil, tüm illerden tüm üyeler katılacak ve İstanbul'da konaklayıp, ertesi sabah piste topluca gidilecek şekilde yapmak lazım, yani kalabalık olmak gerek. Ne kadar kalabalık olursak o kadar eğlenceli, o kadar ekonomik ve o kadar ses getirici olur. Benzer 1 organizasyon için Club Honda kiralamıştı pisti mesela... İMK pistin işletmecisi, ben klüp üyesi olduğum için normal tarifeden daha aşağı çekerim fiyatı.

Tabii iş pisti kiralamakla bitmiyor, İMK pisti ambulans ve itfaiye hazır bulundurulmadığı sürece kiralamıyor kurallar gereği. İtfaiye körfez ilçesinden klüp tarafından kiralanıp ücrete yansıtılıyor, ambulans ise ister kiralayan tarafından, ister klüp tarafından organize edilip yine ücrete yansıtılıyor. Keza pistin içindeki lokanta pist kiralandığında aktif olmuyor, yiyecek içecekler ya kiralayan tarafından piste getirilmeli yada Körfez ilçesindeki restoranlardan yiyecek-içecek getirilmesi gerekir. Alkol'ün yasak olduğunu söylemeye gerek yok herhalde...

Şöyle 50 otomobil toplayabilirsek, adam başı herşey dahil toplam 150-200 YTL arası gibi 1 rakama (konaklama hariç) bu iş yapılabiliyor.

Bu çerçevede yeterli talep olursa, daha detaya ineriz...

n/a

walla Aras ben geçen ekim-kasım gibi çook kovaladım yarım günden 26 arabamı ne yapıcaktık araç başına 70ytl gibi bi fiyat geliyordu ama şimdi adını unuttum ama bu kiralama işi için konuştuğum saygıdeğer beyfendiyle 3 konuşmamın ilk 2 sinde biz time trial yapıcaz dememe hadi onu anlamadı üstüne aynı anda pistte kaç otomobil çıkabilir diye sorduğumda en fazla 3 yanıtını vermesine rağmen tam kişi sayımız OK lenmişken hesap numarasını isteyeceğim gün bana time trial için 3500YTL fiyatımız fix dedi..oysa önceden tüm gün 2000 küsür bişiydi yarım gün yaparız dedik +ambulans ve çekiciyide İMK dan alarak  toplam 1500civarında bişi çıkıyordu yanılmıyorsam ama gel görki böle bi saçmalık oldu sorasıda yağmur çamur başlar die ileri tarihlerle uğraşmadık..güliim mi ağliim mi bilemedim bu duruma.. :)
aman fiyat konusunda milyon defa sorgulamamız gerekiyor sen üyede olsan ben söyliim de :)

master

150-200 YTL'ye Istanbul Park'i kiralamak mumkun degil mi ? Benim detayli bilgim yok, sadece duydum, Istanbul Park'in gunlugu 5000 euro diye biliyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

quote:

walla Aras ben geçen ekim-kasım gibi çook kovaladım yarım günden 26 arabamı ne yapıcaktık araç başına 70ytl gibi bi fiyat geliyordu ama şimdi adını unuttum ama bu kiralama işi için konuştuğum saygıdeğer beyfendiyle 3 konuşmamın ilk 2 sinde biz time trial yapıcaz dememe hadi onu anlamadı üstüne aynı anda pistte kaç otomobil çıkabilir diye sorduğumda en fazla 3 yanıtını vermesine rağmen tam kişi sayımız OK lenmişken hesap numarasını isteyeceğim gün bana time trial için 3500YTL fiyatımız fix dedi..oysa önceden tüm gün 2000 küsür bişiydi yarım gün yaparız dedik +ambulans ve çekiciyide İMK dan alarak  toplam 1500civarında bişi çıkıyordu yanılmıyorsam ama gel görki böle bi saçmalık oldu sorasıda yağmur çamur başlar die ileri tarihlerle uğraşmadık..güliim mi ağliim mi bilemedim bu duruma.. :)
aman fiyat konusunda milyon defa sorgulamamız gerekiyor sen üyede olsan ben söyliim de :)

Tek tek netleştirelim bu sorularını şimdi senin:

1- Time trial için transponder düzenekleri kuruluyor, o ayrıca fiyatlandırılıyor, time-trial yapılmayacaksa 25+ otomobil için yaklaşık araç başı yemek hariç 100 YTL gibi 1 fiyat çıkar (Yaz sezonu fiyat 1 miktar artıyor, çünkü çok talep oluyor piste)

2- Aynı anda en fazla 3 otomobil olabileceği doğru, TT olsa da olmasa da.

3- 25 küsür araç olursa, aynı anda en fazla 3 araç kullanılabileceğini de düşnüürsek, yarım gün yetersiz olur, biraz hevesler kursakta kalır, olursa tam gün olsun derim ben.

4- Fiyat teyidi konusunda herkes rahat olsun, teyid benden gelecek, klüp yönetimindeyim ben

5- Eğer alternatif istenirse Autodrom-Ethem Genim'den de fiyat alabilirim. 1 de İstanbul Park var, günlüğü 15bin Euro :P

Son olarak: maalesef eski yönetimdeki bazı arkadaşlar böyle spekülatif fiyat hareketlerinde bulunuyorlardı. Şu an ki yönetim olarak böyle olmaması için uğraşıyoruz. Dediğim gibi, bu maaliyetlerle talep oluşursa, detaya ineriz. Hatta 50'yi geçersek belki 1 sürprizim olabilir bile...

Edited by - Futuro Della Alfa on 10/03/2008  17:10:59

Ahh şu benzin bu kadar pahalı olmasada herkez rahatça toplu buluşmaya gelebilse.Hele birde pist olayına girerseniz çok kıskanıcam

n/a

Teşekkürler Aras..

- ben 2007 eylül-ekim aylarında konuşmuştum umarım eski yönetim di o :)

- auto-drom konusunda senin bağlantıların daha iyidir tabi ama ben eskiden gidiyordum 3-4ay da bir,çok ta eğlenceli oluyordu..
Atıl abi yi tanıyordum.Biliodum tek tek yada 2-3 araba için artık TT yaptırmadıklarını ama arayıp en az 20 araç olacağımızı TT şansımız olup olmadığını sorduğumda artık sadece şirketlere vs. eğitim için kullandıklarını söyledi, ısrar ettiysemde ben başarılı olamadım..
içimden de çok kızdım..
ilk açtıklarında, caddelerde değil pistlerde slagonı atmayı biliyorlardı ama sonradan iş şirketlere eğitim için kiralamaya döndü, eğlence için kullanma şansımız kalmadı..

ama dediğim gibi senin konumun ve ethem ve atıl abiyle ilişkilerin bana göre çok daha farklı tabi bunu göz ardı etmemek lazım :)

- ben yaptığım program biraz sıkışık ama herkes 25 dk falan kullanabilcek şekildeydi yanılmıyorsam bi 15dk bi de 10 dk olarak arabalarıda dinlendirerek kullanmak için bi program yapmıştım :)

nese nisan gibi yapmak en faydalı zaman sanırım ne çok sıcak ne yağmur riski yüksek..herhalde fiyatlarda yaz dönemine girmemiş olur daha..

-buarada sen pist fiyat organize ettikten sonra duruma göre belki sponsor vs. ayarlayarak bizlere yansıyacak fiyatı biraz düşürebiliriz..

n/a

Sponsor işini kotarabilecekler varsa, elbette iyi olur. Tüm gün daha rahat olur, aralarda yemek yenir, tavla turnuvası yapılır, 1 scooter ayarlanırsa "motosikletle en yavaş gitme yarışı" düzenlenir padokta, Mehmet Abi Testa'yı getirir, bikaç tur yanına biner herkes vesaire.

AutoDrom içinse, Atıl çok eski dostum ama maalesef ayrıldı. Ethem'den fiyat alırım, beni kırmaz.

Nisan'a bişey kalmadı, yarış takımlarının testleri ve şampiyonalar başlayacak, Avrupa Ralli Şampiyonası var 5 Nisan'da, yani çok rahat değil takvim. En fazla aracı 1 araya toplayabileceğimiz 1 tarih belirlemek gerek, tabii herkesin özel programlarından fedakarlık yapması da lazım. İstanbul'dan en az 25 araç gelir herhalde, il dışı da 15 olsa 40 civarı olabilir. Fiyat içinse aklımda fiks 1 rakam var, yönetimden OK almam da sorun olmaz, kesinleşince söyleyeceğim, şimdilik 150-200 arası gibi düşünün tavan fiyatı...  Söz vermemek kaydıyla 1 de sürpriz konuk ayarlamaya çalışabilirim, isteyenlere kullandıkları araçların limitlerini kısa da olsa görmeleri için...

n/a

quote:

Mehmet Abi Testa'yı getirir,

Mehmet beyin Ferrarisinin "safety car" gibi önde, bizim alfaların da arkasında pistte yavaşça süzüldüğü canlandı gözümde, heyecan yarattı bende..

Cem

O testayı piste çıkarmaya gerek yok,rölanti sesi bile aslan kükremesi gibi,çok tehlikeli çok

n/a

körfez çok güzel olur tabi bide sponsor bulsak fiyatı oldukça etkiler aslında ama sponsor konusunda daha önce etkinlik düzenlemiş büyüklerimizden bilgi beklemek gerekiyor :)

ama olmadı yine time trial için Auto-Drom da uygun bence..yani birçok kişinin ilk defa çıkacağı düşünüldüğünde auto-drom bile birçok kişiye çok keyif verir eminim :) tabi körfez i zorlamak varken auto drom son seçenek olur :)

agucba

Baştan söyleyeyim, 70 YTL'yi fazla bulup gelmeyen/gelemeyen, 150-200 YTL için de gelmez/gelemez. Biraz da bu yönden bakmak lazım olaya.

///////////////

AlfistiKerem

quote:

Baştan söyleyeyim, 70 YTL'yi fazla bulup gelmeyen/gelemeyen, 150-200 YTL için de gelmez/gelemez. Biraz da bu yönden bakmak lazım olaya.

Haklısın Serkancım.Herkes veremeyebilir arkadaşlar.Birde pistte çıktık mı kimse rahat durmaz gibime geliyorSonra bir bakmışız herkes yanlıyor

Jakomo

ya arkadaşlar boş hayaller ve rüyalar kurmayalım ltf.....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

Kerem pistte aynı anda 3 ve aynı sektörde (Pist 3 sektör) 1'den fazla otomobil olmasına izin verilmediği için, herkes kendi hasarından ve zararından sorumlu oluyor.

Cemal, boş hayal derken, bunu gayet başarılı olarak organize eden topluluklar var. Boş 1 iş olsa ben "böyle böyle yapılıyor" diye anlatmam zaten.

Yani "boş hayal"den kasıt, talep yetersizliği ise, kimse kimseyi zorla piste çıkaramaz elbette. Ama "organize edilemez" diyorsanız, edilmişlerin görüntülerini mevcut... Bu tip organizasyonlar ile geçen sene 320 kişiyi Körfez Pisti'ne çıkardık.

Ben arkadaşlara farklı 1 tecrübe olması, en azından maliyetler hakkında herkesin fikir edinmesi ve foruma aktif olarak katkıda bulunmak istediğim için verdim bu bilgileri.

Bu iş mantıklı rakamlarla yapılacaksa talep 25-50 araç arası olmalı, yok eğer olmazsa o halde yapılmaz zaten. Gidip 1 yerlerde pizza yeriz

Cem

Cemal abinin kastettiği bu işin yapılamayacağı değil bence, maliyetin yüksek olması dolayısıyla katılımın beklenenden daha az olmasıydı. Geçen sene sağolsun Can çok uğraştı,sanırım 15 -20 araç toplanabilmişti. Sadece Alfistiturkey sitesinden bu tip bir organizasyon yapılması çok kolay olmaz gibi düşünüyorum ben.

n/a

Aslında trafikte yollarda makas atanlar (Söz meclisten dışarı, yapanlar kendilerini bilir), Can ve arkadaşları gibi pistlerde otomobil kullansalar, etrafta bu kadar "aşırı sürat" kazası görmeyiz...

Cem, açıkçası bu konuda ben  otomobil klüplerine çok iş düştüğünü ve klüplerin üzerlerine düşeni yapmadıklarını düşünüyorum. Klüplerin misyonu, sadece faydalı bilgi paylaşımı, veya toplanıp yemek içmek değil,  sinerji yaratıp, üyelerin hem kişisel zevkini hem de toplum güvenlik ve refahını hedef alan organizasyonlar üretmek olmalı. Yurtdışına bakarsanız bu böyle. Avrupa'da bu tip organizasyonlar otomobil kültürünün, "otomobilci" olmanın önemli 1 parçası. Mehmet Abi'nin yolladığı sayısız videolar bunun en iyi örneği..

Örnek olarak Alfisti Turkey'i ele alırsak, buradaki araç parkının ortalama değeri 18-20 bin YTL arasında diye tahmin ediyorum. Böyle 1 gücü elinde tutan 100'lerce üyeden 10'da 1'i bile toplanamıyor ise (Bu bir toplu eğitim programı da olabilir, pist günü de olabilir, hatta bir hayır işi bile olabilir veya benzer başka birşey) bu beni üzer. Çünkü amatör Peugeot, Honda, VW ve Renault klüpleri bunu yapabildiler, yapabildiklerine göre "otomobilci" olmak konusunda ne yazık ki ve tam tersi olması gerekir iken bizden ileridedirler demektir.

Bunu 1 tenkit yazısı veya polemik cevabı değil, özeleştiri olarak kabul edin lütfen. Alfa Romeo sürücüsü olmanın sadece O'na sahip olmak değil, O'nu nasıl kullandığınızla da alakalı olduğunu herkesin çok iyi bildiğine eminim.

Mesele piste çıkıp çıkmamak değil, bugün çıkılmaz, yarın daha güzel veya daha topluma faydalı başka 1 şey organize eder içimizden biri. Mesele, "centilmen sürücü" profilini yaşatmak. Pistte olsun, trafikte olsun veya yaya kaldırımında olsun...

anIL(34an623)

bahar şenliği eğer pist olmazsa (ki bence olmasın) bahçeşehir gölet önerisinin ciddi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. gerçekten bahar şenlikleri çok renkli oluyor gölet bölgesinde.

çocuklar için güvenli ve güzel olmasının yanı sıra, kurulan çarşı pazarlarda alfisti dostlarımızın eşleri de alışveriş, vb güzelce vakit geçirebilirler ve "hadi gidelim" diye tutturmazlar

n/a

Gayet iyi 1 fikir, orası kalabalık olacaktır ve o insanların Alfa Romeo'ya sempati beslemesi ve tanımaları açısından harika olur... "Sahipsiz ve tutulmayan otomobil" imajını silmek adına...

Jakomo

quote:

Cemal abinin kastettiği bu işin yapılamayacağı değil bence, maliyetin yüksek olması dolayısıyla katılımın beklenenden daha az olmasıydı. Geçen sene sağolsun Can çok uğraştı,sanırım 15 -20 araç toplanabilmişti. Sadece Alfistiturkey sitesinden bu tip bir organizasyon yapılması çok kolay olmaz gibi düşünüyorum ben.

Aynen öyle: Geçen sene Can ve Sercan yırtındılar yapalım diye. Konu ilk açıldığında bir sürü insan varız dedi ancak daha sonra nedense yok oldular...Hatta serkan ve ben dışarıdan adam bile aramıştık ve ben o zmnlar 145 ile rodajdaydım ve kesinlikle katılacaktım ama nerdeeeeeeee.... Olan Can' ın çabalarına olmuştu ama keşke olsa, o ayrııııııı... Konuya geri dönmek gerekirse Piknik öncelikle ve mutlaka bir önceki seneyi her anlamda geçmeli ve geçeceğinden' de eminim.....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Tufan

Pist işi çok uzun süredir gündemimizde varolan bir konu ama maliyetin yüksek oluşu ve çeşitli organizayonlarda geleceğini söyleyip gelmeyen arkadaşlardan çok canımız yandığı için yönetim olarak bu işe biraz soğuk baktık şimdiye kadar. Can'ın şahsi çabaları da benzer şekilde hüsranla sonuçlandı doğal olarak.

Bahçeşehir gölet fikri güzel. yalnız arabalara yakın olabilecek miyiz?

n/a

Evet arabalara yakın olma konusu çok önemli bence...Şahsen polonzeköydeki yakınlık çok çok güzeldi,resmen arabalarla iç içeydik...

Birde şu bahar şenliğini Nisan ayının sonuna doğru yaparsak öğrenci alfistilerinde vize sınavlarına denk gelmemiş olur... :)

Cem

Bahçeşehir fikri güzel ama sadece Alfistilerden oluşan bir topluluk daha keyifli olmaz mı? Orada kim sivil vatandaş,kim siteden karışacak benim aklım ona takıldı.Bizim arabaları parkedeceğiz,aradan doğanlar,meganlar çıkacak resimlerde. Bu anlamda polonezköy pikniği çok güzeldi=)