Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2008 Yaza Merhaba Buluşması.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kotchero

quote:

Pist işi çok uzun süredir gündemimizde varolan bir konu ama maliyetin yüksek oluşu ve çeşitli organizayonlarda geleceğini söyleyip gelmeyen arkadaşlardan çok canımız yandığı için yönetim olarak bu işe biraz soğuk baktık şimdiye kadar. Can'ın şahsi çabaları da benzer şekilde hüsranla sonuçlandı doğal olarak.

Bahçeşehir gölet fikri güzel. yalnız arabalara yakın olabilecek miyiz?

Tufancım en doğru sözü etmişsin,
araçlarımıza yakın olucaz tabi özel park yerinde. orası sorun değil ve sadece Alfaları koyucaz gözümüzün önüne...

kotchero

quote:

Bahçeşehir fikri güzel ama sadece Alfistilerden oluşan bir topluluk daha keyifli olmaz mı? Orada kim sivil vatandaş,kim siteden karışacak benim aklım ona takıldı.Bizim arabaları parkedeceğiz,aradan doğanlar,meganlar çıkacak resimlerde. Bu anlamda polonezköy pikniği çok güzeldi=)

Aksine bizim olduğumuz bölümde bize ait olacak isteyen diğer panayır yerlerine ve eğlence yerlerinede gidebilecek ve bizler de arabalarımızla mutlu mesut istediğimiz kadar zaman geçiricez. He he he nası fikir ama.

Cem

Öyle bir imkan varsa mesele yok Cengiz abi,ben (+2) gelirim zevkle=)

n/a

Bence Aras'ın fikride hiç olmayacak şey değil.. Geçen sene yaz sonunda böyle bir olay yapmak istemiştik ve sponsorlorımızda hazırdı ( Tofaş, RedBull, Samsung) ..Ama son anda yer bulamadık..

Bu senede bahar için açıkçası geç kaldık.. Yaz sonu için bize tarih verilirse tekrardan sponsorlar ile konuşup bir pist organizasyonu düzenleme açısından şansımız olabilir diye düşünüyorum..

anIL(34an623)

cengiz selam. ben gölete gitmeyeli 1 seneyi geçti rahat. son gittiğimde de arabayı bıraktığım otoparkın yerine alışveriş merkezi yapıldığını gördüm.

gölet fikri dediğim gibi gerçekten çok güzel ama bu kadar alfayı bir arada nereye bırakacağımızı tam çıkaramadım?

kotchero

quote:

cengiz selam. ben gölete gitmeyeli 1 seneyi geçti rahat. son gittiğimde de arabayı bıraktığım otoparkın yerine alışveriş merkezi yapıldığını gördüm.

gölet fikri dediğim gibi gerçekten çok güzel ama bu kadar alfayı bir arada nereye bırakacağımızı tam çıkaramadım?

İtalyan restorantı bilirmisin
orası hem ahbap ve çok iyi dostlarımdır.
kule bar'ın orası otoparkı bize olacak

Sayfiye nin orasında da yol boyu komple boş olacak her gelip geçen bizim araçlara bakacak. yani

İtalyan restorant ı da hem fiyat hemde imkanlar açısından süper koşullar verecek sahiplarini tanıdığım için....

kotchero

Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>

kotchero

çim alanı çocuk parkı tamamen demirle çevirili diğer insanların müdahale etmediği bir alan otoparkı da kendine ait ve 50-60 araç rahat alıyor....

Jakomo

ya olay o zmn tamamen piknik havasında çıkmış olacak, yani şu ana kadar yaptıklarımızın tamamen dışında...

Edited by - Jakomo on 11/03/2008  23:10:04
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

kotchero

quote:

ya olay o zmn tamamen piknik havasında çıkmış olacak, yani şu ana kadar yaptıklarımızın tamamen dışında...

Edited by - Jakomo on 11/03/2008  23:10:04

yani aslında branch havasında geçecek ama saat 15:00 kadar her öğün yemek çeşitleri sunacaklar...

masalar yeşil alana kurulacak ve bize ait bi alan olacak..

n/a

quote:

Bence Aras'ın fikride hiç olmayacak şey değil.. Geçen sene yaz sonunda böyle bir olay yapmak istemiştik ve sponsorlorımızda hazırdı ( Tofaş, RedBull, Samsung) ..Ama son anda yer bulamadık..

Bu senede bahar için açıkçası geç kaldık.. Yaz sonu için bize tarih verilirse tekrardan sponsorlar ile konuşup bir pist organizasyonu düzenleme açısından şansımız olabilir diye düşünüyorum..

Yazsonu olmadanda aralarda yada çok uzak olmayan bi tarihede belki ayarlanabilir pistin olabilcek en programı konusunda en iyi Aras bey den bilgi alabilirz die düşünüorum tbi onada zahmet olmazsa..

pist i ayarlama konusunda nisan sonu için daha çok geç kalındığını düşünmüyorum ben..

ancak sponsor vs. ayarlaması zor olcaksa o tarihlere onu bilemem tabi:)

pist olayı 2. ve biraz daha ufakta olabilir Aras bey auto-drom içinde ayarlayabilceğini sölemişti ben başaramamıştm orayı ama o daha yakın o çevreye haliyle :) hem daha uygun hem daha az riskli ama daha az keyifli(bnce ama dha öncede belirttim ilk defa böle bir deneyim yaşayacaklar için auto-drom bile çok zewk verecektir görüşündeyim)

AlfistiKerem

Valla benim fikrimce piknik yapalım tekrardan.Pist olayı güzel şahsen bende isterim ama piknik daha ağır basıyor.Mesela geçen sene çok güzel bir organizasyon olmuştu,polenezköy pikniği harikaydı.Gene araştırılır,yapılır.Çoğu insanın da buna katılacağından eminim.

Jakomo

Kesinlikle aynı düşünceleri paylaşmaktayım !!!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

walla yanlış anlaşılmasın ama yine aynı lafı tekrarlıyor ve Aras bey'in kelimelerine ekleme yapıyorum : Alfa, renault,honda vs. araçlardan çok daha sportif ruhlu araçlar,diğerlerini bırakın sportif ruhu, ruh yokken onların fan club ları pist aktivitesi düzenlerken biz sadece piknik düzenliyoruz..

piknik düzenlenmesin demiyorum ancak pist organizasyonuda olmalı..
ben yine önümüzdeki zamanlar için  olmadı yine  kendi çabalarımla tekrar uğraşıcam..

n/a

Can, pist konusunda son olarak şöyle söyleyelim de konu kapansın, kısa vadede bu üşengeçlikle Alfisti Turkey piste çıkamaz. "Üşengeçlik" diyorum çünkü, 50 araç toplanabilseydi, bu iş öyle 1 fiyata yapılacaktı ki, körfeze gidiş geliş ve pistte harcanacak yakıt dahil sadece 1 depo benzine malolacaktı maksimum ki, bu sarfiyatı zaten piknik için hangi noktaya gidersen git, yediğin içtiğin ve yaktığınla zaten yapıyorsun. Bu kadar iddialı konuşmamın sebebi, aslında kafamdaki fiyatı kabul ettirmiş olmam klüp yönetime. Ama neyse sağlık olsun, maksat beraber olmaksa, kimse pikniğe karşı değil, ben de bayılıyorum piknik yapmaya En azından şunu diyelim ki, motorsporları ile uğraşan kitle, bu spora ucundan kıyısından başlamak isteyen, en azından trafik yerine pistte gazlamak gerektiğini anlayabilmiş, bilinçli her sürücüye, genç olsun yaşlı olsun, yardım eder mutlaka. Bu bağlamda, sen piste çıkmak istiyorsan, ben senin bu yaz 1 şekilde mutlaka kask giymeni sağlayacağım, çünkü sen ve senin gibilere ihtiyacı var bu sporun, yapmak isteyene o kapıları açmak bizlerin görevi. Zamanında bize açanlar nasıl yaptıysa.... Keza, kimseye piste çıkmak istemediği için kırgın filan da değilim, Alfisti Turkey de 1 gün "haydi piste" çıkalım derse, imkanlar doğrultusunda elimden gelen yardımı esirgemem. Çünkü burada öncelikli hedef "otomobil kültürü"nü yaymak ve zihinlere yerleştirmek. Bu klüpler ve bu tesisler bunun için varlar.

Bu arada Bahçeşehir'deki bahsedilen lokasyonu biliyorum, bizim için son derece uygun, hatta biçilmiş kaftan. Hele de otopark bize özel olacaksa harika...

İzmir grubu ve çevresine not: Siz isterseniz, Pınarbaşı Pisti için sizi de irtibata sokabilirim EOSK ile...

n/a

Pist olayı bence de çok muhteşem birşey olur.. Düşünsenize 40-50 tane Alfa Romeo pist üzerinde.. Bu sadece kendi eğlencemiz için değil ayrıca hem Alfa Romeo markasının imajı, hemde sitemizin tanıtımı için çok iyi olur.. Onun dışında piknik her zaman yapılabilecekken, piste çıkmak insanın hayatında sınırlı yaşayabileceği deneyimlerden biri..

Ama pist yapamıyorsak da Aras'ın dediği gibi piknik de gayet eğlenceli oluyor, geçen seneki "Yaza Merhaba" pikniği gerçekten süper bir organizasyondu, hala tadı damağımda.. Bence öyle bir organizasyon yapılacaksa yine "piknik" konseptinde olmalı.. Çünkü yeni-eski herkesin birbiriyle kaynaşması, herkesin birbirini görüp muhabbet etmesi o konsept ile sağlanabiliyor.. Restoran şekli oldu mu herkes masada bir yere çakılıyor mecburen..

Bu seferki buluşmada olmasa bile mutlaka yaza doğru bir "Yaza Merhaba" daha yapalım.. :)

Edited by - shame on 12/03/2008  09:09:09

Cem

Aras çabana çok teşekkürler,imkanlarını seferber etmene çok sevindim.
Sanırım pist için kabul ettirebildiğin rakamı söylersen  belki şartlar zorlanıp,bu tarz bir aktivite yapılabilir. Başta 150-200 YTL lafı geçince sanırım kafalarda ister istemez çekinceler oldu=)
bu bağlamda pist çok gerekli ve kullandığımız hatta tutkunu olduğumuz araçların ruhunda var.
Hatta pist sonrası ,o çevrede piknik imkanı bulsak muhteşem olur=)

n/a

Aras ilgiline çok teşekkür ederim öncelikle kendi adıma, sonrada forumumuzda senin gibi birine sahip olduğumuz içinde şanslı hissetsek kendimizi yeridir..
Umarım seninde çabaların boşa gitmez, bu işi çok geç olmayan bir gün yaparız umarım..

n/a

Cem, pist biraz sapa 1 yerde, o bağlamda konfor beklentisini karşılamaz. Ama derseniz ki, alırız etleri ekmekleri mangalları, yakarız orada, pistte olmayanlar çimenlerde yer, arkadaşlarını seyreder, öyle olur bak...

En az 50 araç olması koşuluyla, aklımda 75-100 YTL arası 1 fiyat var. Neden arası diyorum, henüz ambulans ve itfaiye fiyatı bekliyorum. Ama en büyük avantaj şu: normalde araç başı ücret alınıyor ve 150-200 arası bu ücret tüm gün için. Ama ben araç sayısı sınırlaması olmaksızın 3bin YTL'ye kiralayabiliyorum pisti. Bu da 50 araç olursa araç başı 60 eder. Ambulans ve İtfaiye de en fazla 40 olur, toplamda 100ü geçmez araç başı.

Tabii burada şu var. Katılmak isteyenler 1 liste oluşturacak. Bu liste 50'yi bulduğunda  ücretler peşinen ödenecek. "Ben gelemiyorum" diyen ise, yerine başka biri bulunmadığı sürece parasını geri alamayacak. Çünkü bu diğerlerinin maliyetini arttırır.

Bu şekilde herkes için uygunsa, istenildiği zaman liste oluşturulmaya başlanabilir.

n/a

Aras beycim bu pist işi olmasa bile  hevesli 3-5 arkadaş olarak elimizden tutsan,Autodrom gibi bir yerde kask taksak turlasak harika olurdu doğrusu..  

n/a

Kamutay Bey, aramızda bu tip olaylara sıcak bakan arkadaşlar için aklımda bazı fikirler var. Zamanı geldiğinde paylaşırız zaten hep birlikte bunları...

kotchero

Pist olayı güzel bir aktivite olur fakat;

Gelecek arkadaşların bu işe sadece o gün yeme içme ve diğer masraflar Benzin Köprü vs.  kabaca 200 YTL yi buluyor bu bana çok fazla gelir. Denildiği gibi bu işi çok yapmak isteyen arkadaşlar ile 7-10 araba olabilir sanıyorum her arabaya 4 kişi olsa masraflarda azalır günün tadıda fazlaca çıkartılır diye düşünüyorum

Ayrıca sadece bu konu için ayrı bir topic açsak fena olmaz bence... Bahar şenliliği topic'i oldu Pist topic' i

n/a

Arascığım, ge.en yıl bana sözleri vardı, Yalçın hatırlayacaktır, yazın hiç boşlukları olmadığından ekim ayının bayrama gelen haftasında gün vermişlerdi ve olmamıştı, ben de program belli oldukdan sonra onunla bu konuyu netleştireceğimi ne nisan ayı içinde bir yer vermesini söylemiştim...Fiyatlar senin aktardığın şekilde, yemek konusunda da açık büfe tarzı bir detayı Güray kanalıyla organize etmiştim, geçen yıl onlar birtakım aktiviteler yapıp , pist civarındaki bir otelden de yemek konusunu hallediyorlardı, yine boyle bir sey yapılabilir veya herkes yanında getirir, sepet içine koyup....piknik tarzında bir gun olabilir...
Cem, pist biraz sapa 1 yerde, o bağlamda konfor beklentisini karşılamaz. Ama derseniz ki, alırız etleri ekmekleri mangalları, yakarız orada, pistte olmayanlar çimenlerde yer, arkadaşlarını seyreder, öyle olur bak...

En az 50 araç olması koşuluyla, aklımda 75-100 YTL arası 1 fiyat var. Neden arası diyorum, henüz ambulans ve itfaiye fiyatı bekliyorum. Ama en büyük avantaj şu: normalde araç başı ücret alınıyor ve 150-200 arası bu ücret tüm gün için. Ama ben araç sayısı sınırlaması olmaksızın 3bin YTL'ye kiralayabiliyorum pisti. Bu da 50 araç olursa araç başı 60 eder. Ambulans ve İtfaiye de en fazla 40 olur, toplamda 100ü geçmez araç başı.

Tabii burada şu var. Katılmak isteyenler 1 liste oluşturacak. Bu liste 50'yi bulduğunda  ücretler peşinen ödenecek. "Ben gelemiyorum" diyen ise, yerine başka biri bulunmadığı sürece parasını geri alamayacak. Çünkü bu diğerlerinin maliyetini arttırır.

Bu şekilde herkes için uygunsa, istenildiği zaman liste oluşturulmaya başlanabilir.
[/quote]

n/a

Mehmet Abi, Güray açık büfeyi ayarlar da, malum çoğunluk minimum masraf taraftarı olduğu için, ve piknik havasında olması için et-mangal demiştim ben, yoksa catering ayarlamak sorun değil, Güray da yabancı değil

Ben konuyu anlayamadım tam, sana gün verip sonra olmaz mı dediler İMK'dan?

AlfistiKerem

Valla en iyisi pist organizasyonu da olsun piknikde olsun.Sonuçta her ikisini de isteyenler var.En azından her iki kesime de hitap etmiş oluruz.