Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

26 Nisan Cumartesi; Körfez Pist Organizasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sportivo

Aras Bey, kusura bakmayın ama sevgili adminimize yaklaşım tarzınızın doğru olmadığını düşünüyorum. Yazdıklarınızı serinkanlı bir şekilde okuyunca siz de göreceksiniz bunu. Belli bir bilgi birikimine ve çevreye sahip, ayrıca da iyi bir de alfisti olduğunuz görülmektedir ancak bu durumu organizasyonun düzenlenmesi açısından Demokles'in kılıcı tarzında kullanmanız açıkçası hoş bir davranış değil.

Pist kurallarını bir an önce açıklamak gerekliliği ortada, bunu devlet sırrı gibi geciktirmenin mantıklı bir izahı yok. Hem herkesin bu kuralları idrak edebilmesi ve kabul etmesi açısından, hem de kuralları son anda görmeden geri dönülemez noktadan önce katılma isteğini yeniden gözden geçirmek isteyecek üyeler olabilir. "Endişelenecek bir şey yok" yaklaşımınız kabul edilemez, standart araçlarla ilk defa pist ortamına girecek birden fazla kişinin katıldığı bir ortamda kural ve kaidelerin tüm katılımcılar tarafından çok iyi idrak edilebilmesi gerekmektedir, dolayısıyla bunu devlet sırrına döndürmeden paylaşımcı bir yaklaşımla en baştan açıklamakta fayda vardır.
Sonuç olarak kurallar, murallar vs bir yana sitede kırgınlığa yol açabilecek üslubunuzdan şahsen rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istedim. Umarım en kısa zamanda tatlıya bağlanır.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sercan Keklik

Artık Şu Track Day mi, Yoksa Grand Prix Day mi ne yapılıcaksa yapılsın 26 nisan olsun biran önce herkes şişti yahu..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Jakomo

Arkadaşlar; Özür dileyerek hem bazı özel nedenlerden ötürü, hem' de iş yerindeki aşırı yoğunluktan dolayı artık C.tesi günleri' de çalışacağımdan dolayı (daha önce her You are not allowed to view links. Register or Login hafta çalışıyordum) ne yazık ki katılıamayacağım. Sanırım bunun farkındasınız zira son 1 1/2 hafatdan beri siteye' de adam gibi giremiyorum....
Bu yüzden üzülerek kendimi ne yazık ki listeden çıkartmak zorundayım....
Tekrar özür diler, giden arkadaşlara bol eğlenceler dilerim....

01- Mehmet Tasanyurek - Testarossa
02- Can Uluer, (MT) 1750 veloce
03- Mahir TOROS, (MT) F-430
04- Mursit Ul, (MT) Spider
05- Özhan Gezici, (MT) 360
06- Timuçin Şirin, (MT) Gallardo
07- Erol Alemdar, (MT) 360
08- Mustafa Batiç, (MT) 360
09- Rıfat Erol, (MT) 355
10- Tuluğ Sürenkök, (MT) 145
11- Kaan Demirağ, (MT) Testarossa
12- Murat Fatıh, (MT) 2000 GT veloce
13- Suha ACAR, (MT) 164 TB
14- Timucin Odabasi, (MT) Ghibli
15- Suat Bayrakal, (MT) Ghibli
16- Murat Duvenci, (MT) Ghibli
17- Levent Ertuğ, (MT) GTA
18- Tolga İksir -156 1.6 TS
19- Selim Özerol - 166 Super
20- Aras Dinçer - GTV 2.0
21- Tuncay Çelik, (Bursa) - 75 2.0 TS
22- Murat Bozkır, (Bursa) - 145 1.7
23- Aytuğ Acar, (Bursa) - Alfetta GTV 2.0
24- Gökhan Özkazanç - (Ankara) 156 1.6 TS
25- Can Ekin - 147 1.6 TS
26- Erhan Meço - 156 1.6 TS
27- Orçun Polat - 147 1.6 TS
28- Kerem Kulak - 145 QV
29- Kamutay Kaynak - 156 1.6 TS
30- Murat Umar - 147 1.6 TS
31- Burak Karaca - 145 1.4 TS
32- Cuneyt Colakbayraktar - 156 2.0 TS
33- Kıvanç Yılmazer - 156 SS
34- Orhan İsvan - 156 1.6 TS
35- Sinan Koç - 156 1.6 TS
36- Alper Korkmaz- 156 2.0 TS

Edited by - Jakomo on 03/04/2008  09:14:12
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

quote:

Aras Bey, kusura bakmayın ama sevgili adminimize yaklaşım tarzınızın doğru olmadığını düşünüyorum. Yazdıklarınızı serinkanlı bir şekilde okuyunca siz de göreceksiniz bunu. Belli bir bilgi birikimine ve çevreye sahip, ayrıca da iyi bir de alfisti olduğunuz görülmektedir ancak bu durumu organizasyonun düzenlenmesi açısından Demokles'in kılıcı tarzında kullanmanız açıkçası hoş bir davranış değil.

Pist kurallarını bir an önce açıklamak gerekliliği ortada, bunu devlet sırrı gibi geciktirmenin mantıklı bir izahı yok. Hem herkesin bu kuralları idrak edebilmesi ve kabul etmesi açısından, hem de kuralları son anda görmeden geri dönülemez noktadan önce katılma isteğini yeniden gözden geçirmek isteyecek üyeler olabilir. "Endişelenecek bir şey yok" yaklaşımınız kabul edilemez, standart araçlarla ilk defa pist ortamına girecek birden fazla kişinin katıldığı bir ortamda kural ve kaidelerin tüm katılımcılar tarafından çok iyi idrak edilebilmesi gerekmektedir, dolayısıyla bunu devlet sırrına döndürmeden paylaşımcı bir yaklaşımla en baştan açıklamakta fayda vardır.
Sonuç olarak kurallar, murallar vs bir yana sitede kırgınlığa yol açabilecek üslubunuzdan şahsen rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istedim. Umarım en kısa zamanda tatlıya bağlanır.

Burak Bey, site eşrafından beni tanıyanlar, Demokles ile yakından uzaktan ilgisi olmayan, tam aksi biri olduğumu bilirler, siz de yazılanlarla değil de yapılanlarla değerlendirecek kadar tanısaydınız böyle düşünmezdiniz bence... Bu ise bana göre hoş olmadı... Gördüğünüz gibi herkesi memnun etmek mümkün değil...

Siz mühendissiniz, güvenlik ve piste çıkış ile alakalı rakamlar ile örnekler verdim, bunları en iyi sizin anlamış ve kafanızda canlandırmış olmanız gerekir.

Kuralların henüz açıklanmamış olmasından duyulan kaygıyı anlıyorum da, bundan neden katılımcılar değil de, neden katılımcı olmayan ve bu iş için elini taşın altına sokmamış insanlar rahatsızlık duydu, mesela ben de bunu anlayamadım? Rahatsızlığını belirtenlere saygım var ama tek rahatsız olmayan konuyla ilgili admin Hüseyin Bektaş ve diğer katılımıılar gibi görünüyor şu ana dek? Elbette herkes neye para verdiğini ve ne bulacağını bilmek istiyor, bunu şahsi olarak mı geciktirdiğimi sanılıyor?

Merakınızı gidereyim, her organizasyon için, İMK bir yönetmelik yayınlar. Bu satndart bir yönetmeliktir ama katılmıcıların talepleri doğrultusunda bazı değişikliklere gidilebilir. Bu organizasyonda katılımcıların pistte daha fazla süre geçirebilmesi için, bazı değişiklikler önderdim yönetim kuruluna. Bunların onaylanmasını beklemek durumundayım açıklamak için, onaylanmayan 1 şeyi açıklamak mümkünmü? Değil elbette.

Denirse ki, "katılımcı arkadaşlar 1 an önce bilmek isterler belki" işte o zaman ben de bunu hızlandırmak için elimizden geleni yaptığımızı söylerdim, ama katılımcı olmayan birinden Demokles gibi acaip 1 yakıştırma yapılırsa, siz de kusura bakmayın ama bunlara aldırış etmek benim tarzım değil. Eminim katılımcılardan bu konuyla ilgili tasaları olanlar mutlaka benimle irtibata geçerler veya burada genel 1 açıklama yapılmasını talep ederler. Gecikmenin sebebi yukarıda yazılı zaten, bunu anlamayacak kimse olduğunu sanmıyorum bu toplulukta. Tekrar ve son kez belirtiyorum, bu konuda nihai muhataplarım Hüseyin Bektaş ve katılımcıların bizzat kendileri.

Yine de katılan katılmayan herkesin müsterih olması açısından yönetmelik onaylanır onaylanmaz (1-2 içinde olması için çalışıyoruz) açıklanacağını belirtirim. Bakın, yine rakamlarla konuşuyorum Burak Bey, matematik ortada: Yaklaşık 80 saniyelik 1 pist olan Körfez'de, üstelik bayraklı hakemler de varken 20'şer saniye ara ile çıkan 4 otomobilin 60-70 gibi çok düşük sürat ortalamalarında gitmedikleri sürece birbirlerine yaklaşmalarının mümkün olmadığını ve bugüne dek yapılan onlarca track day'de kaporta hasarı yaratacak herhangi bir vukuat yaşanmadığını bilmenizi isterim.

Edited by - Futuro Della Alfa on 03/04/2008  09:33:07

n/a

quote:

Tolga hangi konuda fikir verebilirsin ki bana, merak ettim? Bugüne dek böyle 1 tecrüben varmı ki, sana danışayım, biraz mantık...

Kimseden bilgi kaçırdığımız yok, şahsi çabalarla buraya geldi bu iş,  Yine şahsi çabalarla iptal de olur gerekirse. Ama senden başka, daha yapılmasına 1 ay olan 1 organizasyona hariçten muhalefet yapan yok. kimse senin çirkin tabirinle "sürüklenmiyor" bu işe.

Yukarıda "kimse Ecclestone'culuk oynamıyor" diye yazdım, hala "biz herşeyi biliyoruz" tabirini kullanabilmene şaşırdım? Merak ediyorsan söyleyeyim, evet biliyoruz... Ama bu bildiklerimizi katılımcılarla paylaşacağız diye herhalde 10. kez yazışım, 11'e gerek yok herhalde? Zaten bu iş kuralsız kitapsız olmaz, TOSFED'den lisans çıkacak tüm katılımcılara, bu ne demek biliyormusun? 1 araştır istersen...

Ayrıca 9. sayfadaki Bektaş'ın açıklamalarını tekrar oku lütfen. Teknik konularda tekrar söylüyorum polemiğe girmem seninle, çünkü girersem bu konuda hiçbişey yapmamış biriyle konuşuyor olacağım ki, buna gerek duymuyorum. Herşeye rağmen seni rencide etmek istemem, o yüzden cvp yazmazsam kusura bakma...

Organizasyonun sağlığı açısından bu yazıya daha sonra ayrıntılı cevap verecektim ancak daha sonra pist aktivitesinin "gerçekleşmemesi" durumunda sözlerimin yanlış şekilde yorumlanabileceğini düşünerek henüz birşey belli olmadan yazmaya karar verdim..

En baştan üslup çok ama çok yanlış.. Sizin bu siteyi kuran, kişisel çabalar ile Alfa Romeo kullanıcılarını bir araya "bağımsız" olarak getirmeye çalışmış, elden geldiğince ve İşlerden fırsat kaldıkça siteyi içerik bakımından zenginleştirmeye çalışan kişiye ve kişilere "sizi muhatap kabul etmiyorum" demeniz nasıl bir düşüncenin sonucudur anlamış değilim..

Ayrıca bırakın yönetimi bu sitede sizin muhatap kabul etmeyeceğiniz hiç bir kimse olamaz.. Organizasyona katılan ve katılmayan şeklinde bir ayrım yapmak gibi bir düşünceyi kabul etmiyorum.. Pist olayına kendisi çıkamasa bile arkadaşı çıkan bir çok kişi var.. Bu arkadaşların güvenlik ve teknik konuda bazı soruları ve endişeleri olabilir.. Bunları tabiiki dile getirecekler..

Aynı şeklide ben piste çıkacak arkadaşların çoğunu şahsen de tanıyorum ve "arkadaşım" olmalarını bir yana bırakarak ve bu siteyi kuran kişi olarak tanıdığım, tanımadığım herkesin sorumluluğunu hissediyorum.. Kimsenin kılına bile zarar gelmemesi içinde elimden gelen herşeyi yaparım.. Ha sizinde organizasyonda gayet hassas davranacağınızı "tahmin" ediyorum, ama genede ayrıntıların açıklanması şeklinde "fikir beyan" etmenin yanlış olmadığını düşünüyorum ?

Daha somut örnek vereyim ;

Mesela 4 lü gruplar halinde çıkılması.. Ben bunu 4 aracın aynı anda çıkacağı şeklinde yorumlamıştım.. Akabinde Mehmet abi ile de konuştuk oda aynı şekilde anlamış.. O yüzden de itiraz ettim ama sizin tarafınızdan bu "olaya muhalefet olarak" algılandı.. Söylemek istediğim ve sizin bir türlü anlamadığınız şey en azından bu gibi önemli noktaların katılımcılara bildirilmesi gerektiği idi..

Gene bir yanlış anlama örneği ;

Bir arkadaş Sercanın aracın "safety car" olarak piste çıkmasını söylemiş.. Tamamen espri amaçlı bir dialog.. Bunu bile ciddiye alıp demediğinizi bırakmadınız ki en azından güzel bir dille anlatılabilirdi..

Şimdi bize danışın demekle neyi kastettiğim konusuna geliyorum..

Pist organizasyonu bizim geçen senede yapmayı çok istedimiz bir olaydı.. Hatta bir çok bağlatıyı tamamlamıştık ve son dakikada malesef iptal olmuştu.. Ayrıntıları Mehmet abiden öğrenebilirsiniz..

Gelelim bu seneye..

Bir anda ortaya atılan ve konuyu dışarıdan takip eden bir yönetim durumuna düştük.. Bektaş ile konuşuyorum diyeceksiniz ama ben ne zaman konuşmaya başladığınızı ve neler konuştuğunuzu çok iyi biliyorum hiç merak etmeyin, o konuda herhangi bir iletişim problemimiz yok..

Yönetim olarak işin içinde olmamamızın bize sıkıntı vermesi gayet doğal.. Böyle büyük bir organizasyonda, bir kişinin çıkıp "site yönetimini muhatap kabul etmeyerek" bir çalışmaya girmesini kim kabul edebilir?.. Heleki bu olayı bir güç gösterisi şeklinde yorumlama hatasına düşüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisiniz demektir.. Olay tamamen sağlıklı bir organizasyonun, tekil değil, "beraber" çalışan bir grup ile gerçekleştirilmesi isteğidir.. Ayrıca dediğim gibi herhangi bir arkadaşımızı kontrolümüz olmayan bir organizasyona sürüklemeyi hiç bir şekilde istemeyiz takdir edersiniz ki.. Bu konudada Bektaşın yayınladığı ve beraber yazdığımız metini "sizin" dikkatlice okumanızı tavsiye ederim..

Geliyorum organizasyondaki yanlışlıklara..

Sizinde üstüne basa basa belirttiğiniz gibi bana teknik açıdan danışacak hiçbirşeyiniz yok.. Zaten benimde söylemek istediğim bu değildi..

Böyle bir organizasyon yapılacak ise çeşitli aşamalar vardır.. Siz bunların hepsini atladınız.. Nedir bunlar ;

Üyelere duyurulmadan önce bir altyapı çalışması yapılmalı idi.. Bu çalışmaları 2 başlık altında toparlar isek ;

1-Tofaşın desteği
2-Sponsor desteği

Biz geçen sene bu iki desteğide sağlamıştık.. Tofaş test arabalarını getirmeyi kabul etmişti.. Çünkü kendileriyle şartları konuşup, hangi şekillerde test yapılacağını önceden belirlemiştik.. Pistteki güvenlik konusundada kendilerine gerekli tahahhütleri verip, desteklerini almıştık.. Destek vermelerinin sebebi kendilerinide olaya dahil edip kurallarını uygulayacağımızın garantisini vermekti.. Sağolsun Çağıl ve Togan bu konudaki isteklerimizi hiçbir zaman göz ardı etmedi.. Geçen seneki piknik organizasyonumuzda da Tofaş en büyük destekçimizdi.. Test aracı geldi, Çocuklar için parkurlar kurdular, Maddi destek sağladılar, Tofaş TV geldi, hatta kendi sitemizin pankartını bile onlar yaptırdı..

Bu sene Tofaş ret cevabı vermiş .. Sebep ?? Yorumlarınıza bırakıyorum..

Sponsor olayı.. Geçen sene Samsung tüm pistin kira bedelini ödemeyi kabul etmişti.. Ama yazışmalarımızda buna gerek olmadığını, katılacak kişilere sembolikte olsa bir rakam ödetmemiz gerektiğini söyleyip ( katılımı sınırlandırabilmek açısından ) %75 şeklinde anlaşmıştım.. Aynı şekilde Red Bull 'un da stand açması şeklinde görüşmelerimiz olmuştu, gayet olumlu bakmışlardı..

Daha konuşacak bir kaç büyük firma daha vardı ama pistte sorun yaşadığımız için onlardan gelen olumlu mesajlara cevap veremedik..

Bunları neden anlattığımı tahmin etmişsinizdir muhtemelen.. Teknik konuda işinize karışmak haddimiz değil ancak bu diğer konularda bağlantıda olmamamız, muhatap kabul edilmememizi gerektirmiyor kanaatindeyim..

3-Pist, teknik konular ve önlemler..
Bu konuda aktivite ile aynı zamanda en azından konu başlıkları şeklinde katılımcı olmayı düşünen arkadaşlar bildirilmesi gerekirdi.. Sonradan "biz hallederiz" mantığı ile davranmak, "siz hernekadar tersinide iddia etseniz" işin ciddiyeti ile bağdaşmıyor.. Bu konuda profosyonel olduğunuzu her ayrıntıyı düşüneceğiniz konusunda bir kuşkum yok.. Ama sorulan sorulara, getirilen önerilere yaklaşım tarzınız çok hoş değil..

Bu saydığım noktaları keşke en baştan konuşabilseydik ancak tutumunuz buna imkan vermedi.. Bu tavrınız hakkındaki yorumum beni yanıltmadı ki, daha ilk öneride/soruda "muhalefet" ile suçladınız..

Aksine, beni tanıyan arkadaşlar bu pist olayını ne kadar çok istediğimi bilirler.. Sırf organizasyonun gerçekleşmesi için bazı konularda sessiz kalmam sizi yanıltmasın.. Devamlı "sizin muhatap almadığınız" bazı arkadaşlar ile görüş alışverişi içerindeyiz.. Bektaş aracılığı ile size ulaşmaya çalışıyoruz ama size yetişmek mümkün olmuyor..

Son olarak inşallah bu organizasyon listedeki tüm arkadaşların katılımı ile gerçekleşir. Piste çıkmak isteyen dostlarımızın bu gayeleri gerçekleşirde zevkli bir gün geçirirler..

Bütün Bu yazdıklarımıda 2 şekilde yorumlayabilirsiniz.. Ya olayı kişisel olarak alıp, muhatap kabul etmemeye devam edebilirsiniz ( ki bu durumda benimde muhatap kabul etmeme hakkım oluyor ).. Ya da genel bir eleştiri olarak algılayıp, bundan sonra hepberaber daha sistemli daha organize aktiviteler düzenlemek açısından beraberce izlememiz gereken yol olarak algılayabilirsiniz, seçim sizin..

Başlığı, organizasyona zarar verebilecek polemikler yüzünden pazartesi gününe kadar kapatıyorum.. Bu süre zarfında katılımcılar ve gerçek liste oluşacak.. Site harici gelecek olan (MT) kişiler ile ilgili ödeme bilgileri elimize ulaşmadığından dolayı listeyi revize ediyorum.. Bektaş ödeme bilgileri geldikçe gerekli düzenlemeyi yapar..

admin

Sayı 35'e kadar düştü. Bundan sonra yapılacak iptaller, buluşmanın olmamasını gerektirebilir. Şu an pist ücreti tam çıkıyor, her eksilme katılımcıların 110+20 lira ücretine ek getirecektir.

01- Mehmet Tasanyurek - Testarossa
02- Can Uluer, (MT) 1750 veloce
03- Mahir TOROS, (MT) F-430
04- Mursit Ul, (MT) Spider
05- Özhan Gezici, (MT) 360
06- Timuçin Şirin, (MT) Gallardo
07- Erol Alemdar, (MT) 360
08- Mustafa Batiç, (MT) 360
09- Rıfat Erol, (MT) 355
10- Tuluğ Sürenkök, (MT) 145
11- Kaan Demirağ, (MT) Testarossa
12- Murat Fatıh, (MT) 2000 GT veloce
13- Suha ACAR, (MT) 164 TB
14- Timucin Odabasi, (MT) Ghibli
15- Suat Bayrakal, (MT) Ghibli
16- Murat Duvenci, (MT) Ghibli
17- Levent Ertuğ, (MT) GTA
18- Tolga İksir -156 1.6 TS
19- Selim Özerol - 166 Super
20- Aras Dinçer - GTV 2.0

21- Tuncay Çelik, (Bursa) - 75 2.0 TS
22- Murat Bozkır, (Bursa) - 145 1.7
23- Aytuğ Acar, (Bursa) - Alfetta GTV 2.0
24- Gökhan Özkazanç - (Ankara) 156 1.6 TS
25- Can Ekin - 147 1.6 TS
26- Erhan Meço - 156 1.6 TS
27- Orçun Polat - 147 1.6 TS
28- Kamutay Kaynak - 156 1.6 TS
29- Murat Umar - 147 1.6 TS
30- Burak Karaca - 145 1.4 TS
31- Cuneyt Colakbayraktar - 156 2.0 TS
32- Kıvanç Yılmazer - 156 SS
33- Orhan İsvan - 156 1.6 TS
34- Sinan Koç - 156 1.6 TS
35- Alper Korkmaz- 156 2.0 TS
36- Serkan Çıkış- 145 QV

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Ödemeler 6 Nisan pazar akşamı sondur.

gok_han08

bektaş bey umarım ıptal olmaz körfez pist organızasyonu ?  umarım ödemeler yapılmıştır.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

alfss

hüseyin bey bir gelişme varmı bu ferrari lerden galiba iptal olacak gibi.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

n/a

Sevgili Tolga,

Benim niyetim, cevabı, senin kadar uzun yazmak yerine, 26 Nisan günü ortaya çıkacak organizasyon ile o cevabı vermek.

Bundan sanma ki, söylediklerine verecek cevaplar bende yok... Var, ama bunları benden duyacağına, -araştırıp- Togan'dan, Bektaş'tan ve pist gününe katılacak arkadaşlardan duymanı tercih ederim.

Bu arada, "sorumluluğunu hissettiğin"  herkes orada olacak, bizzat sen de geleceksin değilmi o sorumlulukla??

n/a

Ferrari/Maserati Grubunun ödemeler,i yapılıyor,  1 sorun yok.

O grup kaç otomobil olursa olsun, ne alfisti turkey üyelerinden ek 1 ücret talep edilecek, ne de organizasyon iptale gidecek.

Bilgilerinize

n/a

quote:

O grup kaç otomobil olursa olsun, ne alfisti turkey üyelerinden ek 1 ücret talep edilecek, ne de organizasyon iptale gidecek.

Bu sözünüzden o listeyle ilgili fireler olduğu kanaatine vardım, yanılıyor muyum ?

Bektaşa verilen bilgi doğrultusunda daha önce o liste zaten kıpkırmızı değil miydi ödemelerin tamamlandığına dair?

n/a

O gruba davet edilecek kişiler ile irtibatta olan kişi Mehmet Abi. Fire olsa da olmasa da, isimler değişse de 1 sorun olmayacaktır, çünkü şu an 22 kişi var o gruptan, toplam 35 ediyor. Aytuğlar'ın grubu da yatırdı ücretlerini...

Kamutay Bey, listenin kırmızı olması, Mehmet Abi'nin katılımcılar konusunda garanti veriyor olmasından ötürü öyle idi. Şu an sayı olarak fire yok bildiğim kadarıyla. Olsa dahi, Alfisti Turkey katılımcılarını etkilemeyecek dediğim gibi.

Edited by - Futuro Della Alfa on 09/04/2008  16:27:32

n/a

Anlıyorum ancak organizasyon sorumlusu olarak o grupla ilgili  Mehmet beyle temas içinde olduğunuzu düşünmüştüm..

Yukarda görüldüğü üzere pist olayının gidişatını üyeler merak ediyor..

n/a

Zaten temastayız, şu an fire yok dediğim gibi.

Gidişat konusu ise, yukarıda söylediğim gibi, Ferrari/Maserati grubu kaç otomobil olursa olsun, ne alfisti turkey üyelerinden ek 1 ücret talep edilecek, ne de organizasyon iptale gidecek. O grubun ödemelerinden burası sorumlu olmayacak. Zaten problem olsa bile klüpten "para tamam değil, piste çıkamazsınız" gibi 1 şey söylenmesi söz konusu değil. O noktaya gelirsek insiyatif kullanırım. Ama Mehmet Abi'den ödemelerle ilgili hiçbir problem olmadığına dair kesin bilgi aldım. Kurallarla ilgili yazılı metin Bektaş'ta, O da bugün veya yarın ilan eder sanırım.

Edited by - Futuro Della Alfa on 09/04/2008  16:31:40

Edited by - Futuro Della Alfa on 09/04/2008  18:06:08

n/a

Şu gereksiz polemiklerden kurtulup işimize bakalım herkezin iyi bir şeyler yapmak için uğraştığı bu organizasyonda ortamı germenin bi manası yok. Ben bu siteye üye olduğum günden beri bi pist organizasyonu yapalım diyenlerin başında geliyorumdur heralde o yüzden böle bi organizasyonun bu tip tartışmalara sebep olması beni  ve sanırım bu organizasyonun gerçekleşmesini isteyen tüm alfisti, üyelerini üzmektedir. Organizasyon bu duruma gelmişken artık bu saatten sonra sonucu olmayan tartışmalara girmenin alemi yoktur. Bunun yerine üstlenen arkadaşımız Arasa destek olmamız bu girişilen işin daha başarılı noktaya gelmesini sağlicaktır ben kendi adıma emeği geçen ve geçicek olan herkeze şimdiden teşekkür ediyorum.

Edited by - alfaburak on 09/04/2008  19:53:07

n/a

Pist ücretini hevesle yatırmış ve organizasyonu bekleyen biri olarak polemik isteyen son kişilerden biri benimdir herhalde.. Diğer üye arkadaşlardan bir farkım olmaksızın ben de merak uyandıran konuları sordum, sağolsun Aras bey de cevaplamış..

En kısa sürede kesin listeyle rahatlamak arzusundayız...

n/a

1.  VEDAT BARUTCU    1965 GT,
2.  MURAT FATIH      1972 GT,
3.  LEVENT ERTUG     1969 GTA,
4.  TOLGA IKSIR      1972 GT,
5.  CAN ULUER        1969 GT,
6.  FAIK SOMER       1972 SPIDER,
7.  HAKAN BAYRAK     1999 SPIDER,
8.  TULUG SURENKOK   1999 SPIDER,
9.  AYTUG IZNIK      1976 GTV,
10.   "     "        1990 75,
11.   "     "        1996 145,
13. ARAS DINCER      2000 GTV,
14. CENGIZ ARTAM     FERRARI MONDIAL,
15. OZHAN GEZICI        "  360 MODENA,
16. MUSTAFA BAKIC       "  360   "   ,
17. MAHIR TOROS         "  F430,
18. KAAN DEMIRAG        "  TESTAROSSA,
18. MEHMET TASANYUREK   "      "     ,
19. SUAT BAYRAKAL    MASERATI GHIBLI,
20. MURAT DUVENCI        "       "
21. TIMUCIN ODABASI      "       "  
22. MEHMET KONURALP      "    QUATROPORTE,
23. MURAT PEKIN          "    3200 GT,
24. TIMUCIN ŞİRİN    GALLARDO....

+ ALFISTI GURUP....

Sevgili arkadaslar,

Burda , önemli olan keyifli bir gun gecirmek, gereksiz gerginliğe neden ve sebep yok...maalesef tarihin bizim elimizde olmaması ve bu tarihe uymak zorunda kalışımız ve de, 27 NISAN tarihinde olması planlanan Bozhene tırmanma yarışının, 26 NISAN tarihine alınması bazı katılacak arkadaşları zor durumda bırakmıştır....Bu nedenlerden dolayı da, yukardaki yönetmelik IMK dan elimize geç ulaşmıştır...Bu yönetmelik çerçevesinde pisti kiralamak mümkün ve bu konu bizim elimizde değil, Arasın gayretleriyle bir noktaya gelebilmiş bir detaydır. Haliyle ilk defa gerçekleşecek olan boyle bir aktivitede bazı kopukluklar yaşanabilir, ancak size çok samimi olarak aktarmak istiyorum ki, burda ki gayret ve çaba tüm Alfistilerin bir arada olabilmesi, diğer markaların sahipleri de benim yakından tanıyıp bu organizasyon için seçtiğim kişilerden oluşuyor...örneğin Mehmet KONURALP Turkiye ye ilk 2000 veloce yi (yani benim SS 801) "0" km de Italya dan alip getiren kişi...en son ithal Veloce de ona ait, ve bu 2 veloce de SS 801 ile toplantıta gelecek olan Murat FATIH de....Vortik usta, Suat Bayrakal ve diğer dostlar ile hep birlikde güzel bir haftasonu geçirmek temel amacımız...yalnız pek anlayamadığım katılımcılar arasında, gecen yıl bu pist organizasyonu için ugrasan bazı Alfistilerin olmaması....

Cumartesi sabahı için buluşma noktalarını ayrıca bildireceğiz, ancak tek olarak da gitmek isteyen arkadaşlar gidebilir...sabah saat 8 den itibaren akşama kadar pist bize ait....

Herkese sevgi ve Saygılar...

gok_han08

ayrıca brıfıngın verılecegı yer tam olarak adres alabılırmıyım .
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

admin

PİST KURALLARI

1- Organizasyon 36 sürücünün katılımı ile gerçekleşecektir.

2- Organizasyona kayıt yaptıran üyeler, aşağıda yazılı tüm kuralları okumuş ve anlamış kabul edilip, hazırlanan ve bu kuralları uyacağına, aracının veya kendisinin görebileceği zararlardan İMK?yı ve organizasyon komitesini sorumlu tutmayacağına dair taahhütnameyi imzalayacaklardır.

3- Piste çıkacak tüm sürücüler, organizasyon günü TOSFED tarafından alınması zorunlu olan geçici lisnasları alacaktır. Lisans ücreti 20 YTL olup, organizasyon katılım ücretine dahil değildir. Lisans ücreti makbuzları katılımcılara organizasyon günü veya organizasyon sonrası posta ile ulaştırılacaktır.

4- Organizasyon öncesi, katılımcıların ortak belirleyecekleri bir tarih ve saatte, İMK lokalinde güvenlik brifingi verilecektir. Brifingde aşağıda belritilen kuralların üzerinden geçilecektir. Brifinge katılım zorunlu değildir ancak tavsiye edilir. Katılamayan sürücülere, kendi dörtlü guplarındaki diğer sürücüler bilgi vermelidir. Bu brifing öncesi dörtlü gruplar oluştulacak ve ilan edilecektir. Grupların oluşturulmasındaki kriter, otomobillerin önce markaları, sonra da motor hacimleridir. Aşırı beslemeli araçlar bir üst motor hacim gruplarından birine dahil edilebilir.

5- İsteyen sürücüler, otomobillerine tur zamanlarının tutulmasını sağlayan transponder cihazını ücretsiz olarak bağlatabileceklerdir. Seans sonlarında transponder ile piste çıkan sürücüler, neticeler kulesinden zaman çıktılarını alabileceklerdir.

6- Pistteki ilk seans saat 09:00?da başlayacak, son seans ise saat 18:00?de son bulacaktır. Seansların ardından, pitlerden ve pist üzerindeki köprüden toplu fotoğraf çekimi için zaman olacaktır.

7- Sürücüler piste dörtlü gruplar halinde ve her bir otomobil 20 saniye ara ile çıkacaklardır.

8- Dörtlü grupların her birinin kendi seanslarının start zamanları birifingde ilan edilecektir. Her dörtlü grubun sürücüleri, kendi start zamanlarına 5 dk kala otomobilleri ile start bölgesinde arka arkaya dizilip hazır olmalıdırlar. Start prosedürü, güvenlik brifinginde kroki üzerinde detaylı olarak anlatılacaktır. Her grup ?eğer organizasyon esnasında bir aksaklık yaşanmaz ise- 20?şer dakikalık 3 seans halinde piste çıkacaktır. Seanslar üstüste değil, grupların piste çıkış sıralamasını takip ederek yapılacaktır. Seans süreleri organizasyon tarafından tutulacak ve seans sonunda damalı bayrak sallanacaktır. Damalı bayrağın ardından pistteki araçlar pite giriş yapacaklardır. Pite giriş prosedürü güvenlik brifinginde korki üzerinde detaylı olarak açıklanacaktır. Brifingde ayrıca pist kullanım teknikleri, Körfez Pisti?nin krokisi üzerinde pistin karakteristik özellikleri ve yaklaşık frenaj noktası ile doğru sürüş çizgisi gibi bilgileri içeren temel sürüş prensipleri aktarılacaktır.

9- Piste çıkan sürücülerin, ters yönde otomobil kullanmaları, veya bir mekanik problem, sağlık problemi veya sürüşü tehlikeye atacak başka bir problem yaşamadıkları sürece, pist üzerinde durması ve normalden yavaş seyretmesi yasaktır. Problem yaşayan ve yavaşlayan sürücüler dörtlü ikaz lambalarını yakmak ve yolun sağından seyretmek zorundadırlar. Aynı şekilde araçlarını durduracak olan sürücüler, pisti terkedip, pist dışı bölgede araçlarını pistten mümkün olduğu kadar uzakta durdurmakla yükümlüdürler.

10- TOSFED?in tüm hakem kadrosu, aynı tarihte Antalya?da yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası eğitiminde ve Bozhane Trımanma yarışında bulunacağından dolayı, mavi bayrak hakemleri organizasyona katılamayacaklardır. Bunun yerine tüm otomobillere şarjlı telsiz yerleştirilecektir. Birbirine 5 saniyeden fazla yaklaşan sürücülerden önde seyredene, kuleden telsiz anonsu ile yol vermesi talimatı verilecektir. Bu ikazı duyan sürücü, sağa sinyal verip, süratini düşürmeli, ve önündeki araç 5 saniyelik mesafeye ulaşana kadar bu süratini korumalıdır. Aynı şekilde telsiz ile verilen diğer güvenlik uyarı ve talimatlarına da uyulması zorunludur.

11- Pistin arka düzlüğünde otomobillerin tehlike yaratacak süratlere çıkmasını engellemek amaçlı, lastiklerden oluşturulmuş bir şikan bulunacaktır. Şikan, bir otomobilin rahatlıkla ve en az 25 km/s hız ile geçebileceği şekilde hazırlanacaktır.

12- Sürücüler, yeni bir seansa çıkacaklarında, -Alfa Romeo marka olması şartı ve sahiplerinin rızası ile- diğer sürücülerin otomobilleri ile de piste çıkabilirler. Otomobil değişikliği yapılması halinde, sürücler, birbirlerinin araçlarının ait oldukları grupla ile piste çıkacaklardır.

13- Piste çıkışta otomobillere 1 yolcu alınabilir. Güvenlik sebebyile 1?den fazla yolcuya izin verilmeyecektir.

14- Pistte acil durumlar için, tam teşekküllü bir ambulans ve bir sağlık görevlisinin yanısıra, Chase Car?da yangın durumu halinde kullanılmak üzere yüksek kapasiteli yangın söndürme teçhizatı bulunacaktır. Aynı şekilde tüm araçlarda ilk yardım seti ve aktif durumda yangın söndürme cihazı bulundurulması tavsiye edilir.

15- Araçların içinde boşta, sabitlenmemiş, hiçbir eşya bulunmaması, sürüş esnasında mutlaka emniyet kemeri takılması zorunludur. Ayrıca lastik havalarının bir gün önceden üreticinin tavsiye ettiği ölçülere ayarlanması, sürüş esnasında araçlarında problem olduğunu hisseden sürücülerin, eğer otomobillerinin yürümesinde sakınca görmüyorlar ise makul bir hız ile ve dörtlü ikaz lambalarını yakarak pite girmeleri tavsiye edilir.

16- Pit alanında maksimum sürat 25 km/s?tir.

17- Pistin servis yolunda görev yapmak üzere, bir chase car olacaktır. Bunun dışında o sırada pistte olmayan katılımcılar, fotoğraf çekmek veya seyir amaçlı olarak, bu servis yolunu kullanarak pistin farklı noktalarına ulaşabilirler. Seyir ve fotoğraf beton güvenlik duvarlarının arkasında kalınması koşuluyla mümkün olacaktır. Servis yolunda maksimum sürat 50 km/s?tir.

18-   Yukarıdaki kurallar, İ.M.K?nın standart time trial kurallarına ilave olarak Aras DİNÇER tarafından revize edilmiş, İ.M.K klüp yönetimi onayına sunulmuş ve kabul edilmiştir.

Bilgi notu: Kurallarda bu organizasyon için yapılmış revizyonlar, pistin kullanım saatinin günlük 7 saatten 9 saate çıkarılması, TOSFED?in zorunlu lisanas uygulaması, otomobillerde 1 yolcu taşınmasına izin verilmesi, 2. maddedeki katılımcı ünvanını ve 11. maddedeki bayrak hakemleri yerine telsiz kullanımını içerir.

Orhan Isvan

Kaydolduğum aktivitenin ne olduğunu, o gün neler yaşanacağını nihayet öğrenebildim. Teşekkür ederim.

Ne var ki, daha iyi anlamak istiyorum. Bunun için, türkçe karakterlerin yerinde anlamsız semboller olmayan bir metne ihtiyacım var. Hernekadar "dinleyen söyleyenden arif olmalı" özdeyişine uygun bir anlayışla bazı kelimelere anlam yükleyebildimse de, hepsine yükleyemedim. Herhalde Afl>r> "aşırı" demek olsa gerek. Ama bu durumda acaba afla?> ne demek?

Katılımcıların kuralları harfiyyen okuyup anlamasının hayati önem taşıdığı bir olayda, kuralların bu harflerle yazılması halinde ne kendimi, ne de diğer katılımcıları kuralları okumuş ve anlamış kabul etmem mümkün değil.

admin

Tamamdır Ohan bey, tekrar okuyun isterseniz.

Sercan Keklik

quote:

yalnız pek anlayamadığım katılımcılar arasında, gecen yıl bu pist organizasyonu için ugrasan bazı Alfistilerin olmaması....

Herkese sevgi ve Saygılar...

quote:

Tolga hangi konuda fikir verebilirsin ki bana, merak ettim? Bugüne dek böyle 1 tecrüben varmı ki, sana danışayım, biraz mantık...

Kimseden bilgi kaçırdığımız yok, şahsi çabalarla buraya geldi bu iş,  Yine şahsi çabalarla iptal de olur gerekirse. Ama senden başka, daha yapılmasına 1 ay olan 1 organizasyona hariçten muhalefet yapan yok. kimse senin çirkin tabirinle "sürüklenmiyor" bu işe.

Dikkat! Polemik yaratmak için bu sözler gündeme gelmedi lütfen altına bişey yazıp polemiklere sürüklemeyin. Hiç birine cevap vermiyecegim cünkü.

Her zaman Söyledıgım bişey var ÖNCE Saygı.. Saygı olmayan yerde dostluk, arkadaşlık, birlik Olmaz.

*Aras bu konudada yukarda senın mesajını alıntı yaptıgım ıcın yanlış anlayıp alınma, bu konu altında bir çok saygısızlık yapıldı bence en yakın post oydu onu seçtim.

Saygılar sevgiler mehmet abicim özledim görüşelim..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

organizasyona yapıcı destek anlamında msj yollayan, Kamutay Bey, Burak, Mehmet Bey ve ayrıca güveninden ötürü Bektaş'a teşekkür ederim.

Brifing için herkesi İMK lokaline çağıracağım, orada krokimiz var, olaya 1 de kuş bakışı bakmakta fayda var. Kurallarda yazıyor brifingin önemi ama katılmayanlara kendi gruplarındaki arkadaşlar yardımcı olurlar muhakkak. Klüp lokali Kavacık'da.
www.imk.org.tr adresinde ulaşım detayları var. İsteyenler benimle buluşup da gelebilir.

25 Nisan Cuma akşamını öneriyorum ben, sıcağı sıcağına olması için.

Edited by - Futuro Della Alfa on 10/04/2008  16:25:43

dragsTaR155

çok ortadan giriyorum belki konuya ama,açıkcası ben piste çıkmak istemiyorum hem maddi açıdan hemde yavruma kıyamadığımdan...piste girmek istemesemde hepinizle tanışmak istiyorum...yani umarım görüşürüz...