Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day  (Okunma sayısı 792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustuaaa

  • Membro
  • İleti: 125
    • Çevrimdışı
8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« : 24 Haziran 2013, 22:46:17 »
 Uzun bir aradan sonra  :alfisti: ailesine merhaba :D
Baktım track day organizasyonlarına ilgi çok.. ilginizi çekebilecek bir konu da ben açayım dedim.. Sevgili Bülent abimin isteği üzerine de uzun uzun anlatacağım :D umarım okurken sıkılmazsınız..
İşlerimin yoğunluğu sebebiyle intercity nin organizasyonlarına bir türlü kendimi ayarlayamıyordum.. Neyse ki imdadıma fer-mas otomotiv'in düzenlediği track day yetişti ..
Hemen söyleyeyim birkaç arkadaşımla beraber gidip içimizden birini fotoğrafçı olarak atadık.. fakat arkadaşım maalesef yurtdışında ve alamıyorum bir türlü kendisinden fotoğrafları.. intercity nin sayfasındaki birkaç fotoğrafı paylaşacağım şimdilik.. daha sonra elime ulaşanları koyacağım.. ayrıca 458 hotlap'ımı da videoya çektiler sevgili fer-mas çalışanları.. organizasyonun kaydı içinmiş ama video ellerine ulaşırsa onu da alacağım..
İstanbul park ile en son buluşmam geçen sene yeni 911 in lansmanıydı.. yeni 911 carrera s ile epey eğlenmiştik..fakat o zamandan beri hem benim ellerim hem de istanbul park'ın asvaltı epey tozlanmış.. (öncelikle pist hakkındaki izlenimlerimi yazmak isterim)
Güzelim pistimizin 5. virajının çıkışı felaket olmuş.. özellikle kuvvetli otomobillerin burada çok kontrol dışı davranışlarını farkettim.. bir de 8. virajın çıkışı da oldukça tozlu.. kerblere doğru araçlar önden kayıyor ve çizginizi kaybediyorsunuz.. Bu açıdan intercity nin organizasyonları ilaç gibi olmuş.. organizasyonlar devam ederse yaz sonuna doğru pist biraz daha keyifli olur..

cuma günü iş çıkışında brera ile çok keyifli bir ankara istanbul yolculuğu yaptıktan sonra cumartesi sabahı da pistin yolunu tuttuk :).. ilk seansa kaydolmuştum araçların daha az yorgun olacağını düşünerek..ayrıca istanbul öğleden sonra yağmur gösteriyordu.. 730 hp lik f12 ve 570 hp lik 458 ile yağmurda baş etme düşüncesi bile korkunç geliyordu :D
Fer-Mas otomotiv de müşterilerinin kendi araçlarıyla piste çıkmalarına izin veriyor.. Paddocktaki ferrarilere ve maseratilere bakmak bile inanılmaz keyifli.. gümüş 550 maranello dan tut mavi californialara .. 3200 gt ( ki favori maseratimdir :D)renk renk 430 ve 458 ler..
brera biraz sönük kaldı ama bir iki otomobil fanatiğinin "aaa brera " dediğini ve etrafında turladığını gördüm :D


Uploaded with ImageShack.us
 ufak bir kayıt işleminden sonra italyan pilotlar önce pisti ve araçları anlattılar her organizasyonda olduğu gibi.. daha sonra türk pilotlar ile kendimizi maserati quattroportelerin içinde bulduk.. 2 tona yakın ağırlığına rağmen quattroporteler pistte  keyifli.. Türk pilotlar ile yaptığımız oryantasyon turlarının ardından sırasıyla maserati granturismo mc stradale, ferrari f12 ve ferrari 458 ile turladım.


Uploaded with ImageShack.us

ilk olarak granturismo mc stradalenin bucket seat'ında buldum kendimi.. 4.7lt v8 motora sahip ve 460 bg gücünde olan bu otomobil aşırı sinirli görüntüsüyle standart modelden kendini ayırıyor..koltukları çok güzel fakat bir türlü kendime uygun sürüş pozisyonunu yakalayamadım.. Granturismo daha ziyade bir gezi otomobili olduğu için mc modelinde de çok aşırı şekilde bir iyileştirme yapmamışlar sürüş pozisyonunda.. Standart versiyonundan 110 kg daha hafif olan bu modelde karbon seramik frenler ve iyileştirilmiş aerodinamik paket bulunuyor..


Uploaded with ImageShack.us
ve kendimi bir anda maseratinin v8 ini zorlarken buluyorum.. ilk izlenimlerim granturismo s den iyi ama hala aşırı hantal bir otomobil olduğu yönünde.. nitekim yanımda oturan italyan pilot da " bu bir ferrari değil.. ona göre çok ağır" dedi.. ağır olmasının avantajı ise aracı biraz daha rahatça zorlayabiliyorum.. çok aşırı tepkileri yok gazlama esnasında.. yeni nesil maseratilerin krank yapısından dolayı alt devirdeki sesieri çok daha keyifli.. mc stradale'de ise üst devirlerdeki ses biraz daha keskin ama yine de alt devirlerdeki o homurtusu kulağa çok daha hoş geliyor.. frenlemede ise çok dikkatli davranmak ve otomobilin ağırlığına saygı duymak gerek.. arka düzlükte gazın tam üstünde giderken biraz geç fren yaptım.. sanki ön tekerler kopacakmış hissi verdi.. tam istediğim freni yapamadığı için çizgiyi de kaçırdım :D kerblerin üstünden biraz taştıktan sonra tekrar yolumu buldum tabii ki :D



Uploaded with ImageShack.us
pit garajının içinde pistte kaybettiğimiz sıvıları yerine koyuyoruz.. bir yandan da granturismo ile attığımız turlardan sonra arkadaşlarla kritik halindeyiz ve görüşler maseratinin halen çok da heyecanlı olmadığı yönünde.. fakat granturismo iç mekan hacmi, görüntüsü, ve gürültüsü ile yine de çok ama çok iyi bir otomobil..

kısa bir bekleyişin ardından f12 yi kullanmam adına ismimi duyuyorum.. kağıt üstündeki rakamları bile okumak f12 nin ne kadar acaip bir makine olduğunu söyletiyor.. 12 silindir 730 beygir gücü bilmemkaç nm tork (690 :D) 0-100 zaten bir nefeste ( 3.1 sn) tamam iyi güzel de 0-200 hızlanması 8.5 saniye olduğu yazıyor   :yukari-ok:  hadi bakalım..


Uploaded with ImageShack.us
 f12 nin koltukları 599'un kiler gibi daha geniş sırt ve omuz destekli.. pit alanından çıkarken bile ne kadar vahşi olduğunu egzoslardan gelen çatırtılardan duyuyorum.. çıkar çıkmaz gaza oturdum ve boynum da koltukla birleşti.. :D 12 silindir öyle bir nefes alıyor öyle bir hızlanıyor ki.. hakikaten ivmelenmesi hiç bitmiyor.. 220 ile giderken bir daha oturdum gaza.. normal bir spor otomobil 2. viteste nasıl hızlanıyorsa f12 de 6.viteste öyle hızlanıyor :D daha yavaş geçilen 3 ve 4 virajdan sonra düşük viteste inceden inceye gaza koydum ayağımı.. 12 silindirin çığlığı hem otomobilin içinde hem dışında hayranlık veriyor.. vites küçültürken de keyif çığlığını ben attım :D  1500 kg  civarında olan f12 ise virajlarda 599 a göre kat kat daha keyifli.. ağırlığını çok hissettirmiyor ve önü çok daha kolay kontrol ediliyor.. aracın arkasını kontrol etmek ise zaten ayrı bir yetenek.. şakaya gelir hiçbir yanı olmadığı için çok da zorlamadım :D direksiyon tepkileri yumuşak olduğu sürece çok stabil bir sürüşü var sport ve race modlarında.. ama cst kapalı olduğunda sürekli dans edeceğinden hiç şüphem yok

f12 den ziyade asıl beklediğim an geliyor.. 458 i daha önce virajlı dağ yollarında ve şehir içinde kullanma şansım oldu.. fakat ortadan motorlu bu şaheseri pistte kullanan herkes 458 in bütün rakiplerinin en az 10 adım önünde olduğunu söylüyordu..


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us
 458 o kadar iyi bir otomobil ki f430 gibi zaten çok iyi bir ferrari'yi gölgede bırakıyor.. sürüş pozisyonu 430 gibi çok iyi.. şişkin ön çamurlukları sayesinde, ister boyunuz uzun ister kısa olsun.. aracın çizgilerini çok net görüyorsunuz.. hiçbir lamborghinide veya mercedes sls te aracın önünün nerede bittiği hakkında bu kadar iyi bir fikir edinemiyorsunuz..
458 in motorundan daha iyi bir parçası varsa o da şanzımanı.. ne kadar zorlarsanız zorlayın o kadar uyumlu ve keyifli..hızlanırken zaten pat-küt diye değişiveriyor vitesler..fren esnasında sıkıştıra sıkıştıra bi hal oldum.. devir kesiciye sokmak için elimden gelen herşeyi yaptım..o kadar iyi ayarlanmış ki oranlar.. ne aracın dengesi bozuldu ne de ivme kaybetti..
ortadan motorlu çoğu süperspor zaten aşırı dengeli.. ama f458 apayrı.. bir virajdan gerçekten hızlı çıkmak istiyorsanız ona göre bir davranış sergiliyor.. biraz gaza oturup hafifçe yanlayarak çıkmak istiyorsanız ona göre davranıyor.. her direksiyon tepkisine karşılık veriyor ve mükemmel bir sürüş keyfi veriyor..  bir arkadaşım ben 458 i kullanırken f12 yi deniyordu.. 8.viraja gelmeden yakalayıverdim f12 yi.. düzlüklerde aranın açılmasına engel olamamasına  rağmen 458 i virajda çok daha hızlı kullanabilmek iki aracın arasındaki temel farkları hemen belli etti..
görünüşü zaten mükemmel sürüşü efsane.. seleflerine göre çok daha konforlu..rakipleri ile bence kıyas kabul etmez.. periyodik bakım aralığı 20 bin km.. bir otomobilden daha ne istenebilir ki ?

bu güzel günün ardından kendi aracıma oturdum.. bi hesap yaptım... bi daha yaptım.. bu vergilerle falan.. daha çook çalışmak lazım..
well.. it goes like brrr

emin

  • Membro
  • İleti: 2.998
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #1 : 24 Haziran 2013, 22:54:00 »
Tek kalemde okudum, keyifli organizasyonmuş, f12 kısmında kitlendim zaten 458 falan oyuncak kaldı yazılanların arasında. Sizin fotoğrafları da bekliyoruz özellikle brera'nın diğer italyanlarla arkalı önlü nasıl gittiğini merak ediyorum ne fotoğraflar olmuştur.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

asklepios

  • Membro
  • İleti: 1.448
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #2 : 24 Haziran 2013, 23:18:46 »
Çok keyifli bir anlatım olmuş,elinize sağlık...Ayrıca kıskançlıktan çatladığımı da belirtmek isterim >:D

Peki,iyi güzel de, nasıl oluyor bu iş? Yani ben de istiyorum böyle Ferrarilerle dolu bir track day desem?

Nedir prosedür?Gereklilik?Maliyet?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tfnsmsk

  • Membro
  • İleti: 887
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #3 : 24 Haziran 2013, 23:25:20 »
harikulade bir hikaye.. güzel anlatım. teşekkürler
 :alfisti:
sportif ruh.

erol1903

  • Membro
  • İleti: 330
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #4 : 24 Haziran 2013, 23:28:00 »
Elinize saglik, guzel bir yazi olmus tesekkurler
Giulietta TCT Rosso Competizione - 34BK1903

Sportivo

  • Membro
  • İleti: 1.725
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #5 : 25 Haziran 2013, 00:12:02 »
fena bir paylaşım olmuş :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Fatihob

  • Membro
  • İleti: 3.817
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #6 : 25 Haziran 2013, 00:15:20 »
Bnde cikip hala MiToyla doneyim pisti :)

Heycanla okudum yazinizi. Cok merak ettigim bisi var arka duzlukte en fazla kac km gorebildiniz dikkat edebildinizmi. Sanki bi 458 videosunda 250kmh hiza ulasani gormustum.
..

Veloce

  • Ziyaretçi
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #7 : 25 Haziran 2013, 03:56:00 »
 :serefe:  8)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Mustuaaa

  • Membro
  • İleti: 125
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #8 : 25 Haziran 2013, 07:28:43 »
Bnde cikip hala MiToyla doneyim pisti :)

Heycanla okudum yazinizi. Cok merak ettigim bisi var arka duzlukte en fazla kac km gorebildiniz dikkat edebildinizmi. Sanki bi 458 videosunda 250kmh hiza ulasani gormustum.

f 12 de bakmaya cesaret edemedim :D ama 458 de 250 li bir rakam gördüm.. arka düzlükteki eğimde iyi bir sürat taşırsanız güzel bir rakam görmek mümkün :)


well.. it goes like brrr

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #9 : 25 Haziran 2013, 07:42:35 »
gel de sabah sabah işe git bu topicten sonra :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Gouki

  • Amministratore
  • İleti: 8.019
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #10 : 25 Haziran 2013, 08:57:07 »
Mustuaaa ellerine sağlık dostum :)

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #11 : 25 Haziran 2013, 08:59:33 »
Ellerine sağlık dostum, çok çok keyifli bir gün olduğu her halinden belli :) Ben de okurken büyük keyif aldım. Lansmanından beri en favori Ferrari olan 458 sonuçları da ayrıca sevindirdi beni. Salt gücün herşey olmadığını kanıtlar nitelikte harikulade bir mühendislik ürünü.  :yukari-ok:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ihsany

  • Membro
  • İleti: 1.266
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #12 : 25 Haziran 2013, 10:09:19 »
Fantastik, zevkle okudum.. Paylaşımlar için teşekkürler..

Akşam benim Ferrariyle (147) bir iki tur arayım   :))
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

mahoretti

  • Membro
  • İleti: 1.602
    • Çevrimdışı
Ynt: 8 Haziran Fer-Mas İstanbul Park Track Day
« #13 : 25 Haziran 2013, 16:00:56 »
 :haydi: :haydi: :haydi:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
33 Yanıt
999 Gösterim
Son İleti 13 Haziran 2006, 14:48:10
Gönderen: Tufan
20 Yanıt
934 Gösterim
Son İleti 25 Şubat 2010, 00:51:27
Gönderen: ATA
21 Yanıt
1688 Gösterim
Son İleti 25 Haziran 2012, 10:05:28
Gönderen: ihsany
0 Yanıt
417 Gösterim
Son İleti 23 Mayıs 2016, 10:35:20
Gönderen: gurkanlale
13 Yanıt
5946 Gösterim
Son İleti 20 Haziran 2019, 00:07:29
Gönderen: Doğa Tosun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal