Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 100. yıl Kutlaması... Değerlendirmeler.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

koful

herşey 10 numaraydı, emeği geçen herkese teşekkürler.. kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun..

Giuletta da muhteşem bence, içi dışı herşeyi...

Alfadanadam

Ben ve eşim şahsen çok güzel bir Pazar günü geçirdik. Organizasyon olabileceğin en güzeliydi. Bunca araç ve insanı idare etmek hiç kolay değil gerçekten de.
Giulietta'yı hep beğenirdim zaten, hala da beğeniyorum :)

Sadece telefonla görüşüp yüz yüze tanışmadığım insanlarla görüşüp tanışmak ayrıca güzeldi, emeği geçen herkese çok teşekkürler.

tugrul

Caddede önümdeki Ford un frenini geç farkedince duramadım malesef scudettoyu kırdık biraz tampon çizildi, sanırım boya ile düzelir önemli birşey yok, rapor tutmak gerektiğinden devam etmedim TRUPHASE ve Fatihob kardeşlerime teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleri için, konyova devam etmek isterdim ama bukadarını görmüş olmak bile çok güzeldi
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

cuneyt

Oncelikle emegi gecen herkese ayri ayri tesekkur ediyorum. Alfayla dolu dolu bir pazar gunu gecirdik. Basli basina bu bile yeter bence. Bunun disinda mekan, organizasyon hersey cok guzeldi. Guiletta'yi begenmistim onceden. Simdi de fikirlerim ayni. Otomatik vites secenegi olursa 2 dakikalik dusunme zamani almaya karar vermek icin yeterlidir diyorum :))

fastalone

Emegi gecen herkese cok tesekkurler , Guzel bir hafta sonu oldu. Kaza geciren arkadasa gecmis olsun.
Guiletta icin birkac soz soylemek gerekirse , malzeme pek etkileyici degil , Fiat tipi bir calısma olmus umarım gelecek olan araclar daha farklı olur.

DeepSilent

Sn.  Tugruld büyük geçmiş olsun.

Açıkçası ben de Giuletta'yı çok beğenmedim. Belki de en standart modellerini getirdikleri için gözüm hep kapıdaki ucuz plastik işçiliğine gitti. Sanırım distinctive modeli çok daha cazip olacaktır. Ben de bazı arkadaşlar gibi Fiat'ımsı buldum. Yakın gelecekte eski AR modellerini mumla ararız gibi hissettim.

KAKIRMAN

Şahsımca mükemmel oldu. Bir 100 yıl sonra daha güzelleri olur ama o zaman dünyada olamayız maalesef;)
Bu arada sabah park yerinde gözlerim jant bayramı yaptı. Stepne ve kriko olsaydı... :)))
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Dentist

100.yıl kutlaması ile ilgili medyada herhangi bir haber,ya da fotoğraf gören var mı acaba ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tugrul

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler, önemli birşey yok merak etmeyin, günün tadını pek kaçırmadı konvoya devam edemesemde hasar ufak birşey sıkıntı yok:) Belki bu bahane ile satmayı düşündüğüm 156 yı verir hayalimdeki Q4 ü almaya giderim.
Organizasyonda emeği geçen, katılan herkese teşekkürler bu kadar Alfa Romeo yu birarada görebilmek çok güzeldi
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Togay Tuzcu

Tugrul Bey geçmiş olsun, bizde yanınızdan geçtik ancak cadde trafiği ve konvoy birleşince duramadık. Yolda bir spider gördük o da sola çekmişti ancak sanırım sonra devam etti Reinada aracı gördüm sanki. Umarım herkes için iyi geçmiştir.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler herşey çok güzel düşünülmüş. O kadar alfayı bir arada görmek güzeldi.. Alfistilerden 155 sahibi Fatih Bey ile tanışma şansı bulduk biraz sohbet alfalar üzerine sonra yola koyulduk.

Gulietta lar güzeldi özellikle renklerine bayıldım. Fotoğraaflardan daha şık durduğu kesin. Ancak bana bagaj küçük geldi, araca otururken başımı hafiften üst tarafa çarptım ve ancak koltuğu en dibe indirerek rahat giriş-çıkış yapabildim. Boyum öyle çok uzun değil 180cm. Bana bu yüzden biraz rahatsız geldi. Konsol çok değişik geldi, mandallı tasarım çok hoş ancak o bombeli konsol yüzünden kumandalar sürücüye göre ayarlanmamışda sanki yan koltukdaki yolcu için ayarlanmış izlenimi uyandırdı. Biraz göz yanılması oldu sanırım çünkü biliyorum ki herşey tam oratda ama sürücü tarafından bakınca bombe yüzünden yolcuya daha yakın duruyor. Direksiyon simidi biraz kalın olabilir.. gibi tamamen kendime has düşüncelerle test ettim, koltuklar rahatında kurcaladım. Fiyat çok uygun bence bütün araçlar için ancak 8C kırmızısında neden o kadar opsiyon fiyatı alıyorlar çözemedim ayrıca bu pahalı araç alanda para vardır daha fazla versin işini açıkcası sevmiyorum. Şimdi ezberimde değil ama 1750TBİ da 2350 diğer modellerde 2000 euro yazıyordu :( araba aynı renk aynı fiyat neden farklı?

Sonuç olarak gönlümden geçen 1750TBİ oldu gerek motor gerek donanım olarak. Bu arada Tufan Bey in ilk sayfada koyduğu araç içerisinde orayı burayı kurcalayan benim :)

Emeği geçen ve katılabilen herkese teşekkürler.

ALFAtih

Çok güzel bir gündü. Forumdan bir kaç arkadaş ile tanışma fırsatı buldum. Genelde servis ve galeride çoktu.
@Togay Tuzcu ile katıldı. Sohbet kısa ama güzeldi.
 Benim en çok dikkatimi çeken 33 , 75 gibi arabaların olmaması. 155 olarak ben tek kişiydim sanırım.
2-3 klasik dışında 159 ve 156 çoktu. 145 ve Spider da vardı tabi.

Fakat bir sonraki buluşma için 100 yıl daha beklemeyelim.
İstanbulda yine bir buluşma organizasyonu yapalım. 100 yıl kutlamasında sadece tanışabildik.

Yeni guiletta güzel bir araba. Otomotiv pazarına satışları çok arttıracaktır. Ben biraz daha keskin çizgileri olan bir araba hayal etmiştim. Fakat ticari düşünülmüş tabiki.
Diğer yandan öyle her kullanıcının altındada alfa görmeyi pek istemem doğrusu. Çizgisi ile diğer firmalardan ayrı bir imajımız var.

Herkese salamlar.

Fatih Gürer

Edited by - CONQUERER on 28/06/2010  12:06:22

DeepSilent

Sn. Togay Tuzcu, renk farkının farklı fiyatlarda olmasının nedeni aracın çıplak fiyatına eklenip aracın motor hacmine göre ÖTV eklenmesinden kaynaklıyor olması gerek.

murat

Çok çok güzel bir gündü..40 'ı henüz çıkmış evladımın Alfisti'nin arasına karışması benim için en özel yanıydı..uzun uzun kalamadım ama tüm arkadaşlarımı ve dostlarımı yeniden görmek bili yeterliydi..Konvoyda bazı sorunlar olsa da (ki bir daha böyle birşey yapılırsa konvoyun sevkini bize bırakmalılar bence) , mekan seçimi, hava, açık büfe ve en önemlisi Guiletta mükemmeldi..Tofaş'a bu güzel organizasyon için teşekkür ederken , Arzu Hanım'a konuşmasındaki teşekkürü nedeniyle "rica ederiz, bizim için zevkti" diyoruz

PS: Tuğrul Bey'i gördüm ama arabada bebek olduğundan duramadım ,yoksa kesin ve kesin dururdum konvoy monvoy dinlemezdim şahsen ..O nedenle geçmiş olsun diyorum buradan

+ Şafakçım o kadar telefonlaştık mekana girmeden ama bir türlü tanışamadık yüzyüze , bir daha ki sefere inşallah kardeşim

Edited by - murat on 28/06/2010  12:37:35
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

KAKIRMAN

Durmuş Abi ne yapıyor acaba?
Register or Login" border=0>
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

alfaromeoworld

Organizasyonla ilgili yorumlar cok guzel.

Umuyorum ki showrooma araç geldiğinde tekrar gorusmek mumkun olur.

Katılan herkese sonsuz tesekkurler.

Katılamayanlar için ise showrooma araçlar geldıgınde sizleri bilgilendirip, en iyi şekilde agarlamaya calsıacagım.

Selamlar

>Hakan

Suadiye Alfa

murat

Valla umuyorum ki bu aracın test sürüşü günü Suadiye'de olup bir kabusa dönüşmez diğerleri gibi ...Arzu Hanım'a da ilettik bu şikayetimizi..Ha kendisi tüm şubelerde araç olacak gidip denenebilinir dedi ama bir arada olup deneyimlerimizi paylaşarak daha gerçekçi kararlar verebiliyoruz
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

alfaromeoworld

bu seferki organizasyon tıpkı reina gibi sizlere özel olacak.
tek ricam aklınıza gelen her tur talep ve arzunuzu paylaşmanız.
fikirleriniz cok onemlı ve degerli,buna gore sizden gelen talepleri,imkanlarla karşılaştırıp en iyisinden bir test drive day yapmak arzusundayız.

goodoldtimes

Genel olarak organizasyon güzel olsa da kortej tehlikeliydi. Köprüyü aşağı yukarı 110km hız ile geçtik. Devamlı yavaşlamalar ve hızlanmalar oldu, bir yerde çok sert fren yapmak zorunda kaldım.

Bağdat Caddesinde ışıklar kırmızı yandı, önümdekiler geçti ben yakalandım. Sonra tekrar yeşil yandığında önümdeki Doblo'dan çekim yapmaya başladılar, birkaç dakika gittik, kameranın cazibesi midir nedir, sağımdan solumdan vızır vızır geçmeye başladılar beni.

Çevre yoluna girişte te bir tane bmw 330ci 'nin tacizine uğradım, ama kendisine karşılık vermeyip Alfa'ların arasına girmesine izin verdim. Madem bu kadar heveslisin ne diye bmw alırsın be adam? :)

murat

Kendimi deniz tarafındaki guilettanın içine attığımda , içeride Bektaş, Bahadır ve Cüneyt vardı ,yani araç bir Alfistiturkey dolmuşu haline gelmişti, bir baktık ki ne görelim

Çok müzevir bir ekip olduğumuza karar verdik o an
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Spider_Volkan

Dünyadaki özellikle ingilteredki buluşmaları takip ettiğimden rahatlıkla 5 yıldızlı bir buluşma olduğunu söyleyebilirim. Bu kalitede gerçek alfistilerin yer alması, işi biliyorum edası ile değil de bu işe yüreğimi koydum düşüncesindeki insanların yer alması bu organizasyonu en değerli kılan özelliklerdendi.konvoy, reinadaki buluşma, aracın tanıtımı mükemmele yakındı. organizasyonun elinde olmayan istanbul trafiği biraz keyfimizi baltalasa da herşey olması gerektiği gibiydi. burdan herkesi hem tebrik ediyorum hem de kutluyorum.
giulittaya gelince, sizlerin de söylediği gibi araç baz versiyonun da bazı gibi birşeydi , bu araçlar italyada satılacak ve belki de "carabinieri"lerin kullanacağı araçlardan olduğu için hiç bir özellikleri yoktu. distinctive versiyonları çok daha kaliteli gelecektir gözümüze.Bagajı bana da küçük geldi. Fakat kullandığımız ve tabiri caizse "kelle koltukta" gittiğimiz euro ncapten 2-3 yıldız almış 156 ve 147 lerimizden çok daha güvenli teknolojikler.arka süspansiyonları gtv'lerdeki gibi sofistike bir sistem. 159 brera spider şasilerinden çok daha hafif ve sağlam bir şasi üstüne kurulu ve motorları da yeni moda küçük hacim yüksek güç motorlardan.eminim ki herkes 170 bhp lik versiyonlardan haz alacaktır.
birmot hakkında da bir görüş ve isteğim var, lütfen bu aracın eylüldeki lansmanını burdaki organizasyona gölge düşürmeyecek şekilde yapın. Hakan bey hatırlamıyor olabilir fakat müdürü araçla tatile çıktığından dolayı!! 2 hafta mito test aracını kullanamadığım için ve her gün beni arayıp ertesi gün araç elimizde diyip her gün programımı tekrar ayarlamak zorunda kaldığımdan mito almaktan vazgeçmiş ve birmottan uzak durmayı  tercih etmiştim, umarım giulietta da da durum böyle olmaz.

volkan

Orhan Isvan

Çok güzeldi. Biraz erken ayrılırken kimseye teşekkür etme fırsatı bulamadım. Organize edenlere ve emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Kaza yapan arkadaşa da geçmiş olsun diyorum.

Giulietta?nın baz versiyonu görsel olarak güzeldi. Alfa çizgileri de barizdi. Alfa ruhu olup olmadığını anlamak için kullanmak lazım ama herhalde vardır.

Ne var ki bu güzel günü, Alfa'nın Türkiye'deki ürün gamında Mito ve biri benzinli diğeri diesel toplam 2 motor seçeneğiyle sunulan 159 dışında seçenek yokken yaşadık. Eylül'de ise Giulietta eklenecek. Böyle bir ürün gamı Alfa ruhunu yaşatmaya yeter mi? Bildiğim kadarıyla İtalya'da bile GTA hiçbir modelde halen yok. Onu geçtik, Türkiye'de 3.2 litre motor piyasadan çekiliyor, V6 artık yok, bunlara alternatif yok, ümit yok... Türkiye?de pazarlanan en seri 159?un 0 - 100 km/s hızlanması 7.7 saniye iken, eskiden Alfa?ya rakip bile olamayanların 5 saniyenin altındaki modelleri ortalıkta cirit atıyor.

Daha güçlü Alfa arayanlar marka dışına yönlendirilmiyorlar mı? Şimdi aramayanlar, yarın arayabilme ümitlerini başka markalara bağlamak zorunda bırakılmıyorlar mı?

Organizasyon gerçekten güzeldi. Alfa ruhu da oradaydı. Cuore Sportivo elbette ki her silindir hacminde atar ama 1.8 litre Turbo Benzina?ya sığar mı? Benden önceki nesillerin ve benim kalp atışlarımızı daima hızlandırmış, bizi buna alıştırmış olan Alfa Romeo; dinamometreden kaçmak zorunda kalırsa, çocuklarımın kalp atışlarını hızlandırmak için Reina'dan medet umabilir mi?

Sorularım lütfen yanlış anlaşılmasın. Dost acı söyler. Dün gerçekten güzeldi ve tekrar teşekkürler. Ama yarın, dinamometre karşısında ezik bir Coure Sportivo spazm geçirebilir. Ben bundan korkuyorum, buna üzülüyorum.

Spider_Volkan

quote:

Çok güzeldi. Biraz erken ayrılırken kimseye teşekkür etme fırsatı bulamadım. Organize edenlere ve emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Kaza yapan arkadaşa da geçmiş olsun diyorum.

Giulietta?nın baz versiyonu görsel olarak güzeldi. Alfa çizgileri de barizdi. Alfa ruhu olup olmadığını anlamak için kullanmak lazım ama herhalde vardır.

Ne var ki bu güzel günü, Alfa'nın Türkiye'deki ürün gamında Mito ve biri benzinli diğeri diesel toplam 2 motor seçeneğiyle sunulan 159 dışında seçenek yokken yaşadık. Eylül'de ise Giulietta eklenecek. Böyle bir ürün gamı Alfa ruhunu yaşatmaya yeter mi? Bildiğim kadarıyla İtalya'da bile GTA hiçbir modelde halen yok. Onu geçtik, Türkiye'de 3.2 litre motor piyasadan çekiliyor, V6 artık yok, bunlara alternatif yok, ümit yok... Türkiye?de pazarlanan en seri 159?un 0 - 100 km/s hızlanması 7.7 saniye iken, eskiden Alfa?ya rakip bile olamayanların 5 saniyenin altındaki modelleri ortalıkta cirit atıyor.

Daha güçlü Alfa arayanlar marka dışına yönlendirilmiyorlar mı? Şimdi aramayanlar, yarın arayabilme ümitlerini başka markalara bağlamak zorunda bırakılmıyorlar mı?

Organizasyon gerçekten güzeldi. Alfa ruhu da oradaydı. Cuore Sportivo elbette ki her silindir hacminde atar ama 1.8 litre Turbo Benzina?ya sığar mı? Benden önceki nesillerin ve benim kalp atışlarımızı daima hızlandırmış, bizi buna alıştırmış olan Alfa Romeo; dinamometreden kaçmak zorunda kalırsa, çocuklarımın kalp atışlarını hızlandırmak için Reina'dan medet umabilir mi?

Sorularım lütfen yanlış anlaşılmasın. Dost acı söyler. Dün gerçekten güzeldi ve tekrar teşekkürler. Ama yarın, dinamometre karşısında ezik bir Coure Sportivo spazm geçirebilir. Ben bundan korkuyorum, buna üzülüyorum.

valla çok güzel yazmışınız ama malesef ülkemizdeki vergi sorunu alfa ruhuna olan en büyük tehtid.
gtv sahibiyim ve kullandığım 2.0 v6 tb bile italyadaki yüksek vergilerden nasiplenmiş ve ortaya çıkmış bir motor.
giuliettadan ben umutluyum çünkü yine de ne olursa olsun rakiplerinden daha iyi motor seçeneklerine sahip olan hatchback bir araç.
mito 170 bhp güç ile rakibi mini ye karşı çok güçlü bir alternatif.
fakat alfa romeo'nun asıl sahip olması gereken yarışçı ruhu zaten yurtdışında da 156 üretiminin son bulmasıyla törpülenip ağır 159 lara bıraktıktan sonra yerini tamamen kayboldu.
benim şahsi fikrim zaten gm nin ürettiği v6 ların pek rağbet görmediği ve alfanın artık hafif araçlar üretip motor hacmini küçük de tutsa büyük güçler elde edilebilen bu pazarda yoluna devam etmesidir.
unutmayalım ki bir busso motorun yeri kolay kolay zaten dolmayacakır.

ALFAtih

Kesinlikle hakılısınız.
Alfa ruhunda güç taşıyan ve dahasını isteyenler için. Fakat FİAT gurubuda bu işin ticaretine bakıyor tabiki. bence konsept araçlar  dışında eski araçların yerini dolduracak araçlar geleceğini sanmıyorum.
Açıkcası guilietta da FİAT kokusu alıyorum.

Edited by - CONQUERER on 28/06/2010  20:52:37

RYS

organizasyon çok güzel geçmiş You are not allowed to view links. Register or Login katılamayanlar için fotoğraf eklerseniz eminim diğerleri de benim gibi sevinir..

babi

Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürler, harika bir pazar günü geçirdik tüm dostlarla.Kaza yapan arkadaşımızada geçmiş olsun diyorum ve inşallah kışa doğru 1750 TBİ almak nasip olur
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS