Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Farkındalık çabasındaki kuruluşlara destek için organizasyonlar  (Okunma sayısı 1879 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

etimat

• Membro
Arkadaşlar ve özellikle sayın adminler!

Az önce woscu bir arkadaşımın facebook sayfasında bir haber okudum.

Buyrun buda linki: https://m.sondakika.com/haber/haber-klasik-araclar-koruma-altindaki-cocuklar-icin-9614026/

Tamam biz onlar kadar marjinal veya şirin araçlar kullanmıyoruz ama binekler kategorisinde efsane olan markalara ve az bilinen bir lakaba sahibiz: ALFİSTİ!
Neden alfistiler olarak bizim bu tür etkinliklerimiz yok? Vakti zamanında bir alfisti değilken ümitköyde çok etkilendiğim bir evlenme teklifi organizasyonuna şahit olmuştum. Bundan daha büyüklerini yapabilecek kabiliyete sahip olabilmeliyiz diye düşünüyorum. Bizlerde bu ülkede ve dünyada; morale, yardıma, gülümsemeye ihtiyacı olan insanlar için verilen farkındalık çabalarına ortak olmalıyız diye düşünüyorum. İlginize sunuyor, şimdiden teşekkür ediyorum!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
06 UJ 192
    147

mhmtmcn

• Membro
Sosyal sorumluluk kokusu alındı. Zevkle iştirak edilebilir.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

krm1983

• Membro
Bence olabilir

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

octinum

• Moderatore
Konuyu mesai dışında incelemek uzere takibe alıyorum. :) Moderator olarak bir sey soyleyemem ama kişisel olarak ilgileniyorum. :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

umutrıza

• Membro
zevkle iştirak ederim.
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

admin

• Amministratore
Alıntı
Neden alfistiler olarak bizim bu tür etkinliklerimiz yok?

Olmadığını kim söyledi ki?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

etimat

• Membro
Olmadığını kim söyledi ki?

Ben şahit olmadım diyeyim o zaman. Zira olsaydım kesinlikle katılırdım.

06 UJ 192
    147

admin

• Amministratore
Ben şahit olmadım diyeyim o zaman. Zira olsaydım kesinlikle katılırdım.

Mesela şöyle bir şey var...  ;)

http://www.alfistiturkey.com/forum/geyiks/agri-ilk-ogretim-okul-yardimi/msg368516/#msg368516

etimat

• Membro

http://www.alfistiturkey.com/forum/geyiks/agri-ilk-ogretim-okul-yardimi/msg368516/#msg368516

Bu çalışma halen devam ediyorsa buna da seve seve katılabilirim. Ancak benim bahsettiğim boy göstermek, bizde varız dedirtecek bir hareket. Tabiki reklam peşinde olduğumdan değil ama insan kendi dahil olduğu bir grubunda bu tür hareketleri olmasını istiyor işte :)

06 UJ 192
    147

denozor

• Membro

güzel düşünce adminim. benzeri / alternatifi tekrarlanabilir. elden geldiğince yardımcı oluruz.
2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

admin

• Amministratore
güzel düşünce adminim. benzeri / alternatifi tekrarlanabilir. elden geldiğince yardımcı oluruz.

Bu tamamen Sercan Keklik ( @Sercan Keklik )'in katkıda bulunduğu bir organizasyon. Forum olarak üyelerin kendi katılımları haricinde bir katkımız olmadı, sadece forum içerisinde paylaşımda bulunduk.
Daha önce hayvan barınakları için de bir organizasyon oldu ancak bazı olumsuzluklar nedeni ile forum olarak bu tip organizasyonlara ön ayak olmaktan ziyade paylaşımda bulunmayı tercih ediyoruz artık.

Sercan Keklik

• Membro
Selamlar, bu konu ile alakalı şu sıralar (Son 3 Aydır) fazlasıyla mail - mesaj - telefon alıyorum.

arkadaşlar Gerçekten ihtiyacı olabilecek ve buna kefil olarak ön ayak olabilecek durumda olmak çok zor bir durum. Her Zaman Arkdaşların, Abilerimin, Kardeşlerimin, Dostlarımın Sonsuz Desteği ile Gerekli yerlere gerekli yardımları yaptık. Fakat Gerçekten ihtiyaç sahibi bu insanlar demek büyük bir sorumluluk olduğunu unutmayın.

Tek Seferde 3.400 TL gibi (Bir Tek Kişiden) Bir Para Alıp Bunu Arada başka birinin ön - ayak olmadığı, çalmadığı, çırpmadığı ve doğru yere doğru şekilde teslim edildiğini tespiti zor oluyor.

2016 Yılı içerisinde Böyle Bir Yer Bulamadık. 2017 Yılı İçerisinde 2-3 Yer var fakat henüz şüphelerim bitmediği için bir paylaşım sağlamadım.

Bilgisini Paylaşıyım;

1) Fiziksel ve Zihinsel Engelli Bir Arkadaşın Eğitim ve hareketlerini kolaylaştıracak bir eğitim sağlamak. (Doktor Raporlu fakat Ne kadar yararlı olur bunun hakkında bilgi bekliyoruz Doktorlardan)
2) Doğu da ki bir okula İhtiyaç Malzemeleri
3) Bir Çocuk esirgeme yurdunun ihtiyaçları (Çok Fazla Yazılı çizili, izinli işler var.)

Sizlerinde bildiği ve sorunsuz sıkıntısız bir şekilde gözü kapalı güveneceğimiz birileri varsa ön ayak olup her daim destek oluruz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Aşmış

• Membro
Genellikle birinin elini taşın altıma sokmasıyla gerçekleşebilen güzellikler bunlar. Ben katılımcı olarak elimden geleni yapabilirim ancak. Zaten takipteyim sürekli Alfa'sız olsam bile. :)
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Josephh

• Membro
Eski projelere denk gelemedim fakat yeni projelere hep açığım ve takipdeyim hep destek tam destek  :-[

akıllı

• Membro
Kendi adıma elimden geldiğince her şeye hazırım. Geçmiş yıllarda farklı dersler kapsamında uğraştığımız için kurumlar ile ilgili bilgim de var biraz. @Sercan Keklik de söylemiş. Çocuk Esirgeme Kurumları, yetiştirme yurtları vs ile ilgili çok fazla prosedür var. Buralara elimizdeki öğrencileri (Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bazı dersleri için) bile götürürken ciddi uzuyor süreç.

Bilenleriniz vardır belki. Uludağ Üniversitesinde görev yapıyorum. Burada ve diğer bir çok üniversitede öğrenci toplulukları var bu konulara uğraşan. Eğer uygun olursa ve dilerseniz ben sorumlu hocaları, topluluk başkanı vs ulaşarak sorabilirim. Beraber bir şeyler yapabilir miyiz diye? İhtiyacı olan okul, öğrenci bulma konusunda da yeterince iyiler. Harcamalar ile ilgili faturalar vs tarafımıza zaten gönderiliyor. Kendi adıma içim rahat işleri ile ilgili.

Burada konuşularak ve fikir paylaşılarak olgunlaşabilir.

mhmtmcn

• Membro
Arkadaşlar şöyle bir durum var. Belki bilenler vardır. ihtiyacharitası.org diye bir site bulunmakta ve burada yurt çapında ihtiyaç sahibi okullar yardım talebinde bulunuyorlar. Yardımda bulunmak isteyen kişi veya kurumlar oradan yardım da bulunacağı okulu seçiyor ve yardımlarını ayni ve/veya nakdi olarak yapıyorlar.
Örneğin bi okul tespit edilir, boya badana ihtiyaçi vardır grupça oraya gidilir ihtiyaçları giderilir. Hem sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilmiş olur hem de bir buluşma gerçekleşmiş olur.
Hadi bakalım fikirler dönsün dursun ☺

textineer

• Membro
Benim fikrim şu yönde aslında; zaten kişisel olarak yapılan yardımlarda, kişiler maddi veya manevi yardımlarını bir şekilde yapıyorlar imkanları ölçüsünde. Veya burada bir arkadaşımız çıkıp şu şekilde yardıma ihtiyacı olan bir birey veya kurum var dese, gönüllü olanlar ve yardımda bulunanlar elbette çıkacaktır.

Ama bir grubun sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde hareket etmesi ve başarılı bir organizasyona imza atması için ortak bir noktada grup üyelerini toparlamak gerekiyor. Eğer Alfisti Turkey olarak bu tarz bir sosyal sorumluluk çerçevesinde organizasyon yapılacak ise, direkt para göndermek v.s. tabii ki güzel, hatta daha faydalı belki ama hem devamlılığı olmayan hem de katılımın sınırlı kaldığı bir organizasyona dönüşüyor sonunda. Aynı zamanda da Sercan arkadaşımızın dediği gibi işin güven veya organizasyonu yapan kişi içinde ciddi bir sorumluluk boyutu ortaya çıkıyor.

Bu tarz gruplar içerisinde, grupların ortada buluşacağı konular ve grupların dinamikleri farklı farklı. Alfisti Turkey olarak belki ortak nokta buluşma olabilir. Bu nedenle yapılacak olan yardım organizasyonun buluşma içermesi organizasyonun başarısı için bence en önemli gereksinimlerden birisi. Ben kişisel olarak kendi maddi gücüm çerçevesinde her zaman bu konularda destek vermeye hazırım, yeter ki gerçekten ihtiyacı olan kişiye veya kuruma, ihtiyacını görebilecek ölçüde yardımda bulunabilelim. 

Ormanci

• Membro
Bu tip organizasyonlar ve yardım isteği kesinlikle güzel şeyler ancak yaşananlardan dolayı, veya en ufak şüphede de insanlar vazgeçmeye başlıyorlar.

Örneğin eşim şu Engelliler Tiyatrosu vs. tarzı bişeye girişmişti, adamlar arıyolar, bilet getiriyolar falan filan. Sonra bir ara bi yayıldı, adamlar paraları engellilere harcamıyor cebe atıyor diye. Adam geliyor 50 TL alıyor çünkü bir bilete. Tamam yardım yapayım da 50 TL ne bi tiyatro için? O tiyatrolara hiç gittik mi? Gerçekten yapılıyor mu? Yok. Makbuz bilmemne? O da yok. Şimdi arıyorlar, reddediyoruz.

Benzer şekilde, bir arkadaşım başka arkadaşları aracılığı ile bir grup oluşturmuşlar WhatsApp'ta, oraya girmişler. "Burası arkadaşların grubu, şöyle garanti böyle bilmemne" ile hareket ettik, bir müddet yardım yaptık, fotoğraflar geldi, çocukları sevindirdik vs.vs.vs.vs.

En son yardım sonrasında birkaç kişi "ee bu sefer fotoğraf yollamıyor musunuz bilmemne hanım" demişler. Kadın triplere girmiş, bana güvenmiyor musunuz da bilmemne de, parayı cebe mi atacaz cart curt, ama yardımın nereye gittiği belli değil. Hiçbir bilgi de gelmemiş. İnsanlar gruptan tık tık ayrılmışlar. Hanım da ayrıldı.

Bu işin de suyunu çıkarıp insanların güvenini sarsmaya başladılar. Bu anlamda Sercan'a da katılıyorum. Kendi kendimize birebir yardım yapmadan da kafada hep bu soru işaretleri olacak galiba. Ve çok kolay töhmet altında kalmak gibi bir durum da sözkonusu.

admin

• Amministratore
Bu sebeple @mhmtmcn 'in verdiği örnekteki gibi yardım edilebilecek olan yerler tespit edilmesi durumunda para yardımı yerine, mesela giysi gönderimi veya elden teslimi, mesela boya ve badana işleri, mesela temizlik işleri, mesela okul araç gerek/kırtasiye gönderimi veya elden teslimi gibi yardımlar bir araya gelinerek yapılabilir, yakın olması durumunda toplu gidilebilir.