Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Son İletiler

Gündemden Farklı Konular / Ynt: Hırsız Alfacı
Son İleti Gönderen Doğa Tosun - Bugün, 16:17:09
GT'yi aldığımızda bir avm'de biz de bir 147'nin yanına park etmiştik. Arabaya döndüğümde bir kadın eğilmiş GT'nin üstündeki yonca logosunu sökmeye çalışıyordu. Hanımefendi napıyosunuz dedim, "ben bu logoyu çok seviyorum ama hiçbiryerde bulamıyorum siz erkeksiniz bilirsiniz nerde bulunur alırsınız tekrar diye düşündüm" dedi  :haydi:
You are not allowed to view links. Register or LoginYa bu kadar karamsar olmayin  :D Cinde yapilan 2026 araba fuarindan gordugum yavas yavas fonksiyonellikten tat veren, surus ve gorunus odakli tasarimlara gecisin onculugunun basladigi. Alfa Romeo markasinin tekrar yukselise gececegine inaniyorum, tamam heryer ucuz ve ayni gorunumde araba doldu, artik yeter, nicelikten ziyade nitelige ve hissiyata donusun basladigina inaniyorum, yada inanmak istiyorum...
Başka çareleri yok abi. Önce pandemiye bağladılar düşüşleri, sonra küresel resesyona. Şimdi gerçek resmi ancak görebiliyorlar. Ben de buna inanıyorum.
Merhaba arkadaşlar, 2004 model Alfa Romeo 156 sahibiyim. Aracımı 15 yıldır kullanmaktayım.Satıp 159 1,75 TBİ ile değiştirmek istiyorum.
Varyatör değişirse baya maliyetli olur ama tamir takımı ile ucuz ve geçici çözüm ile yıllarca kullananlar da var  :kahve:
Gündemden Farklı Konular / Ynt: Yeni Alfa Romeo Modelleri...
Son İleti Gönderen 1AL6FA6 - Bugün, 10:35:15
You are not allowed to view links. Register or LoginYa bu kadar karamsar olmayin  :D Cinde yapilan 2026 araba fuarindan gordugum yavas yavas fonksiyonellikten tat veren, surus ve gorunus odakli tasarimlara gecisin onculugunun basladigi. Alfa Romeo markasinin tekrar yukselise gececegine inaniyorum, tamam heryer ucuz ve ayni gorunumde araba doldu, artik yeter, nicelikten ziyade nitelige ve hissiyata donusun basladigina inaniyorum, yada inanmak istiyorum...

Hocam belki globalde Alfa yüksebilir ama Türkiye'de alfanın adı çıkmış gibi davranıyorlar. Sokaklar piyasaya yeni çıkmış adını bile ilk defa duyduğumuz çin malı arabalar doldu. İnsanlar Çin üretime şans veriyor. Aslına bakarsak Türkiye pazarına hitap etmediğini(bunu satış açısından söylüyorum) insanlar kabul etmiş. Ben kiminle konuşsam fikri olmadığı halde Alfa Romeo diyince kaç diyor. Benim düşüncem Türkiye pazarında makus kaderi değişmeyecek yönünde.
Son İleti Gönderen 1AL6FA6 - Bugün, 10:29:35
You are not allowed to view links. Register or LoginBu arada birisini eleştirmek için yazmamıştım, kendi tespitimi paylaştım.
Uluslararası yayınları takip ediyorum, başka forumlarda dolaşıyorum ve hepsinde genelde aynı konular var.
Stellantis'in Alfa Romeo'yu yok ettiğini söyleyen de var, Stellantis olmasaydı batmış olacağını söyleyen de. Hatta Çinlilere satılmasını isteyen de var Volvo örneğinden yola çıkarak.
Türkiye'deki üst yönetimin de çok başarılı olduğunu sanmıyorum. Örnek olarak yayınlanan raporlarda Alfa Romeo'nun Türkiye'deki satış başarısı göz önünde bulunduruluyor ama devamlı olarak % olarak artış dile getiriliyor, reel rakamlar çok dikkate alınmıyor diye düşünüyorum. 50 olan satış adedi 100 olunca %100 artış anlamına geliyor ve kağıt üstü verisi olarak güzel görünüyor ama 100 tane satış kimseye memnun etmez.
Alfa Romeo Jeep bayisi ağırlığı Jeep'e vermiş, Alfa Romeo üvey evlat olmuş.
Veya Opel, Peugeot, Citröen bayisinde sanırım toplam satışa bakıyorlar, hangisi daha çok satmış diye bakmıyorlardır.
Neyse, derin bir konu. Sonuç olarak Junior beklediğimiz Alfa Romeo değil ve bundan sonra beklediğimiz gibi bir Alfa Romeo gelir mi bilmiyorum. Ama muhtemelen bizim için tam 40 sene sonra Alfa Romeo hikayesi son bulacak, 40 sene boyunca yaşanmış olan güzel anların yazıldığı defter, açılmamak üzere kapanacak.

Hocam aynı noktada buluşuyoruz. Sadece bakış açılarımız farklı. Hayat bizi şaşırtır belki. Karamsar olmamak lazım.
You are not allowed to view links. Register or Loginherkese merhaba forumda ilk yazım daha önce alfa sahibi olmadım fakat bi 3 yıldır giderek artan bi ilgim ve isteğim var maddi durumum çok iyi değil çok fazla masraf yapamam giulietta mı önerirsiniz yoksa 156 mı özellikle 156 nın varyatör problemi tam olarka nedir şuan açıcağı masraflar ne kadar tutar 400 bin tl civarına bir 156 alınır mı yoksa daha uyguna mı almam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim
156 harika bir araba bende yeni aldım önceden giuliettam vardı. 400 e motor tam rektifiye edilmiş bir 156 aldım. Çok memnunum. Önemli olan 156 nin nerede hangi usta tarafından yapıldığı. İzmir'de alfa teknik Özgür ustadan benim araba. Geçmişi ne yapıldığı belli olan bir 156 neden olmasın . Varyatör arızası yolda bırakmaz. Tamir falan edilebilen bişey çok yüksek maliyetleri de yok diye biliyorum
Ya bu kadar karamsar olmayin  :D Cinde yapilan 2026 araba fuarindan gordugum yavas yavas fonksiyonellikten tat veren, surus ve gorunus odakli tasarimlara gecisin onculugunun basladigi. Alfa Romeo markasinin tekrar yukselise gececegine inaniyorum, tamam heryer ucuz ve ayni gorunumde araba doldu, artik yeter, nicelikten ziyade nitelige ve hissiyata donusun basladigina inaniyorum, yada inanmak istiyorum...
Son İleti Gönderen agucba - Dün, 08:47:17
Bu arada birisini eleştirmek için yazmamıştım, kendi tespitimi paylaştım.
Uluslararası yayınları takip ediyorum, başka forumlarda dolaşıyorum ve hepsinde genelde aynı konular var.
Stellantis'in Alfa Romeo'yu yok ettiğini söyleyen de var, Stellantis olmasaydı batmış olacağını söyleyen de. Hatta Çinlilere satılmasını isteyen de var Volvo örneğinden yola çıkarak.
Türkiye'deki üst yönetimin de çok başarılı olduğunu sanmıyorum. Örnek olarak yayınlanan raporlarda Alfa Romeo'nun Türkiye'deki satış başarısı göz önünde bulunduruluyor ama devamlı olarak % olarak artış dile getiriliyor, reel rakamlar çok dikkate alınmıyor diye düşünüyorum. 50 olan satış adedi 100 olunca %100 artış anlamına geliyor ve kağıt üstü verisi olarak güzel görünüyor ama 100 tane satış kimseye memnun etmez.
Alfa Romeo Jeep bayisi ağırlığı Jeep'e vermiş, Alfa Romeo üvey evlat olmuş.
Veya Opel, Peugeot, Citröen bayisinde sanırım toplam satışa bakıyorlar, hangisi daha çok satmış diye bakmıyorlardır.
Neyse, derin bir konu. Sonuç olarak Junior beklediğimiz Alfa Romeo değil ve bundan sonra beklediğimiz gibi bir Alfa Romeo gelir mi bilmiyorum. Ama muhtemelen bizim için tam 40 sene sonra Alfa Romeo hikayesi son bulacak, 40 sene boyunca yaşanmış olan güzel anların yazıldığı defter, açılmamak üzere kapanacak.
Son İleti Gönderen 1AL6FA6 - 13 Mayıs 2026, 21:52:02
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login şu bakımdan katılıyorum, Stellantis öncesi aynı şasi ile farklı markalar yine üretildi ama Alfa'lara farklı motor seçenekleri (bloklar aynı olsa da), veya diğer markalara farklı motor sürümleri konuyordu..O zaman da farklı birşey aldığımız hissi oluşuyordu. Junior'un makinasının direk aynı olması o hissi yok ediyor. Yoksa güzel bir tasarım bana göre de.Özgün bir yorum ve Alfa'ya yakışır bir çizgide  :yukari-ok: Junior'un isim değişikliği skandalı bana göre modeli 1-0 geride konumlandırdı ayrıca

Ama müdür You are not allowed to view links. Register or Login 'da çok haklı: On yıllardır burada bu heralde son Alfa muhabbeti döner durur :D

Sağ olun söylemek istediklerimi kısa ve net söylemişsiniz. Biraz gereksiz uzatmıştım☺️