Allah yardımcınız olsun. Benzer bir durumda benim başıma geldi. 6 ay önce triger sıyrıldı, yolda kaldım. Yarım motor yaptırmak durumunda kaldım. Ekstra değişmesini de istediğim bir kaç parça ile birlikte (termostat değişimi, klima bakımı vb.) yaklaşık 4000 tl para harcadım. Motorun onarımını yaptırırken aracınızı işinin ehli birine emanet edin. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama İstanbul'daki, İzmir'deki alfa servisleri ile de görüşün. (Ankara'yı bilmem, Nusret ustayı da tanımam, şu an tarafsız olarak yazıyorum. Buradaki bazı üyeler bazı kişileri savunmayı sever, bu yüzden belirtmek istedim.) Gerekirse aracınızı o şehirlere gönderin. Aracınızı aldığınız günü düşünün o günde ustaya danışmıştınız. "Eli mahkum yaptıracak arabasının motorunu" tarzında düşünen uyanık ustalara dikkat edin, fiyatı şişirmesinler. Değişecek parçaları sorun, sizde parçanın değişmesi gerektiğine ikna olun. Belki siz, lazım olan yedek parçayı daha ucuza temin edebileceksiniz, ustaya bırakmadan siz de araştırın. En basitinden benim başıma gelen yalnızca bir örnek şöyleydi; 5 litresini 100 liraya aldığım motor yağını, serviste aracımın iş emrine "4 litresi 120 tl" olarak eklemişlerdi. Bir kez yüklü masrafınız olacak ve o kadar para verdikten sonra sorun yaşamamalısınız. Sandık motor olarak tabir edilen yeni motor satın alınabiliyor yabancı ülkelerden, o tarafı da araştırın mutlaka. Yüklü masrafınız var, acele etmeyin, iyi araştırın. Sizin yaşadığınıza benzer acı tecrübem oldu, bu tecrübeyi edinirken görebildiklerimi naçizane sizinle paylaşmak istedim.
Ön takım için siz aracı alırken, sağ - sol salıncak değişecek deyip basit konuşmuşlardır. Sonrasında alt - üst salıncaklar ve rot kolları da işin içine girince işçilik dahil 800 - 900 liralara çıkmıştır. Bu konuda şöyle düşünün. 180 liraya iki tane salıncak alıp, 150 - 200 lira da işçilik vereceksiniz. Almışken 600 liraya tüm ön takım parçalarını alıp aynı işçilik parasına değişim yaptırabilirsiniz. Bugün 2 salıncak değiştirseniz, 1 ay sonra yine ön takımdan yine bir parça değişmesi gerekirse, aynı işçilik parasını tekrar vereceksiniz. Bu yüzden imkanınız varsa tüm parçaları değiştirin. Çünkü aracınız 227k km de.