Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfayedek.net ve müşteri memnuniyeti  (Okunma sayısı 6709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nihat159

• Membro
Alfayedek.net ve müşteri memnuniyeti
« : 18 Ocak 2017, 16:21:14 »
Alfa Romeo 159 kullanıcısıyım 6 7 gün önce direksiyonu cevirirken ve gaza bastıgımda ince bir ses gelmeye başladı ve bu ses son derece rahatsız ediciydi. Hemen bulunduğum ilçedeki tamirciye gittim arabayı biraz test ettikten sonra sorunun direksiyon pompasında olduğunu ilk önce onarmaya çalışacaklarını olmazsa yenisinin takılmasını gerektiğini söylediler bunun üzerine urfa merkezde bulunan auto king'e gittim arabadaki sorunu anlattıktan sonra tamirci ustası arayı test edip kaputu açıp baktıktan sonra alfa romeo neden aldığımı sürekli sorun çıkarttıgını aynı paralara passat alabileceğimi arabayı satıp kurtulmam gerektiğini ve sorunun direksiyon pompasında olduğunu değişmesi gerektiğini ve bu parçanın pahalı olduğunu getirteceklerini söylediler. moralim bozuldu ve alfayedek.net'i aradım Serkan'a telde sorunu anlattım sorunun direksiyon haznesinde olduğunu parça fiyatınında 120 TL olduğunu söyledi bu arada direksiyon pompasıda 3400+işçilik ben hemen direksiyon haznesini sipariş geçtim ve bugün elime ulaştı hemen ilçedeki tamirciye arabayı götürüp taktırmak istedim tamirci bu sorunun hazneden olmadığını ve bu parçanın sadece yağı aktardığını ve servisin fazla para almak için bu parçayı sattıgını iddaa etti ben takmasını istedim tamirci taktıktan sonra direksiyonu sağa sola cevirdik ve ses kesildi tamirci çok şaşırdığını ve alfa romeoların farklı bi yapısının olduğunu söyledi :D

3400 TL işçilik parasıda 1000 TL tutsa 4400 TL param boşuna gidecekti. 120 TL + 20 TL takma parası ile 140 TL 'ye sorunu halletmiş oldum. Parça karı olarakta Serkan bana direksiyon pompasını satsa heralde bu parçadan elde ettiği karın bi 10 katını elde ederdi die düşünüyorum.

Benim gibi Alfa Romeo'yu seven ona binmek isteyen ama araba parçaları hakkında bilgisi olmayan birisi olarak Serkan'a çok teşekkür ediyorum. Belkide bu sorundan ötürü Alfa Romeo'dan soğuyacaktım tamircilere hak verecektim. Benim gibi böyle sorun yaşayarak alfa romeodan vazgeçen tamircilerin alfa romeolar hakkında uydurduğu yalanlara inanan kişilerin olduğunuda düşünmeden edemiyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

furkan_topay

• Membro
Ynt: Alfayedek.net ve müşteri memnuniyeti
« #1 : 18 Ocak 2017, 16:32:55 »
+rep :yukari-ok:
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

ealprsln

• Membro
« #2 : 18 Ocak 2017, 16:44:48 »
Eşin, dostun, arkadaşın , etrafındakilerin; Alfa Romeo nedir bilmeyen ustaların lafı ile Alfa Romeo kullanılmaz @nihat159  Bey. Sorununuzun kolayca hallolmasına sevindim. İlçelerde, AR ustası bulunmayan illerde AR kullanmak ve diri tutmak oldukça zordur. İçinizdeki AR sevgisi hiç azalmasın....
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfadanadam

• Moderatore
« #3 : 18 Ocak 2017, 16:45:46 »
Beklediğim bir sonuç. Sercan bu arada, ufak bir düzeltme.

admin

• Amministratore
« #4 : 18 Ocak 2017, 17:10:34 »
Auto King'e de gidiverin bir zahmet. Artık gerekli olan şeyleri nazikçe iletirsiniz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

nihat159

• Membro
« #5 : 18 Ocak 2017, 21:02:03 »
Auto King'e de gidiverin bir zahmet. Artık gerekli olan şeyleri nazikçe iletirsiniz.

Teldede o kadar Serkan dedim :( öğrenmiş oldum tşk

nihat159

• Membro
« #6 : 18 Ocak 2017, 21:02:54 »
Teldede o kadar Serkan dedim :( öğrenmiş oldum tşk
Yolum düştüğünde kesinlikle uğrayacağım

gokturk01

• Membro
« #7 : 18 Ocak 2017, 23:34:59 »
Alfa Romeo 159 kullanıcısıyım 6 7 gün önce direksiyonu cevirirken ve gaza bastıgımda ince bir ses gelmeye başladı ve bu ses son derece rahatsız ediciydi. Hemen bulunduğum ilçedeki tamirciye gittim arabayı biraz test ettikten sonra sorunun direksiyon pompasında olduğunu ilk önce onarmaya çalışacaklarını olmazsa yenisinin takılmasını gerektiğini söylediler bunun üzerine urfa merkezde bulunan auto king'e gittim arabadaki sorunu anlattıktan sonra tamirci ustası arayı test edip kaputu açıp baktıktan sonra alfa romeo neden aldığımı sürekli sorun çıkarttıgını aynı paralara passat alabileceğimi arabayı satıp kurtulmam gerektiğini ve sorunun direksiyon pompasında olduğunu değişmesi gerektiğini ve bu parçanın pahalı olduğunu getirteceklerini söylediler. moralim bozuldu ve alfayedek.net'i aradım Serkan'a telde sorunu anlattım sorunun direksiyon haznesinde olduğunu parça fiyatınında 120 TL olduğunu söyledi bu arada direksiyon pompasıda 3400+işçilik ben hemen direksiyon haznesini sipariş geçtim ve bugün elime ulaştı hemen ilçedeki tamirciye arabayı götürüp taktırmak istedim tamirci bu sorunun hazneden olmadığını ve bu parçanın sadece yağı aktardığını ve servisin fazla para almak için bu parçayı sattıgını iddaa etti ben takmasını istedim tamirci taktıktan sonra direksiyonu sağa sola cevirdik ve ses kesildi tamirci çok şaşırdığını ve alfa romeoların farklı bi yapısının olduğunu söyledi :D

3400 TL işçilik parasıda 1000 TL tutsa 4400 TL param boşuna gidecekti. 120 TL + 20 TL takma parası ile 140 TL 'ye sorunu halletmiş oldum. Parça karı olarakta Serkan bana direksiyon pompasını satsa heralde bu parçadan elde ettiği karın bi 10 katını elde ederdi die düşünüyorum.

Benim gibi Alfa Romeo'yu seven ona binmek isteyen ama araba parçaları hakkında bilgisi olmayan birisi olarak Serkan'a çok teşekkür ediyorum. Belkide bu sorundan ötürü Alfa Romeo'dan soğuyacaktım tamircilere hak verecektim. Benim gibi böyle sorun yaşayarak alfa romeodan vazgeçen tamircilerin alfa romeolar hakkında uydurduğu yalanlara inanan kişilerin olduğunuda düşünmeden edemiyorum.
ne yazıkki bende Adanadayım aracımı yazın aldım ve sıkıntıları vardı hangi ustaya gitsem ufo görmüş gibi bakıyor sonra vay efendim neden passat almadın yada başka bir marka almadın hemen ilk bahaneleri parçası çok pahalı piyasası hiç yok.ama en sonunda usta gibi usta buldum kendisindede 156 vardı gözüm kapalı adanada  herkezi  yönlendirebilirim zaten 159 lardaki jtdm motor opel ve saablardaki motorlarl aynı parça konusunuda gelirsek ben bugün 1 çift ön davlumbaz aldım pekte ihtiyacım yoktu ama 80tl duyunca temzileyip uğraşmak yerine 0 aldım yalıtım yapıp takıtıracağım vag grubuna göre parçaları makül fiyatta çok bilmiş ustalara bakmayın daha alfanın koltuğuna oturmadan ahkam kesiyorlar >:(

mehmet_QV

• Membro
« #8 : 19 Ocak 2017, 14:01:23 »

Ben iş yerinde dizel Hyundai i20 kullanıyorum yeni kasa. Geçen gün bakım zamanı geldi Odak Hyundai'ye bıraktık aracı. Aracın normal 25,000 rutin bakımı 1300 tl tuttu. Birde farda çatlak var darbeden kaynaklı değişmesi lazım dediler. Ne kadar diye sorduğumda 1650 tl dediler. Az önce baktım alfayedek te giulietta farı 1150 tl. E şimdi kore malı dediğimiz hyundailer bu fiyatlara iş yaparken birşey olmuyo millet kuzu kuzu veriyo bu paraları. Ama işin ucunda Alfa Romeo oldumu herkes bir duruyor. Bu ön yargıyı anlata anlata yıktırmak lazım.
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

umitkilic

• Membro
« #9 : 19 Ocak 2017, 19:24:40 »
Alfayedek ten ben de birkaç kere alışveriş yaptım. Sercan sadece yedek parça satan bir esnaf değil aynı zamanda Alfa Romeo uzmanı.Bizim gibi Alfa servisi olmayan şehirlerde yaşayan Alfa kullanıcılarına tecrübesi ve bilgisiyle yardımcı olmasına çok güzel bir örnek olmuş bu.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cem meric

• Membro
« #10 : 19 Ocak 2017, 21:30:55 »
https://youtu.be/KsMjyQGFJ0Y

Hyundai diyince aklıma geldi  :)

Millet neler neler veriyor diğer markalara Alfaya gelince ouvv
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

alfaadana

• Membro
« #11 : 19 Ocak 2017, 22:57:52 »
ne yazıkki bende Adanadayım aracımı yazın aldım ve sıkıntıları vardı hangi ustaya gitsem ufo görmüş gibi bakıyor sonra vay efendim neden passat almadın yada başka bir marka almadın hemen ilk bahaneleri parçası çok pahalı piyasası hiç yok.ama en sonunda usta gibi usta buldum kendisindede 156 vardı gözüm kapalı adanada  herkezi  yönlendirebilirim zaten 159 lardaki jtdm motor opel ve saablardaki motorlarl aynı parça konusunuda gelirsek ben bugün 1 çift ön davlumbaz aldım pekte ihtiyacım yoktu ama 80tl duyunca temzileyip uğraşmak yerine 0 aldım yalıtım yapıp takıtıracağım vag grubuna göre parçaları makül fiyatta çok bilmiş ustalara bakmayın daha alfanın koltuğuna oturmadan ahkam kesiyorlar >:(

kolay gelsin, adanada hangi ustayı öneriyorsunuz acaba benim bildiğim bir özel servis var fatih usta sizin bulduğunuz usta kimdir acaba
2011 Giulietta 1.4 170 Hp.

octinum

• Moderatore
« #12 : 20 Ocak 2017, 00:39:28 »
kolay gelsin, adanada hangi ustayı öneriyorsunuz acaba benim bildiğim bir özel servis var fatih usta sizin bulduğunuz usta kimdir acaba

Adanada kendiniz öğrenip yapın veya kendi ustanızı yönlendirin diye öneriyoruz aslında.

mehmet_QV

• Membro
« #13 : 20 Ocak 2017, 09:17:13 »
https://youtu.be/KsMjyQGFJ0Y

Hyundai diyince aklıma geldi  :)

Millet neler neler veriyor diğer markalara Alfaya gelince ouvv

:lol: Çok yerinde bir video olmuş  :D
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

gokturk01

• Membro
« #14 : 20 Ocak 2017, 22:03:46 »
Adanada kendiniz öğrenip yapın veya kendi ustanızı yönlendirin diye öneriyoruz aslında.
aynen doğru diyorsun @octinum  :D yazın bir sıkıntı yaşadık sağ olsun forumdaki yönlendirme ile bende servisteki ustayı  yönlendirip hallettik sonunda.

gokturk01

• Membro
« #15 : 20 Ocak 2017, 22:05:27 »
etleç oto otogara giderken karşı tarafta Ergün usta var özelden numarasını atayım giderseniz beni söyleyin yardımcı olur

ar.159

• Membro
« #16 : 23 Ocak 2017, 02:26:42 »
Sercan candır ;)
Walla adamla doğru dürüst hiç alışverişim olamadı maalesef ama ne zaman aradıysam hep on numara ilgilendi sağolsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

murat

• Amministratore
« #17 : 23 Ocak 2017, 09:35:11 »
Sevgili arkadaşlarım Sercan bildiğiniz bir esnaf değildir, neredeyse çocukluğundan beri buradadır ve aynı süre içerisinde de Alfa direksiyonunda oturmaktadır. Kullanmadığı model yoktur desem abartmış olmam..O nedenle gayet normal bunlar onun için.. :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Adza

• Membro
« #18 : 24 Ocak 2017, 10:26:06 »
Nokta atışı...

Madem yeri geldi ben de anlatayım

2015 yaz, kurban bayramına 1 hafta kalmış. Bayramda git gel 1200 km yolumuz var, Arabaya bindim. Abs Asr Vds Hillholder Motor arıza lambası yanıyor.
Acayip panik yaptım. Hiç aracımı bırakmadığım halde, Bursa' da herkesin eminim ki bildiği birini aradım. Durumu anlattım, 1500 - 2000 arası masraf var onda, Bayramdan sonra halledelim dedi. Benim moral 0 tabi. Mengerler' i aradım bu sefer. İşten anlarlar belki diye. Onlar da aracı daha görmeden 6. hislerini kullanarak 3500 civarı masraf olur dediler. En son yıllardır babamın da benim de gittiğimiz ustamızın yolunu tuttum. O da abs beynidir bayramdan sonra hallederiz bişey tutmaz dedi.
Sonra Sercan Abi' yi aradım. Nokta atışı, sigortanın kodunu söyledi. Bir baktım kırık :)
50kr' a aldım taktım. Ne arıza ne bi şey :) Tekrar teşekkür ediyorum..

Sonery1

• Membro
« #19 : 24 Ocak 2017, 10:59:32 »
Kesinlikle 👍

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

airarmada

• Membro
« #20 : 25 Ocak 2017, 08:13:39 »
2-3 senedir gittiğim bir elektrikçim var , adam allah var işçiliği falan güzeldir , kazıklamaz uygun fiyat söyler. Alfa 147 mi ladım 3-5 gün sonra kısa far ampülü patladı. Akşam uğradım değiştireyim diye , adam ampülü bir türlü takamadı ve tamponu aşağı indirdi. Ampül içinde 100 TL isteyemeyeceği için 20 Tl istedi verdim bitti. O gün bu gün , teyp için, anten için akü için gittim ve sonunda anladım ki adam arabayı ellemek istemiyor. Şaka gibi , üzüldüm, kendime istanbul anadolu yakasında elektrikçi ve adam gibi bir motor servisi arıyorum. Bostancı sanayide önerebileceğiniz yer var mıdır ?

admin

• Amministratore
« #21 : 25 Ocak 2017, 12:36:41 »
2-3 senedir gittiğim bir elektrikçim var , adam allah var işçiliği falan güzeldir , kazıklamaz uygun fiyat söyler. Alfa 147 mi ladım 3-5 gün sonra kısa far ampülü patladı. Akşam uğradım değiştireyim diye , adam ampülü bir türlü takamadı ve tamponu aşağı indirdi. Ampül içinde 100 TL isteyemeyeceği için 20 Tl istedi verdim bitti. O gün bu gün , teyp için, anten için akü için gittim ve sonunda anladım ki adam arabayı ellemek istemiyor. Şaka gibi , üzüldüm, kendime istanbul anadolu yakasında elektrikçi ve adam gibi bir motor servisi arıyorum. Bostancı sanayide önerebileceğiniz yer var mıdır ?

Emrah Bey hoşgeldiniz.
Forumumuzda sorduğunuz soru ile ilgili olarak çok konu var. En azından servisler üst başlığına göz atarsanız, istediğiniz cevapları bulabileceksiniz.

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfaadana

• Membro
« #22 : 25 Ocak 2017, 13:12:51 »
etleç oto otogara giderken karşı tarafta Ergün usta var özelden numarasını atayım giderseniz beni söyleyin yardımcı olur
Teşekkür ederim, klasik onbin bakım vs için adanada yardımcı olacak usta olması sevindirici, özelden telini yazarsanız sevinirim...kolay gelsin...
2011 Giulietta 1.4 170 Hp.

Sercan Keklik

• Membro
« #23 : 26 Ocak 2017, 00:47:48 »

Elektrikçi Muhsin Ustayı arayın bi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

radar54

• Membro
« #24 : 26 Ocak 2017, 18:13:47 »
Nokta atışı...

Madem yeri geldi ben de anlatayım

2015 yaz, kurban bayramına 1 hafta kalmış. Bayramda git gel 1200 km yolumuz var, Arabaya bindim. Abs Asr Vds Hillholder Motor arıza lambası yanıyor.
Acayip panik yaptım. Hiç aracımı bırakmadığım halde, Bursa' da herkesin eminim ki bildiği birini aradım. Durumu anlattım, 1500 - 2000 arası masraf var onda, Bayramdan sonra halledelim dedi. Benim moral 0 tabi. Mengerler' i aradım bu sefer. İşten anlarlar belki diye. Onlar da aracı daha görmeden 6. hislerini kullanarak 3500 civarı masraf olur dediler. En son yıllardır babamın da benim de gittiğimiz ustamızın yolunu tuttum. O da abs beynidir bayramdan sonra hallederiz bişey tutmaz dedi.
Sonra Sercan Abi' yi aradım. Nokta atışı, sigortanın kodunu söyledi. Bir baktım kırık :)
50kr' a aldım taktım. Ne arıza ne bi şey :) Tekrar teşekkür ediyorum..

Kodu neymiş o sigortanın bende bir baksam yeri neresidir kendisinin?  (abs+el freni arıza lambası sönmedi bir türlü  :duvar: )
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

GoogleTagged