Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: BAKIM MALİYETLERİ  (Okunma sayısı 1855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaanA

• Membro
BAKIM MALİYETLERİ
« : 10 Temmuz 2017, 15:50:13 »
Herkese Merhaba,

Forumda farklı etiketler ile aramalar yaptım yalnız bakım maliyetleri hakkında toparlanmış bir konuya denk gelmedim. Herkes yaptırdığı bakımları servis ismi vermeden ücret ve işlemlerini tek konu altında toplarsa yararlı olabileceğini düşünüyorum tabi ki takdir forum yöneticilerinin. Düşüncem şu yönde Araç model ve yıl, bakıma girdiği km, yapılan işlemler ve fiyat. İşlemlerin yapıldığı servis ve usta isminin söylenmesi taraftarı değilim ama diğer yapılan işlemler tek konu altında birleştirilmesinin uygun ve yararlı olabileceği kanısındayım.
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2017, 09:56:15 Gönderen: admin »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfista35

• Membro
Ynt: BAKIM MALİYETLERİ
« #1 : 10 Temmuz 2017, 17:10:28 »
bende niye çoğu zaman isimler,fiyatlar gizleniyor bunu anlamıyorum. sonuçta bu forumun amacı ticari değil yardımlaşma ise herşeyin şeffaf olması gerektiği kanaatindeyim. ben son 10bin bakımında ustama 80tl verdim. yağ,yağ filtresi,hava filtresi, fren hidrolik yağı, direksiyon hidroliği yağı değiştirildi.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Theillest

• Membro
« #2 : 10 Temmuz 2017, 17:24:40 »
bende niye çoğu zaman isimler,fiyatlar gizleniyor bunu anlamıyorum. sonuçta bu forumun amacı ticari değil yardımlaşma ise herşeyin şeffaf olması gerektiği kanaatindeyim. ben son 10bin bakımında ustama 80tl verdim. yağ,yağ filtresi,hava filtresi, fren hidrolik yağı, direksiyon hidroliği yağı değiştirildi.
Yağda içinde 80 tl mi verdiniz?

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düşportacı

• Membro
« #3 : 10 Temmuz 2017, 17:38:10 »

Yalnızca işçilik olmalı

KaanA

• Membro
« #4 : 10 Temmuz 2017, 18:49:06 »
Fiyatların verilmesi servisler arasındaki rekabeti de arttırır diye düşünüyorum ama hala servis ismi verilmemesi kanısındayım. Ama hangi il olduğu bence söylenebilir, ayrıca sadece forumda değil hiç bir yerde fiyatlar hakkında bilgi bulunmuyor benim gibi yeni alfa sahibi insanlar içinde aklında ortalama bir fiyat olmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum.

agucba

• Amministratore
« #5 : 10 Temmuz 2017, 19:13:43 »
Merak etmeyin, servisler zaten birbirlerinin hangi işi kaça yaptıklarını veya yapacaklarını üç aşağı beş yukarı bilirler veya tahmin ediyorlardır.
Kimin hangi iş için nasıl bir yol izlediğini de biliyordur.
Birbirleri hakkında da iyi veya kötü fikir sahibi olup bunu iyi veya kötü anlamda müşterisi ile paylaşıyorlardır!
Kimisi "Benim müşterim elit, fiyatlarım da ona göre" der, kimisi "Benim dükkan kiram ile diğerinin dükkanından üç tane tutarım" diye düşündüğünden fiyatını yüksek tutar, kimisi "Evde çorbam pişsin yeter" diyerek uygun fiyat verir. Şehir farkı bile büyük etken. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Gel gelelim fiyatlara. Servisin devam olarak kendisine (yıllardır) gelen bir müşteriye verdiği işçilik veya parça maliyeti fiyatı ile o servis benim, bu servis senin şeklinde gezen müşteriye aynı fiyatı vermez. Zaten servisler bu müşterileri de bilirler ve bu konuyu da kendi aralarında konuşurlar! Devamlı olarak gezen müşteriye veya bakım yapmak istemedikleri müşteriye de ona fiyat verirler.
Bunu yazarken biri veya birilerini yermek veya kötülemek için yazmıyorum ama ne yazık ki yıllar içerisinde gördüğüm durum bu. Ama doğru görmüşüm ama yanlış, ama şu anda böyle düşünüyorum. Belki bakış açım yanlış ve yanlış biliyorumdur. Kesinlikle doğruyum diye de bir iddiam yok ve beni bilenler, az çok yazdıklarımı doğru okuyanlar,  eğer yanlış isem yanlışımı kabul ettigimi de bilirler. Yeter ki yanlışımı düzeltecek açıklama akla ve mantığa uygun olsun.
Sonuç olarak, özellikle özel servislerde, maliyetleri çok belli olan kalemlerin haricinde "sağlıklı" bir fiyat karşılaştırması yapılabileceğini düşünmüyorum.
Müşterinin kimisi ucuz diye bir yere giderken, bir diğeri pahalı olsa da başka servise olan güveninden dolayı gidiyordur.
Örnek olarak 156'nın ABS beynini birisi zamanında 400 TL'ye yaparım derken diğeri 200 TL'ye yapıyordur. Halbuki yapacakları iş aynı... Belki birisi dışarıya o işi yaptıracak iken diğeri, kendisi yapacağı veya yapabildiği için daha uygun fiyat vermiştir.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

KaanA

• Membro
« #6 : 10 Temmuz 2017, 20:07:17 »
Merak etmeyin, servisler zaten birbirlerinin hangi işi kaça yaptıklarını veya yapacaklarını üç aşağı beş yukarı bilirler veya tahmin ediyorlardır.
Kimin hangi iş için nasıl bir yol izlediğini de biliyordur.
Birbirleri hakkında da iyi veya kötü fikir sahibi olup bunu iyi veya kötü anlamda müşterisi ile paylaşıyorlardır!
Kimisi "Benim müşterim elit, fiyatlarım da ona göre" der, kimisi "Benim dükkan kiram ile diğerinin dükkanından üç tane tutarım" diye düşündüğünden fiyatını yüksek tutar, kimisi "Evde çorbam pişsin yeter" diyerek uygun fiyat verir. Şehir farkı bile büyük etken. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Gel gelelim fiyatlara. Servisin devam olarak kendisine (yıllardır) gelen bir müşteriye verdiği işçilik veya parça maliyeti fiyatı ile o servis benim, bu servis senin şeklinde gezen müşteriye aynı fiyatı vermez. Zaten servisler bu müşterileri de bilirler ve bu konuyu da kendi aralarında konuşurlar! Devamlı olarak gezen müşteriye veya bakım yapmak istemedikleri müşteriye de ona fiyat verirler.
Bunu yazarken biri veya birilerini yermek veya kötülemek için yazmıyorum ama ne yazık ki yıllar içerisinde gördüğüm durum bu. Ama doğru görmüşüm ama yanlış, ama şu anda böyle düşünüyorum. Belki bakış açım yanlış ve yanlış biliyorumdur. Kesinlikle doğruyum diye de bir iddiam yok ve beni bilenler, az çok yazdıklarımı doğru okuyanlar,  eğer yanlış isem yanlışımı kabul ettigimi de bilirler. Yeter ki yanlışımı düzeltecek açıklama akla ve mantığa uygun olsun.
Sonuç olarak, özellikle özel servislerde, maliyetleri çok belli olan kalemlerin haricinde "sağlıklı" bir fiyat karşılaştırması yapılabileceğini düşünmüyorum.
Müşterinin kimisi ucuz diye bir yere giderken, bir diğeri pahalı olsa da başka servise olan güveninden dolayı gidiyordur.
Örnek olarak 156'nın ABS beynini birisi zamanında 400 TL'ye yaparım derken diğeri 200 TL'ye yapıyordur. Halbuki yapacakları iş aynı... Belki birisi dışarıya o işi yaptıracak iken diğeri, kendisi yapacağı veya yapabildiği için daha uygun fiyat vermiştir.

Değerli yorumlarınıza tamamıyla katılıyorum yalnız herkesin (Km, Yapılan İşlem, Fiyat) detaylarını diğer kullanıcılar ile paylaşması özellikle Alfa Romeo kullanıcılarının daha detaycı ve titiz olduklarını düşünürsek olumlu yansımaz mı? Bir üye olarak benim nacizane fikrim forumda bu tarz bir konuya ihtiyaç vardı, ihtiyaçtan da öte forum içerisinde üyeler arasında yardımlaşma ve fikir alışveriş kısmında hareket getireceğini düşünüyorum. Takdir muhakkak sizin.

Sercan Keklik

• Membro
« #7 : 10 Temmuz 2017, 20:37:47 »

Değerli yorumlarınıza tamamıyla katılıyorum yalnız herkesin (Km, Yapılan İşlem, Fiyat) detaylarını diğer kullanıcılar ile paylaşması özellikle Alfa Romeo kullanıcılarının daha detaycı ve titiz olduklarını düşünürsek olumlu yansımaz mı? Bir üye olarak benim nacizane fikrim forumda bu tarz bir konuya ihtiyaç vardı, ihtiyaçtan da öte forum içerisinde üyeler arasında yardımlaşma ve fikir alışveriş kısmında hareket getireceğini düşünüyorum. Takdir muhakkak sizin.

esasında burda tam bi yarış başlıyor o zaman, müşterileri foruma sokup bak biz bu rakama yapıyoruz dedirtiyorlar. Müşteriler itiş kakış servis savaşları başlıyor :)

Türkçesi düşündüğünüz avrupa mantığında ki insan zekası ülkede az olduğu için dediğiniz olmuyor.

Bazı kullanıcılar ise servisleri tehdit ediyor bak filanca 30 a yapıyor sen 20 aldın, sende 20 ye yapıcaksın gibi

bizdeki servis insanı ve servisçi insan tipileri;

1. Araştıran Servisler hiç sevmez. Herşeyi bildikleri gibi kar - zarar ıda az çok bilirler.

2. Herşeye okey diyen. En sevdikleridir.

3. Takım tutar gibi usta tutanlar, Her Türlü Cinsel İçeriklerdede bulunsalar yine de onun için en kralı odur.

4. Özellikle Facebook Grubunda bulunan, Çıkarlar için abi bakın bu usta en iyisi diyen :)

5. Ben ustayım diyip facebookta gel onuda yaparız gel bunuda yaparız diyip kendine müşteri çağıran :)

6. Servis Anlamda 20 ye Aldığını 200 e satan servisler Müşteriler bayılır buna, Buzlu badem de yok ortada ama bayılırlar.

7. Kötüleyen servisçi :) Daima karşısında ki kötüdür. En iyisini o bilir o yapar.

8. Kullanıcı araştırır, hem parçadan hem işçilikten abi ooo iyi kazanıyosun merakı,

9. Burası 2 lira kira olsa lift mift işte benle 3 dk ilgilendi ama 500 liralık parçayı değiştirmeden çözdü, bugun bi 5 TL atıyım yarın zaten gelmem.

10. Alfacıyız abi biz daima beleş olsun.

11. Arabayı makinaya baglattık. 30 TL verdik insan bide yıkatır ayıp ya..
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2017, 20:42:25 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

düşportacı

• Membro
« #8 : 10 Temmuz 2017, 21:59:13 »
esasında burda tam bi yarış başlıyor o zaman, müşterileri foruma sokup bak biz bu rakama yapıyoruz dedirtiyorlar. Müşteriler itiş kakış servis savaşları başlıyor :)

Türkçesi düşündüğünüz avrupa mantığında ki insan zekası ülkede az olduğu için dediğiniz olmuyor.

Bazı kullanıcılar ise servisleri tehdit ediyor bak filanca 30 a yapıyor sen 20 aldın, sende 20 ye yapıcaksın gibi

bizdeki servis insanı ve servisçi insan tipileri;

1. Araştıran Servisler hiç sevmez. Herşeyi bildikleri gibi kar - zarar ıda az çok bilirler.

2. Herşeye okey diyen. En sevdikleridir.

3. Takım tutar gibi usta tutanlar, Her Türlü Cinsel İçeriklerdede bulunsalar yine de onun için en kralı odur.

4. Özellikle Facebook Grubunda bulunan, Çıkarlar için abi bakın bu usta en iyisi diyen :)

5. Ben ustayım diyip facebookta gel onuda yaparız gel bunuda yaparız diyip kendine müşteri çağıran :)

6. Servis Anlamda 20 ye Aldığını 200 e satan servisler Müşteriler bayılır buna, Buzlu badem de yok ortada ama bayılırlar.

7. Kötüleyen servisçi :) Daima karşısında ki kötüdür. En iyisini o bilir o yapar.

8. Kullanıcı araştırır, hem parçadan hem işçilikten abi ooo iyi kazanıyosun merakı,

9. Burası 2 lira kira olsa lift mift işte benle 3 dk ilgilendi ama 500 liralık parçayı değiştirmeden çözdü, bugun bi 5 TL atıyım yarın zaten gelmem.

10. Alfacıyız abi biz daima beleş olsun.

11. Arabayı makinaya baglattık. 30 TL verdik insan bide yıkatır ayıp ya..

Piyasayi çözmüş kitabını yazmışsın abi  :alkis: :alkis: :alkis:

KaanA

• Membro
« #9 : 11 Temmuz 2017, 12:28:34 »
Ben herkesin yorumuna hak veriyorum ve saygı duyuyorum yalnız tekrar söylediğim gibi tüketici için bakim maliyetleri açısından tabiri caizse 3 aşağı 5 yukarı aklında bir fiyat olmasının faydalı olacağını hala düşünüyorum. X marka araçlar için bakım maliyetleri kaç km de hangi işlemlerin yapıldığı (Aracın durumuna göre işlemlerin değiştiğini biliyorum.) bulabiliyoruz. Bence Alfa Romeo kullanıcısının daha titiz, araştırmaya, öğrenmeye ve öğretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek bakım maliyetlerini yazmamızın benim gibi çoğu kişiye fayda sağlayabilir.

agucba

• Amministratore
« #10 : 11 Temmuz 2017, 13:53:01 »
O zaman şöyle yazayım;
Genel olarak Twin Spark 16V motorlarda, tabi burada motorun durumu çok önemli, en geç 10.000 km'de yağ ve yağ filtresini değiştirmekte fayda var. Yağın litresini 15-35 TL aralığında düşünebilirsiniz.
Benzin filtresinin durumuna göre 20.000 km'de değiştirebilirsiniz.
Triger setinin değişim aralığı 3 yıl veya 60.000 km verilmiş olmasına karşın, tamamı ile şehir içi kullanımında çok daha erken değiştirilmesi faydalıdır. Emin olmamakla beraber 500 TL gibi bir rakam tutuyordu. Emin değilim, unuttum.
Triger değişimi esnasında devir daim değişimi tavsiye edilir.
Açık hava filtresi yok ise filtrenin 10.000 km'de bir değişimi önerilir. Ucuz bir parça.
Polen filtresi de ona göre değiştirilebilir.
Orijinal NGK bujiler 100.000 km ömürlüdür ancak bu km beklenecek diye bir durum yok. Kullanıma bağlı olarak daha erken değiştirilmeli ama daha geç olmamalı. Sanırım 350-400 TL gibi bir rakam tutuyor..
İşçilik ücretleri farklılık gösterir.
Hepsi bir kerede yapılırsa farklı, ayrı zamanlarda yapılırsa ayrı olur.
Aklıma şimdilik bunlar geldi.

« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2017, 14:01:49 Gönderen: agucba »

///////////////

KaanA

• Membro
« #11 : 11 Temmuz 2017, 14:12:57 »
O zaman şöyle yazayım;
Genel olarak Twin Spark 16V motorlarda, tabi burada motorun durumu çok önemli, en geç 10.000 km'de yağ ve yağ filtresini değiştirmekte fayda var. Yağın litresini 15-35 TL aralığında düşünebilirsiniz.
Triger setinin değişim aralığı 3 yıl veya 60.000 km verilmiş olmasına karşın, tamamı ile şehir içi kullanımında çok daha erken değiştirilmesi faydalıdır. Emin olmamakla beraber 500 TL gibi bir rakam tutuyordu. Emin değilim, unuttum.
Açık hava filtresi yok ise filtrenin 10.000 km'de bir değişimi önerilir. Ucuz bir parça.
Orijinal NGK bujiler 100.000 km ömürlüdür ancak bu km beklenecek diye bir durum yok. Kullanıma bağlı olarak daha erken değiştirilmeli ama daha geç olmamalı. Sanırım 350-400 TL gibi bir rakam tutuyor..

Çok teşekkür ederim bu tarzda bir cevaba ihtiyacımız vardı.  :)

admin

• Amministratore
« #12 : 11 Temmuz 2017, 14:17:59 »
Aslında tek başlık altında olmasa da 147/156 için tavsiye isteyen yeni üyelerin açmış oldukları başlıklar altında bu tip bilgiler var. Yani "neye dikkat etmem gerekir?" diye soran bir üyenin aldığı cevaplar da buna benzer. Parça maliyetleri, işçilik maliyetleri gibi şeyler de var ama tek başlık altında değil.
Niye değil?
Çünkü devamlı olarak benzer sorular sormak için yeni başlıklar açıldığından ve admin artık onları bir araya getirmeye üşendiğinden, konular arasında kopukluklar yaşanabiliyor.  ;) :))
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

denozor

• Membro
« #13 : 17 Temmuz 2017, 18:03:13 »
14/07/2017 tarihli
2014 giulietta ma TCT benzinli 35000 km (kilometre dolmamasına rağmen yıllık bakım) için yetkili servis bakım maliyeti (birmot beylikdüzü)
araç garanti kapsamında olduğu için birmot beylikdüzü'nü tercih ettim.

opar olio 4.2 lt 5w40 yağ
yağ filtresi 1.3jtd pn (iki tane filtre detayı var sormak aklıma gelmedi)
filtre elemanı gly (bunun ne halt olduğunu bilemedim)
polen filtresi
buji 4 adet
motor iç temizleme sıvısı ve uygulaması
motor alt muhafaza (koruma plastiği) (komple değişti)
teroson cam suyu
araç muayene öncesi genel kontrol
tüm işçilikler dahil 1250 tl.

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

Theillest

• Membro
« #14 : 17 Temmuz 2017, 21:30:49 »
14/07/2017 tarihli
2014 giulietta ma TCT benzinli 35000 km (kilometre dolmamasına rağmen yıllık bakım) için yetkili servis bakım maliyeti (birmot beylikdüzü)

polen filtresi
buji 4 adet
teroson cam suyu
Hayırlı olsun kazasız belasız bol kmler Orçun abi.

LUCI0

• Membro
« #15 : 18 Temmuz 2017, 16:07:46 »
14/07/2017 tarihli

polen filtresi
buji 4 adet
teroson cam suyu

Kazasız sürüşler..Motor altı koruma parçasının fiyatı nedir acaba?

denozor

• Membro
« #16 : 18 Temmuz 2017, 17:04:39 »
Kazasız sürüşler..Motor altı koruma parçasının fiyatı nedir acaba?
230 tl gibi birşeydi.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denozor

• Membro
« #17 : 18 Temmuz 2017, 17:05:20 »
Hayırlı olsun kazasız belasız bol kmler Orçun abi.

Tşk ederim.  Cümlemiz kazasız belasız direksiyon sallasın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaanA

• Membro
« #18 : 20 Temmuz 2017, 11:18:44 »
147 veya 156 bakım yaptıranlar da var mıdır acaba yakın zamanda? :) 127.xxx kmdeyiz maddi gücüm bu aralar fazla değil ama ağustos başında bi yağ filtre baktırmak istiyorum. Disklerden bazen ses geliyor ve rot balans.

Alfista35

• Membro
« #19 : 20 Temmuz 2017, 15:13:59 »

Hayır tabii ki , sadece işçilik

Alfista35

• Membro
« #20 : 20 Temmuz 2017, 15:18:03 »
O zaman şöyle yazayım;

triger değişim süresi 5 yıl değil miydi?

GoogleTagged