Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İstanbul’da araç servisi ve yedek parça mağazası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SamFM

Sevgili arkadaşlar,

İkinci araç olarak Alfa 147 1.6 TS veya 159 1.9 JTD satın alarak Alfa Romeo sahibi ailesinin bir parçası olmayı planlıyorum. İstanbul Anadolu Yakası'nda iyi bir tamirci / servis önerebilir misiniz? Pendik'te yaşıyorum ama Ataşehir'de çalışıyorum. Milan Alfa Romeo hakkında çok şey duydum, ancak servisleri bana oldukça pahalı ve tamamen Alfa Romeo'ya odaklı değil gibi görünüyor. Birçok farklı markaya da hizmet veriyorlar. Bu da genelde çok iyi bir işaret olmuyor.

Ayrıca, Alfa Romeo için parça bulabileceğim iyi bir yedek parça mağazası da önerebilir misiniz? Örneğin, eğer 147 alırsam vites bağlantı tamir kitine ihtiyacım olacak; çünkü gördüğüm araçların hepsinde vites bağlantısı oldukça yıpranmış durumda. Ayrıca hemen hepsinde sürücü cam düğme modülü de tamamen yıpranmış.
Audi 100 Avant Turbo (1989)
Mercedes W201 (1983)
Porsche 944 (1984)

1AL6FA6

Öncelikle hoş geldiniz
Şimdiden alfanız hayırlı olsun. Bu haz kalıcıdır unutmayınız😂

SRC otomotiv çok iyidir(Duygu hanım çok ilgilidir. Sercan beye selam😂)

Bostancıda Alfar vardır(İlyas Usta) bazı parçalar konusunda yardımcı olabilirler(gereksiz pahalı bence yüz yüze fiyatlar daha iyi oluyor😂)

Otohas(Alfa parça) sanırım yurt dışından geliyor ilginç parçalar satılıyor. Avrupada yerleri. telefonla konuşarak parça almıştım.

Anadolu yakasında benim bildiğim güvendiğim ve çokça parça aldığım yerler. Gerçi ben çok alakasız yerlerden parça buluyorum. İstendiğinde parça bulunuyor. Hele 147 için bu işler kolay olur.

SamFM

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Her gerçek sürüş tutkununun hayatında en az bir kez Alfa kullanması gerektiğini duydum. Ben de bunu yapacağım. =)

147 ile 159 hakkında ne düşünüyorsunuz? Kalbim 147 diyor ama aklım daha yeni ve daha güvenilir olduğu için 159'u öneriyor. Ayrıca zaman zaman Antalya / İzmir'e yolculuk yapıyoruz; bu açıdan 159 daha konforlu ve geniş olacaktır.
Mercedes W201 (1983)
Porsche 944 (1984)

murat

Merhaba, bunlar bambaşka sınıflardaki kimlikleri farklı araçlar...Eğer beklentiniz uzun yol konforu ve genişlik ise tabi ki 159 ama beklentilerinizi tam olarak detaylı belirtmeniz lazım ki insanlar fikir verebilsin.

Servis olarak Bostancıdaki servislerden başka yerleri önermem. Hepsi farklı beklentileri karşılayabilecek farklı avantajları ve (yoğunluk ve fiyatlar gibi) dezavantajları barındırabilir.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

SamFM

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Açıkçası, başlangıçta bütçeme ve tasarım / performans beklentilerime uyduğu için 147 modeline bakıyordum. Ancak gerçek hayatta gördüğüm araçların çoğu oldukça yıpranmış durumdaydı: iç mekan aşınmış, vites kolunda fazla boşluk vardı, düğme modülleri de yıpranmıştı. Bu nedenle 159 modeline bakmaya başladım. Açıkçası henüz canlı olarak inceleme fırsatım olmadı. Muhtemelen önümüzdeki 2 hafta içinde birkaç aracı yerinde görüp karar vereceğim. Ancak fotoğraflar ve teknik veriler açısından 159 1.9 JTD oldukça umut verici görünüyor.

Kullanım senaryomuz şöyle: ailede ikinci araç olacak. Çoğunlukla eşim çocukları okula götürüp getirmek için kullanacak. Ancak haftada bir 200–300 km yol yapacağız. Ayrıca ayda bir Antalya / Fethiye gibi uzun yol planlarımız var. Yani aracın otoyolda 130–140 km/s hızlarda stabil ve konforlu olması önemli.
Mercedes W201 (1983)
Porsche 944 (1984)

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba, bunlar bambaşka sınıflardaki kimlikleri farklı araçlar...Eğer beklentiniz uzun yol konforu ve genişlik ise tabi ki 159 ama beklentilerinizi tam olarak detaylı belirtmeniz lazım ki insanlar fikir verebilsin.

Servis olarak Bostancıdaki servislerden başka yerleri önermem. Hepsi farklı beklentileri karşılayabilecek farklı avantajları ve (yoğunluk ve fiyatlar gibi) dezavantajları barındırabilir.

Murat bey bostancıdan başka servis çeşitliliği var mı ki😂

Türkiye'de bir arada çeşit bostancıda sanırım. Bu konuda okurlara tavsiyem eğer bir serviste sorunla karşılaşırsanız hala o servise devam etmeyin. Başka çok iyi ustalar var unutmayın.

murat

You are not allowed to view links. Register or LoginMurat bey bostancıdan başka servis çeşitliliği var mı ki😂

Elbette var, Maslak Bostancı gibi ayrı bir evren ve orada da çok deneyimli Alfa servisleri var. Ayrıca Kartal'da, Merdivenköy, Sefaköy/Florya taraflarında Alfa bakan servisler mevcut. Üşenmemek ve Bostancı'ya gitmek lazım ama..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

murat

You are not allowed to view links. Register or LoginElbette var, Maslak Bostancı gibi ayrı bir evren ve orada da çok deneyimli Alfa servisleri var. Ayrıca Kartal'da, Merdivenköy, Sefaköy/Florya taraflarında Alfa bakan servisler mevcut.
You are not allowed to view links. Register or LoginGeri bildiriminiz için teşekkür ederim. Açıkçası, başlangıçta bütçeme ve tasarım / performans beklentilerime uyduğu için 147 modeline bakıyordum. Ancak gerçek hayatta gördüğüm araçların çoğu oldukça yıpranmış durumdaydı: iç mekan aşınmış, vites kolunda fazla boşluk vardı, düğme modülleri de yıpranmıştı. Bu nedenle 159 modeline bakmaya başladım. Açıkçası henüz canlı olarak inceleme fırsatım olmadı. Muhtemelen önümüzdeki 2 hafta içinde birkaç aracı yerinde görüp karar vereceğim. Ancak fotoğraflar ve teknik veriler açısından 159 1.9 JTD oldukça umut verici görünüyor.

Kullanım senaryomuz şöyle: ailede ikinci araç olacak. Çoğunlukla eşim çocukları okula götürüp getirmek için kullanacak. Ancak haftada bir 200–300 km yol yapacağız. Ayrıca ayda bir Antalya / Fethiye gibi uzun yol planlarımız var. Yani aracın otoyolda 130–140 km/s hızlarda stabil ve konforlu olması önemli.

2 modeli de zamanında kullanmış biri olarak, eğer alan meselesi sizi çok bozmayacaksa 147 öneririm. Yanlış anlamayın 159'u 5 tane 147'ye değişmem hiçbir konuda. Ancak günümüz 159'larının daha fazla yıprandığını düşünüyorum ve sorunsuz çok çok tertemiz 159 bulma ihtimali 147'ye göre daha az gibi bana göre. Yürütme maliyetleri çok farklı ve 147 o konuda çok daha avantajlı. Parça bulunurluğu konusunda da önde diyebiliriz. Ha dediğinize katılıyorum ilana giren 147 ler yıkık duruyor ama ara ara çok süpriz araçlar da görüyorum. Sabırla beklemek lazım bana göre.  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)