Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel Servis Beğeni ve Eleştirilerimiz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

Geçmiş olsun şimdiden.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

atillasli

saol. arabamı aldım artık ve sesi bile değişmiş. alfa teknikten çok memnun kaldım....

alfa146

quote:

Merhaba arkadaşlar,
Ben Alfamı yaklaşık 3 ay önce 2. el aldım. Aldığım kişi Alfamı Tekirdağ Çorluda Fiat servisine götürüyor diye ve yetkili servis diye bende oraya götürdüm. Şu ana kadar bütün servisleri zamanında yapılmış (görünüşte tam ve eksiksiz yapılmış) fakat adamlar triger kayışının ne zaman değişiceğini bilmiyorlar ve 3 gün önce aracım triger kayışı kopardı. Bunun sorumlusu ben olduğumu düşünmüyorum çünkü Alfamı aldıktan sonra bütün servislerinin yapıldığı ve Alfam hakkında en çok bilgi sahibi olacak servis olan Çorlu Fiat servisine gösterdim ve gereken yapılması eksik kalan bi şey varsa yaptırmak isyediğimi söyledim aldığım cevap ise hayır yok gerekli her şey burda yapılmış dediler. Bu olaydan 3 ay sonara benim triger kayışım koptu ve Fiat servisi bana 4500 TL gibi bir rakam telaffuz edince bende araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucu benim hatamın Çorlu Fiat servisini kullanmak olduğunu anladım ve İstanbul Maslaktaki Alfa Teknik ile görüştüm ve Alfamı orda tamir ettirmeye karar verdim. Alfa Teknik hakkında bilgi almak isterim... Teşekkürler.

Çok çok geçmiş olsun. ne yazık ki alfanın yetkili servisleri böyle, birde reklamlarda en iyimüşteri hizmeti verdiklerini söylüyorlar. adamlar arsızya istediklerini söylerler. Benimde ilk duruşma 24 Mart'ta.
Mahkemeye vermenizi isterdim. Servisin ne yazık ki politikası böyle mahkeme sonuçlanıncaya kadar neredeyse araba yatacağı için kimse buna girmeyip servise hakaret edip arabasını alıp çıkıyor ve dışarda yaptırıyor. serviste işini görmüş oluyor. O kadar hakarete canları sıkılıyormu. yok sıkılmıyor alışmışlar artık, onlar işlerini bu şekilde gördüklerinden dolayıda hatta sevinç duyuyorlar.

atillasli

Çok çok geçmiş olsun. ne yazık ki alfanın yetkili servisleri böyle, birde reklamlarda en iyimüşteri hizmeti verdiklerini söylüyorlar. adamlar arsızya istediklerini söylerler. Benimde ilk duruşma 24 Mart'ta.
Mahkemeye vermenizi isterdim. Servisin ne yazık ki politikası böyle mahkeme sonuçlanıncaya kadar neredeyse araba yatacağı için kimse buna girmeyip servise hakaret edip arabasını alıp çıkıyor ve dışarda yaptırıyor. serviste işini görmüş oluyor. O kadar hakarete canları sıkılıyormu. yok sıkılmıyor alışmışlar artık, onlar işlerini bu şekilde gördüklerinden dolayıda hatta sevinç duyuyorlar.

ya aslında benim servisi mahkemeye vermememin nedeni arabanın yatması değil kayınpederimin o servisle işleri olması. yoksa ben onlarla sonuna kadar uğraşır alacağımı alırdım da onlar kayınpederime dua etsinlar... hatta ben oradan arabamı alacağımı söylediğimde kayınpederi arayıp 4500 tl olan masrafı 1500 tl ye kadar düştüler. düşseler ne olur ki ben bu saatten sonra nasıl güveneceğim ki onlara...

cihan

bence bu işte bir yanlışlık var; haliç oto alfanın yetkili servisi değil,fabrikada 2 tane albea var, bakımlarını çorlu haliç otoda yaptırıyoruz, faturaları da bana geliyor, bu adamlar sadece fiat ın yetkili servisi, alfa resmi sitesinde de belirtilen yetkili servislerde trakyada sadece istanbuldaki z.kuyu ve beylikdüzü yazmakta, sizden önceki sahibi ve siz neden alfanızı fiat servisine götürdünüz? bu durumda hukuki süreç yine işe yararmı bilmek isterdim (gerçi sizin özelinizde bu sözkonusu değil)

cihan

evet nihayet alfamı aldığımdan beri ilk servis ziyaretimi c.tesi günü gerçekleştirmiş oldum,tercihim bostancı sanayide carium servis oldu,öncelikle zeki ve onur ustaların yaklaşımlarından duyduğum memnuniyeti belirtmeliyim,onlara güvenmemi sağladılar.ama bu duruma enönemli neden sabah erken saatte gelip beni yalnız bırakmayan hüseyin abinin (bektaş) gösterdiği yakınlık ve ilgisiydi. huzurunuzda kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,tatlı sohbeti,paylaşmaktan çekinmediği tecrübesi,ve bunların yanında tüm mütevaziliği ile bir ağabey yaklaşımı için... servis çok keyifli bir ortamdı, orada bulunmaktan büyük zevk aldım, alfamın uzman ellerde,özenle bakıldığını hissettim, ve eğer işim bittiğinde ayrılmak zorunda kalmasam murat ve cemal abilerle de tanışma fırsatım olacaktı ve keyifli sohbetlerin artarak devam edeceğinden eminim. c.tesi gününün tek kötü yanı ve bu çok önemli bence; aşık olduğum 156 dan hüseyin abinin 75 i yüzünden soğumamdı, ve eğer sohbet esnasında bahsettiği 33 lerden birine rastlasaydım eğer sanırım şuanda biricik alfamı satışa çıkarmış olurdum, gerçekten FAK çok güzel duruyordu,açıkça şunu hissettim ki alfa ustaları bile onlara bir başka bakıyor.umarım birdahaki gidişimde bir 33 e de rastlamak kısmet olur...  sahip olabilmek mi,hayallerime ekledim bile...

Jakomo

Aslında bu başlıkta olması gereken de Yılmaz' ın ve Cihanın yazdıklarıdır.

Cihan aynen şunu demiş: servis çok keyifli bir ortamdı, orada bulunmaktan büyük zevk aldım, alfamın uzman ellerde,özenle bakıldığını hissettim...

Öncelikle derdini servis ile çözeceksin, kardeşim ben bunun için geldim ve gittim ama aynısı hala devam ediyor, veya sen benden bunu aldın bu ğparça için ama A veya B servisi bana bu fiyatı verdi. Servisin gösterceği yaklaşım olumlu ise kesinlikle bir problem yoktur ve konu kapanır ama yaklaşın ters, tavır ters, hareket yanlış ise o zmn konu buraya taşınır ve paylaşılır, belki de çare bulunur...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

tufanfb

ben alfamı alalı 3 ayı geçti. iki kere bostancı sanayide ki carium'a gittim. gerçekten işlerini bilen ve yardımcı olan insanlar. zeki usta özellikle insana güven veren biri

erkanfiliz156

valla ben Ocak ayında ilk arabam olan 156 yı alarak aranıza dahil oldum Eylül ayına kadar DEVKO otomotiv e gittim burda gördüğüm şu oldu diğer serviler gibi şu değişmeli bu değişmeli Yİ GÖRMEDİM yani gerçekten ne değişecek ise hep o değişti ve değişendende asla tekrar arıza yapmadı her değişmesi gerekenden sonra ARACIMIN ,Performansının arttığını gördüm demekki hep değişmesi gereken değişmiş diye düşündüm EYLÜL den bu yanada yeni ALFA ROMEO 147 ile gitmekteyim servise gittim METİN ve MEHMET ustaya gösterdim varmı aracın değişecek olanı diye baktılar araçta değişecek yok yola devam 10.000 km sonra görüşürz oldu dedikleri

bir yanlış görürsem ilk işim tabiki servi değiştirmek ve neden değiştirdiğimide size yazmak olacak

SaygılarımlaRegister or Login" border=0>

murat

İlk yanlışta neden değiştiriyorsunuz , bence acele etmeyin veya yanlış eğer canınızı çok yakmayan birşey ise ve 40 yılda bir yanlış yapıyorlarsa biraz daha durumu izleyip karar vermeli diye düşünüyorum ben şahsen..Zira geçilecek diğer servis ilk anda size daha büyük bir zarar da verebilir , bunun bir garantisi yok
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Bir konuda yardıma ihtiyacımız var.
Bursa'da ekspertiz raporu alabileceğimiz veya iyi bir kontrol yapabilecek servis önerebilir misiniz?

///////////////

obasar

tabii ki kişisel görüşümdür ancak bu konuda Maslak Oto Sanayi Rosso Corsa Fırat Usta 'yı tek geçerim ve tüm araçlarım onun elinden geçer...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

emin

Küçükyalı Birmot servisinden memnun kalmadığım için, Bostancı sanayide sportivo Yılmaz ustaya gittim. Yaklaşımı, işine hakimiyeti olsun oldukça iyiydi. Aracınızın başına olmanız, merak ettiklerinizi bunaltmadan sormanız da özel servislerin sohbetin yanında artıları diye düşünüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

utku_ulas

arkadaslar 2006 model bir 147 almak üzereyim.forumlara baktım ama cevap bulamadım.bu aracın 40000de büyük bakımı var mı?ben 60000 diye biliyorum ama ??

emin

quote:

arkadaslar 2006 model bir 147 almak üzereyim.forumlara baktım ama cevap bulamadım.bu aracın 40000de büyük bakımı var mı?ben 60000 diye biliyorum ama ??

ben de 60 bin diye biliyorum ancak, senesi gelmişse bu bazı bakımları yapmakta fayda var. 2006 modelin de bazı şeyleri değişmesi gerekebilir(5 sene de bazı parçalar değişiyor.), 147 konusunda daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlar cevap verecektir.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

atakaneraslan

Teknik olarak tecrübeli arkadaşlarımız tabiki bazı önerilerde bulunacaktır ancak ikinci el alınacak bir araçta benim için varsa yoksa öncelik triger setinin ne zaman değiştiğidir,uzunca bir süredir değişmemiş ise mutlaka değiştirilmelidir ki kafam rahat etsin..

utku_ulas

sadece trgier setinin değişmesi yeterlimidir?  araba 33binde şu an ?

Gouki

40.000 de büyük bakım yok ancaak 2006 modelse ve daha önce triger değişmediyse en kısa zamanda değişmesi gerekmektedir.

atakaneraslan

Ben de aracımı aldığımda 33 binde idi ve 2008 model.ancak triggeri yine de değiştirdim , nolur nolmaz , daha sonra başa gelebilecek hasarı göze almamak lazım , değiştirmek lazım diyerekten..Yapılması gereken başka bakımlar da olabilir ancak onların aciliyeti için bir esneklik gösterilebilir diye düşünüyorum , triger hariç..

Alfadanadam

Değiştiğine kesinlikle emin değilseniz ilk işiniz trigeri set olarak değiştirmek olsun. Onun dışında da vakti gelince debriyaj seti. Sonrasında yağ değişiminden yağ değişimine gideceksiniz. 10.000 km derler ama siz 7000-8000 gibi değiştirin bence. Onun dışında bir şikayetiniz olduğu zaman gideceksiniz zaten servislere.

utku_ulas

arkadaşlar çok teşekkür ederim.pazarlık konusunda biraz fiyat kırmamı sağlayacak.sanırım triger 400 liraya falan mal oluyor...

Saldırgan

Alıntı Yaparkadaslar 2006 model bir 147 almak üzereyim.forumlara baktım ama cevap bulamadım.bu aracın 40000de büyük bakımı var mı?ben 60000 diye biliyorum ama ??

30 000 km de aldığım 2006 model aracımın büyük bakımını 50 000 de yaptırdım ben de. kitapçıkta 60 000 diyor ancak km dolmasa da, yıl olarak 3 yılda bir denildiği için yıl aşımından bakım ortaya çıkıyor. çıkan kayışları gördüm. 60 000 de yaptırsaymışım da birşey olmazmış diye düşünüyorum. ancak kesin birşey idda edemem tabi.

AnilAlkan

Bugün Bostancı Carium (Zeki Usta) da ilk kez uzman ellerde Alfa'mı incelettim. Önce Zeki Usta aracı yolda deneyerek kontrol etti. Sonra araç lifte kaldırıldı. Son olarak da bilgisayara bağlanarak kontrolleri yapıldı. Araçta önemli hiçbir sorun çıkmadı şükür ki. Varyatör rahatsızlığı başlangıc seviyesinde. Ayrıca Termostat. Bir de önlem amaçlı ilk fırsatta Triger'i değiştirmem önerildi. Carium ekibi beklediğim gibi gayet ilgili ve profesyoneldi. Yapılan işlemlere hiçbir ücret alınmadı. Sonuç: 10 üzerinden 10! Zeki usta ve ekibine teşekkürler.. :)

Edited by - AnilAlkan on 23/04/2012  23:06:36
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

obasar

Reklam olmasın diye bugüne kadar hiç yazmadım ama, eğer ihtiyacınız olursa bizim servise de bekleriz..
Her türlü yardıma açığız..

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi.
Rosso-Corsa
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

EskiTüfek

Tanıtım alanındaki bilgileri mod.lara iletirsen orada da verelim bunun bilgilerini, iyi olur.