0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaklaşık 3 buçuk ay önce forumdan herkesin bildiği Tolga özhan bey ile brembo fren kiti için sözleştik getirebileceğini söyledi ancak yurtdışından gelecekti ücretini önceden ödemem gerekiyordu vs bir sanal alışveriş sitesinden sahte ilan ve boş kargo gönderilerek onay verdik sipariş ettik 1 ay kadar sonra ürün geldi ve geldiği hafta da istanbul'da olduğum zamandı ancak montaj için torna işlemine gerek vardı ve oradayken halledemedik. Burada halledileceği söylendi, çünkü alırken de öncesinden "ufak bir torna işleminden" geçeceği ve halledileceği söylenmişti. Aradan geçen 2 aylık bir aradan sonra fren kitimiz bugün elimize geldi. Satıştan paranın nakline kadar telefonu açık ve cevap veren fren kiti gelip de tornaya verileceği andan bugüne kadar geçen 2 buçuk aylık sürede iletişimi kesen Tolga özhan beye samimiyeti için teşekkürler. Ürün alınmadan çok önce "güvene dayalı" "ticari kaygıların olmadığı" bir ilişki içerisinde yapılan alışverişte beklemezdim ki bu tarz bir mesele yaşansın. Sonuçta sadece bizim yararımıza (?) yapılan bir alışverişin cevapsızlık ve iletişimsizlikle sonuçlanacağını elbette bilemezdim. Son ana kadar aklımıza da gelmedi kötü bir düşünce. Ancak haftada bir her aradığımda telefona cevap vermeyen, ama başkaları ile konuşan, müşterisi ile işi bittikten sonra "gıcık olduğu için" konuşmak istemeyen bir satıcı karşınızda olunca haliyle bir yerden sonra işkilleniyorsunuz. Önce şunu belirteyim bu işi hakkıyla yapan arkadaşlara saygım ve sevgim gerçekten anlatılamayacak düzeyde. Sattıkları ürün ve fiyatlar ne olursa olsun müşteriye karşı tutumu değişmeyen arkadaşlara diyecek tek bir sözüm yok. Onların da yanlışlıkla üzerine alınmaması için kimden bahsettiğimi isim olarak bildiriyorum. Benim bir kazancım yok başlığı altında "size zaten herhangi bir iletişim yoluyla sürekli konuşacağımın garantisini vermedim" diyen birisine karşı çok da bir şey anlatılmaz tabi.O yüzden buraya yazarken söyleyeceğim sözler kendisine değil, olur da o kişi ile ticari ilişkilere girecek arkadaşlar olursa onlara. Bunu daha büyük bir başlık altında da yazmak istedim ama amacım yine arkadaşın ismini karalamak değil ufak bir uyarı. Sadece buraya yazacağım başka bir yerde de alenen bahsetmek istemiyorum. Aslında beni asıl üzen araçlarına sevgiyle bağlanan biz alfistileri bir araya getiren böyle bir ortamda böyle samimiyetsiz ilişkilerin olması. Yoksa "abi başka bir kit daha satıyorum seninkisinden farklı diyerek" fahiş fiyattan bana ürün kakalamış olsa bile mesele değil. Sonuçta bilerek ederek alıyoruz birçok şeyi. Beni biraz tanımış veya anlayabilmiş olsaydı zaten böyle davranmasına gerek olmayacağını da bilirdi. Burada sorun asla para değil mesele müşteri gözüyle bakılıyor olsak dahi yapılmaması gereken hareketleri abimiz gibi gördüğümüz için yaşamış olmamız Sorun işin halledilmemesi de olmadı bu arada asla. 2 aydır adama sms, whatsapp, arama, forumdan mesaj yolu ile ulaşamazken online veya aktif olduğunu görmemize rağmen heralde meşgul adam, belki bir sağlık sorunu vardır, belki yurtdışına çıkmıştır diye polyannacılık oynarken başka ağızlarca haberimiz oluyor gıcık olunduğumuz ve gıcıklığımızdan dolayı bizim telefonlarımıza bakılmak istenmediği. Ve bunun sadece bana özgü değil başka şahıslara da yapıldığını da duymuş olmamız. Evet sizinle herhangi bir sözleşme yapmadık ve telefonlarımıza çıkacağınızın sözünü vermediniz ama malı alıp da parasını verinceye kadar konuştuğunuz bir kişinin işini halletmenizi beklediği 2 buçuk aylık süreçte neden iletişim kanallarını engellersiniz ben bunu anlayamıyorum kusura bakmayın.Daha fazla uzatmayacağım. Kimseye insanlık veya karakter dersi de verecek değilim. Ama başkalarının dem vurduğu kavramlardan yine kendilerinin yoksun olması bu memleketin en büyük sorunu olmuştur, olacaktır da. Zamanınızı aldığım için kusura bakmayın.
@Tolgacan84 Aslında açıklığa kavuşacak bir durum yok Her şey fazlasıyla net. Herkesçe bilinen bir konu tarafımca acı bir şekilde yaşandı test edildi vs vs. Bu topluluğa yakışmayan davranışlar. Başka bir açıklaması yok. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Lütfen bir üyemizin bir başka üyemiz ile yaşadığı bir sıkıntıyı forumu alevlendirici bir tarzla yanıtlamayalım. Burada tartışmayı büyütmeye çalışmadan olayı ve arkadaşımızın sıkıntısını çözmeye odaklanalım. Zaten kendisi bu konuda yaşadığı deneyimi tüm detayları paylaşmış ve mesajını çok düzeyli bir şekilde tüm foruma iletmiş bulunuyor. Olayın mağduru arkadaşımızın yaşadığı nezaket dilinin tüm foruma örnek olması dileğiyle...
Alıntı yapılan: murat - 10 Şubat 2016, 11:37:43Lütfen bir üyemizin bir başka üyemiz ile yaşadığı bir sıkıntıyı forumu alevlendirici bir tarzla yanıtlamayalım. Burada tartışmayı büyütmeye çalışmadan olayı ve arkadaşımızın sıkıntısını çözmeye odaklanalım. Zaten kendisi bu konuda yaşadığı deneyimi tüm detayları paylaşmış ve mesajını çok düzeyli bir şekilde tüm foruma iletmiş bulunuyor. Olayın mağduru arkadaşımızın yaşadığı nezaket dilinin tüm foruma örnek olması dileğiyle...Kimseyi tanımam etmem tarafsız olarak düşündüğüm zaman;Arkadaş detayları çok güzel paylaşmış ama iki gün sonra alışveriş yapacak biri bu mesajları nasıl görecek?Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu mu birleştirildfşsklfgşldskjfşldskfpodasjfpoewqakBu olayları Alfisti Turkey'e mal etmeyin, biz Tolga Özhan bu işe ticari olarak başladığı zaman görevinden aldık sırf bu amatör ruhumuz kaybolmasın diye.Anlamayanlar için; Alfisti Turkey olarak hiç bir yedek parçacı, galeri, servis, al-satçı, ölücü, mezarcı ile bağlantımız bulunmamaktadır.Ama bu insanlardan da tehlikelisi var. Onlar da durup durup ortalığı karıştırmaya çalışanlar. Size de sıra gelecek
İş bu konu forumumuzun en büyük eksikliği olarak görüldüğü için açılmış olup Alfisti Turkey olarak satıcı - alıcı arasında yaşanan anlaşmazlıklar ile ilgili olarak her hangi bir sorumluluk kabul etmediğimizi belirtir, iyi forumlar dileriz.
Konu sadece şikayet odaklı düşünülmesin, tavsiyelerimizi de paylaşalım. Hemen konunun başı olması hasebiyle özellikle 147-156 sahipleri için faydalı bir yedek parça linkinin adresini salık veririm:http://www.kirazcioglu.com/Birçoğumuz biliyoruz ama yeni katılanlara yardımı olabilir, şahsen ben zamanında filtre, far vs. baya bir şey almıştım sorunsuzca.. Kampanyalar da yapıyor bazen..