Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 anahtar uzaktan kumanda sorunu ve çözümü  (Okunma sayısı 1614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

husak

• Membro
147 anahtar uzaktan kumanda sorunu ve çözümü
« : 24 Ocak 2023, 14:47:21 »
herkese merhaba...
ben yaşadığım sorunu ve nasıl çözdüğümü anlatmak istiyorum..Alfa kullanıcılarına faydası olur umarım..
Benim aracım Alfa 147 1.6 TS 2004 model.. Anahtarını cebimde unutmuştum çamaşır makinesinde yıkandı..sonra çalışmadı.içini açtım kuruttum falan olmadı.. anahtarcıya götürdüm yapıldı...1 hafta 10 gün çalıştı gene bozuldu.  bir daha götürdüm gene yapıldı 3-5 gün çalıştı gene bozuldu. sonra götürdüm gene bu sefer anahtarcı baya uğraştı yapamadı olmuyor dedi devreleri zarar görmüş tamir olmaz dedi . dedim napcaz.. çıkma anahtar bulmak lazım dedi. dedim ali express de yeni chipli anahtarlar var ondan alalım dedim. onlar iş görmez güvenilmez dedi sen en iyisi çıkma bir anahtar bul o şekilde çözelim dedi. çıkma anahtar buldum istanbulda sağolsun Turgay Çalışkan yardımcı oldu. çıkma ve yeni parça satışı yapıyor. Telefon bilgilerini aşağıya bırakacam gerçi forumda illaki vardır ama ben gene yazıcam iletişim bilgilerini..neyse anahtar geldi...biraz araştırdım kendim çözdüm..
1.şimdi şöyle anahtarde iki bölüm var uzaktan kumanda kısmı ve immobilizer chipi...bizim arabada böyleydi belki daha yeni modellerde daha komplextir bilmiyorum...foto ekleyebilirsem eklerim..öncelikle yeni gelen anahtarın sinyal verip vermediğini anahtarcıda kontrol ettirdim..onlarda cihaz var hemen bakabiliyorlar..yeni gelen anahtardan uzaktan kumanda sinyali çıkıyordu.yani çalışır durumdaydı.Zaten parçayı aldığım arkadaş da çıkma parçadan emin olamıyor malum..alırken söylemişti bir kaç anahtar daha var , çalışmazsa değiştiririz demişti. neyse anahtar kumandasında sıkıntı olmadığını öğrendik anahtarcıda.
2.önce anahtarın kontak girişini değiştirdim..yani benim anahtarın metal kısmını yeni gelene taktım.
3.sonra immobilizer chipini benimkinden çıkardım yeni aldığım anahtara yerleştirdim..chip çok küçük hap gibi birşey...dışı kımı cam gibi  çıkarırken takarken hassas olmak gerekiyor..kırılabilir..karga burnuyla falan çıkarayım derseniz kırılabilir...plastik klipsini hafif açtırınca kendi düşüyor zaten ters çevirince..
4.uzaktan kumanda devresinide yeni anahtara taktım.bu devre açma kapama düğmelerinin butonları olan kart şeklinde...
5.immobilizer çipini yeni anahtara taktım.zaten eski anahtarda araba çalışıyordu sadece kapı kumandaları bozuktu..chipi yeni anahtara yerleştirince araç çalıştı orda bir sıkıntı yok..
6.yeni anahtarın uzaktan kumandasını araca tanıtmak gerekiyordu..benim zaten obd2 cihazım vardı..multiecuscan programıyla araç gövde bilgisayarına bağlandım. anahtarı tanıttım ve kumanda çalıştı artık..obd2 cihazı olmayan da bu işlemi uygun cihazı olan oto elektrikçilerde yaptırabilir.çok basit bir işlem.. afaki fiyat isteyen işletmelere aldanmasınlar...(basit işlem dediğim sadece kumanda tanıtılması..immobilizer chipiniz kırıksa, bozuksa veya anahtarınız kayıpsa yeni bir immobilizer chipini kendi aracınıza uydurcaksasanız o kodlama işlemi komlex olabilir onun ücretiyle ilgili bir bilgim yok!!)
fiat/alfa romeo/jeep özel servislerinde uygun cihazlar vardır. ben internetten 2021 de 250-300 tl ye almıştım cihazı..laptop bilgisayarınıza bağlayıp Multiecuscan programıyla Fiat/Alfa Romeo araçların ECU suna bağlanabiliyorsunuz..internette çeşitli OBD2 cihazları var...Vag/kline,, ELM327 gibi vs.. bende ikiside var.. vag/kline gövde bilgisayarına bağlanamıyormuş, o yüzden ELM327 aldım daha sonra..ilk başta çok bilgim olmadığı için vag/kline almışım..her ikiside motor bilgisayarına bağlanıyor ama ELM gövde bilgisayarına da bağlanıyor...uzaktan kumandayı gövde bilgisayarı kontrol ediyor.
neyse ELM ile bağlandım yeni aldığım anahtarı tanıttım..nasıl yapıla"cağı multiecuscan programında yazıyor zaten ek bilgi olarak...çok basit birşey..yalnız araçın kart codunun olması gerekiyor..Multiecuscan programına o kodu giriyorsunuz giriş yaparken..benim aracın vardı ...ikinci el araç alanlarda olmayabiliyor veya kaybedenler olabiliyor...Bu kartı tekrar alamak mümkün sanırım...alfayedek.net sitenden sipariş edebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla..araç ruhsatıyla falan başvurup sizin araca özel geliyor..

Bilgiler:

kullandığım Program ve cihaz
Multiecuscan   OBD2 cihaz ELM327

çıkma anahtar aldığım yer
Turgay Çalışkan (Alfa Romeo çıkma ve yeni parça satış)  İstanbul     Tel:0 532 720 40 35   
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

• Amministratore
Ynt: 147 anahtar uzaktan kumanda sorunu ve çözümü
« #1 : 24 Ocak 2023, 22:07:45 »
Hüseyin Bey tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. :clover:

husak

• Membro
« #2 : 31 Ocak 2023, 14:40:09 »
rica ederim  :alfisti:

husak

• Membro
« #3 : 07 Şubat 2023, 03:10:36 »

husak

• Membro
« #4 : 07 Şubat 2023, 03:11:25 »

ttarık6

• Membro
« #5 : 18 Mart 2023, 20:20:15 »
Hocam Merhaba,
Yeni aldığım 147 aracımın uzaktan kumandasının yedeği kayıp, eldeki anahtar da makinede yıkandığından maalesef uzaktan kumandası çalışmıyor.
Anahtarcıya gittiğimde Alfa'larda bunun büyük bir sorun olduğunu, çözümünün çok maliyetli olduğunu aracın beynine girip halledilmesi gerektiğini vs. söyledi ve çözümün modül takmak olduğunu ifade etti ve ayrı bir modül takarak işi çözdü.
Lakin yeni takılan modül bagaj kapağı açmıyor, kilit açılıp kapandığında dörtlü yakmıyor, camları kumandadan açamıyorum vs. Bu özellikler devre dışı ve son derece can sıkıcı bir durum.
Sizin başınıza gelen de böyle bir durum muydu da çözebildiniz yoksa daha farklı mıydı, ben tam oturtamadım zihnimde.
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

husak

• Membro
« #6 : 31 Mart 2023, 12:45:47 »
merhabalar..sizinle benim sorunum aynı hemen hemen.benimde çamaşır makinesinde yıkandığı için bozuldu anahtar devresi..siz de çıkma anahtar alıp çözebilirdiniz sorununuzu bence. (eğer eski anahtarınızdaki chip sağlamsa ki bozuk olsa arabayı çalıştıramazsınız zaten). anahtarınıza nasıl bir modül takıldı bilmiyorum ama sadece anahtarla oynandıysa arabayla ilgili herhangi bir şey yapılmadıysa , çıkma anahtarla çözersiniz sorununuzu diye düşünüyorum. aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olayım.sorabilirsiniz.

GoogleTagged