Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 159 Far Sensörü  (Okunma sayısı 2003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

• Membro
159 Far Sensörü
« : 04 Ocak 2022, 10:13:47 »
Selamlar dostlar;

Bir sorum olacak. 159 far sensörü nerededir acaba? Resimle, fotoğrafla tarifleyebilir misiniz rica etsem? Sorum far yükseklik sensörü değil, açma kapama sensörünü soruyorum.

Bazen gündüz kendi kendine farları yakıyor, sonra söndürüyor. Acaba sensör önünde bilmediğim bir engel mi (kir, çamur, herhangi bir şey) var. Sensörün yerini bilmediğim için nereye odaklanacağımı da bilemiyorum. Nette ve forumda aradım fakat bulamadım. Önüme hep yükseklik sensörü çıkıyor. İkisi bir arada mı acaba diye sorguladım kendi kendime ama ihtimal vermedim. Far sensörünün arabanın altında işi nedir dedim. Ama Alfa bu olur mu olur  >:D

bizage

• Membro
Ynt: 159 Far Sensörü
« #1 : 04 Ocak 2022, 15:58:16 »
bir çok markada dikiz aynasının tersi tarafta kalır sanırım 159da da oradadır..yağmur ve far sensörleri genelde orada olurlar
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alperuzi

• Membro
« #2 : 04 Ocak 2022, 17:10:09 »
Gün ışığı sensörü galiba iki parçadan oluşuyordu, biri yolcu tarafı aynanın altında, diğeri de araç içindeydi diye hatırlıyorum. Altgeçit gibi yerlerde iki sinyal birlikte kullanılıyordu doğru açma kararı için.

Yağmur sensörü dikiz aynasının arkasındaki kutucuk.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2022, 17:14:16 Gönderen: alperuzi »

blackgear

• Membro
« #3 : 04 Ocak 2022, 18:42:49 »
Yağmur ve buğu sensörleri aynanın üzerinde, fakat üçüncü bir sensör gözü göremedim ayna üzerinde.

Normal zamanda  alt geçit hassasiyeti falan iyi, sıkıntı yaşamıyorum, fakat @alperuzi iki sinyal olayını anlamadım. Ne demek istediniz acaba?

Torpido üzerinde orta bölge üflecin arkasında bir kürecik var, açıkçası onu kabin iç ısı sensörü olarak yorumladım, çünkü elimle kapattığımda ışık ile ilgili bir işlem olmuyor. Ya da dediğiniz gibi iki adet, ben sadece küreyi kapadığım için ikinci sensör bilgisi açma kapamaya engel oluyor. Eğer öyle ise, muhtemelen küre sensör arızalı, diğeri de bir şekilde önüne gelen  engel yüzünden gündüz ışık yakıyor. Ya da her ikisi de arızalı. Bilemedim.

Bilen nokta atışı şuradadır derse çok sevineceğim.

blackgear

• Membro
« #4 : 04 Ocak 2022, 18:45:09 »
Şimdi anladım  :yukari-ok:

Tekrar okuyunca çözdüm olayı, sinyal diyince sinyal kolu ile ilgili bir işlem yapılacak gibi yorumladım nedense :D

Bilgi için teşekkürler. Kontrol edeceğim.

blackgear

• Membro
« #5 : 04 Ocak 2022, 18:55:07 »
Kontrol sağladım. Maalesef yolcu dikiz aynasında bir sensör yok. Her iki dikiz aynasında da altta birer kapak var ufak, ama kapak. Sürücü aynasında bir sensör var o da 156 dan bildiğim kadarıyla kabin dışı sıcaklık sensörü olması gerek. Yolcu dikiz aynasında aynı yerde plastik üzerinde bir çukur var, istenirse ileride  sensör yuvası açılabilsin şeklinde, kalıptan gelen bir çukur.

Bugün açmadı, ama geçen hafta cuma günü bariz güneşli bir günde, güneşe doğru seyrederken yarım saat kadar açıktı farlarım. Hiç oynamadım, bir süre sonra kapandı kendi kendine.

icecold

• Membro
Re: 159 Far Sensörü
« #6 : 10 Ocak 2022, 10:16:02 »
İç dikiz aynasının üstünde cama sabit. Yağmur ve far sensörü fonksiyonlarını görür.
Resimde dikiz aynasının arkasındaki cam karartmasının ortasındaki gözü görebilirsiniz.

2009 Nero Carbonio GT Q2 JTDm 170PS Blackline

blackgear

• Membro
« #7 : 10 Ocak 2022, 17:25:18 »
Çok teşekkürler.

Sorunu tespit edemedim, size son sorunu ilettiğim tarihten itibaren hiç yapmadı. Bu sırada muhtemelen aynanın arkasındadır diyerek ön camı mümkün mertebe daha temiz tutmaya çalıştım. Söylediğiniz yerde ise (ki başla bir alternatif yok) önünde kir, çamur falan vardı muhtemelen. Yada belki içeriden buğu falan yapmış da olabilir. müsait zamanda açıp bir bakmak gerek.

Destek için teşekkürler.  :serefe: :arkadasim: :alfisti:

Omer1994

• Membro
« #8 : 12 Aralık 2022, 08:17:36 »
Çok teşekkürler.

Sorunu tespit edemedim, size son sorunu ilettiğim tarihten itibaren hiç yapmadı. Bu sırada muhtemelen aynanın arkasındadır diyerek ön camı mümkün mertebe daha temiz tutmaya çalıştım. Söylediğiniz yerde ise (ki başla bir alternatif yok) önünde kir, çamur falan vardı muhtemelen. Yada belki içeriden buğu falan yapmış da olabilir. müsait zamanda açıp bir bakmak gerek.

Destek için teşekkürler.  :serefe: :arkadasim: :alfisti:
Merhaba, çözüp çözemediğinizi bilmek istedim.

blackgear

• Membro
« #9 : 13 Aralık 2022, 18:01:15 »
Ya anlamadığım bir durum var, herhangi birşey yapmadım ama düzeldi. Geçen yaz boyunca hep stabil çalıştı. Ama kış olduğunda, bulutlu havada kapattığı farları, özellikle sabahları hatta güneşe karşı kullanırken yakmaya devam ediyor. Sanırım sensör ölçüm aralığı ile alakalı. Karşıdan vuran kış güneşini algılamıyor alet :)) kış başlayınca iki defa daha yaptı böyle. Ama öğlen, ikindi vakti falan yapmıyor, hava Kapalı ise sabahları da olmuyor. Kışın, sabah güneşi altında saat 10 a kadar falan yanık kalıyor farlar.

Pervasiz_7

• Membro
« #10 : 13 Aralık 2022, 20:09:38 »
Tesisatında, bağlantı noktalarında temassızlık falan olmasın?
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

talhacanoz

• Membro
Re: 159 Far Sensörü
« #11 : 03 Ocak 2023, 02:12:54 »
merhaba 159 1.9 jtdm aracımız var önceki sahibinde yag sogutucusu arızalıymış araca uzun sure bu şekilde binildiğini düşünüyorum.
1.5 senedir bizde olan aracımızın yağ soğutucusunu su borularını değiştirdik 3 kere sistem temizliği yapıldı hala radyatör suyuna yağ gelmeye devam ediyor. sanırım radyatör değiştirmem gerek. arabanın contasında falan bir hasar yok nasıl temızlememı ne gıbı bır yol ızlememı tavsıye edersınız teşekkür ederim

GoogleTagged