Selamlar herkese,
Yaklaşık 1 ay kadar önce 2013 model 110.000 km de bi giullietta 1.4 multiair 170 bg bir araç aldım.
1 - ) Araçta 1 2 hafta kadar önce çalıştırdığımda motor ikaz lambası yandı ve motoru kontrol ettirin yazdı.
Maslak oto sanayideki ustaya aracı götürdüm, 4. silindirin anlık sinyal almadığını soyledi, bağlantılarını sıkılaştırdı ve sorun duzeldi.
1 hafta kadar sonra aynı sıkıntı tekrar oldu, yine aynı şekilde arıza hatasını sildi ve araç düzeldi şu anda sıkıntısı yok. Tekrarlarsa multi airi dağıtırız içini temizleriz yine olmazsa multiair değişimi dedi. Fakat forumda okuduklarımın aksine ben iki seferinde de aracı çalıştırdığımda bu hata geldi. Aracı stop edene kadar hiç bir sıkıntısı yoktu.
Acaba marş motoru akü vb gibi şeylerden de kaynaklanabilir mi bu problemi yaşayan oldu mu? Tekrar yaşarmıyım bilmiyorum.
2 - ) araçta düşük devirlerde egzozdan tatlı bir boğuk gürültü geliyor.
Bugün park halinde "P" de iken gaza biraz fazla basıp sesine bakmak istediğimde popcorn egzoz gibi pat diye yüksek bir ses aldım. Bunun sebebi ne olabilir, doğal sesi bu mu, sıkıntı çıkartır mı.
Tecrübeli kullanıcılar bilgilendirirse çok sevinirim.
Biraz uzun oldu, iyi forumlar