Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 2013 Giullietta, Multiair ve Egzoz sesi hakkında iki soru  (Okunma sayısı 1992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakkaya

• Membro
Selamlar herkese,

Yaklaşık 1 ay kadar önce 2013 model 110.000 km de bi giullietta 1.4 multiair 170 bg bir araç aldım.

1 - ) Araçta 1 2 hafta kadar önce çalıştırdığımda motor ikaz lambası yandı ve motoru kontrol ettirin yazdı.
Maslak oto sanayideki ustaya aracı götürdüm, 4. silindirin anlık sinyal almadığını soyledi, bağlantılarını sıkılaştırdı ve sorun duzeldi.
1 hafta kadar sonra aynı sıkıntı tekrar oldu, yine aynı şekilde arıza hatasını sildi ve araç düzeldi şu anda sıkıntısı yok. Tekrarlarsa multi airi dağıtırız içini temizleriz yine olmazsa multiair değişimi dedi. Fakat forumda okuduklarımın aksine ben iki seferinde de aracı çalıştırdığımda bu hata geldi. Aracı stop edene kadar hiç bir sıkıntısı yoktu.
Acaba marş motoru akü vb gibi şeylerden de kaynaklanabilir mi bu problemi yaşayan oldu mu? Tekrar yaşarmıyım bilmiyorum.

2 - ) araçta düşük devirlerde egzozdan tatlı bir boğuk gürültü geliyor.
Bugün park halinde "P" de iken gaza biraz fazla basıp sesine bakmak istediğimde popcorn egzoz gibi pat diye yüksek bir ses aldım. Bunun sebebi ne olabilir, doğal sesi bu mu, sıkıntı çıkartır mı.

Tecrübeli kullanıcılar bilgilendirirse çok sevinirim.
Biraz uzun oldu, iyi forumlar :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

• Amministratore
1. soru için bir şey diyemeyeceğim, 2. soru için Turbo motorlarda normal olması lazım. Hatta yazılım ile bunu kalıcı hale getirenler var.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

legolas

• Membro
Selamlar herkese,

Yaklaşık 1 ay kadar önce 2013 model 110.000 km de bi giullietta 1.4 multiair 170 bg bir araç aldım.

1 - ) Araçta 1 2 hafta kadar önce çalıştırdığımda motor ikaz lambası yandı ve motoru kontrol ettirin yazdı.
Maslak oto sanayideki ustaya aracı götürdüm, 4. silindirin anlık sinyal almadığını soyledi, bağlantılarını sıkılaştırdı ve sorun duzeldi.
1 hafta kadar sonra aynı sıkıntı tekrar oldu, yine aynı şekilde arıza hatasını sildi ve araç düzeldi şu anda sıkıntısı yok. Tekrarlarsa multi airi dağıtırız içini temizleriz yine olmazsa multiair değişimi dedi. Fakat forumda okuduklarımın aksine ben iki seferinde de aracı çalıştırdığımda bu hata geldi. Aracı stop edene kadar hiç bir sıkıntısı yoktu.
Acaba marş motoru akü vb gibi şeylerden de kaynaklanabilir mi bu problemi yaşayan oldu mu? Tekrar yaşarmıyım bilmiyorum.

2 - ) araçta düşük devirlerde egzozdan tatlı bir boğuk gürültü geliyor.
Bugün park halinde "P" de iken gaza biraz fazla basıp sesine bakmak istediğimde popcorn egzoz gibi pat diye yüksek bir ses aldım. Bunun sebebi ne olabilir, doğal sesi bu mu, sıkıntı çıkartır mı.

Tecrübeli kullanıcılar bilgilendirirse çok sevinirim.
Biraz uzun oldu, iyi forumlar :)

2012 1,4 MA 170

1. Sorun bende de oluştu, tek silindiri iptal eden geçici uyarılar aldım. 2 sene bir şekilde idare etti, multiair bakımı vs ile, ama sonra her soğuk çalışmada dna kullanılamaz hale geldi. Sonrasında çaresiz multiair değişti ve sorun çözüldü. Bu arada son dönemlerde bu arızayı verdiğinde titreme de yaşandı. Elektrik tesisatı vs de kontrol edildi bu arada, ama ustamın gördüğü hata direk valf hatası idi. Teknik olarak çok fazla detaya sahip değilim ama fikir verirse diye hatırladığım her şeyi yazdım.
2. Bende yazılım vs hiçbir ek yok, orjinalciyim. Sıcakken de soğukken de pop corn yok. Güzel bir hırıltı var :)

talhacanoz

• Membro
merhaba 159 1.9 jtdm aracımız var önceki sahibinde yag sogutucusu arızalıymış araca uzun sure bu şekilde binildiğini düşünüyorum.
1.5 senedir bizde olan aracımızın yağ soğutucusunu su borularını değiştirdik 3 kere sistem temizliği yapıldı hala radyatör suyuna yağ gelmeye devam ediyor. sanırım radyatör değiştirmem gerek. arabanın contasında falan bir hasar yok nasıl temızlememı ne gıbı bır yol ızlememı tavsıye edersınız teşekkür ederim

murat

• Amministratore
Contayı ölçtüler mi? Arabada kompresyon kaybı yok değil mi? gidişi filan normal mi?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

enaldo61

• Membro
Ben de soğuk çalıştırmalarda silindir ateşleme hatası vardı titreme devre dışı kalma hasta stop etme de vardı aynı şey mi bahsettiğiniz bilmiyorum ama birkaç depoda bir motul octane booster katıyorum epeydir ve sorunsuz kullanıyorum. Tabi o arada ateşleme bobini buji vs birşeyler de değiştirmiştim.

GoogleTagged