0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araç çalışır vaziyette direksiyonu durdugu yerde tam sağ ve sol yapın kontağı kapatıp tekrar çalıştırın aracı söner büyük ihtimalle bütün hatalarkutup başı her söküldüğinde bunu yapmak gereklidir.
Açıkçası bu gibi hatalarda sağda solda uğraşmak/parçalanmak yerine yetkili servise gidip hata/arıza tespiti yaptırmak sorunu nokta atışı çözmenizi sağlar. Varsa yakınlarınızda yetkili servise gidin, arıza tespitine vereceğiniz paraya değecektir emin olun.
Özel Ve Yetkili Servisler komple Abs degisiriz Tamirle tespitle ugrasmayiz dedikleri icin zaten kendi bildiklerimizle ilerliyoruz 70 bin tl siz verir miydiniz Abs komple yeniletir miydiniz ? ki nerden hata kodu aldigini gorduler ve soylemediler ilgilenmediler ? Belki aci sensoru belki abs sensorleri belki soketler belki kablo sorunu obd cihazi ile ayrintili bakmak tek cozum bu. en son cozum de abs ebd beynine bakilmasi.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://ibb.co/tm4JmK8Bu hatalari aldik Elektronik Ustasi %90 Abs Beyni Dedi.Tekerlek Abs sensorlerine bakilmadi.Son olarak soket ve kablolar tekrar kontrol edeceğiz.Son çare abs beyni sokulup bakilcak ama hala aci tork sensoru veya baska bir sorun oldugunu dusunuyoruz.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende de aynı sorun var. Servis ABS beyni dedi. Bende direksiyondan şüpheleniyorum. Şu anda uygun maliyetli nasıl çözebilirim onu araştırıyorum. Benim arac 1.4 multiair. Çözüm bulabilirsen paylaşır mısın. Bende aynı şekilde bir çözüm bulabilirsem buradan yazarım. SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hata Kodlari Ayni mi cikti atar misinz burdan.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fotoğraf çekmedim fakat gördüğüm kadarı ile abs iç elektrik devresi, direksiyon tork valfi, sol ön yük valfi vb. Bir sürü hatayı veriyordu. Sizin çektiğiniz video ile birebir aynı arızalar ekranda görünüyor. Enriko aliberty 80000 tl fiyat verdi ABS beyni için. Bu fiyata yüzde 20 indirim uygulanacak. Yani 64000 tl malzeme bedeli.SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Diger Basliklarda Direksiyon Aci sensoru ile cozenler de var farkli yerlere baktirmakta yarar var bence.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet okudum onları da. Benim korkumda abs beynini değiştirince sorunun çözülmemesi ve ikinci bir masraf çıkması. Öncelikle çıkma bir abs beyni bulabilirsem denemek istiyorum. Aydinda olmam durumu biraz zorlaştırıyor. İzmirde Alfa teknik servisi çıkma araştırıyor. Bulamazsam mecburen enriko aliberty den sipariş vereceğim. SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ozguryi biliyorum orda araciniza ayrintili baktirdiniz mi hocam ?M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Detaylı bakilmadi. Alfa teknikte sigortalara ve ariza kodlarina baktılar. Enriko alibert de ise adece arıza kodlarına baktılar. Beyin tamiri yapan bir yere götürdüm onlar direksiyondan da olabilir dediler. Ellerinde yedek parça olmadığı için tamir önermediler.SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selam öncelikle geçmiş olsun, Aydın dayım dediğiniz için yazmak istedim. Bende Aydındayım ve İzmirde kaplanlar Alfaya gidiyordum önceki araçlarımda. Servisin sahibi Serkan Onur kirli çıkıdır hiç beklenmedik parçalar onda çıkabilir. İsterseniz beyin içim onunla da iletişime geçin. Beyin tamiri yapılması gerekir bence bilindik bir beyinciye gösterin derim bütün seçenekleri değerlendirmeden bu masrafa girmeyin.