Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Depo Kapağı Pimi  (Okunma sayısı 7064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onurkaymaz

• Membro
Giulietta Depo Kapağı Pimi
« : 30 Kasım 2019, 00:26:52 »
Merhabalar. Başıma gelen ufak tefek kronik denecek problemleri halletmeye devam ediyorum. Aracımı yıkarken depo kapağının içini temizlemek için açtığımda kapağın sallandığını farkettim. Kapağın yaylı mekanizması da çalışmıyordu. Pompacı arkadaşa ufak sitemlerimle birlikte kapağı nasıl bu şekle soktu aceba şeklinde söylene söylene kapağı nasıl sökerim diye göz gezdirdim. Söktükten sonra kırılan pimi gördüm ve ufak bir araştırma ile kronik bir sorun olduğunu gördüm. Pim tahminimce PLA malzemeden ve ikinci faturadan sonra 4 mm çapa düşüyor. Gerçekten kronik olmama ihtimali yok, kapak içinde bol bol yer var bu parçayı bu kadar küçük tasarlamak neden bilemiyorum. Basit bir tasarım hatası. Her zaman olduğu gibi alfayedek.net yardımıma koştu parçayı 51851496 parça kodu ile sipariş verdim. Sağolsunlar bir gün sonra kargodan teslim aldım. Belirli bir zaman sonra tekrar kırılması çok muhtemel bu parçayı çizdim tornacıma alüminyum malzemeden boş bir zaman yaptıracağım. Aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar için aşağıda fotoğraflarla işlemleri paylaşıyorum.

Deponun iç kapağını dış kapaktan ayırıp farklı bir yere koyarsak daha rahat çalışırız. Dış kapağın üzerindeki pimi bir tornavida yardımı ile yıkarı itekleyerek aradaki plastik kapak tutucu ipi çıkarıp kapakla birlikte farklı bir yere koydum. Deponun dışındaki aracın gövdesi ile bitişik kapağı işaretli yerden düz tornavidayla tırnağını kaldırarak çıkardım.

Yıldız tornavida ile depo kilit mekanizmasının altındaki vidayı söküp sol taraftan kapak mekanizmasını kendimize doğru çekiyoruz. Depo borusuna biraz takılacaktır, tornavida gibi düz bir şey ile hafiften içten dışa kastırabilirsiniz tercihen, çokta gerek yok biraz sert çekerseniz gelir. İnce hortum tahliye hortumu sorun teşkil eden bir durum yok.

Sökmüşken yıkadım. Arızamız bu şekilde.

Yeni pim. Basitçe eskisinin yerine taktım.

Takılmış hali.

Söktüğümüz sıra ile tekrar montajlıyoruz.

İşlem tamam.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onurkaymaz

• Membro
Ynt: Giulietta Depo Kapağı Pimi
« #1 : 30 Kasım 2019, 00:32:09 »
Montajlarken kilit mekanizmasını söktüyseniz mekanizma bozulduğunda  manuel depo kilidi açmak için bagaja uzan malzemeyi kastırmadan takmaya dikkat edin. Gerekirse mekanizmayı yerine oturtup aç kapa yaparak deneyin kilit çalışıyor mu. Eğer kasıntılı takarsanız deponuz kilitlenmez. Depo kilidi çalışmayan kilitli kalan arkadaşlar vs bu mekanizmayı söküp temizleyebilir.

Vesper

• Membro
« #2 : 30 Kasım 2019, 09:56:23 »
Her iki sorun da bende mevcut, bilgiler için teşekkürler :alfisti:
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

umdere

• Membro
« #3 : 15 Mart 2020, 17:19:50 »
Merhabalar. Başıma gelen ufak tefek kronik denecek problemleri halletmeye devam ediyorum. Aracımı yıkarken depo kapağının içini temizlemek için açtığımda kapağın sallandığını farkettim. Kapağın yaylı mekanizması da çalışmıyordu. Pompacı arkadaşa ufak sitemlerimle birlikte kapağı nasıl bu şekle soktu aceba şeklinde söylene söylene kapağı nasıl sökerim diye göz gezdirdim. Söktükten sonra kırılan pimi gördüm ve ufak bir araştırma ile kronik bir sorun olduğunu gördüm. Pim tahminimce PLA malzemeden ve ikinci faturadan sonra 4 mm çapa düşüyor. Gerçekten kronik olmama ihtimali yok, kapak içinde bol bol yer var bu parçayı bu kadar küçük tasarlamak neden bilemiyorum. Basit bir tasarım hatası. Her zaman olduğu gibi alfayedek.net yardımıma koştu parçayı 51851496 parça kodu ile sipariş verdim. Sağolsunlar bir gün sonra kargodan teslim aldım. Belirli bir zaman sonra tekrar kırılması çok muhtemel bu parçayı çizdim tornacıma alüminyum malzemeden boş bir zaman yaptıracağım. Aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar için aşağıda fotoğraflarla işlemleri paylaşıyorum.

Deponun iç kapağını dış kapaktan ayırıp farklı bir yere koyarsak daha rahat çalışırız. Dış kapağın üzerindeki pimi bir tornavida yardımı ile yıkarı itekleyerek aradaki plastik kapak tutucu ipi çıkarıp kapakla birlikte farklı bir yere koydum. Deponun dışındaki aracın gövdesi ile bitişik kapağı işaretli yerden düz tornavidayla tırnağını kaldırarak çıkardım.

Yıldız tornavida ile depo kilit mekanizmasının altındaki vidayı söküp sol taraftan kapak mekanizmasını kendimize doğru çekiyoruz. Depo borusuna biraz takılacaktır, tornavida gibi düz bir şey ile hafiften içten dışa kastırabilirsiniz tercihen, çokta gerek yok biraz sert çekerseniz gelir. İnce hortum tahliye hortumu sorun teşkil eden bir durum yok.

Sökmüşken yıkadım. Arızamız bu şekilde.

Yeni pim. Basitçe eskisinin yerine taktım.

Takılmış hali.

Söktüğümüz sıra ile tekrar montajlıyoruz.

İşlem tamam.

Elinize sağlık güzel doküman olmuş. Alüminyum olarak islettirebildiniz mi?

ONEPLUS A3010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurkaymaz

• Membro
« #4 : 16 Mart 2020, 08:54:50 »
Teşekkürler. Pimi değiştirdiğimden beri bir problem olmadı ama bir kaç mevsim değişikliğinde yine gevreyip kırılacaktır heralde bu malzeme. Bir daha aynı sorun olursa direk işletip metal olanı takacağım.

Onurkaymaz

• Membro
« #5 : 15 Haziran 2020, 17:32:59 »
Modellediğim pimi 3d printer yardımı ile basıp yedek parça olarak takım çantama attım. Baskı almak isteyen olursa CAD dosyasını paylaşabilirim.

kaanromeo

• Membro
« #6 : 15 Haziran 2020, 20:51:19 »
Modellediğim pimi 3d printer yardımı ile basıp yedek parça olarak takım çantama attım. Baskı almak isteyen olursa CAD dosyasını paylaşabilirim.

:alkis: :rock:

umdere

• Membro
« #7 : 30 Temmuz 2020, 23:48:16 »

Hocam merhabalar. CAD dosyasını paylaşabilir misiniz çevremde yazıcısı olan birisi olursa bi tane yapmasını rica ederim.

ONEPLUS A3010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafaguleryuz

• Membro
« #8 : 14 Eylül 2020, 09:30:24 »
Selamlar,

Benim de kapak kilitlenmiyordu. Bir umut bolca WD40 sıkıp çalışır diye umut etmiştim, olmadı :D
Sağolsun @Onurkaymaz datayı göndermişti, uygun vakit bulunca yaparım diyordum.
Kapıları kilitleyince kilitlerden senkron gelen seslerden bi tanesi dün geç kaldı gibi duydum. Tekrar açtım kapattım, senkron tuttu. Acaba depo kilidi mi diye baktım, depo kilitlenmiş :D

Bendeki sorun kolay çözüldü ama @Onurkaymaz 'a teşekkür edeyim burdan da. Problem pimse nasıl çözeceğimizi güzel anlatmış  :alkis:
2015 Giulietta Bianco Lunare

Alfadanadam

• Moderatore
« #9 : 14 Eylül 2020, 22:46:22 »
Ellerinize sağlık.

Kdz. Ereğli'deki Giulietta sahiplerinin ihtiyacı olursa ben yedımcı olurum. 3D printer mevcut.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

drheracles

• Membro
« #10 : 15 Eylül 2020, 23:56:09 »
bende kapağı defalarca kapatmaya çalıştıktan sonra ancak kapatabiliyorum. problem bu parça ile alakalı mı yani

mustafaguleryuz

• Membro
« #11 : 17 Eylül 2020, 15:40:06 »
bende kapağı defalarca kapatmaya çalıştıktan sonra ancak kapatabiliyorum. problem bu parça ile alakalı mı yani

Bir şekilde kapanabiliyorsa bence parça sağlamdır, temizlik yeterli olabilir.
2015 Giulietta Bianco Lunare

esozkan45

• Membro
« #12 : 09 Haziran 2023, 09:53:29 »

Merhabalar, yıllar sonra konuyu hortlatıyorum. Halaa elinizde varsa CAD dosyası paylaşmanız mümkün mü acaba?

bulentperktas

• Membro
« #13 : 18 Ağustos 2023, 14:09:50 »

Hocam @Onurkaymaz, hala elinizde mevcutsa CAD dosyasını paylaşabilir misiniz? Teşekkürler,

GoogleTagged