Merhaba herkese.
Ön göğüs üzeri torpidomun yaylı kapağı bir süredir takılarak açılıyordu. Pazar günü rutin yıkamamı yaparken gözü söküp içine baktığımda kapak yayının geçtiği taraftaki kulağın kırık olduğunu gördüm.
Bu kulağı nasıl yapıştırırsam yapıştırayım eskisinden iyi tutmayacağı ve yay o bölgeyi fazlasıyla zorladığı için kendim bir parça üretip oraya montajlamaya karar verdim. Kırılan parçadan ölçüleri aldım yeni bir parça modelledim ve yazıcıda bastım. Bu arada da parçayı yapıştıracağım bölgeyi güzelce temizleyip ısıttığım falçata ucu ile düzledim. Yeni ürettiğim parçayı alttan, arkadan ve önden (kapağı kılavuzlama için geçici olarak takarak) japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. Orjinal halinden çok daha sağlam oldu. Şuan çıt çıtı serbest bıraktığımda kapak aniden yukarı açılıyor. Tatmin edici bir sonuç çıktı.
Başına böyle bir sorun gelenlere fikir olması açısından fotoğrafları paylaşıyorum.
Sonraki iş tablet çerçevesi yerine geçecek bir parça modelleyip kapak yerine çerçevenin iç kısımında 7" bir tablet kullanmak. Dışarıdan kapak kapalı iken düz kapak gibi görünecek ve çıt çıtı serbest bıraktığımda yukarıya doğru tablet açılacak. Bu tableti OBD2 portuna bluetooth ile bağlayıp turbo basıncı yağ sıcaklığı vs gibi parametreleri her daim açık tutmak istiyorum. Başka bir forumda arkadaşlar kapağı keserek tableti dikine direk gözün içine yapıştırıp kullanmış fakat zaten arabada eşya koyacak yer olmadığı için bu gözden vazgeçmek istemiyorum. Şık ve orjinal görünümlü bir şey olması daha da önemli tabi. İstediğim gibi olursa buradan paylaşırım.
1.Kırık hali2.Yeni Parça
3.Yapıştırma İçin Zemin Hazırlama4.Kılavuzlayarak Yapıştırma5.Son Hali