Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Selespeed bakım projesi!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Selespeed'in adını temize çıkarma projesi de diyebilirsiniz. :) Sanılanın aksine Selespeed'in periyodik bakım gerektiren bir donanım olduğu ve bu bakımlar yapıldığı sürece kolay kolay arıza çıkarmayacağı görüşündeyim. Araştırmalarımın sonucunda Aralık ayında komple Selespeed bakımına girişeceğim. Adanada evin diğer arabasını götürdüğüm usta/arkadaşımdan destek alacağım; o robotu vb. söküp kucağıma verecek, ben de çalışacağım kısmetse.

Bu konuyu projeyi anlatmak için açıyorum. Paylaşmak istediğiniz fikriniz veya bilginiz varsa birleştirip forumda asılı bir "Selespeed bakımı" konusu oluşturabilir, başka arkadaşlara yardımcı olabiliriz.

Konunun uzunluğundan korkmayan kaldıysa kahvesini alsın, anca biter. :)

Selespeed sisteminde eskiyebilecek parçalar

Birincisi elbette akümülatör (yani basınç tüpü). Selespeed sistemi 45 ile 55 bar aralığında basınçla çalışıyor. İşte bu basıncı depolayan şey akümülatör. Normal çalışmada birkaç dakikada bir veya iki-üç vites değişiminde bir basınç 45 barın altına düşüyor ve pompa motoru devreye girip basıncı tamamlıyor. Akümülatör basıncı eskisi gibi tutamıyorsa pompa motoru sık çalışmaya başlıyor ve bir gün basınçsız kalıveriyorsunuz.

Alfaowner.com gibi bazı forumlarda akümülatörün 60.000km'de bir değişiminin tavsiye edildiğini gördüm. Bence bu kadar sık değil ama pompa motoru takip edilip sık devreye giriyorsa akümülatör değişikliği yapmakta fayda var. Fiat'la ortak parça, Stilo'ların filan akümülatörü de aynı. 300TL civarında bir parça.


İkincisi pompa motoru. Bu bir "fırçalı DC motor" ve her fırçalı DC motor gibi karbon fırçalarının, yani kömürlerinin periyodik olarak değişmesi gerekiyor. Zaten bu tip elektrik motoru kullanan tesislerde standart prosedürdür bu. :)

Üç, elektrovalfler ve bunların sızdırmazlık elemanları olan o-ring'ler. SS'te üç adet temel elektrovalf var. EV0 adı verilen valf baskı balatayı ayarlıyor. EV1 tek sayılı viteslere geçişi sağlıyor. EV2 de çift sayılı viteslere geçişi. Bunlar yağ basıncıyla çalışıyor ve conta niyetine kullanılan oring'ler zamanla kaçırmaya başlayabiliyor. Aşağıda bir elektrovalf ve üstünde o-ringlerini görüyorsunuz:


Dört, sensörler. Selespeed'de üç ana sensör var. Bir tanesi debriyaj baskı balatanın konumu, ikincisi tek sayılı vitesler (1-3-5), üçüncüsü ise çift sayılı vitesler için. Bunlar kirlenebiliyor veya özelliklerini kaybedebiliyorlar. Temizlik şart. Gördüğüm kadarıyla bu sensörler Fransız arabaların gaz pedal sensörüyle aynı. Adı PF2C.


Beş; meşhur "Selespeed rölesi". :) Bu röle sanılanın aksine akünün önündekilerden biri olmayabilir, kendi arabanızda sesin nereden geldiğine dikkat edin. Benim Mk1.5 156 SS'imde torpido gözünün tavanında ufak bir kapağın arkasında. 50 amperlik bu röle çeşitli sebeplerden zamanla kontakt problemi yaratmaya başlayabiliyor veya "mühürlenebiliyor".

Selespeed ağır bakım projesi

Yukarıda verdiğim parçaların hangisinde ne tür arıza olduğuna bağlı olarak Selespeed anormal davranabiliyor. Benimki bazen 1-3-5 viteslerini kaçırmaya başlıyor mesela. Başka bir dostumuzun pompa motoru sık devreye giriyormuş, özelden yazıştık.

Selespeed'e müdahale gerektiren sorun ne olursa olsun, sisteme bir kere müdahale edildiğinde fırsat bu fırsat diyerek tüm bakımları bir kerede yapmakta fayda var. Hatta benim tavsiyem bunları triger değişimi gibi görmeniz ve uzun süre yapılmadığında bir ağır bakıma denkgetirip yaptırmanız, yeni bir SS aldığınızda nasıl triger kayışı değişmediyse hemen götürüp değiştiriyorsanız bunları da aynı şekilde yaptırmanız.

1. O-ring'lerin değişimi. Her valf için farklı çaplarda 4'er adet olmak kaydıyla araç başı toplam 12 adet gerekiyor. Sıcaklık düzeylerini bilmediğimden Viton oring kullanmanızı öneriyorum, ben öyle yaptım. İngiltere'den aldığım için tanesi 1.5-2 TL civarına geldi ortalama.  Yani en fazla 20-25TL'lik bir malzeme masrafı var burada. Aldığım Viton oring'lerin üzerinde 10 yıllık ömürleri olduğu yazıyordu.

2. Pompa motor kömürlerinin değişimi. Türkiye'de alternatör veya çamaşır makinası tamiri yapan yerlerde yaptırabilirsiniz işlemi. Selespeed motorunu sökün ve "Bu motorun kömürleri değişecek" deyin bırakın. Ben bunları da İngiltere'den aldım, çifti 50TL filan tuttu neredeyse. :D Bulabiliyorsanız 10TL filan gibi bir masraftır.

3. Sensörlerin temizliği ve gerekiyorsa değişimi. Bu sensörleri takarken bir şeye dikkat etmek gerekiyormuş, ben kendiminkini yapınca öğrenip paylaşırım veya başka bir arkadaş biliyorsa paylaşsın lütfen. :) Sensörleri çıkarıp balata spreyiyle iyice temizleyin, çarklarını çevirip düzgün çalışmasına bakın. Dirençlerini ölçün, birbirleriyle karşılaştırın. Gerekiyorsa piyasadan 30-50TL'lik Clio/Peugeot gaz pedal sensörlerinden alıp takın. Bozukluğundan emin olunca MagnetiMarelli orijinalini alır takarsınız.

4. Her şeyin temizliği. :) Elektrovalfleri oringler için sökmüştünüz, onlar. Tüm konnektörler. Sıvı bağlantı noktaları. Pompa motorunun dışı. Bol bol balata spreyi, kontakt spreyi, eski diş fırçası.

5. Elektrik bağlantılarının kontrolü. Özellikle 20 pinli Selespeed konnektörünü bulun (sol farın arkasında bir yerlerde olmalı). Tüm terminallere bakıp küflenme, kararma görüyorsanız not alın. Elinizden geldiği kadar kontakt spreyi ile temizleyin. Yerlerine sağlam oturduklarından emin olun.

6. Yeni Selespeed yağı koyun. litresi 60TL civarındadır, 156 TS SS için 600ml koyulur.

Sonuçta o-ringler, kömürler, SS yağı, balata spreyi filan derken 120-150TL arası bir malzeme masrafınız olacak. İşçiliği de artık sizin anlaşmanıza göre. Bu bakımları düzgün yaptığınız halde bir sorun varsa o zaman daha büyük paralar harcayabilirsiniz. :)

defrost

Vallahi helal olsun emeğinize sağlık iyi anlatım olmuş herhangi bir sıkıntımız yok ama olursa faydalanırız.  :alkis: :alkis:

romeo37

#2
Merhabalar herkese yazı için eline sağlık diyorum güzel bir özet olmuş,yaklaşık 1 ay önce 2001 156 selespeed sahibi oldum,okudukça yorumları çekinerek almaya karar verdim ama şu ana kadar büyük sorunlar yaşamıyorum ve severek kullanıyorum,zaman zaman forumdan yardım alıyorum sağolsun herkes,bugun avustralyada ki yeğenimle görüştüm yaklaşık 4 senedir 2004 model 147 selespeed kullanıyor ikinci araç olarak sadece 4 üncü viteste boşa attığını söyledi,yağ (motoryağı)değişiminden başka herhangi özel bir şey yaptırmadan bindiğini söyledi(bende selespeed yağından bahsettim,ilk defa duyduğunu söyledi)yorumu sizlere bırakıyorum....

av.alitaylan

Harika bir kılavuz olmuş. Ss pompası sürekli devreye giren 156 benimkisi :) burak ustayla bu işi yapmak için randevulaşacağım. Rölantide çalışırken boşta her 10 saniyede basınç tamamlıyor tüp değişimi çare olmadıysa o ring benim çarem olacak umarım :)

2001 156 2.0 Selespeed


Reha

Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık. SS alasım geldi :p

blackgear

Henüz okuyamadım :) Ama okuyacağım, elinize sağlık değerli bilgiler içeriyor gibi  :yukari-ok: Takip maksatlı ilk yorumum olsun  :alkis:

octinum

Cesaretlendirici yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Tabii bende laf çok, icraat yok olmuş. :) Henüz başlayamadım, o-ring'ler geldi kömürleri bekliyorum. Bu haftasonu İstanbul, öbür haftasonu Ankara seyahati derken Aralık ayında olacak bu iş.

You are not allowed to view links. Register or Login: Hocam kusura bakmayın bu arada, oring'leri gönderemedim. Çarşamba Ankaraya gidip geleceğim, dönüşte Perşembe günü kargolayayım olmaz mı?

delıfısek

sırf bu selespeed olayı  yüzünden 2.0 lardan kaçmış bir insanım ben 1.6 ya mahkum kaldım :D 

bu olayın yayılıp bilinip alfa servislerinin öğrenip ucuz 2-3 milyarlar yerine ucuz bir ücretle beraber kullanıcılara yandıgı gün sorun çözülebilir diyorum onun haricinde hersey bireysel girişim olarak kalır.  ama çalışma güzel beyendim yani burd benim cümleler aslında biraz temenni oldu işte  :)

tolga_ozhan

Ah o özel servisler bu selespeed sorunlarını çözmek için nelerle uğraşmadı yıllardır. Artık sonuçsuz kalan, gına gelen bir mesele olduğu için isteksizler.
Bende yorum yapmadan, heves kırmadan ilgiyle takip ediyorum. Dilerim ki çok güzel sonuçlar alırsınız.

av.alitaylan

Ankaraya geldiğinizde bir sohbet imkanımız olur belki. Çok memnun olurum.

2001 156 2.0 Selespeed


OnurCangir

Emeğinize sağlık, umarım istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.

20.000 kilometredir selespeed kullanan biri olarak, bana masraf çıkartmamış olan tek şey selespeed diyebilirim. Mk2lerin de basınç tüpü dışında SS ile ilgili masraf çıkarttığını pek duymadım. Sizin aracınızda da mk2lerdeki revizyon görmüş robot var sanırım. Bakım kısmı bir yana, şu an yaşadığınız belli bir problem var mı?

blackgear

Projenin tamamını okuyabildim şimdi :D Elinize sağlık tekrardan  :yukari-ok:

Ama benim bir sorum olacak. Evet, forumda beli başlı konularda  bulmak mümkün ama, şöyle derli toplu bir SS problemler listesi oluştursak. Ne gibi sorunları oluyor?

SS ile bugüne kadar 2500km oldu, çok şükür büyük bir problem yaşamadım. Üç kez ileri geri manevra sırasında vites geçmeme problemi ile karşılaştım, onda da araçtan inip kapıyı kitleyip tekrar bindim. Pompa tekrar çalıştı. Ve vitesler geçti. İlk zamanlar yaşamıştım, yakın zamanda hiçbir sorun olmadı.

Ama genel problemleri çok bilmiyorum. Boşa atma, tek veya çift viteslere geçmeme gibi problemlerden bahsediliyor. Ne oluyor peki? Mesela 5. vies 120 km/h ile giderken vitesi boşa mı alıyor? çift viteslere geçmiyorsa, araç 1-3-5 viteslerde mi kullanılıyor?

Pompa motorunun sık çalışması durumu nasıl tespit ediliyor? Araç sürekli vites mi değiştirmeye çalışıyor? Öyle değilse nasıl anlıyoruz?

Bu problemler haricinde yaşanabilecek başka problem var mı?

gumusmustafa

Böyle açıklayıcı bilgilere ve sonuçlara ihtiyacımız var.Emeğinize sağlık


Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğa Tosun

Tam 10 bin km / 2,5 yıldır ss ile çok şükür hiçbir problem yaşamadık. İlk aldığım gün bi vites geriye geçmedi, n-1-n-r yaptım düzeldi. Konuyu takipteyim umarım iyi sonuç alırsınız :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic


"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

coolistanbul

Guzel bir acilis olmus SS e tesekkurler

Zaman zaman SS System Failure uyarsi alirim ama herhangi bir failure olmaz kullanirim.

Zaman zaman da @blackgear gibi vites gecememe problemi olur. Kontagi kapa asagiya in kapiyi kapa 30 sn. Bekle tekrar bin problem cozulur. 95.000 de sadece SS icin buyuk bakim planliyorum.

Bakalim neler bulunacak :-)
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

admin

Konu "Teknik Yardım Arşivi"ne taşınmıştır, ancak ilave bilgilerin fazlalaşacak olması nedeni ile kilitlenmeyecektir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

yekucur

You are not allowed to view links. Register or Login hocam, öncesine yeni bir konu açayım dedim fakat sizin konunuzu görünce buraya eklemek daha mantıklı geldi.

  Konuya direkt girmedene önce yaşadığımız olayı kısaca bir anlatayım. Geçen cuma günü bir arkadaşım için 2004 MK2 156 SS bir araç ve Sportivo Yılmaz usta bakımlı bir araç baktık. Exptertiz için Zeki ustaya götürdük. SS robotu aktif testi başarılı bir şekilde geçemeyince araç sahibi ile birlikte Yılmaz ustanın yanına gittik. Başta robot üzerinden Push Rod ayarı yapıldı, olmadı. Daha sonra robot pompası söküldü ve dinamocuya gitti fakat kömürler ile ilgili bir sorun olmadığı anlaşıldı. En son basınç tüpü sıfırı ile değiştirildi fakat yine aktif testi geçemedi.

Aktif testi geçememesinin sebebi bir şekilde test esnasında basıncın 35 barlara kadar düşmesi.

Asıl önemli olan noktaya geldim. Yılmaz ustanın dediğine göre robotun revizyona ihtiyacı olduğu, robot içinde bulunan contaların zamanla özelliğini kaybettiği ve basıncı tutamadığı yönünde. Kısacası robotun tamir takımı kullanılarak iç aksamının yenilenmesi yönünde.

Bu işlemi yapması için yaklaşık 5 aydır İzmit taraflarında bir firma ile çalışıyorlarmış. Fakat bu firma Fiat-Tofaş servislerine destek amaçlı kurulmuş ve sadece Tofaş'a iş yapıyormuş. Dışarıya iş yapmıyormuş. Yılmaz usta bir şekilde firma sahibi ile tanışmış. Firmanın fiat grubu araçların robot hatalarını tespit etmek için özel bir test düzenekleri varmış. Araç üzerinden sökülen robot, pompa ve hortum tertibatı komple olarak test cihazına bağlanıp tek tek test ediliyormuş. Robot üzerinde bulunan selenoidler dahi tek tek kontrol ediliyormuş. Sonucuna göre değişmesi gereken parçalar tespit edilip robot tamir takımı ile yenileniyormuş. Bu tamir takımları dışarıya verilmiyormuş.

Sonuç olarak robotun durumuna ve test sonuçlarına göre 800 TL ile 1500 TL arası rakamlara robot revize ediliyormuş. Yılmaz usta ise 200 - 250 TL sökme-takma, robot yağı ve ayarlamaları için para alıyormuş. İstisna olarak bir tane kötü durumda olan MK1 SS için 1800 gibi bir rakam ödenmiş. Tamir sonrası robotun gayet sessiz ve yağ gibi vitesleri attığı öncesine göre çok çok farkettiği yönünde.

Arkadaş için alacağımız aracın robot, pompa ve hortum tertibatı cuma günü gözümüzün önünde söküldü ve parçalar firmaya kargolandı. Nasipse Salı günü robot tamirden gelmiş ve araca takılmış olacak. Arabanın önceki halini ben kullandım. Sonucu merakla bekliyorum.

Zeki ustada robotu söküp Yılmaz usta üzerinden ilgili firmaya gönderebiliyormuş. Gelecek olan robotun sonucuna göre bende bu işlemleri yaptırabilirim. Sizlerinde bilgisi olsun.
2004 156 2.0 TS Selespeed Jarama Siyahı

jockerred

Cok verimli bir konu olmus, tesekkurler...

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SS 156 Sports Wagon

octinum

Katkılar için teşekkürler arkadaşlar. You are not allowed to view links. Register or Login; hocam sonucu mutlaka bilmek isteriz. Sonuçta ortada bir hizmet ve bunun bir fiyatı var; işe yaradığı sürece sorun değil bence. Benimkisi tamamen amatör tabii. Belki ben de kurcalarken bozup efendi efendi oraya göndereceğim. :)

Ama dediğiniz "tamir takımı" ve dışarıya verilmemesi konusu enteresan. Bu oring'ler dışında malzemeler de mi var acaba? Her halükarda ben 1500TL gibi rakamlar vermeden bu oring-sensör filan konusunda şansımı denemek isterim.

yekucur

Tabiki You are not allowed to view links. Register or Login hocam. Sonucu paylaşırım. Salı günü bir aksilik olmaz ve zeki ustadaki kalan expertiz olumlu sonuçlanırsa arabayı alırız inşallah. Sonrasında kendi aracım ile arkadaşın aracını detaylı karşılaştırırım.

Sizin anlattığınız işlemler sonucunda bir problem olacağını sanmıyorum. Tabiki kendi çabalarımız ile istediğimiz sonucu alabilirsek ne ala:) Sizde projenizi tamamlarsanız çok güzel olur. Şuan yaşadığınız bir problem var mı?

Benim anladığım robotun içinde farklı noktalarda da çeşitli contalar mevcut. Bir şekilde robotu dağıtıp tekrar topluyor olabilirler. Aracı almaya gittiğimizde biraz daha detay öğrenmeye çalışırım. Bir de bu işlemlerin bir garantisi var mı bunu da soracağım.

2004 156 2.0 TS Selespeed Jarama Siyahı

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Projenin tamamını okuyabildim şimdi :D Elinize sağlık tekrardan  :yukari-ok:

Ama benim bir sorum olacak. Evet, forumda beli başlı konularda  bulmak mümkün ama, şöyle derli toplu bir SS problemler listesi oluştursak. Ne gibi sorunları oluyor?

SS ile bugüne kadar 2500km oldu, çok şükür büyük bir problem yaşamadım. Üç kez ileri geri manevra sırasında vites geçmeme problemi ile karşılaştım, onda da araçtan inip kapıyı kitleyip tekrar bindim. Pompa tekrar çalıştı. Ve vitesler geçti. İlk zamanlar yaşamıştım, yakın zamanda hiçbir sorun olmadı.

Ama genel problemleri çok bilmiyorum. Boşa atma, tek veya çift viteslere geçmeme gibi problemlerden bahsediliyor. Ne oluyor peki? Mesela 5. vies 120 km/h ile giderken vitesi boşa mı alıyor? çift viteslere geçmiyorsa, araç 1-3-5 viteslerde mi kullanılıyor?

Pompa motorunun sık çalışması durumu nasıl tespit ediliyor? Araç sürekli vites mi değiştirmeye çalışıyor? Öyle değilse nasıl anlıyoruz?

Bu problemler haricinde yaşanabilecek başka problem var mı?

Bu mesajı yanıtlamayı nasıl atlamışım? :) Kusura bakmayınız.

Böyle bir liste nihai hedefim ama muhtemelen hepimizin deneyimleri gerekecek. Benimki spesifik bir sorundan ziyade robotu hazır indirmişken keşif yapıp mümkün olan bakımları gerçekleştirmek. Yani muhtemelen benim sorunumun kaynağını bile tam saptamış olmayacağım ama çözülecek.

Kısacası derli toplu liste için benim önerim bir "SS kullanıcıları topluluğu" diye alt grup oluşturalım. Birimiz SS sorunları başlığının yetkilisi olsun, o başlık altında konu dışına sapmadan toplayalım. Karşımıza çıkan soruların mutlaka başlığını açıp, çözüldüğünde de ilk söylediğim "SS sorunları - derli toplu liste" başlığına ekleyelim.

Boşa alma bildiğim kadarıyla vites değiştirme teşebbüsü başarısız olduğunda meydana gelebiliyor. SS normalde bir vitese geçmeyi beceremezse en yakın vitese atar kendini ama bu şekilde bir vites bulamazsa güvenlik için boşa da atabilir. Çift viteslere geçmiyorsa (bu muhtemelen geriye de geçmez) araç 1-3-5 şeklinde kullanılıyor. Benimkinden bahsetmiştim; bazen tek viteslere geçmiyor, 2'de kalkıp 3 yerine direkt 4'e atmak şeklinde kullanılıyor.

Pompanın sık çalışması; pompa rölesinin normalden daha sık "tık"lamasıyla anlaşılıyor. Normalde 2 vites değişiminde bir veya 3 dakikada bir devreye giren pompa artık her değişimde bir veya atıyorum 30 saniyede bir devreye girmeye başlamış olabiliyor.

Herkes kendi sorununu ve çözünce çözümünü yazarsa epeyce biriktiririz gibi; herhangi bir elektrohidrolik sistemde ne yaşanabilecekse SS'te de onlar yaşanabilir çünkü. :)

octinum

Bu arada benim sorunumun sensör ve/veya kontakt olduğunu kesinleştirmek üzereyim. :) Yine de bu başlıktaki bakım projesini baştan sonra yapacağım sözüm söz. :)

Dün otoparkta aralarına bıraktığım arabaların hepsi gidince bizim Bella kabak gibi ortada kalmış. Eşim aradı, kendi arabasının yanında boş yer varmış oraya çekeyim mi dedi, eli ayağı alışsın diye özellikle çekmesini istedim. Sonra aradı, arabanın çalışmadığını söyledi. Yedek anahtarda sorun vardır dedim geçtim.

Akşam dans dersi için çıktığımda araba çalışmadı. :) Kuvvetle muhtemel, kendisini boşa alamadı ve alamadığı için de marş basmadı. 10 dakika kadar orasına burasına bakıp denedikten sonra bir şekilde çalıştı, bu sefer de 1-3-5. viteslere geçmeme sorunum nüksetti. Kursa kadar 2-4. vitesleri kullanarak gittim. Dönüşte LPG almak bahanesiyle şehirde bir tur fazladan attım ve birkaçıncı kilometreden itibaren 1-3-5. viteslerim geri geldi. :)

Adana'da bu aralar nemli soğuk var. Kapsamlı SS bakımı sırasında o kontaktların ve sensörlerin hepsi temizlenecek ve gerekirse değiştirilecek, muhtemelen sorunun çözülme sebebi bu olacak.

jockerred

Konuyu dikkatle takip ediyorum :) ss ve sanzimanla epey ugrastik...benim ss te ki sorun pompa ve vites secicinin degismesiyle cozuldu lakin vites gecmemesi sorunu her zaman ss den kaynaklanmiyor bende de bosa atma vitese gecmeme gibi sorunlar vardi usta ss le birlikte sanzimanida yeniledik bazi rulmanlar dagilmis birkac dislide setler olusmus haldeydi sonra sanzimani hallettik ss de mukemmel hale geldi aracimi servisten aldim eve giderken :) bosa atmaya 1. Vitesten 3. Vitese gecmeye basladi hemen dondum geri servise usta bir iki tur atti arabayla vitesin yeni degisen dislilere gecmedigini ve ss in bir sonraki vitese yada bosa attigini soyledi ustayla birlikte dolasirken  1 km sonra bosa atmayi birakti usta birkac km bu sekilde sur dedi 9-10 km sonra 2.vitese almayi basardi ss zaten bir kez aldi daha yapmadi 1 aydir ne ss de ne sanzimanda sifir sorun :) benim anladigim ss bazen bazi fakrorlerden dolayi deniyor fakat basaramiyor ve bunun ss den kaynaklandigi dusunuluyor genellikle...sanziman dedimde bugun sanziman takozunu degistirdim bir sanziman takozu surus konforunu bu kadarmi degistirirmis pes dogrusu resmen şıkır şıkır oldum :)

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SS 156 Sports Wagon

jockerred

Bu arada bu konu basligi beni cok korkutmustu yeni bir ss sahibi olarak :) zamanla anladimki hicte oyle degil ss in keyfi gercekten baskaymis yaptirmadan once iskenceydi lakin kusursuz hale geldiginde akiyor yolda gercekten...

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SS 156 Sports Wagon