Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: !!!Selespeed Acil Yardım!!!  (Okunma sayısı 895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alkinooo

• Membro
!!!Selespeed Acil Yardım!!!
« : 04 Eylül 2022, 15:22:05 »
Merhabalar, iyi forumlar dilerim.

Aracım 2001 model Alfa Romeo 156 Selespeed. 185.000 km'de.

1.000 km önce robot yağı kaçağından dolayı contaları,selespeed robot arka kapağı ile vites seçim sensörünü değiştirdim. Önceden hava filtresinin arkasında baya ciddi miktarda yağ varken şuanlık bir damla yağ göremiyorum.

Ancak son zamanlarda sol kapıyı açtığımda gelen pompa sesi her zamandan daha kısa gelmeye başladı. Çoğu zaman 2-3 saniyede kesiliyor. Araç çalıştığında da pompanın sesi daha sık gelmeye başladı, anlam veremedim.

Şuanda da sizden acil olarak yardım istediğim konu da şu:

Yağ kaçaklarını tamir ettirdikten sonra yerde bir damla yağ görmememe rağmen robot yağı bazen sabah soğuk motorda açık bıraktığım kaputa (pompayı hiç çalıştırmadan baktığımda) bazen robotun yağı haznedeki kapağın max seviyesinin çok çok üzerinde oluyor,bazen tamamen max seviyesinde oluyor, bazen bir damla yağ görünmüyor.

Bu sizce neden olur, bu yağ fazla olduğunda bu hazneye nereden geliyor, bu yağ eksik olduğunda bu hazneden nereye gidiyor?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Kaan

• Membro
Ynt: !!!Selespeed Acil Yardım!!!
« #1 : 04 Eylül 2022, 16:52:41 »
Selespeed yağının sıcak ve soğuk olarak 2 ayrı seviyesi var. Çubuğun bir tarafı sıcak diğer bir tarafı soğuk ölçüm için. Sıcak ve soğukda seviyeler farklı. Ölçümü bu şekilde yaptınız mı daha önce. Ayrıca sol ön kapı ilk açıldığında pompa ne kadar kısa çalışırsa o kadar iyidir. Eğer geçişlerde vuruntu yoksa ve sıkıntısız ise çok kurcalamayın nazlı bir sistem. Çok gitmeyin üstüne.  :alfisti:
1 hayal
5 duyu
6.his

alkinooo

• Membro
« #2 : 04 Eylül 2022, 19:12:57 »
Selespeed yağının sıcak ve soğuk olarak 2 ayrı seviyesi var. Çubuğun bir tarafı sıcak diğer bir tarafı soğuk ölçüm için. Sıcak ve soğukda seviyeler farklı. Ölçümü bu şekilde yaptınız mı daha önce. Ayrıca sol ön kapı ilk açıldığında pompa ne kadar kısa çalışırsa o kadar iyidir. Eğer geçişlerde vuruntu yoksa ve sıkıntısız ise çok kurcalamayın nazlı bir sistem. Çok gitmeyin üstüne.  :alfisti:
Ben hep 20 derece, min/max yazan kısmına baktım çubuğun, hep motor soğukken baktım.
Şuanda da robot yağsız kaldığından çalışmıyor, kurcalamaktan öte arıza çözümü ve acil yardıma ihtiyacım var

alkinooo

• Membro
« #3 : 06 Eylül 2022, 16:14:53 »
yok mu arkadaşlar bilen?

agucba

• Amministratore
« #4 : 08 Eylül 2022, 17:23:12 »
@octinum

Selespeed üstadımız müsait bir zamanda bilgi verecektir.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

octinum

• Moderatore
« #5 : 25 Ekim 2022, 21:46:07 »
Basınç tüpü (akümülatör) değişmiş miydi yakın zamanda?

Geçmiş olsun. Akümülatör basıncı düşükse böyle davranabilir. Pompa çalışınca akümülatörün içine fazladan yağ girer, siz depoyu boş görürsünüz. Akşam bırakınca sabaha kadar yavaş yavaş sistem basıncı düşer, yani akümülatördeki yağ sisteme geri döner, onu da depoda fazlalık yağ olarak görürsünüz.

Aracın çalışmıyor olması da yağ olmaması değil akümülatörün artık işlevini yapamıyor olması olabilir. Bir akümülatör denemenizi önereceğim, değişimi çok kolay, etrafta bir arkadaş falan varsa Selespeed sahibi onunkini bile takabilirsiniz.