Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 1.4 turbo modeli ihi vl36-vl38 farkı  (Okunma sayısı 451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burakerenbeb

• Membro
1.4 turbo modeli ihi vl36-vl38 farkı
« : 30 Eylül 2023, 01:50:25 »
Arkadaşlar merhaba. Forumlara yabancıyım biraz aramaya çalıştım kendini tanıtma var mı diye ancak ya yok ya da ben bulamadım. Adım Burak eren 2009 bravo 1.4tjet sport 150 aracım var. Makina mühendisliği öğrencisiyim uzun zamandır ve aynı zamanda milli eğitimde öğretmenim.
Şimdi soruma gelmek istiyorum. 1.4 tjet motorlarda birkaç Farklı turbo kullanılıyor. Benim aracımda ıhı vl36 model turbo var ancak çatlak var ve malum bulamadım bende Ihı vl38 model turbo aldım. Bu turboların birbirinden farkı var mıdır. Fiat parça kodları ile arattığımda ikiside 150-155 HP olan Fiat-Alfa motorlarda kullanılıyor olarak görünüyor. Bu konuda teknik bilgisi olup yardım edeceklerin yardımlarını istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat_016

• Membro
Ynt: 1.4 turbo modeli ihi vl36-vl38 farkı
« #1 : 30 Eylül 2023, 08:46:38 »
merhaba,
yok diye biliyorum benimde zamanında tjetim varken araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam 36 37 38 lerin egzoz tarafı aynı,emme tarafları farklıydı

Burakerenbeb

• Membro
« #2 : 02 Ekim 2023, 00:33:25 »
Arkadaşlar kendi konumu birkaç gündür araştırıyordum. https://www.turbochargers.nl/ İsimli siteye göre farklılık yok. Yanlış varda düzeltirseniz sevinirim.

stan

• Membro
« #3 : 02 Ekim 2023, 11:02:28 »
Yıllar önce tjet MiTo'mdaki orijinal turbonun egzoz tarafı çatladığı için sökmüştüm. Turbonun emme tarafını hatıra olsun diye iş yerimde masamda tutuyorum. Orada yazan parça numarasının ftosunu çektim, belki işinize yarar.

Bendeki bilgi, VL36 120'lik Punto'larda çıkıyor. VL38 ise 155'lik MiTo'larda. Diğer araçlardaki kombinlere hakim değilim.

Ve malesef VL38 bulunamıyor. En temizi, ben ve pek çok arkadaşımızın yaptığı gibi, GT1446 turboya geçmek. GT1446'nın OEM numarası: 55238189.

İkinci elde GT1446 diye aynı dış kasaya sahip ama daha küçük turboları millet birbirine çakmaya çalışıyor. Olur da ikic el alırsanız, buna dikkat edin.

Burakerenbeb

• Membro
« #4 : 02 Ekim 2023, 18:47:36 »
Teşekkür ederim bilgilerden ötürü. Bir süredir aramama rağmen gt1446 da bulamıyorum malesef ve bana akıl gereklimolan parça turbo housing denilen kısım aslında yani turbonun Eksoz tarafı ile eksoz manifoldu arasında bulunan westgatein kontrol ettiği parça. Elinde olan tanıdığınız bildiğiniz insanlara varsa paylaşırsanız sevinirim.

stan

• Membro
« #5 : 03 Ekim 2023, 13:52:22 »
Teşekkür ederim bilgilerden ötürü. Bir süredir aramama rağmen gt1446 da bulamıyorum malesef ve bana akıl gereklimolan parça turbo housing denilen kısım aslında yani turbonun Eksoz tarafı ile eksoz manifoldu arasında bulunan westgatein kontrol ettiği parça. Elinde olan tanıdığınız bildiğiniz insanlara varsa paylaşırsanız sevinirim.

"Asıl ihtiyacım olan" diye tanımladığın parça zaten kronik sorunlu olduğu için sağlam hiç bir yerde bulamazsın, bulunmuyor da.

O sebeple turbp toptancılarına danış. Ben daha bu yaz başında hem arkadaşıma hem de kendime aşağıda linkini bıraktığım firmadan, bir üstteki postta yazdığım parça no ile tedarik etmiştim. İletişime geçmeni tavsiye ederim.
https://www.seneroto.com.tr/GroupCompany/Page_3

Burakerenbeb

• Membro
« #6 : 25 Ekim 2023, 08:32:12 »
Arkadaşlar merhaba kendi problemim kaynaklı aramam sonucu İstanbul bostancıda bir firmada sadece turbonun salyangoz tarafının satıldığını buldum ve aldım ihtiyacı olan olursa diye paylaşıyorum. Güncel fiyat sadece kronik çatlayan parça için 4000 tl idi belki başka firmalarda da vardır ve daha ucuzdur bilemiyorum ancak komple turbo almaktan daha mantıklı olduğunu düşünerek aldım.

murat_016

• Membro
« #7 : 25 Ekim 2023, 16:49:34 »
egzoz manifolduda çatlaktır muhtemelen kontrol ettirin derim

stormvalley

• Membro
« #8 : 26 Ekim 2023, 09:57:34 »
Selamlar,
Güven turbo Garrett TR Distributörü elinde olmasa dahi sipariş ile getirebileceğini düşünüyorum.
Orada bulamazsanız piyasada da bulmak zor olacaktır.

"Asıl ihtiyacım olan" diye tanımladığın parça zaten kronik sorunlu olduğu için sağlam hiç bir yerde bulamazsın, bulunmuyor da.

O sebeple turbp toptancılarına danış. Ben daha bu yaz başında hem arkadaşıma hem de kendime aşağıda linkini bıraktığım firmadan, bir üstteki postta yazdığım parça no ile tedarik etmiştim. İletişime geçmeni tavsiye ederim.
https://www.seneroto.com.tr/GroupCompany/Page_3

GoogleTagged