Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



çalışmayan havalandırma&kalorifer

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

siyahnefte

rezistans arızalanmış(torpido gözü altındaki siyah kutudan ulaşılabiliyor).yenisine 375 tl istenince çıkmasına 225 tl vererek sorunu çözdük.

156ss

Edited by - siyahnefte on 28/12/2010  19:32:34

hiktor

#1
Selam,
Arızayı tam olarak anlatabilir misin? Benimkine benzerse bende o noktaya yöneleyim. Kutupbaşı söküldükten sonra havalandırma flapları yaklaşık 2-3 gün çalışmıyor fakat sonra düzeliyor. Isıstmada, soğutmada, yönlendirmelerde sorun yok fakat gazı tam olmasına rağmen klima çalışmıyor. Klima ışığı yanıyor fakat kompresör çalışmıyor. Klima rölesine manuel olarak elektrik verdiğimde çalıştığını görüyorum. Fakat şu anda çalışmıyor.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

siyahnefte

#2
havalandırma düğmesini çevirdiğimde ışıklar yanmasına rağmen(klima dahil) sıcak veya soğuk hava gelmiyordu.kutup başını hiç sökmedim.sizin problemden farklı olarak bende klimaya ilave olarak havalandırmada çalışmadı.

misket

Konuyu hortlatacağım ama dün benimde başıma geldi klimayı düğmeden açıyorum ama kompresör dahil devreye girmiyor, paneldeki ışıklar yanıyor sorun yok ama ne fan ne klima tepki vermiyor. Ayak üstü serviste rezistör kontrol edildi sağlam dediler vakit yoktu fazlası için kalamadım. Arızanın sebebi başka  ne olabilir :(
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
Konuyu hortlatacağım ama dün benimde başıma geldi klimayı düğmeden açıyorum ama kompresör dahil devreye girmiyor, paneldeki ışıklar yanıyor sorun yok ama ne fan ne klima tepki vermiyor. Ayak üstü serviste rezistör kontrol edildi sağlam dediler vakit yoktu fazlası için kalamadım. Arızanın sebebi başka  ne olabilir :(

Araç beyninde master bir arıza kaydı var ise. Beyin klima kompresörünü devreye sokmuyor. Bu durumda bilgisayara bağlayarak kontrol edebilirsiniz. Ayrıca klima beynine de bağlanılarak soruna bakılabilir. Bir diğer ihtimal de röleleri kontrol edin.
Turbo Twin Spark

kaan_ist

#5
Öncelikle geçmiş olsun You are not allowed to view links. Register or Login   Bende de aynı bir sorun vardı. Klima devreye girmiyordu ama klima kontrol paneli çalışmaktaydı. Resimdeki bölgede kalın bir soket var oranın içinde küçük bir temassızlık vardı. Bostancıda özel bir serviste sökülüp kontak sprey sıkıldı ve karga burnuyla soket içindeki tırnaklar sıkıldı sorun giderildi.

You are not allowed to view links. Register or Login