Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sağ ön taraftan gelen ses.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gün geçmiyorki alfamda yeni bir sorun çıksın Tarif edebilecegim kadarıyla arabayı zigzag yaparken gelen yük ne tarafa tam binerse "dum" diye bir ses geliyor anlayamadım yarın servise götürmeyi planlıyorum ayrıca bu ses araba fren esnasın durduktan sonra da geliyor yani anlatabildiysem hani fren yapıp öne dogru gideriz araba tam durdugunda arkaya dogru yaslanmak zorunda kalırız işte o sırada dum diye kısık bir ses geliyor bilgisi olan warsa msjlarınızı bekliyorum tşk ler.

n/a

"Dum"una göre değişir ama ilk akla gelen ve en basit sorunlar, rotiller veya rot başları. Biraz daha ciddisi kırık veya gevşek bir motor kulağı olabilir... Çok düşük bir ihtimalle de salıncak burçlarının sesidir...

Edited by - Futuro Della Alfa on 29/01/2008  21:42:41

GONENC

salıncak lastiklerin erimiş..
kasislerde veya parke taşlı yollarda da tangırtı yapıyor mu?

Tangırtı yok oyle wurma sesi weya gıcırtı da degil.Sanki bi vida gewşekte hareket etmeye zorlayınca yerinden oynuyo gidip karşı tarafa wuruyor gibi çok kısa we anlaşılmaz bi ses ya.Perş günü de uzun yola çıkıcam baktırmak lazım yarın kesinlikle insanın içi rahat olmuyor.

Alfadanadam

Benim tahminim de salıncak burçları.

n/a

Umurcuğum, gevşekmiş de yuvasında oynayıp ses yapıyormuş sandığın vida, artık ömrünü tamamlamış olan rotil ve veya rot başlarının, yuvalarında oynama sesi. Yüke binince oynarlar vuyavalarında. Veya dediğim gibi, Salıncak burçlarının içinden geçen civataların, artık eskimiş olan burç yuvalarının içinde veya burç yuvalarının artık bozulmuş olan burç kovanlarının içinde oynama sesi.

Korkacak bişey yok

Abi korkarak maliyet ne olur bana yarın gidip baktırayım diyorum çünkü bilginiz warmı ona göre ya babayı alcam yada babamın parasını alcam çok tutmaz inş

n/a

Salıncak değişirse 250'yi geçer (piyasa fiyatlarına göre)Maalesef burçlar bozulduğunda salıncağı komple değiştirmek gerekiyor, burç ayrı olarak satılmadığı için...

Rot başı ve-veya Rotil ile kurtarırsan 150 civarı en fazla...

Edited by - Futuro Della Alfa on 29/01/2008  22:47:26

hımmm teşk ederim umarım daha kolay bişy çıkarda ucuz yoldan hallederim

n/a

Umur arabanı ikinci el aldığın için sorunlarla boğuşacağın uzun bir yıl seni bekliyor.. Sana tavsiyem arızaları fazla ertelememen olur.. Yaklaşık bir yıl kadar kastıktan sonra aracın kendine gelir, eskisi kadar seni üzmez..

onr

Bagajda karpuz unutmadıysan tahminimce salıncaklardandır sorun Umurcum.

kotchero

Bencede salıncak gibi ama motor kulağından biri de olabilir.

ATA

quote:

Umur arabanı ikinci el aldığın için sorunlarla boğuşacağın uzun bir yıl seni bekliyor.. Sana tavsiyem arızaları fazla ertelememen olur.. Yaklaşık bir yıl kadar kastıktan sonra aracın kendine gelir, eskisi kadar seni üzmez..

Bu yazının altına imzamı atarım :)

Denilenler gibi Umur'cum burdan konuşmak doğru olmasada alt takım ile ilgili bir sorun gibi gözüküyor, yada 'güm' sesi yüzünden motor kulağı diyeceğim ama dediğim gibi sesi duymadan burda sallamasyon cevaplar verebiliriz...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Bugun servise gidip baktırdım arabamı fakat çok komik hiç bi ses seda çıkarmadı araba doktora gidince düzeldi anlayacagınız sonra ewe dönüş yolunda tekrar denedim aynı ses yine geliyor artık yola boyle çıkıcam umarım sorun olmaz.Ayrıca direksiyonumdan gelen gıcırtıyı alfa teknikteki mustafa abi amortisör bilyeleridir diye adlandırdı bakımda ön takımı komple kontrol edecegiz acil degilmiş tşk ederim ilgilenen herkeze

nagash

Benimkindede bir tokurtu oluyordu ufak çukurlarda arkadan gelen,Serviste  bakıldı z rotu problemliymiş 90 ytl sıkışmış oraya çıktı şimdi ses yok..

Fırat

direksiyondan gıcırtı gelmesi benim de başıma geldi.direksiyon hidroliği eksilmiş tamamlayınca hiçbir sorun kalmadı.

yeşilyonca

kardeşim umur istersen bu konu için alfa teknikte ki mustafa değilde özgürü bul o ve ben zamanında bu sesler yüzünden çok boğuştuk benimde fikrim viraj demirinin motor traverz inin içinden bağlantısı olan m8 civatalarının gevşemiş yada kopmuş olması bir ihtimal de olsa salıncak burçları derim kolay gelsin hayırlı yolculuk kazasız belasız inşallah