0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar,Dün açık hava filtresini söküp temizledikten sonra bugün aracıma tekrar takmak istedim. Filtreyi takarken yanlışlıkla krom boruyu akünün artı kutbuna değdirdim ve kıvılcım çıktı Sonrasında ise araçtaki neredeyse hiçbir elektronik aksam çalışmaz oldu. Kontağı çevirdiğimde göstergede motor ışığı, airbag gibi göstergeler yanıyor ancak yol bilgisayarı veya kilometre saati yanmıyor. Motor tarafındaki ve içerideki sigortaları tek tek kontrol ettim hepsi çalışıyor gözüküyor. Bir de test etmediğim akünün artı kutbunun üzerinde birkaç tane sigorta fark ettim. Kullanıcı el kitabından baktığımda F70 sigortası motor bölümü kontrol sigortası olarak geçiyor. Ancak MEGA sigorta diye belirtmişler. MEGA ve MAXI sigorta arızalarında servis ile görüşülmeli herhangi bir işlem yapılmamalı diye ibare koymuşlar. Problem bu sigortadan mı ondan da emin değilim. Bir elektrikçi tam o sigortanın somunlarına denk gelen kısımları bakır kablo ile bağlayıp marş basmayı denememi söyledi ancak bilmediğim için cesaret edemedim Böyle bir durum yaşamış olan var mıdır? Ne yapmalıyım?
Bir kac foto atsaydiniz daha aciklayici olabilirdi, gecmis olsun. Aku kutbu degilde ona direk bagli dagitim kutusuna temas ettiyseniz o kisimdaki sigorlardan biridir muhtemelen, teker teker kontrol etmeniz gerekir, mega ve maxi sigortalar yapi itibari ile daha kalin yada daha dogrusu metal serit seklinde sigortalardir diye dusunuyorum, bunlarida kontrol edebilirsiniz sikinti yok. Bundan sonra sonuc alamazsaniz beyne giden hattaki sigortalara bakarsiniz...Ama bence metal boru direk artidan saseye kisa devre yaptirdiysa ana sigortalardan biridir.
Öncelikle teşekkür ederim. Doğru diyorsunuz akü kutbuna değilde onun üzerindeki kutuya temas ettirdim. Normalde orada plastik koruma var ancak plastik düşmüştü. Yenisini almış olsaydım dün yaşadığım sorunu yaşamayacaktım muhtemelen... Krom borunun temas ettiği bölgenin fotoğrafı şu şekilde:Bir de kontrol kaleminin ucunu eksi kutbuna bağladıktan sonra mega ve mavi sigortaları şu şekilde test etmeye çalıştım ancak yapıları diğer sigortalardan farklı olduğu için ne kadar doğru bir test yaptım emin değilim. Bu teste göre kahverengi olan sigorta (kitapçıkta F71 kodlu ve ön panel kontrol ünitesinden sorumlu gözüküyor) çalışmıyor gibi duruyor ancak testin doğruluğundan emin olmadığımdan bir çıkarım yapamadım. Video'da şu şekilde: https://streamable.com/yxkqo7
Doğru yolda ilerlediğimi anlayınca içim rahatladı Hemen bir elektrikçi bulup sigortayı değiştireceğim, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Başlatan Onur Alfa Romeo Haber
Başlatan AlfistiKerem Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan xenogenesis Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Yiğit Doğukan « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan efeyagci147 Teknik Arşiv