Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İçeriye Yağmur Nerden Girmiştir ? Çözümü ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

webu

malumunuz istanbulu sel alınca, bi sabah baktığımda arabanın şöför ayak konulan yerinde  (paspasın tam ortası) ve bagajın sağ iç köşesinde su birikintisi var..hemen belirteyim camlardan filan girmiş değil.
hiç bir iz işaret belirti bulunmamakla birlikte ,bagajdaki suyun sağ stopdan bi yerden girdiğini tahmin ediyorum fakat
şu öndekinin giriş yerini bir türlü çözemedim ve bulamadım.
her yer kupkuru fakat ayak konan yerde su var..
-sizce bu nereden sızmış gelmiştir.
-çözümü nedir
-basit bi işse ben de yapabilirmiyim..yok eğer beni aşan bişeyse kaça mal olur bu tıkanıkları açtırma işlemi ?

tesekkürler ,yanıt verecek olanlara

Anıl

Büyük ihtimal öndeki su tahliyeniz tıkanmış,diğeride stop lambası contaları...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Sunroof varsa tahliyesini araç içine yapıyor olabilir. Konolun sol ön tarafından dışarı çıkması geekiyor. Eğer orda çatlak varsa konsolun arkasından ayaklarınızın altına kadar süzülebilir. Diğer ihtimal ise taban'daki delik.

zaferisgoren

Aynısını 2004-147 ile yaşadım.
Arabayı kaldırdık, sol ön lastigin davlumbazının arkasında ufak-elips bir tıpa var. O tıpa düşmüş, yoğun su geçişlerinde davlumbazın arkasına kaçan su içeri giriyordu. Sorun bu da olabilir.

webu

şu ana kadar gelen cvplar için tesekkür ediyorum
fakat şunu belirtmeliyimki , arabanın altından su-sel filan gecerken içeri su olması sorunu değil.yoksa park yerinden sel akması ve alttan arabaya girmesi mümkün değil.
yani yukardan yagan yağmur içeri sızıp bi yerden giriyo işte.
yarın camcıya gidicem önce ön camı kontrol ettirecem. bakalım sorun ön camın yerine acaba sağlam oturmuyor olmasından olabilirmi diye..

junip

bugün farkettim benimde tam anlattığınız yerde şoför mahalinin tam ortasında ıslaklık var. Araçta sunroof var. Ön su tahliyesinin yerini belirten çizim veya resim bulabilirmiyiz acaba ??

zeitgeist

Dün sabah aynısı benim de başıma geldi.
Yağmurlu bir gecenin sabahında şoför koltuğu önündeki paspasta 2 parmak derinliğinde su var!!

Ben de nereden geldiğini bulabilmiş değilm ???  

CrazyRomeo156

Sel'den değilse sunroof ya da anten girişinden kaynaklanır.
Anten girişi benim şelale gibiydi.Sağolsun dışarı hiç su kaçırmaz arka koltukta oturanlara duş aldırırdı.
Ya da sunroof daki su kanalları.Ama oradaki sular nasıl o kadar aşağı gelir bilemiyorum.

beckher

Sunroof un köşelerinden alıyor suyu sonra da tahliye hortumunun altından süzülerek aşağı iniyor.. Çözüm için ben şöför tarafından tavan döşemesini açtım ve sunroofun alttan taraf etrafını komple birkaç sefer olmak üzere silikonladım...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

webu

bugün bi ustaya gittim.sunroofu geriye doğru sonuna kadar açtık.sunroofun ön sol köşesinde (şöför tarafından karşıya bakıldığında sol ön köşesi) ki bi delikten önce tabanca sokarak hava verdi.ardından o deliğe su sıktı . aşağıya eğildik ve gözlemledik ve gördükki sol ön çamurluğun iç kısmından bi yerden asfalta su damlayabiliyordu.aynı şeyi bu sefer sonroofun sağ ön kösesindeki delikten yaptı.. bu sefer de akan su sol ön çamurluğun iç kısmındandı yani deminki yerle aynıydı.. yani benim beklentim sağ çamurluğun ordan su akması yönündeydi.. ama usta " demek sunroofun ön kısmı için tek tahliye çıkışı vermişler ". dedi.eğer sorun sonrooftan kaynaklanıyor ise bu sunroofun ön kısmından değil  , dedi.. sunroofun arka su tahliye yoluna bakmak gerekmiş ama bunun içinse iç döşemenin sökülmesi lazımmış..
şimdiiii , öğrendimki 5 ihtimal var
1-sunroofun su tahliyesindeki tıkanıklardan içeri giriyor olabilir.
2-ön camla alakalı bir sorun olabilir(camın tam yapışmamış olabileceği ihtimali )
3-klima sistemindeki tıkanıklıklardan ötürü içeri bir yerden su giriyor olabilir
4-sileceklerin az aşağısında - yani kaputun camla birleştiği yerde -   , su giderleri tıkanmış olabilir
5-crazy'nin dediği gibi antenden giriyor olabilir , ki, bu benim araba için bence en zayıf ihtimal..çünkü içeri su filan damlamıyor tavandan ve tavan iç döşemede ıslaklık filan yok..
bakacaz artık ,, gelişmeleri paylaşırım ..

junip

Enrikoya gittim. ( BU arada Özkan işten ayrılmış.) Trimci usta geldi sol ön tekerleğin orda davlumbazın arkasına elini soktu "tıpa çıkık" dedi "buradan alıyor suyu". Marşpiyel tıpalarınıda söktü 4 tane. şırıl şırıl su akıyor marşpiyelden şok oldum. Güzelce silikonladı o büyük tıpayı. artık akmaz dedi. Keçeyi değiştirelim dedim. tüm taban tek parça pahallıdır o dedi. Bu keçeyi ucuza nerede değiştirebilirim acaba ??

Sportivo

Hocam Özkan neden ayrılmış Enriko'dan, bilgin var mı ki?
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

junip

Hayır bir bilgim yok. Ama çalışanların ağzını aradım ,çıkarıldığı izlenimi edindim.

webu

arkadaşlar ,
sunrooflu olan 156larda , sunroofun ön tahliyesi yalnızca sol ön tekerin arkasından asfalta akıyor dimi ? doğru mu öğrenmişim ?

webu

junip , senin araba yoldaki göletlerden yada akan selden dolayı içeri su alıyormuş , değilmi ?
bu anlam çıkıyorda..
yani teker arkası aşındığı için ,  yoldaki su içeri  giriyor ve içeri sızıyor , demek istedin sanırım ???

junip

tıpanın yeri sanırım sunroof tahliyesininde aktığı yer hatta ön cam tahliyesininde  tıpanın bulunduğu bir  yükseklikte sudan geçmedim veya sel olmadı