Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Termostat'ın yeniden değişmesi gerekli mi ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozroztrk

Merhabalar,
Aracım alfa 156, Soğutma sistemim hakkında sizlerin fikrini almak istiyorum.
Aracım da termostat değişeli yaklaşık 10 ay oldu. Soğutma sıvısı olarak 1 lite konsantre kırmızı antifiriz üzerine  su karışımı mevcut.
Ancak havaların soğuması ile beraber, özellikle akıcı bir yolda giderken(Örn:çevre yolu) hareretim 93-94 derecelere geldiğinde termostat açıyor ve göstergede sıcaklık değeri 70 derece çizgisine geliyor ve duruyor. 
Daha sonra yeniden 90 a yaklaşıyor,88-89 derecede tekrar açıyor ve su sıcaklığı yeniden 70 dereceye düşüyor.
Araç hareket halinde iken döngü bu şekilde devam ediyor.

Araç hareketsiz beklerken, aracıma fiat ecu scan programı ile bağlanıp gözlemdiğim fan açma sıcaklığı 97 derece.
Bu seviyede sadece 1.kademe fanı devreye sokuyor ve 93 derecede devreden çıkıyor.

Yukarıda bahsettiğim durumlar için sizlerin yorumu nedir ?
Teşekkürler.

Yiğit Doğukan

yigitekimdemir

termostat açıldıktan sonra 1-2 defa yukarı vurdurup fanı açıp sonra 70 civarına iner her zaman. ancak bir kaç defa bunu yaptıktan sonra sabitlenir. daha uzun mesafelerde denediniz mi çünkü soğuk havalarda bunu yapacak zamanı bulana kadar yol bitmiş oluyor şehir içi çevre yollarında.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

DarknessHero

1998 2.5 aracim yogun trafikte kalmadigim surece 90 i bulmuyordu 70 80 arasiyi hep ne kadar cok gazlarsam gazlayim 30 40dk cok asiri yuklenmeden 90 a gelmiyordu termostati degistirdim trafik de olsa surekli gazlasam da yokus asagi gitsem de min 86 87 en fazla da 95 falan oluyor yani bi baktirin derim

DcD-Semih

Yiğit Beyin yukarıda söylediği durumun geçerli olduğu gibi uzun mesafe testinden sonra bozuk olup olmadığı anlaşılır. Denildiği gibi radyatör hatta su hortumları dahi ideal sıcaklığa ulaşana kadar bir iki termostat aç kapa sirkulasyonunda 70 dereceye düşer ve saniyeler içinde geri yükselir ancak bundan sonra 88-92 civarında gezinir aşağı yukarı. Göstergelerimiz anlık gösteriyor doğru fakat anlık göstermesi 70 dereceye kadar düşmesinin normal olduğunu söylemez.

Bir diğer konu ise 1lt antifrizin üzerine yapılan su karışımı da normal değil. Mutlaka kaliteli bir antifriz ile %50su %50 antifriz olacak şekilde karışım yapın. Su musluk suyu olmasın distile saf su hiç yoksa içme suyu olsun. Termostatın bozulmasının ilk sebeplerindendir yanlış ve kalitesiz antifriz kullanımı.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ozroztrk

You are not allowed to view links. Register or Login
termostat açıldıktan sonra 1-2 defa yukarı vurdurup fanı açıp sonra 70 civarına iner her zaman. ancak bir kaç defa bunu yaptıktan sonra sabitlenir. daha uzun mesafelerde denediniz mi çünkü soğuk havalarda bunu yapacak zamanı bulana kadar yol bitmiş oluyor şehir içi çevre yollarında.
Yiğit Bey,
Kullandığım Mesafe 40km. Termostatın 1,2 defadan fazla açıp kapattığını hareret göstergesinden görebiliyorum

ozroztrk

Yiğit Beyin yukarıda söylediği durumun geçerli olduğu gibi uzun mesafe testinden sonra bozuk olup olmadığı anlaşılır. Denildiği gibi radyatör hatta su hortumları dahi ideal sıcaklığa ulaşana kadar bir iki termostat aç kapa sirkulasyonunda 70 dereceye düşer ve saniyeler içinde geri yükselir ancak bundan sonra 88-92 civarında gezinir aşağı yukarı. Göstergelerimiz anlık gösteriyor doğru fakat anlık göstermesi 70 dereceye kadar düşmesinin normal olduğunu söylemez.

Bir diğer konu ise 1lt antifrizin üzerine yapılan su karışımı da normal değil. Mutlaka kaliteli bir antifriz ile %50su %50 antifriz olacak şekilde karışım yapın. Su musluk suyu olmasın distile saf su hiç yoksa içme suyu olsun. Termostatın bozulmasının ilk sebeplerindendir yanlış ve kalitesiz antifriz kullanımı.
Semih Bey,
70 dereceye geldikten sonra çok geçmeden 90 a yaklaşıyor.Antifiriz olarak Shell'in 1 LT konsantre antifirizini kullandım. Antifirizi tamamlamak için kullandığım suda hazır su idi.

DcD-Semih

TwinSpark lar yanılmıyorsam 6.9 lt soğutma sıvısı alır toplam bu yüzden 1 lt antfriz yetersizdir. Önerim 3 veya 4lt lik antfriz alıp kalanını da aynı şekilde hazır su ile tamamlayıp kullanın.

E.Ç.M. (MiTongin)

TwinSpark lar yanılmıyorsam 6.9 lt soğutma sıvısı alır toplam bu yüzden 1 lt antfriz yetersizdir. Önerim 3 veya 4lt lik antfriz alıp kalanını da aynı şekilde hazır su ile tamamlayıp kullanın.
hazir konusunu bulmusken bir sey sormak istiyorum
Tamamina antifiriz koysak sikinti olur mu?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

DcD-Semih

hazir konusunu bulmusken bir sey sormak istiyorum
Tamamina antifiriz koysak sikinti olur mu?
Zamanında aynı hatayı yapıp piyasadaki antifrizlerin saf olmadığını düşünüp sadece antifriz koyuyordum fakat öyle olmadığını öğrendim. Sadece antifriz koymanın kötü etkileri antifrizin aşındırıcı özelliğinin sistemi çok yorması ve saf suyla karıştırılmayınca donma ve kaynama noktalarının daha töleranssız olması denebilir.

E.Ç.M. (MiTongin)

Saf su derken normal çeşme suyundan mi bahsediyorsun yoksa saf su olarak satılan sıvılardan mi :)

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*Smiles per gallon*

DcD-Semih

Saf su derken normal çeşme suyundan mi bahsediyorsun yoksa saf su olarak satılan sıvılardan mi :)

Çeşme suyu kullanmayın hocam hiçbir zaman kireç zaten hali hazırda blokta ki ince olan su kanallarını tıkıyor, saf su olarak satılan sulardan en doğrusu evet :)

E.Ç.M. (MiTongin)

Çeşme suyu kullanmayın hocam hiçbir zaman kireç zaten hali hazırda blokta ki ince olan su kanallarını tıkıyor, saf su olarak satılan sulardan en doğrusu evet :)
aydınlatma  icin tesekkurler  :arkadasim: gidip bosaltip yeniden koydurayim en kisa zamanda bende bileyim icinde ne var  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

kahraman.kilic1

Bende 2007 mod. 147 de aynı sıkıntı vardı önce hararet müşürünü degistirdim olmadi sonra termostati degistordim simdi 5 km gitmeden hararet 90 na çakılòyor süperrrrr

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi