Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2012 Giulietta Problemleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ardarian

Arkadaşlar 2012 Ağustos ayında aldığım 1.6 JTDM Giulietta ile bu zamana kadar pek çok problem yaşadım ve arabanın daha 2 senesi dolmadı, aracı aldığıma alacağıma pişman oldum. Bir daha ne Alfa alırım ne de çevremdekilere aldırırım. Bunu da herkese yaymak için elimden geleni de yapacağım.
Problemlerin özeti kısaca şöyle

1- Arabanın kapıları ve torpidosundan gelen tıkırtılar sebebi ile 3-4 kere servise gittim ve hala tam anlamı ile bu problemi çözemediler. Sonunda yapılan açıklama bu arabalarda bu problemler var malesef.

2- Çakmaklığa ne zaman navigasyon gibi harici bir cihaz bağlasam belli bir kullanım sonrasında çakmaklığın sigortası yanıyor. Daha önce 2 kere sigorta yandı ve artık çakmaklığa hiçbirşey takamıyorum.

3- Direksiyon tuşları bozuldu garantiden tekrar değiştirttim.

4- Önce ön tamponda boya dökülmesi problemi yaşadım ve garantiden ön tampon boyandı! Şimdi ise arka tamponda aynı problem var ve bu sefer üretim kaynaklı bir problem olduğunu da kabul etmiyorlar ve herhangi bir tamir işlemi yapmıyorlar. Kaldı ki yapsalar bile sıfır aldığım arabanın 2 parçası direkt boyalı olacak.

Daha bakalım ne tür problemler ile karşılaşıcaz bilmiyorum ama ilk fırsatta arabayı elden çıkaracağım.

alihsans

Şanssızlık. Araçtan soğuduysanız ve haklı olduğunuz halde yetkili servisler yardımcı olmuyorsa o araçtan uzaklaşmak en iyisi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

hi_cazz

Bence de şanssızlık buna kesinlikle inanıyorum. İlk aldığım opelimde hiç problem yaşamadım ikincisindede opel aldım 1,5 sene içinde 5 kere servise girdim.

Aslına bakarsanız tampondaki dökülmeler hariç yaşadıklarınız her araçta başınıza gelebilecek şeyler. Tampon konusunda ise direk koç ile irtibata geçin derim o zaman çözülebilir belki.

Fakat sizin başınıza gelen bu olaylardan komple markayı suçlamak haksızlık olur.

Note 3 ile tapatalklandı

ozoozo

Tamamen şansızlık ancak kimin başına gelse sanırım pişman olurdu. Aynı araca sahibiz geçen sene bu zamanlar almıştım.1 ay sonra 1 sene olacak , şuanda da 18bin km civarında yaklaşık 8bin kmdir de yazılımlı vs oynanmış kullanıyorum çok şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım , aksine şu sıralar bilmiyorum ama arabada extra bir atiklik var :D sizin konuya gelecek olursak aynı araç aramızda 1 sene fark var

Torpido da herhangi bir ses yok , 18 jant ve 3.5 yay olmasına rağmen sinir bozucu hiç bir ses yok belki ben biraz dikkatli kullanıyorum ondandır , benim hassasiyetim dışında arabadan herhangi bir ses gelmiyor , kış aylarında arka süspansiyonlardan kasislerden geçerken gıcırtı geliyor ancak oda gitti.

Çakmaklık konusunda , çakmaklığın kendisini de kullanıyorum , telefonda şarj ediyorum tablette. Hatta geçenlerde arkadaşın küçük elektrikli kettle bağladık gayette kısa sürede kaynattı.

Direksiyon tuşlarına neredeyse her gün kullandım , kullanıyorum hiç bir sorun yok.

Tamponda boya dökülmesini yanlış hatırlamıyorsam sizin gibi bir kaç kişide gördüm maleesef sinir bozucu bir şey , keşke boyatmaktan ziyade daha üst mercilerle görüşüp komple değişimini talep etseydiniz , çünkü ciddi anlamda daha yeni bir araçta rezillik.

Bahsettiğim gibi tamamen şanssızlık , e üzerine de yetkili servisin duyarsızlığı gelince tuz biber olmuş :( haklısınız ancak denilen gibi  bu olaylar %5 lik bir kısımda oluyorsa oda size denk gelmiş. 

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

fatihmehmet

Biz ne desek boş. Araçtan soğumuşsunuz bir kere. Satın ve uzaklaşın demek geliyor içimden.

Biz biraz daha naz yapan araçları kullanıyoruz, uğraşmayı seviyoruz sanırım. Ama tabiki can sıkan durumlar olmuyor degil.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

agucba

1986 yılından beri aralıksız Alfa Romeo kullanıcısıyız, inadına kullanmaya devam ediyoruz. En son dün kapının önünde kaldım. Sebebi de tamamen benim ihmalkarlığım, iç aydınlatma ışığını açık unutmuşum ve bir hafta boyunca yanmış durmuş.
Bugün değişiyor, yarın birlikteliğe devam. :)

///////////////

TRUPHASE

Sıfır aldığımız Glk 350 yi sıkıntılardan dolayı 9 ay sonra geri veremediğimiz için mahkemelik olduğumuz Koluman'ı mı sayayım  yoksa sıfır aldığımız transporter ın 3 bin km sonra patlayan turbosundan sebep papaz olduğumuz Doğuş'u mu?

Bize ''daba daba duu'' şeklinde gidecek ,mümkünse kapısı bacası olmayan,giden ama eskimeyen,güzel ama nazı olmayan, az yakan-çok kaçan,vergisi vespa motoro eş, yağmurlu havada ıslandığı için iade edilecek birşey lazım. Dert için  2 tane çocuğun olacağına bir araban olsun yeter hem de marka farketmez.

Ben zaten son 3-4 aydır açılan konuları ve yazılan yorumları hayretle izliyorum bakalım sonu nereye gidecek...

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

DcD-Semih

Babam yaklaşık son 6 senedir Focus kullanıyor. Mk1 den başladı şuan mk3 te, daha sıfır aldı. Arada 2 aracının dediğiniz gibi belli başlı sorunları oldu. Servis ilgilenmedi başka servisle görüştük sıkıntılar giderildi sorunsuz devam ettik.

Abim tam bir Opel hastası. Hatta bende şuan kullandığım Alfa'dan önce onun vasıtası ile henüz 60.000km de ilk sahibinden 99 model Vectra aldım. Konforlu harika bir araçtı alman kalitesini konuşturmuş buram buram kalite kokuyordu araç nerdeyse ama yaşadığım sıkıntıları bir ben bilirim. Abim de aynı şekilde son 5-6 senedir Astra G den başladı şuan da Astra J kullanıyor. Hepsini de sıfır almıştı ancak arada aldığı Astra H 1.3cdti spc4 arıza kodundan belki 10 belki 15 kere servise gitti. Sadece o değil envayi çeşit problem yaşadı. Yürümedi daha 5.000km de iken yolda kaldı derken sıkıntılar bir bir çözüldü. Opel Gedizler de sağolsun aracın sorunlu üretim olduğunu kabullenip gerekli çözümü sundular.

Bana gelirsek Renault Megane Coupe o çok sorunlu denilen Peugeot 306 arada bir Vectra ve şimdi de Alfa Romeo aldım. Ne babam sıfır aldığı Focusta çıkan arızalardan Ford'u ne de abim sıfır aldığı Astra'dan Opel ne de ben senelerin eskittiği arabalardan dolayı Pug u, Renault u hatta yeni aldığım 145 te yaşadığım sıkıntılardan Alfa Romeo'yu suçlamadım. Aracı sitede bilenler var çiçek gibi tertemiz araba ama o kadar garip sorunlar çıkardıki hem markaya olan yabancılığım hemde biraz arabamın üzerine çok titrememden dolayı beni bile şaşırttı. Bunlar olabilecek sorunlar kim ne derse desin o banttan inen araçlardan elbet birkaçı üretimde sorunla çıkacak. Bunda Alfa Romeo nun değil varsa yetkili servislerin suçu vardır. Bilinçsiz kullanıcının suçu vardır.

Sizi tabikide çok iyi anlıyorum az bir para vermeyerek sıfır araç alıyorsunuz elbetteki yaşadığınız sıkıntılar sizin canınızı sıkacaktır yazdıklarımdan dolayı da kızmayın dediğim gibi size hak vermemek elde değil. Ancak bu problemleri aynı yetkili servise defalarca gitmek yerine, ilgili markanın Türkiye Distribitörü, tüketici mahkemeleri veya alternatif servislerle çözmek bir sonuç aramak çok daha mantıklı olacaktır. Çok geçmiş olsun.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

VLKNYKSLN

You are not allowed to view links. Register or Login
Çakmaklık konusunda , çakmaklığın kendisini de kullanıyorum , telefonda şarj ediyorum tablette. Hatta geçenlerde arkadaşın küçük elektrikli kettle bağladık gayette kısa sürede kaynattı.

Bi ara geliyim de menemen falan yapalım sen baya ilerletmeşsin işi :D
Alfisti Çay Ocağı açarsan şaşırmam :D

ardarian

Arkadaşlar evimizde 11 sene boyunca kullandığımız Hyundai Accent'imiz vardı. Arabada bir kere bile problem çıkmadı. Kaldı ki arabaları kalitesine göre sırala deseniz kimse Hyundai'i üst sıralara koymaz. Sonra Ford Focus aldım onda da araba ile ilgili hiçbir problem yaşamadım (servis kötüydü orası ayrı). En son Alfa'yı aldım diğerlerinden daha da maliyetli bir araba. Bir sürü problem çıkarıyor bu da yetmezmiş gibi servis de bunu kabul etmiyor. Kabul etmemesini doğru dürüst açıklayamıyorlar bile, dış etkenlerden olmuş deyip geçiyorlar. Mantıklı bir açıklama yapabilseler onu da kabul etcez ama onu bile yapamıyorsalar artık kusura bakmasınlar ben de yapacağımı yaparım onlara.

agucba

Sıkıntı yaşamanız ve ne yazık ki karşınızda muhatap olan kişi ve kurumların mantıksız davranışları sizi oldukça öfkelendirmiş. Bu sitemizdeki ilk mesajınızın doğrudan şikayet ve hayıflanma mesajı olması sebebi ile anlaşılabiliyor ve "manidar".

Ancak şunun aklınızda bulunmasını isterim ki sizin sahibi olmuş olduğunuz Giulietta'daki görece kusurlar, tüm bir modeli, markayı kusurlu ve kötü yapmaz. Bu hem kullandığınız modele, hem de markaya karşı yapılmış bir haksızlık olur. Unutulmamalı ki Giulietta sahibi olup da hiç bir sıkıntı yaşamayan ve mesut, mutlu bir şekilde kullanmaya devam eden de binlerce kişi var. Bu ister Türkiye'de olsun, ister yurt dışında olsun.

Satın alma esnasında Alfa Romeo Giulietta'ya, piyasadaki rakiplerinin büyük bir kısmından daha fazla para ödemiş olmanız, tabi ki sizi ve sizin gibileri, ödenen paranın karşılığı kadar bir beklentiye yöneltmiştir ve bu da kesinlikle hakkınız. Ancak yine unutulmamalı ki premium markalarda bile yaşanan sıkıntılar için size öyle uç örnekler gösterebilirim ki, sorunların sadece Alfa Romeo'ya mahsus olmadığını görmüş olursunuz.

Açıklamalı olarak gitmek gerekirse, sıkıntılarınızı aynı sizin maddelerinize cevaplamak isterim.

1. Giulietta'nızın kapı ve torpidosudan gelen tkırtılar kesinlikle kronik değildir ve mutlaka çaresi bulunabilir ve bulunmalı. Hangi yetkili servise gidiyorsunuz bilmiyorum ama size ters değilse, başkasını denemenizi tavsiye ederim.

2. Belki çakmaklıktaki sigorta yanlıştır ve çok basit başka bir sebebi vardır. Bunun da kontrolü basittir ki babamın 20 yaşındaki Alfa 164'üne navisgasyonu sorunsuz şekilde bağlıyoruz.

3. Tuşların tekrar değiştirilmesi gerekir. Mecburlar.

4. Bu konuda gerekirse Tofaş üst yönetimi ile irtibata geçerek size yardımcı olmaya çalışırız.

///////////////

ardarian

Şahsen ben de otomotiv sanayinde kalite yöneticisi olarak çalışıyorum ve otomobillerde yaşanan problemlere yabancı değilim. Bahsettiğim problemler de güvenlik ya da motor arızası gibi problemler değil daha basit ve can sıkıcı problemler. Yalnız son olarak yaşadığım boya probleminde firmanın bunu tekil bir hata olarak kabul edip yardımcı olmaya çalışması yerine dış kaynaklı etkiler ile olmuş deyip işin içinden çıkması çok vahim bir durum. Kendilerine arabayı yıkattıktan sonra basınçlı su etkisi ile boyanın kalktığını söyledim ve de bu durumu kendilerine savunma yaparak boyanın kalkmasının normal bir durum olarak kabul etmesi, kendi ürünlerinin kalitesizliğini kabul ettiğini gösteriyor bana ve bu tutumları ürün ile ilgili yaşadığım problemden daha büyük bir problem. Alfa servisi Bursa'da sadece tek bir yerde var ve aynı zamanda Mercedes'in de yetkili servisi. Ancak bana boya problemi ile ilgili olumsuz geri dönüş yapan servis değil İstanbul Merkez.

Çalıştığım firmada yöneticim olan kişi de Tofaş'da kalite direktörülüğü yapmış ve emekli olmuş birisi ve kendisi de fotoğrafları kendisine göndermemi istedi. Siz de bu konuda yardımcı olursanız hayır demem.

Not : bu arada burdaki ilk mesajımın şikayet mesajı olduğuna dikkat etmedim hiç, ********.com sitesinde de üyeliğim var orda ilk yazdığım ilk mesajlarda aracı teslim alacağım için gayet mutlu mesut mesajlar paylaşmışım yoksa firmayı kötülemek için ajanlık yapan birisi falan değilim ;)

Not 2 : Aracın konsolunda bulunan kapaklı gözdeki kapağın da 2 kere bozularak değiştirildiğini de yazmayı unutmuşum

chao

Valla baya şanssızlık olmuş.. Birini bu tarz sıkıntılar buldu mu buluyor malesef..

Sağdan soldan gelen sesler için ben kullanım şeklinden kaynaklı olabileceğine inanırım genelde.. Hangi araç olursa olsun ülkemizin bozuk yollarında dikkatli kullanmakta fayda var.
Benim önceki giuliettada bir gün toz bezi ile hafif hafif silerken kadranın etrafındaki gri çerçeve fırladı  :D
Bir başka gün sağ güneşlik kendi kendine bir tarafından çıktı  :) ufak tefek şeyler bunlar hallediliyor, bahsettiğiniz servisin istanbul şubesi hemen parçaları sipariş verdi getirtti ve değiştirdi.. Boya dökülme olayı başıma gelmedi o yüzden bişey diyemiyorum.. Geçmiş olsun..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Baskan

2 gün önce rolantide titreme meydana geldi hatta sağ ayna titremeye başladı, buji kontrolünde 3 tanesinin çakma açıları bozulmuş. Bujiler değişti sorun düzeldi, bugün de viteste ayağımı gazdan çektiğimde devir düşerken araç silkelemeye başladı. Aynı zamanda vites değişimlerinde ve bu gazdan ayağı çekince silkeleme anında alttan 'kluc' sesine benzer bir ses gelmeye başladı.. Şanzıman takozundan şüpheleniyorum, hayırlısı..