Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Direksiyon sertliği ve Yüksek hızda cam titremesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

themirproject

Merhabalar, Alfa Rosso bakımlı 2007 progression bir 147 ile aranıza katıldım.

Araca çok iyi bakmış Ata hocam. Teşekkürlerimi iletiyorum.

Bir sorum var belki normaldir ama biliyorum yeni alfisti adayı olduğum için mazur görün.

1. sorum direksiyonu sanki boşluklu gibi ya da sert gibi geldi. Modern aralar gibi yumuşak ve parmakla dönmüyor. Spor otomobil olduğu için midir?
2. sorum ise 130-150km/h hızlarda sağ cam titriyor gibi. Tamiri var mıdır kime gösterebilirim.

Teşekkürler,  :alfisti:

murat

Hoşgeldiniz ve hayırlı olsun  :clover:

147'nin direksiyonu emsal diğer rakiplerine göre biraz daha serttir. Bu  aracın direksiyon kutusunun yapısından ve de sürüş dinamiklerini arttırmak amacı ile bu şekilde tasarlanmıştır. Ancak aşırı sertlik gibi durumlar bir sorun göstergesi olabilir. O nedenle kastettiğiniz sertliği biraz daha detaylandırırsanız bilgi sahibi arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir.

Sağ cam basit bir şekilde bir camcıya gösterilebilir ancak kapı içi komponentleri asla aracı bilmeyen kişilere söktürmeyin. Alfa servisinin önerdiği camcıya kontrol ettirin.  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhabalar, Alfa Rosso bakımlı 2007 progression bir 147 ile aranıza katıldım.

Araca çok iyi bakmış Ata hocam. Teşekkürlerimi iletiyorum.

Bir sorum var belki normaldir ama biliyorum yeni alfisti adayı olduğum için mazur görün.

1. sorum direksiyonu sanki boşluklu gibi ya da sert gibi geldi. Modern aralar gibi yumuşak ve parmakla dönmüyor. Spor otomobil olduğu için midir?
2. sorum ise 130-150km/h hızlarda sağ cam titriyor gibi. Tamiri var mıdır kime gösterebilirim.

Teşekkürler,  :alfisti:
Hayırlı olsun, güle güle kullanın 147'nizi.
Modern araçlarda direksiyonun parmakla dönmesi elektronik destek sayesinde oluyor. 147'nin direksiyonu ise sadece hidroliktir herhangi elektronik bir müdahale söz konusu değildir. O yüzdendir ki direksiyon çok hislidir, direkt çalışır. Her ne kadar park manevraları yorucu olsa da, kısa turlu hisli direksiyonun tadı bir başkadır  :)
Titreme konusuna gelirsek; sürekli titreme varsa önce bir balansçıya, sonrasında geçmezse camcıya gitmekte fayda var :)