0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cevaplar için teşekkür ederim. Conta olsa seyir halinde bunu yapması gerekmez miydi? Sistem her zaman yaz kış trafikte bu sorunu yapıyor. Hava 3 derece fanın 2. Kademesi açmasa bile soğutması gerekir diye düşünüyorum, ayrıca kalorifer açık. Evet yağ tertemiz su masmavi ve tertemiz, bunlar beni düşündüren etkenler. Herşey çok güzel giderken birden sistemde su kalmaması ve haliyle hava yapması ve durum bu.
Yenilenen antifiriz kılcal kaçak var ise CONTA daki KAÇAĞI meydana çıkarma ihtimalı yüksek , tabiki termostat devri daim ve hortumlarda önemli.Contadan kılcal çatlak var ise bu şekilde olabliyor ama contadan ise egzozdan yoğun beyaz duman , su atma ve motor zor çalışmaya başlar zamanla..Ustaya gitmenizi ve kaçak testi yaptırmaınızı tavsiye ederim conta kaçak testi için söyle bir amatör test var turk yapımı kullanımı basit ve ortalama bir sonuç veriyor.https://www.hepsiburada.com/cs-motor-test-pm-HB000004RRPHİnşallah yine de önemli birşey çıkmaz ..
Yeni cevaplar için teşekkürler.. yağın ve antrfizin çok berrak olması conta ihtimalini kafamda azaltıyor fakat olur mu olur tabii ki.. devirdaimin zayıf olmasından şüphe ediyorum bir yerlerde bir sorun var.. sonuçlara yazacağım.
Araba size geldiginde boyle ise buyuk ihtimal termostat iptal edilmistir yada devamli acik kalacak sekilde degisitirilip geri takilmistir. Bende 155 Q4 ten sonra GTV tb ne kadar iyi tasarlanmis az isiniyor uzunda 70C lere dusuyor diye sevinmistim, sonra conta yapilirken bir baktik termostad yok. Kis geldi kalorifer isitmiyor bir baktik motordan gelen hortumlar kokpite baglanmamis ve korlenmis. Neyse kaloriferi baglattim, su eksiltiyor araba, halilar hep islaniyor, zaten mevsim kis diye hic kalorifer peteginden geldigi aklima gelmemisti, onuda degistik su eksiltme azaldi ama bitmedi. Gel zaman git zaman hava almaktan su eklemekten cok yoruldum, forumlardan birinde Tempra sahibi bir arkadas kapak degisimi onermis, kapa degisti sikinti kalmadi...Demem o ki yurdum insani 100-200tl harcamayayim diye aliciya caktirmadan itekliyor araci. Conta soz konusu olunca hayli hayli iteklerler acimadan...
kapak dediğiniz üst kapak mı yoksa genleşme hazne kapağı mı? peki 155 in en son ne oldu çözüm?
Buyuk ihtimalle bu araba conta yakti, motora girersek cok tutar, sen bunu birine ittir dediler arkadasa
Bu yorumum kendi aldigim GT icindir yanlis anlamayin
Araç çalışırken contadan yanma odasına su gidiyorsa, su zaten yağa karışmadan buharlaşacağı için, yağda su izi göremezsiniz. Bujilerinizi söküp, tırnaklarında pas izi aramanız bence daha sağlıklı sonuç verir.
evet haklısınız fakat egzost dan motor sıcakken yoğun beyaz duman atmamakta.
Bugün ustaya gittim durumu belirttim, baktı ve maalesef radyatör.