Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Ön takım sesi beni deli ediyor !

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

u.hakanozcan

Merhaba arkadaşlar. 2014 Ağustosunda hayallerimin arabası Alfa 147 mi büyük bir sevinçle Antalya'da avukat bir arkadaştan aldım. 2009 model 89.000 km 'de siyah progression donanıma sahip ancak benim ilk arabam ve onu ufak kusurlarına rağmen çok seviyorum. Arabamı aldıktan sonra Foruma üye oldum, uzun uzun başlıkları inceleyip birçok konuyu takip ettim, hatta baskın basanındır adlı konuda kendi arabamın fotoğraflarını bile aradım.  :) Alanya'da ikamet ediyorum ve bildiğiniz üzere bizim nazlı arabalarımızın büyük şehirler dışında ustası kolay kolay bulunmuyor. Ailem Ankara'da ve onları ziyaret ettiğimde Alfine uğrayıp ağır bakım diyebileceğimiz triger,devir daim pompası bujiler vs. değişimini yaptırdım, daha sonra da Alanya Otopratikte z rotları filtreleri değiştirdim. Konu çok dağıldı kusuruma bakmayın ilk mesajım herhalde ondan  :) Neyse ön takımın hassas olduğunu biliyordum ama bu kadar da narin olacağı aklıma gelmemişti. İtinalı kullanmama, bakımlarına dikkat etmeme rağmen en son viraj demir lastiklerinden şüphelenip ön takımdan gelen sesleri keser diyerek kirazcıoğlundan aldığım lastikleri taktırdım. Usta işlem bittikten sonra sesin kesildiğini ancak çok hafif bir ses kaldığını onun da amortisör üst takozundan olabileceğini söyleyip beni gönderdi. Sadece 2 gün sonra daha önceki sesten çok daha fazla , hatta 100mt yarıçapımda olan herkesin duyabileceği şekilde sesler artmaya başladı (garç-gurç, yaylanma sesi kasislerden yavaşta hızlı da geçsem ,yada dalgalanan yolda vb.) Bunun ile ilgili internette Alfa 147 ye ait bir video var ( ) işte bu ses beni arabamdan soğutuyor, arıza ile ilgili olarak yorum yapabilecek üstatlardan yardım bekliyorum. Alfistiturkey ailesine beni de bu güzel foruma kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Herkese iyi akşamlar, saygılar

oLYmpOs

Öncelikle foruma hoş geldiniz ve alfaniz hayırlı olsun kazasız günlere kullanın inşaallah. Bu ses üst salıncaklar dan gelen bir ses hemen her 156 ve 147 nin kronik sorunlarından biri. Özellikle soğuk havalarda ortaya çıkar çünkü aynı sorun bende de vardı ve serviste burçlar bağlandı ses kesildi fakat çok soğuklarda yine geliyor ses. Çözümü ise üst salıncak burçlarının yağlanması eğer yine devam ederse orijinali ile değişimi.

Alfa Romeo mk1 156 2.0 TS

u.hakanozcan

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Alanya'da bunu yapabilecek birini bulmak kaldı şimdi :) Viraj demir lastiğinden şüphelenip onu değiştirmiştim. 300 liraya yakın bir maliyeti oldu bana, ses nispeten daha katlanılır ve az rahatsız ediciydi. Keşke daha önce foruma danışsaymışım neyse bu da ders oldu bana :)

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Alanya'da bunu yapabilecek birini bulmak kaldı şimdi :) Viraj demir lastiğinden şüphelenip onu değiştirmiştim. 300 liraya yakın bir maliyeti oldu bana, ses nispeten daha katlanılır ve az rahatsız ediciydi. Keşke daha önce foruma danışsaymışım neyse bu da ders oldu bana :)
ben de alfine gittiğim birgün aynı ses şikayetiyle bir 156 geldi, arkadaşımızın dediği gibi salıncağı değiştirdiler ses mes kalmamıştı.
Cuore sportivo

u.hakanozcan

Viraj demir lastikleri değişirken usta ön takımın sağlam olduğunu, herhangi bir kusur görmediklerini söyledi sadece belki benim kuruntum ama amortisör üst takozunda bir problem olabilir onun için de süspansiyon testi yapmam lazım 1 gün daha bende kalması lazım dedi. İşe gidip gelmem için Alfa'ma ihtiyacım vardı bende bırakmamıştım. Hemen 2 gün sonra bu sesler gelmeye başladı  :) 147 'nin serviste keyfi yerindeydi demek ki  :D

burak_unsal

Sorununuzu anlıyorum; aynı gıcırtı sesleri 2 kıştır bende de gelmekte fakat başlık çok "agresif" olmuş bence.. Bunlar alfalarımızın kronik problemleri sonuçta, forumda da bu konuda birçok bilgilendirici başlık mevcut bence :)
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

u.hakanozcan

Burak bey haklısınız başlık agresif ancak bugün kapalı otoparkta resmen utandım. Sesi dinlemek için camımı açtım, gıcırtı sesi sadece beni değil etrafımdakileri de rahatsız ediyordu  :) Hayır arabasına önem vermeyen, her sorunuyla ilgilenmeyen pervasız bir adam olsam gam yemeyeceğim. Sorun kronik ama takdir edersiniz ki bazen çok daha spesifik şeyler olabiliyor. 4-5 gün önce travers , egsoz vs. sökülünce daha başka bir sorun olabilir diye başlığı açmıştım. Tekerrür olduysa affola.

fatihmehmet

Bir çözümü var mı ben de bilmiyorum ama beni de deli ediyor.

Kar yağdı, üzerine yağmur yağdı gitti gıcırtı sesleri. Ama kuru soğukta oyle ses geliyor ki sanki araba ikiye ayrılacak. Hele o cevreden gelen bakışlar içinde eziliyorum :)

Benim ön takım Nisan'da sıfırlanmıştı. Viraj Demir lastiklerini değiştireyim diyordum ben de.

Kış bitene kadar ses yaptıkça yağlatmak gerek o zaman. Havalar ısınınca ses filan kalmıyor zaten.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

alfist_o

Hoşgeldiniz ve geçmiş olsun Hakan Bey. Aynı ses geçen haftaya kadar bende de vardı. Vesile oldunuz madem yazmış olayım. Ben de aracımı Ankara'daki r servisten aldım ve henüz 3 ay oldu. Sürekli sıkıntılar sürekli problemler. En sonunda bu ses de gelince aracı satmaya karar vermiştim. Belki ilandan arkadaşlara da denk gelmiştir.İyi ki satmamışım. Yoksa alan arkadaş kulağımı çınlatıtmış. Neyse geçen hafta yolum İstanbul'a düştü. Carium Alfa servisinde Zeki Usta'ya aracı gösterdim. Keşke tek derdim ses olsaymış. Alt takımda bir çok şey değişti. Neticede aracı bana satan servis (!) bunların en azından bir kısmından haberdar olduğundan hiç şüphem yok. Meğer ben şimdiye kadar Alfa kullanmıyormuşum. Zeki ve Mustafa ustalarım sayesinde keyif nedir onu anladım. Sağlam masraf yaptım ama Karaman'da da Alfa'ya bakacak usta yok. İstanbul'a gittiğimde Zeki Usta'ya yine uğrayacağım. Hep uğrayacağım. Yaptığım masraf kesinlikle değdi. Bu vesileyle aracı bana satan ve malesef güvendiğim servise helal olsun diyorum. Gerçek Alfa ustalarını ve dürüst tüm satıcıları da selamlıyorum.

u.hakanozcan

Hoşgeldiniz ve geçmiş olsun Hakan Bey. Aynı ses geçen haftaya kadar bende de vardı. Vesile oldunuz madem yazmış olayım. Ben de aracımı Ankara'daki r servisten aldım ve henüz 3 ay oldu. Sürekli sıkıntılar sürekli problemler. En sonunda bu ses de gelince aracı satmaya karar vermiştim. Belki ilandan arkadaşlara da denk gelmiştir.İyi ki satmamışım. Yoksa alan arkadaş kulağımı çınlatıtmış. Neyse geçen hafta yolum İstanbul'a düştü. Carium Alfa servisinde Zeki Usta'ya aracı gösterdim. Keşke tek derdim ses olsaymış. Alt takımda bir çok şey değişti. Neticede aracı bana satan servis (!) bunların en azından bir kısmından haberdar olduğundan hiç şüphem yok. Meğer ben şimdiye kadar Alfa kullanmıyormuşum. Zeki ve Mustafa ustalarım sayesinde keyif nedir onu anladım. Sağlam masraf yaptım ama Karaman'da da Alfa'ya bakacak usta yok. İstanbul'a gittiğimde Zeki Usta'ya yine uğrayacağım. Hep uğrayacağım. Yaptığım masraf kesinlikle değdi. Bu vesileyle aracı bana satan ve malesef güvendiğim servise helal olsun diyorum. Gerçek Alfa ustalarını ve dürüst tüm satıcıları da selamlıyorum.
Size de geçmiş olsun o zaman, büyük ölçüde sorunlarınızı aşmışsınız sizin adınıza sevindim. Küçük şehirler ve ilçeler Alfistilere pek uygun değil, illaki bir büyük şehire göbekten bağlı olmak ve sabır lazım bizlere. :)

burak_unsal

Burak bey haklısınız başlık agresif ancak bugün kapalı otoparkta resmen utandım. Sesi dinlemek için camımı açtım, gıcırtı sesi sadece beni değil etrafımdakileri de rahatsız ediyordu  :) Hayır arabasına önem vermeyen, her sorunuyla ilgilenmeyen pervasız bir adam olsam gam yemeyeceğim. Sorun kronik ama takdir edersiniz ki bazen çok daha spesifik şeyler olabiliyor. 4-5 gün önce travers , egsoz vs. sökülünce daha başka bir sorun olabilir diye başlığı açmıştım. Tekerrür olduysa affola.
Estafurullah...
Hatta keşke şu gıcırtı seslerini tamamen kesecek uzun ömürlü bir çözümü olsa da hepimiz faydalansak. Bir ara forumda powerflex burç muhabbeti dönüyordu ama o da bu sesleri daha uzun vadede engelliyor mu kullananlara danışmak gerek :)
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

u.hakanozcan

Bir çözümü var mı ben de bilmiyorum ama beni de deli ediyor.

Kar yağdı, üzerine yağmur yağdı gitti gıcırtı sesleri. Ama kuru soğukta oyle ses geliyor ki sanki araba ikiye ayrılacak. Hele o cevreden gelen bakışlar içinde eziliyorum :)

Benim ön takım Nisan'da sıfırlanmıştı. Viraj Demir lastiklerini değiştireyim diyordum ben de.

Kış bitene kadar ses yaptıkça yağlatmak gerek o zaman. Havalar ısınınca ses filan kalmıyor zaten.

Fatih bey size de geçmiş olsun, sorunumuz bire bir örtüşüyor ama işte bizim arabalarımız böyle enteresan nüanslarla ayrılıyor sanırım çünkü benim Alfa'm dan gelen sesler '' yağışlı günlerde '' daha yoğun  :)

alfist_o

Size de geçmiş olsun o zaman, büyük ölçüde sorunlarınızı aşmışsınız sizin adınıza sevindim. Küçük şehirler ve ilçeler Alfistilere pek uygun değil, illaki bir büyük şehire göbekten bağlı olmak ve sabır lazım bizlere. :)

Teşekkür ederim darısı size. Özellikle setlerden geçerken güvenlik abilerin gözlerine bakabilmek çok güzel bir duygu :) Bugün arkadaşlarla tam da şehre göre araç kullanmak meselesini tartışıyorduk ki son kararım şehrin dayattığı değil istediğim Alfa'ya binmek. Bedeli ne olursa olsun :) Umarım bu sözün bedeli ağır olmaz :)

u.hakanozcan

Estafurullah...
Hatta keşke şu gıcırtı seslerini tamamen kesecek uzun ömürlü bir çözümü olsa da hepimiz faydalansak. Bir ara forumda powerflex burç muhabbeti dönüyordu ama o da bu sesleri daha uzun vadede engelliyor mu kullananlara danışmak gerek :)

Powerflex konusuna da bakmıştım bir ara, sterlin kuru ile ters orantılı olarak biri arttıkça diğerine olan ilgi azalıyor sanırım :)

u.hakanozcan

Teşekkür ederim darısı size. Özellikle setlerden geçerken güvenlik abilerin gözlerine bakabilmek çok güzel bir duygu :) Bugün arkadaşlarla tam da şehre göre araç kullanmak meselesini tartışıyorduk ki son kararım şehrin dayattığı değil istediğim Alfa'ya binmek. Bedeli ne olursa olsun :) Umarım bu sözün bedeli ağır olmaz :)

İnşallah kazasız, belasız, masrafsız uzun seneler binersiniz arabanıza. Cevap yazarken acele ediyorum ve amacımdan uzaklaşıyorum biraz Zeki ustanın ses için teşhisi salıncak mı oldu sizde de ?

alfist_o

Evet salıncaklardan kaynaklanan bir sıkıntıydı.

mertcancagla

Bu sesler diger giuliettalari bilmiyorum ama benim giuliettada var. Ankara Akotada salincaklarin su ve soguk hava gibi sebeplerden zamanla yagsiz kaldigini, yaglaninca gectigini soylemisti dogal olarakta oyle oldu. Hernekadar yazin bu sikintiyi cok yasamasamsa kisin Ankara sogugunda arax disarda kalmissa bendende cok fazla olmasada benzeri sesler geliyor. Yay taktirinca biraz daha azaldi gerci:D

murat

Salıncak sesleri ile delirmemiş bir 147-156 sahibi yoktur heralde  :duvar: Ancak salıncak burcu olarak ne kullanırsanız kullanın ki powerflex bu konuda son derece başarılı, You are not allowed to view links. Register or Login ı dinleyip bakırlı gres ile yağlamayı ihmal etmeyin..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

radar54

Salıncak sesleri ile delirmemiş bir 147-156 sahibi yoktur heralde  :duvar: Ancak salıncak burcu olarak ne kullanırsanız kullanın ki powerflex bu konuda son derece başarılı, You are not allowed to view links. Register or Login ı dinleyip bakırlı gres ile yağlamayı ihmal etmeyin..

Benim 156 da konuşuyor bu aralar geçen radyatör değişimi için gittiğim serviste bakırlı gres dedim suratıma baktılar bön bön  :S nerden temin edebiliriz bu gresi?
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

murat

Benim 156 da konuşuyor bu aralar geçen radyatör değişimi için gittiğim serviste bakırlı gres dedim suratıma baktılar bön bön  :S nerden temin edebiliriz bu gresi?

Powerflex alanlar için sorun yok zira paketin içinden çıkıyor bakırlı gres, ama ben yine de kendim de almıştım internetten sprey olanından, bulunuyor e-alışveriş sitelerinde
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

u.hakanozcan

Arkadaşlar şimdi servise geldim usta kontrol etti, beraber baktık hatta ses bariz bir şekilde viraj demirinden geliyor. Halbuki geçen hafta değiştirmiştik. Salıncaklarla alakalı gözükmüyor. Viraj demir lastiği sökülmeden dışardan ulaşmak çok zor o yüzden spreyle yağlamak ne kadar verimli olur bilmiyorum ? İşlemler bittikten sonra yine bilgi veririm, herkese teşekkürler.

u.hakanozcan

Arkadaşlar şimdi servise geldim usta kontrol etti, beraber baktık hatta ses bariz bir şekilde viraj demirinden geliyor. Halbuki geçen hafta değiştirmiştik. Salıncaklarla alakalı gözükmüyor. Viraj demir lastiği sökülmeden dışardan ulaşmak çok zor o yüzden spreyle yağlamak ne kadar verimli olur bilmiyorum ? İşlemler bittikten sonra yine bilgi veririm, herkese teşekkürler.

arkadaşlar şimdilik ses tamamen yok oldu diyebilirim, geçici mi değil mi göreceğiz, tekrar teşekkür ederim.