Kışın tüm tuzlu suları, çamurlu karları yedikten sonra soğuk bahar günlerinde gıcırdamayan araba kalmıyor.
Viraj demir lastikleri ile alt salıncak burçlarıdır muhtemel sesler. Geçen gün aynı şikayetten lifte kaldırıp viraj demir lastiğini temizledim, z rotu ve salıncak rotillerine enjektörle önce fren hidroliği ardından yağ bastım, sıkıntılı kısım ise salıncak burçları sökülmeden tam manası ile müdahale edilemiyor. Benimkiler kopuk değildi en ufak boşluk yoktu, levye ile kenarlarından kasarak aradaki boşluğa önce pas sökücü sprey ardından sıvı gres sıktım. Böylece en az 6 ay bir dahaki kışa kadar bir nevi yürür bakımı yaptırmış oldum. Sizde şayet parça bozuk değilse burçta kopuk çatlak yoksa direk değiştirmeyin yazık bence önce müdahale edip deneyin.
Bu arada burçlara ve viraj demir lastiklerinde direk motor yağı veya türevi bir şey kullanmayın, kauçuk malzeme malesef yağı emip yumuşayıp kısa sürede hasar almasına sebep oluyor. Sıvı gres, bakırlı gres daha ideal bu işler için. Z rotu veya diğer rotillerde normal motor yağı kullanabilirsiniz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi