Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 REKTEFİYE SONRASI KALKIŞTA ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ YAŞIYORUM SEBEBİ NEDİR ACABA ??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mstfkybs

Arkadaşlar s.a öncelikle ben yeni alfa sahibi oldum sayılır ama öncesinden vardı bu tutkum en sonunda allahın izni ile sahibi oldum yaklaşık 8 ay önce felan 147 120 hp aldım ama triger kayışı koptu araba rektefiyeye girdi siboblar rektefiyeye gitti ve sekman attırdım o günden itibaren arabada boğulma oluyor kalkışta olsun 2. viteste olsun ustam bunun 5000 10000 km arasında duzelcegını söyluyor ama arastırdım motor yapılınca böyle bir süreye gerek duyulmuyormuş bu çekiş düşüklüğünü nasıl çözebilirim bir fikriniz varmı cok canımı sıkıyor bu durum :( ben bu arabanın performansına ve alfistlerin tutkunluguna vurulup almıstım ama performans gitti...

alfistahakan

Öncelikle gecmis olsun.Eğer motor doğru toplanmış ise öyle boğulma falan olmaz.Ustan @Alfa ustasımı?

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Hakan
Forever Alfa

mstfkybs

Teşekkür ederim Özel serviste yaptırdım ustam 15 yıl kadar fiat servisinde çalışmış alfa romeo dersleride görmüş bir usta belirli bir km sonra düzelceği söyleniyor bunun doğruluk payı varmıdır sizce ?

Fatihob

5000-10000km :o Hayır 5le 10bin km arasında az buz rakam değil. Hani 500le 1000dese neyse. Kompresyon testi falan yaptırın.
..

EskiTüfek

Bostancı Carium Zeki ustaya bir uğrayın, size durumunuzu izah eder. Ustanin aciklaması mantıklı değil ve bir çok sebebi olabilir.

GT-N7100+Tapatalk

ndiali

büyük geçmiş olsun en son kaç binde degiştirmiştiniz de böyle birşey başınıza geldi ?

Gouki

Geçmiş olsun. Normalde triger yüzünden işlem gören üst kapak ile arabanızın yıllara  bağlı kaybolan performansınında geri gelmiş olması gerekirdi.

ismet

motor yenilendikten sonra canavar gibi olması gerekirdi.. balata değil ki oturması için 1000 km gereksin.. kaldı ki balata bile 1000 km'de düzeliyor, 10bin km de nedir öyle..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

KEsinlikle normal bir durum değil. İşin mekanik kısmı kusursuz yapılmış olabilir. Ancak hiç yoksa elektrik yada elektronik bir sorun var. Bilgisayara bağlamadı mı ustanız?

mstfkybs

ben aracı 6 ay önce aldım aldıgım arkadas triger setini ne zaman değiştirdiğini söylemedi bana bende pek anlamadıgım ıcın kopu verdi :) başımıza böyle bir olay geldi siboplar yamulmus dendi işte rektefiye yaptırdık daha sonrada kalkışta birinci vitesi hiç yemiyor gibi..
bilgisayarada bağlandı hata tespit edilemedi bende öyle dusundum sonuçta 10.000 km'den bahsediyoruz. peki neden olabilir nasıl çözebiliriz bu işi avrupa yakasında tavsiye edebilceğiniz bir usta varmı ?

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Fatihob

Yakininizdaki Alfa ustalarina gidin. Bi test surusune cikin, motor sesini falan dinlesinler onlar daha iyi fikir verebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
..

mstfkybs

Yok hayır erhan usta değil. Motorun sesi felan gayet normal sadece 0-3 devir arası biraz kalın ses cıkartıyor oda varyatörden büyük ihtimalle tatlı bir hırıltı veriyor varyatör felan yeni değişti daha önce pek alfa sesi bilmediğim için bana normalde geliyor olabilir şuan sizin yorumlarınızdan sonra tekrar görüştüm tekrardan bir hataları varmı yokmu kontrol edicekler gerekirse tekrar rektefiyeciyle görüşüceğiz veya sente ayarı felan yapıcagız dıyorlar peki başka bir yere götürsem ne kadar bir maliyete cıkar cunku 1 ay ıcınde iliğimi kemiğimi sömürdü alfammm :)

mahoretti

öncelikle bir yapan ustaya gösterin. Özel sente ayarı var ALFA'nın. Onu kontrol etsin. Teşhisi söylesin. Sonra Zeki ustaya kontrol ettirin birde. Sonuç ortaya çıkar zaten...

mstfkybs

Sente ayarından böyle performans düşüklüğü olurmu ? ben onuda söyledim ama sente ayarı yaptık dedi ya istanbulun biraz dışında oturuyorum o yuzden usta felanda yok fazla :///

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Sente ayarından böyle performans düşüklüğü olurmu ? ben onuda söyledim ama sente ayarı yaptık dedi ya istanbulun biraz dışında oturuyorum o yuzden usta felanda yok fazla :///
Açıkçası aracınızı bir araç değil de otomobil olarak bir Alfa olarak görüyorsanız biraz daha ilgi gösterin derim.
Ben bilmeyen kimseye elletmem aracımı.
Bende Çorlu da oturuyorum ki Bostancıya 170 km git gel 350 km deyin işte.
Üşenmem en ufak bir durum hissetsem dahi oraya götürürüm aracımı.
Çorlu da Alfacı yok mu var...
ama ben gitmem , emanet etmem aracımı.
O yüzden uzaktayım demeyin.
İstanbuldaysanız hele üşenmeyin , başınıza daha büyük bir bela sarmadan bence götürün aracınızı.

mstfkybs

Kardes zaten aracımı alfam olarak görmesem o kadar söylentıye rağmen biliyorsun denilen şeyleri yok elınde patlar tutulmuyor vs.vs. almazdım zaten ama o koltuga oturdugumda ben aracı degıl arac benı kullanıyor adeta uzerıne tıtrıyorum ama triger koptugunda zaten çekici ile çektirdik araba hareket etmıyordu bıldığiniz üzere istanbulada yeni taşındıgımız ıcın hıc bir ustayı tanımıyorum nerde ne var bılmıyorum o yüzden özel fiat servisi vardı oraya yöneldim bende..

mehmet_istikbal

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım benim aracım alfa 147 bende 1 ay önce motor yaptırdım bursada ancak aracımda çekiş düşüklüğü ve boğulma var bilgisayara bağlandığında arıza vermiyor KRANK SENSÖRÜ dedi usta değiştirdim olmadı KATALİZATÖR dedi temizlettim olmadı hala sorun devam ediyor AKIŞMETRE sorunu diye düşünüyorum sırada o var değişecek :(

Veloce

Zararın neresinden dönülse kar. Evvelki gün, Carium'a trigeri kopuk bir araç geldi. Ertesi öğlen araç eskisinden daha iyi şekilde hazır durumdaydı.

En kısa zamanda aracınızı gerçek bir Alfa ustasına teslim edin. Yoksa geri dönüşü olmayan problemler çıkması olasıdır. Astarı kılıfından pahalıya gelir. Alfa alma diyenlerden biri olur çıkarsınız işin sonunda.

Alfa'ya sadece düzgün bir Alfa ustası bakacak, sıradan araçlarla bir tutmayın. Nazlıdır bu araçlar, öyle her önüne gelen ustaya gidebilecek araçlar değildir. En kısa zamanda ustasına götürün aracınızı...

mehmet_istikbal

BURSA da tavsiye edebileceğiniz alfa ustası varmı bu sorundan sıkıldım aracımdan keyif alamıyorum :(

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
BURSA da tavsiye edebileceğiniz alfa ustası varmı bu sorundan sıkıldım aracımdan keyif alamıyorum :(

Küçük sanayide Orhan Usta var. Bende yeni tanıştım. İşin ehli bi ustaya benziyor. Şu numaradan ulaşabilirsiniz: 0 535 741 45 72

mstfkybs

Tahminen bu aracın çekiş düşüklüğünü hallettirmek ne kadar maliyete yol açar ?

Musty

Orhan usta bu işi yoksa bakar varsa sallar :)
bende çok yaşadım bu sorunları bursada,
Nokta atışı yapmak isteyen varsa atlıyacak aracına bostancı sanayi de alıcak soluğu halledicek sorununu en temizi bana kalırsa..

awanger33