Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Selespeed vıtes karısıklıgı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abdurrahman

Merhaba benım aracım 2001 model 147 selespeed 2 gundur buyuk bı problem var vıtesı 1 e taktıgım anda kendı kendıne vıtes değıstırıyor yolda gıderkende aynı problem sureklı değıtırıyor bazen duz vıteste gıderken r gosterıyor allahtan gecmıyor ondada sanzımanı elımıze alcaz dıye korkuyorum bugun bı servıse goturdum bılgısayara bagladılar ama anlamadılar sıkıntıyı yarın yıne gıtmeyı dusunuyorum ama bu konu hakkında bılgınız varsa lutfen bı soylermısınız

erdem1904

Sitemizin SS uzmanı Alper nerelerdesin :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

GooSe

Ilk olarak soketleri kontrol et. 20 pin soketini sök yağsız kontak temizleyici ile temizle. Değiştiriyor derken bosami atıyor . 1 3 5 şeklinde atlamalarmi yapiyor

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Abdurrahman

1-5 yapıyor kafası esıyor 2-4 -3 ne bulursa değısıyor gerıye takıyor araba vıtesteyken kendı kendıne oluyor bunlar ama sureklı hıc durmadan

GooSe

Vites seçim sensoru olabilir. Servis dediğin yer Alfadan anlayan bir yermi

GooSe

Son zamanlarda arabayı aşırı yagmurda veya su birikintisinden geçirdiğin oldumu

Abdurrahman

evet sadece alfa yapıyor ama tabı buyuk bı servıs değıl ama daha oncekı sıkıntılarıma cozum bulmustu . yagmur suyu bırıkıntılerınden falan gectım ama 1 hafta oluyor bıde aynı sıkıntının cıktıgı gunun sabahı aynama carpmıslar aynam kırıldı ben elektronıkse baglantısı varmıdır dıye dusundum ama arkadaslarım mantıklı bulmadılar bu dusuncemı

erdem1904

Yoğun yağmurlu bir havada bende yüksek sayılacak bir süratle su birikintisinden geçmiştim.. Allah tan alfa servisin önünde saçmaladı geriye geçmeyerek.. Vites seçim sensoru ıslanmştır dediler.. Söktüler taktılar cihaza bağladılar hemen duzeldi
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

GooSe

Benim tavsiyem öncelikle 20 pine bakın sonra sensorlere (3 tane sensor var )

Abdurrahman

yarın goturcem bakalım ınsallah duzelır tesekkur ederım tavsıyelerınız ıcın

Alper

Geldim arkadaşlar işlerim yoğunda biraz giriyorum okuyorum cevap yazıcam yazamıyorum sonra tekrar başa :) neyse...
Arkadaşların dediği gibi ilk olarak 20 pini bir temizlesinler ve mümkünse bunu taktıktan sonra bir güzel bantlasınlar ve kelepçe ile sıkıştırsınlar iyice bir.
Bu arada vites seçimini ve konumunu yapan sensörler var bunları bir kontrol etsinler.
3 adette röle olması gerek bunlarda neme maruz kalan varsa sapıtmaya sebep olabiliyor.